Iosif έγραψε:Εάν υποθέσουμε ότι ο νεκρός είναι απλά και μόνο ένα «άδειο κορμί», τότε η Εκκλησία ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
Οκ ένα όμορφο γυμνασμένο παληκαρίσιο κορμί :D
Ναι βρε οκ κατάλαβα τι θες να πεις
Δεν διαφωνώ σε αυτό απλά δεν νομίζω ότι την Ανάσταση θα τον εμποδίσει Τον Θεό να συνθέσει τα πνευματικά μας σώματα
οι δυτικοι "χριστιανοί" που επετρεψαν την καυση των νεκρων,αιώνες πριν ειχαν θεσμοθετήσει ως μέτρο καθάρσεως του αμαρτωλού(οπως τον εκριναν αυτοί) την ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ....
στους νεκρούς θα κόλλαγαν?
ακομα κι αυτη η πραξη τους όμως (καυση νεκρων )καταδεικνυει το μίσος τους εναντια στο ανθρωπινο σώμα και τον αιρετικό δυισμό (ψυχη-σωμα) που κυριαρχει στην πλανεμενη σκέψη τους.
αν θεσμοθετηθεί γενικώς η καυση φίλοι μου,τερμα τα αγια λείψανα!!!!
ισως αυτο βολεύει ,γιατι τοτε δε θα υπαρχει καμμια χειροπιαστη αποδειξη της παρουσίας του καλού Θεού στον κόσμο και της εγκατοίκησης του στον αγιασμένο άνθρωπο ,ουτε δυνατότητα διακρισης μεταξύ των Αγίων που χαριτωνει το Αγιο Πνευμα και των διαφόρων ψευτοαγιων του παπισμου και των λοιπων αιρέσεων.
Ο θεός θα ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΟΛΑ τα σώματα, ακόμα και αυτά που ΚΑΗΚΑΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ, αλλά είναι καλό να μην απλουστεύουμε περισσότερο από το επιτρεπτό τα θέματα, διότι δημιουργείται σύγχυση σε όσους δεν γνωρίζουν.
Το νεκρό σώμα ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ, έστω και αν αυτό δεν κατανοείται από την «μαθηματική λογική».
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Έχω δει φωτογραφία αληθινή, με τον σκελετό τού βασιλέως Φιλίππου τής Μακεδονίας ( πολλά χρόνια πρό Χριστού ), από το Μουσείο τής Βεργίνας.
Γιατί να μην ακολουθείται η διαδικασία που ο Θεός όρισε, για τους νεκρούς, και πρέπει να ακολουθείται η γνώμη κάποιων ανθρώπων ( για το κάψιμο ) ;
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
OXI KAΨΙΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
ΑΘΗΝΑ-Τετάρτη ‘’Του ανταποκριτή μας’’ –Αντιδρά η Εκκλησία στην πρόταση των δήμων για καύση των νεκρών. Την πάγια αντίθεση της, που έχει εκφράσει με Τρείς συνοδικές αποφάσεις από το 1960-και μετά, διατύπωσε επίσημα η Εκκλησία της Ελλάδος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ιεράς Συνόδου κ. Ι. Χατζηφώτης. Το θέμα ανακοινώθηκε, με τη σύσταση διαδημοτικής επιτροπής την περασμένη εβδομάδα που θα εξέταση τη λύση καύσης των νεκρών, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα υπερκορεσμένα νεκροταφεία της Αττικής, παρά το γεγονός ότι επιφανείς ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν ταχθεί κατά καιρούς υπέρ της καύσης ή τουλάχιστον δεν έχουν απορρίψει το θέμα, ή αντίδραση της επίσημης Εκκλησίας είναι κατηγορηματική, με το αιτιολογικό ότι η καύση των νεκρών αντιβαίνει στα δόγματα, τους ιερούς κανόνες και τη μακραίωνη ελληνορθόδοξη παράδοση. Εμείς προτείνουμε να γίνει μια από κοινού σύσκεψη με τους δήμους και να εξετασθούν τα προβλήματα αυτά’’. Τόνισε ο κ. Χατζηφώτης υπενθυμίζοντας ότι η Εκκλησία έχει και στο παρελθόν προτείνει λύσεις για την αποσυμφόρηση των κοιμητηρίων, όπως είναι για παράδειγμα η έκθεση των γλυπτών έργων τέχνης του Ά-Νεκροταφείου σε ειδικό μουσείο και η εκμετάλλευση του χώρου που καταλαμβάνουν σήμερα ή ο ενταφιασμός των νεκρών κατά τα πρωτοχριστιανικά πρότυπα, όχι δηλαδή ένας μόνο νεκρός σε κάθε τάφο κ. α. Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, όπως τονίστηκε, ο οποίος μετά την περιπέτεια της υγείας του αρχίζει σιγά-σιγά να αναλαμβάνει καθήκοντα, θα γίνει νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και παιδικών τροφών στη Σερβία και την Αλβανία, μετά τον έρανο που πραγματοποιήθηκε σε όλους τους Ναούς της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων Αττικής, Ν. Ιωνίας στη Λειτουργία της 25ης Μαρτίου….
Misha έγραψε:οι δυτικοι "χριστιανοί" που επετρεψαν την καυση των νεκρων,αιώνες πριν ειχαν θεσμοθετήσει ως μέτρο καθάρσεως του αμαρτωλού(οπως τον εκριναν αυτοί) την ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ....
στους νεκρούς θα κόλλαγαν?
ακομα κι αυτη η πραξη τους όμως (καυση νεκρων )καταδεικνυει το μίσος τους εναντια στο ανθρωπινο σώμα και τον αιρετικό δυισμό (ψυχη-σωμα) που κυριαρχει στην πλανεμενη σκέψη τους.
αν θεσμοθετηθεί γενικώς η καυση φίλοι μου,τερμα τα αγια λείψανα!!!!
ισως αυτο βολεύει ,γιατι τοτε δε θα υπαρχει καμμια χειροπιαστη αποδειξη της παρουσίας του καλού Θεού στον κόσμο και της εγκατοίκησης του στον αγιασμένο άνθρωπο ,ουτε δυνατότητα διακρισης μεταξύ των Αγίων που χαριτωνει το Αγιο Πνευμα και των διαφόρων ψευτοαγιων του παπισμου και των λοιπων αιρέσεων.
Φίλε Misha λίγο χιούμορ τωρα....αν είναι να σωθώ δεν πα να με βάλουν στην γουδιέρα να πιάσουν και το γουδοχέρι να με βαράνε μέχρι να γίνω ταραμας.... :D :D :D :D
Iosif έγραψε:Ο θεός θα ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΟΛΑ τα σώματα, ακόμα και αυτά που ΚΑΗΚΑΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ, αλλά είναι καλό να μην απλουστεύουμε περισσότερο από το επιτρεπτό τα θέματα, διότι δημιουργείται σύγχυση σε όσους δεν γνωρίζουν.
Εννοείται ότι ο Θεός θα αναστήσει και τα σώματα που καταστράφηκαν για διάφορους λόγους, αφού άλλωστε το σώμα που θα έχουν οι άνθρωποι μετά τη Δευτέρα παρουσία δεν έχει καμιά σχέση όσον αφορά τη σύνθεσή του με αυτό που είχαν κατά την επίγεια ζωή τους. Τα σώματα αυτά θα είναι σαν το σώμα που είχε ο Κύριος μετά την Ανάστασή του.
Το πρόβλημα επομένως δεν θα το έχει ο νεκρός, που θα του κάψουν το σώμα, εκτός κι αν το έχει ζητήσει ο ίδιος ξεκάθαρα προ του θανάτου του, Το πρόβλημα θα το έχουν αυτοί που έκαψαν το νεκρό. Αυτοί διαπράτουν την αμαρτία.