Η απάντηση βρίσκεται εδώ:eleimon έγραψε: Η ακηδια τι ακριβως ειναι? δεν εχεις ορεξη να προσευχηθεις?
http://www.invisionplus.net/forums/inde ... wtopic=232
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
Η απάντηση βρίσκεται εδώ:eleimon έγραψε: Η ακηδια τι ακριβως ειναι? δεν εχεις ορεξη να προσευχηθεις?
eleimon έγραψε:Πολλές φορές προσευχόμαστε στον Θεό για ένα πρόβλημα που μας απασχολεί έντονα. Η επιθυμία μας είναι ο Θεός να απαντήσει αμέσως και να δώσει την λύση που εμείς πιστεύουμε ότι είναι καλύτερη.
Όμως συνήθως αυτό δεν συμβαίνει. Ο Θεός αργεί να δώσει απάντηση και εμείς αναρωτιόμαστε αν μας ακούει. Αλλες φορές πάλι απαντά με διαφορετικό τρόπο απο ότι εμείς θα θέλαμε και πάλι τότε δεν είμαστε σίγουροι αν άκουσε καλά τις προσευχές μας!
Αλήθεια πόσο ανθρώπινα σκεφτόμαστε και πόσο λίγο βασιζόμαστε στην κρίση και στα σχέδια που έχει ο Θεός για μας. Πόσο ολιγόπιστοι στεκόμαστε μπροστά στον Δημιουργό του σύμπαντος και στις αιώνιες υποσχέσεις Του προς εμάς????
Ερωτηματα που καμια φορα νιωθω οτι με πνιγουν,οταν προσευχομαι για κατι και βλεπω οτι δεν ακουγομαι,κι εκεινη τη στιγμη ξεχναω τα οσα εχω παρακαλεσει ανα καιρους κι εχω εισακουστει....δε σκεφτομαι οτι οσα δεν εχουν εισακουσθει ισως ναναι και για καλο μου,ο Κυριος μας δε θα μας εστελνε κατι ποτε που δε θα μας ωφελουσε.!!!!
Γιατι μου συμβαινει αυτο καποιες φορες????ανυπομονησια,λυγισμα,και μετα ερχεται η θλιψη....ΓΙΑΤΙ?
eleimon έγραψε:Σ ευχαριστω Σμαρω μου για τη προσευχουλα,θα τη λεω κι αυτη μαζι με τις υπολοιπες που διαβαζω....Δε θα τα παρατησω οχι,οσο και να πιεζομαι δε θα τα παρατησω....
Πανο μου μηπως φταιει αυτο? επειδη ζητουσα? Εκεινος δε μας εχει πει να του ζηταμε?ΠΟΤΕ ομως δεν εχω παψει να τον ευχαριστω για ολα...
eleimon έγραψε:Κι αν δεν εχεις ορεξη να προσευχηθεις Νικολα μου? εκει τι γινεται? αν προσευχεσαι και νιωθεις οτι πιεζεσαι,οτι κατι σε σπρωχνει να τελειωσεις γρηγορα? εγω αυτο εχω παθει αυτες τις μερες και μου συμβαινει πρωτη φορα,και νιωθω πολυ ασχημα,σαν να εχω ξεχαστει απο το Χριστο.....
Το να ζητάμε δεν νομίζω ότι είναι κακό, αρκεί να μην ζητάμε κάτι για τον εαυτό μας! Μπορούμε όμως να προσευχόμαστε για όλους τους άλλους! Για μας αρκεί να λέμε - με ειλικρινή μετάνοια - το "Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιε Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλό".eleimon έγραψε:Σ ευχαριστω Σμαρω μου για τη προσευχουλα,θα τη λεω κι αυτη μαζι με τις υπολοιπες που διαβαζω....Δε θα τα παρατησω οχι,οσο και να πιεζομαι δε θα τα παρατησω....
Πανο μου μηπως φταιει αυτο? επειδη ζητουσα? Εκεινος δε μας εχει πει να του ζηταμε?ΠΟΤΕ ομως δεν εχω παψει να τον ευχαριστω για ολα...
Αγαπητέ μου Παναγιώτη τα έχουμε ξαναπει εμείς οι δύο. Νομίζω όμως ότι πρέπει να πάρεις την άποψη ενός πνευματικού (όχι απλού εξομολόγου) για το τι φταίει και δεν εισακούονται οι προσευχές σου. Αν μπορέσεις να έρθεις στη συνάντησή μας την Κυριακή (χαρά μας), αυτό είναι ένα καλό ερώτημα που μπορείς να θέσεις στον πατέρα Ματθαίο.panos0 έγραψε: Εγω την εκοψα την προσευχη δεν κανω γιατι νιωθω να μιλαω στον τοιχο ας πουμε.
99% των προσευχων μενουν αναπαντητες ενα σκανδαλωδες μεγαλο ποσοστο, δυστυχως μετα απο αυτο η προτροπη/συμβουλη "προσευχησου" ειναι κενη περιεχομενου αφου η δυναμη της προσευχης αναλωθηκε στο ασπιδα κατα του Διαβολου, ρομφαια κατα του αντικειμενου, και αλλα τετοια πομπωδη βγαλμενα απο ταινια του Αρχοντα ων Δαχτιλιδιων.Κριμα....