Ενημερωτικό φυλλάδιο εκ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ενημερωτικό φυλλάδιο εκ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Δημοσίευση από Christos »

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου εξέδωσε το κάτωθι 24σέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο με το οποίο απαντά στα επί μέρους ζητήματα που αφορούν την «υπόθεση Βατοπαιδίου»

Μπορείτε να κατεβάσετε το «Ενημερωτικό φυλλάδιο για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου» από τον σύνδεσμο:
http://www.agiooros.net/filladio-iera_m ... pediou.pdf
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ενημερωτικό φυλλάδιο εκ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Δημοσίευση από theodosis79 »

Πάντως γνωστός μου ιερέας που τυγχάνει να πηγαίνει συχνά εκει, είπε οτι σε αυτό το μοναστήρι υπάρχει ισως μεγαλύτερη ιεροπρέπεια απο οποιαδήποτε αλλη Μονή. Δεν περιγράφεται με τίποτα!!! Υπάρχουν φορές που φιλοξενούνται μέχρι και 400 άτομα!
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από iliasgr »

εχω παει 2 φορες και εμεινα ενθουσιασμενος.
το φυλλαδιο αυτο δε,ειναι λιαν διαφωτιστικο και ωφελιμο
ελεησον με ο Θεος
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

theodosis79 έγραψε:Πάντως γνωστός μου ιερέας που τυγχάνει να πηγαίνει συχνά εκει, είπε οτι σε αυτό το μοναστήρι υπάρχει ισως μεγαλύτερη ιεροπρέπεια απο οποιαδήποτε αλλη Μονή. Δεν περιγράφεται με τίποτα!!! Υπάρχουν φορές που φιλοξενούνται μέχρι και 400 άτομα!
Ο σεβαστός αυτός Ιερέας , καλόν θα είναι να είναι λίγο ποιό προσεκτικός στις κρίσεις του , γιά να μην κριθεί.
Ενοώ ότι , η έκφραση " μεγαλύτερη ιεροπρέπεια από οποιαδήποτε αλλη Μονή." είναι λίγο παρακινδυνευμένη , αν μη τι άλλο.
Βέβαια , αντιλαμβάνωμαι ότι το κάνει γιά συμπαράσταση στις δύσκολες ώρες που περνάει το Βατοπαίδι - και εγώ μαζί του - , όμως ας μην τα ισοπεδώνουμαι όλλα.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

ισως ο φιλος μας πιο πανω εννοει οτι ειναι ενα μοναστηρι το οποιο πολλοι το αποκαλουνε πολυ κοσμικο και οτι ειναι σαν ξενοδοχειο αλλα ειναι ενα μοναστηρι που ολα λειτουργουνε στην εντελεια..ολοι οι μοναχοι ειναι πραγματικοι αγωνιστες και ολες ο λειτουργειες γινονται κανονικοτατα(ετσι πρεπει κιολας)..και για να μην μιλησουμε για φιλοξενεια..αλλα ολα αυτα δεν ειναι καποια υπερβολη γιατι κατα την γνωμη μου ετσι πρεπει να ειναι ενα μοναστηρι και ετσι πρεπει να λειτουργει..

πως μπορω να ανοιξω αυτο το εγγραφο..με πιο προγραμμα?γιατι δεν μου το ανοιγει με οτι και αν προσπαθησα.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Katevase apo edo to Adobe Reader

http://get.adobe.com/reader/
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Ο Θεός ξέρει που είναι τέλεια και που δεν είναι...μεγάλη λέξη αυτή...χρειάζεται παντού ταπεινότητα.Η αλήθεια είναι πως η όψη του γέροντα Εφραίμ δεν έχει καμία σχέση με τοπριν και το τώρα.
Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ...Κάποτε σε ένα μοναστήρι του ΑΟ ρώτησα το βοηθό του αρχοντάρη για την αξία ενός πνευματικού ξακουστού το όνομα του οποίου δε θα ήθελα να αναφέρω και μου απάντησε : Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ...
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

ANTREAS έγραψε:ισως ο φιλος μας πιο πανω εννοει οτι ειναι ενα μοναστηρι το οποιο πολλοι το αποκαλουνε πολυ κοσμικο και οτι ειναι σαν ξενοδοχειο αλλα ειναι ενα μοναστηρι που ολα λειτουργουνε στην εντελεια..ολοι οι μοναχοι ειναι πραγματικοι αγωνιστες και ολες ο λειτουργειες γινονται κανονικοτατα(ετσι πρεπει κιολας)..και για να μην μιλησουμε για φιλοξενεια..αλλα ολα αυτα δεν ειναι καποια υπερβολη γιατι κατα την γνωμη μου ετσι πρεπει να ειναι ενα μοναστηρι και ετσι πρεπει να λειτουργει..

πως μπορω να ανοιξω αυτο το εγγραφο..με πιο προγραμμα?γιατι δεν μου το ανοιγει με οτι και αν προσπαθησα.
Ναι καλά όλλα αυτά , αλλά ,
μόλις χθες γύρισα από το Όρος , και πες μου πως θα σου φαινόταν
αν , λέω αν , έλεγα ότι στην Μονή Διονυσίου που ήμουν ,
είχαν την μεγαλύτερη Ιεροπρέπεια του Αγίου Όρους ??

Δεν νομίζεις οτι θα έδινα κάποια εντύπωση , και , πες μου εσύ σεβαστέ ποιά εντύπωση?
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

δεν εχεις αδικο..ουτε εμεις ειμαστε ικανοι να κρινουμε κατι τετοιο..αλλα ενταξει μην πιανομαστε και εμεις με το παραμικρο..ο καθε ενας εχει την δικη του κριση.μπορει ο συγκεκριμενος ιερεας να ειδε κατι που μπορει σε καποιο αλλο μοναστηρι να μην το ειχε δει η να ενιωσε κατι.

ευχαριστω πολυ agio oros
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”