Οι Άγιοι της Ορθοδοξίας

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Οι Άγιοι της Ορθοδοξίας

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Πριν απο καιρό είχα βάλει ένα πόστ σχετικά με την Ορθοδοξία.
Ρωτούσα αν πχ οι Σέρβοι , οι Ρουμάνοι , οι Ρώσοι είναι το ίδιο Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως και εμείς
ή αν μας χωρίζει κάτι .
Τώρα έχω μια παρόμοια ερώτηση.
Οι Άγιοι που έχουμε εμείς οι Ελληνο- Ορθόδοξοι και γιορτάζουμε κάθε μέρα, τους ίδιους Άγιους έχουν και οι υπόλοιποι;
Δηλ. Οι Ρουμανο - Ορθόδοξοι γιορτάζουν τους ίδιους Άγιους με μας; Δανείζομαι τώρα τους φίλους μας τους Ρουμάνος για να το αναφέρω ως παράδειγμα.
Και αν ναι , γιορτάζουν την ίδια ημέρα με μας;
Κάθε λαός πχ Ρουμανία , Σερβία , Βουλγαρία δεν έχουν και δικούς τους Αγίους;
Υπάρχει ένα γενικό ημερολόγιο Θρθοδοξίας που να αναγράφει τους αγίους όλων των Ορθοδόξων εκκλησιών που γιορτάζουν;
Καταλαβαίνω ότι μπορεί κάποιοι να μου πείτε ότι πάνε με το παλαιό ημερολόγιο , ναι δεν ερωτώ σχετικά με τιςημερομηνίες αλλά καθαρά ως προς την εορτή του Αγίου
koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Οι Άγιοι της Ορθοδοξίας

Δημοσίευση από koga »

Στους σερβους εμεις διδαξαμε τον χριστιανισμο λογικο μεχρι τοτε οι Αγιοι της πιστης μας να ηταν κοινοι.Εμεις γιναμε αυτοκεφαλοι μετα οποτε ο καθε λαος αποκτησε τους Αγιους του.Παντως οι σερβοι ειναι οι πιο κοντινοι μας αποδειξη οτι το καλοκαιρι το ορος κατακλυζεται απο αυτους
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Από όσο γνωρίζω Βασιλική, η διαφορά στο εορτολόγιο των άλλων ορθόδοξων χωρών, εντοπίζεται μόνο στην προσάρτηση κάποιων τοπικών αγίων της κάθε εκκλησίας. Κατά τα άλλα είναι ίδιο με το δικό μας. (Πλην της διαφοράς του ημερολογίου όπως ανέφερες).
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Δηλ. έχουν και οι υπόλοιποιγια παράδειγμα την ιδια ημέρα που έχουμε εμείς του Αγίου Αντωνίου και αυτοί;

επίσης έχουν το γέροντα Παίσιο και στη Ρουμανια , Σερβία, κά ;
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

τον αγιο παισιο [ το λεω μετα λογου γνωσης το αγιος ] τον εχουν

σε ολο τον κοσμο οπως τον εχουμε εμεις

ο γεροντας στον πνευματικο του αγωνα εβαζε ολο τον κοσμο

ο γεροντας διδαξε στα 4 σημεια του οριζοντα
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

Την Κυριακή 8 Ιουνίου Πατριαρχική Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σινασού. Ο Πατριάρχης στην ομιλία του, με αφορμή τη μνήμη των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ξεκαθαρίζει:
"Δεν αυτοσχεδιάζομε, δεν πειραματιζόμεθα εις θέματα Πίστεως, δια τα οποία εκείνοι συνοδικώς και τελεσιδίκως απεφάνθησαν. Κάμνομεν την ομολογίαν τους ομολογίαν μας, την πίστιν τους πίστιν μας, και προσπαθούμε να κάνωμε και την ζωήν τους ζωήν μας, διότι αυτή ταυτίζεται με την ζωήν του Χριστού. Έτσι έκαμαν και οι νεώτεροι Καππαδόκαι Άγιοι, ο Άγιος Αρσένιος ο εκ Φαράσων και ο μαθητής του σεπτός Γέρων Παίσιος, η Οσία Φωτεινή η Νεαπολίτιδα και ει τις έτερος. Και είθε, μέχρι τελευταίας μας αναπνοής, να πορευώμεθα με συνέπειαν επί τα ίχνη του Βασιλείου, του Γρηγορίου, του Γρηγορίου Νύσσης, του Αχιλλίου, του Αμφιλοχίου και των λοιπών Πατέρων". Αμήν.
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Καλή μου Βασιλική μια γρήγορη απάντηση θα σου δώσω και όταν έχω πιο πολύ ώρα θα πω περισσότερα
Στον Συναξαριστή του Πεντηκοστημορίου που είναι ο 14 ος Τόμος είναι όλλα τα ονόματα των Ορθοδόξων Αγίων από όλον τον κόσμο οι όποιοι δεν είναι ¨Έλληνες. Ναι μέσα σε αυτούς είναι και οι Έλληνες αλλά εν συγκρίσει στο σύνολο είναι λίγοι. ¨Οσο για τον π. Παϊσιο δεν έχει ανακηρυχτεί ακόμη άγιος, αλλά σε εμάς είναι σαν άγιος. Τοπικές τέτοιες άγιες ψυχές έχουν όλοι οι άλοι λαοί και τους ξέρουν μόνο αυτοί που ζουν κοντα στην Εκκλησία τους και δεν είναι γνωστοί ως Άγιοι στον υπόλοιπο κόσμο Με τους καθολικούς πριν το σχίσμα είχαμε τους ίδιους αγίους αλλά από κει και ύστερα έκαναν δικό τους κουμάντο και για να δείξουν ότι αυτοί δεν είναι πια ίδιοι με εμάς κάνουν ανακηρύττουν αγιου2 όποιον θέλουν χωρίς μεγάλες περιστροφές ακόμη και κάποιον ΄Χελμα το όνομα του αν το θυμάμαι καλά, που το 1940-41 πήγε με πολύ στρατό μέσα στην Πολωνία Ρουμανία;; και σκότωσε κάπου 800,000 για να τους κάνει να γίνουν καθολικοί Επέτυχε όμως να γυρίσει τα 2/3 να γίνουν Αυτόν τον ανακήρυξαν άγιο πριν πολύ λίγα χρόνια από σήμερα. Κατάργησαν σωστούς αγίους όπως την Αγία Βαρβάρα παραδείγματος. Άν τους αγίους όλους τους Ορθόδοξους τους γιορτάζουν την ίδια μέρα δεν ξέρω αν πούμε ότι όλοι αυτοί τα σλαβικά κράτη κρατούν το παλαιό
Όταν έχω καιρό θα σου στείλω την λίστα με όλλα τα ονόματα των Ορθοδόξων
Χάρης
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”