Ασφαλιστικά μέτρα για το «άρμα Εφραίμ»
Ηλιας Κανιστρας
ΠΑΤΡΑ. Η Δικαιοσύνη αποφασίζει στην Πάτρα για τον Εφραίμ. Οχι βέβαια για τις πράξεις του ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου, αλλά για τον αν θα παρελάσει ή όχι το άρμα με τη φιγούρα του, στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την 1η Μαρτίου. Η απόφαση να κατασκευαστεί το άρμα από το καρναβαλικό συνεργείο του δήμου Πατρέων, προκάλεσε την αντίδραση του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός» εκπρόσωποι του οποίου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητούν να αποσυρθεί το άρμα από την παρέλαση ή να τοποθετηθεί ταμπέλα στο άρμα όπου «να διακηρύσσεται ότι ο Δήμος εκτιμά το ήθος και το έργο που έχει επιτελέσει ο ηγούμενος π. Εφραίμ Βατοπεδινός, στο Αγιον Ορος» κι ότι «ο Δήμος σέβεται και τιμά την Ορθόδοξον Εκκλησία και το Αγιον Ορος ως κάστρο της πίστης και φάρο Ορθοδοξίας».
Χθες συζητήθηκε στο μονομελές πρωτοδικείο η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα αναμένεται η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, με την οποία ζητείται η διακοπή των εργασιών ολοκλήρωσης της κατασκευής του άρματος. Η οριστική απόφαση για την παρέλαση η μη του άρματος αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ο δήμος χαρακτήρισε «προσβλητικό» και «καταφρονητικό» για ολόκληρη την Πάτρα το περιεχόμενο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Σύλλογος σε βάρος του Δήμου. Από την πλευρά του ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου κατέθεσε ότι το άρμα τον θίγει προσωπικά ως κληρικό: «Στο άρμα υβρίζομαι εγώ γιατί δεν απεικονίζει ξεκάθαρα τον Εφραίμ, αλλά έναν ιερέα με ράσο». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχει πάρει επίσημα θέση για τα όσα συμβαίνουν ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προτιμά τη σιωπή.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_304021
Αντιδράσεις για το αποκριάτικο άρμα με τον ηγούμενο Εφραίμ.
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Αντιδράσεις για το αποκριάτικο άρμα με τον ηγούμενο Εφραίμ.
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Επιτέλους...
Τουλάχιστον ειπώθηκαν κάποια πράγματα.
Η άποψη του Αρχιμανδρίτη, βλέπω πως συγκλίνει με τη δική μου:
Τουλάχιστον ειπώθηκαν κάποια πράγματα.
Από την πλευρά του ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου κατέθεσε ότι το άρμα τον θίγει προσωπικά ως κληρικό: «Στο άρμα υβρίζομαι εγώ γιατί δεν απεικονίζει ξεκάθαρα τον Εφραίμ, αλλά έναν ιερέα με ράσο»
Η άποψη του Αρχιμανδρίτη, βλέπω πως συγκλίνει με τη δική μου:
Byzantine_Spirit έγραψε:Πέμ Φεβ 19, 2009 11:58 am: Δια μέσου του Εφραίμ όμως, γελοιοποιήται το σχήμα (το ράσο αν θες)
και επομένως και η θρησκεία μας (ο σταυρός επι το προκειμένω).
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Για να καταλαβετε σε τι παρανοια εχουμε φτασει ως κοινωνια, σε τι παρακμη, σε τι διαστροφη, σε τι υποκρισια και να μην πω και χειροτερα, οι κατασκευαστες του αρματος του διαβολου, δηλωνουν με περισσιο θρασσος:
Εμεις.. σεβομαστε (!!) τα Θεία, και δεν θελαμε να προσβαλουμε την.. Εκκλησια. (Εδω γελανε και κλαινε μαζι)
Σκεφτειτε δηλαδη αδελφοι μου, να ΜΗΝ σεβοντουσαν την Εκκλησια και τα Θεια τι θα μας κανανε!
Τα συμπερασματα δικα σας..
Οσον αφορα το κειμενο που εγραψα στον Αποστολο, σχετικα με την αντιδραση της Ι.Σ. της Εκκλησιας της Ελλαδος, ημουν ιδιαιτερα σαφης.
Δεν ειπα οτι θα πρεπει να "φοβομαστε", Byzantine_Spirit, τιποτα και κανεναν, παρεξηγησες το νοημα των λεγομενων μου.
Εγω προσωπικα μονο τον Θεο φοβαμαι και την οργη Του..
Αλλα, αυτο που εννοουσα ειναι οτι, οταν λες κατι, διακυρησσεις κατι συνεχως, το ευαγγελιζεσαι, το διαλαλεις, το τυπωνεις και σε φυλαδια, το λες στους Πιστους, το λες δημοσια, Ε, δεν μπορεις να παρεις και τον απιστο, τον εμπαθη, τον προκατειλημμενο, τον εχθρο της Εκκλησιας για να το πουμε και στα ισια και ευθεως, να τον παρεις λοιπον αυτον απο το χερακι, και να του πεις: Ελα παιδακι μου, δεν ειναι καλο αυτο που κανετε, μην το κανετε, ειναι προσβολη του Θεου, σας παρακαλω, φερθειτε σαν ανθρωποι και οχι σαν εξυπνα ζωα-κρικοι της εξελικτικης αλυσιδας του.. δαρβινου!
Δηλαδη ποσες φορες ακομα να γινει η κοντρα αυτη για να καταλαβουν, αυτοι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, να καταλαβουν οτι και την αναπνοη που παιρνουν καθε 15-20 δευτερολεπτα ατην χρωστουν στον Θεο, και να γινουν επιτελους ανθρωποι εικονες Του, και οχι ανθρωποι γελοιογραφιες;
Eμεις θα απολογουμαστε συνεχως σαν Εκκλησια για την Αληθεια που Πιστευουμε, και οι αλλοι σε θεση τιμητη και κριτη, θα μας ελεγχουν;
Αρα δεν ειναι οτι φοβομαστε, καθε αλλο, αλλα αφου ξερεις Byzantine_Spirit, ποιο θα ειναι το αποτελεσμα μιας επισημης τοποθετησης, του Αρχιεπισκοπου, και τις.. γραφικες και ηλιθιες απαντησεις που θα δωσουν οι πασης λογης σκοτισμενοι-διαφωτισμενοι, περι μεσαιωνα, και φανατισμου, και αν-ελευθεριας που δηθεν θελει να επιβαλει η Εκκλησια.
Εδω εχουν φτασει οι αντιχριστοι, γιατι οταν μιαλει η αποκαλυψη περι αντιχριστων ποιους νομιζετε οτι εννοει; Αυτους που αρνουνται τον Χριστο εννοει, και υπηρξαν πολλοι μεσα στους αιωνες, και θα υπαρχουν, εδω λοιπον εχουν φτασει να αποκαλουν "σκοταδιστικη" την Εκκλησια, που ειναι το ΦΩΣ, των ανθρωπων!
Λοιπον τι ψαχνουμε παραπανω; Για καποιους, εχει χαθει το παιχνιδι, λυπαμαι που το λεω, Ο Κυριος να τους ελεησει, γιατι ανθρωπινως, δεν γινεται τιποτα για την σαπισμενη και νεκρη τους συνειδηση.
Αποστολε, φυλαδια μοιραζονται επι δεκαετιες απο την Εκκλησια, και για το καρναβαλι, και για ολα τα θεματα, αντιαιρετικα, εκτρωσεις, κλπ, δεν επρεπε να το λες εσυ αυτο, γιατι ετσι δημιουργουνται εσφαλμενες εντυπωσεις οτι δεν κανει τιποτα η Εκκλησια μας, και ειναι αδικο αυτο, και το ξερεις.
Εμεις.. σεβομαστε (!!) τα Θεία, και δεν θελαμε να προσβαλουμε την.. Εκκλησια. (Εδω γελανε και κλαινε μαζι)
Σκεφτειτε δηλαδη αδελφοι μου, να ΜΗΝ σεβοντουσαν την Εκκλησια και τα Θεια τι θα μας κανανε!
Τα συμπερασματα δικα σας..
Οσον αφορα το κειμενο που εγραψα στον Αποστολο, σχετικα με την αντιδραση της Ι.Σ. της Εκκλησιας της Ελλαδος, ημουν ιδιαιτερα σαφης.
Δεν ειπα οτι θα πρεπει να "φοβομαστε", Byzantine_Spirit, τιποτα και κανεναν, παρεξηγησες το νοημα των λεγομενων μου.
Εγω προσωπικα μονο τον Θεο φοβαμαι και την οργη Του..
Αλλα, αυτο που εννοουσα ειναι οτι, οταν λες κατι, διακυρησσεις κατι συνεχως, το ευαγγελιζεσαι, το διαλαλεις, το τυπωνεις και σε φυλαδια, το λες στους Πιστους, το λες δημοσια, Ε, δεν μπορεις να παρεις και τον απιστο, τον εμπαθη, τον προκατειλημμενο, τον εχθρο της Εκκλησιας για να το πουμε και στα ισια και ευθεως, να τον παρεις λοιπον αυτον απο το χερακι, και να του πεις: Ελα παιδακι μου, δεν ειναι καλο αυτο που κανετε, μην το κανετε, ειναι προσβολη του Θεου, σας παρακαλω, φερθειτε σαν ανθρωποι και οχι σαν εξυπνα ζωα-κρικοι της εξελικτικης αλυσιδας του.. δαρβινου!
Δηλαδη ποσες φορες ακομα να γινει η κοντρα αυτη για να καταλαβουν, αυτοι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, να καταλαβουν οτι και την αναπνοη που παιρνουν καθε 15-20 δευτερολεπτα ατην χρωστουν στον Θεο, και να γινουν επιτελους ανθρωποι εικονες Του, και οχι ανθρωποι γελοιογραφιες;
Eμεις θα απολογουμαστε συνεχως σαν Εκκλησια για την Αληθεια που Πιστευουμε, και οι αλλοι σε θεση τιμητη και κριτη, θα μας ελεγχουν;
Αρα δεν ειναι οτι φοβομαστε, καθε αλλο, αλλα αφου ξερεις Byzantine_Spirit, ποιο θα ειναι το αποτελεσμα μιας επισημης τοποθετησης, του Αρχιεπισκοπου, και τις.. γραφικες και ηλιθιες απαντησεις που θα δωσουν οι πασης λογης σκοτισμενοι-διαφωτισμενοι, περι μεσαιωνα, και φανατισμου, και αν-ελευθεριας που δηθεν θελει να επιβαλει η Εκκλησια.
Εδω εχουν φτασει οι αντιχριστοι, γιατι οταν μιαλει η αποκαλυψη περι αντιχριστων ποιους νομιζετε οτι εννοει; Αυτους που αρνουνται τον Χριστο εννοει, και υπηρξαν πολλοι μεσα στους αιωνες, και θα υπαρχουν, εδω λοιπον εχουν φτασει να αποκαλουν "σκοταδιστικη" την Εκκλησια, που ειναι το ΦΩΣ, των ανθρωπων!
Λοιπον τι ψαχνουμε παραπανω; Για καποιους, εχει χαθει το παιχνιδι, λυπαμαι που το λεω, Ο Κυριος να τους ελεησει, γιατι ανθρωπινως, δεν γινεται τιποτα για την σαπισμενη και νεκρη τους συνειδηση.
Αποστολε, φυλαδια μοιραζονται επι δεκαετιες απο την Εκκλησια, και για το καρναβαλι, και για ολα τα θεματα, αντιαιρετικα, εκτρωσεις, κλπ, δεν επρεπε να το λες εσυ αυτο, γιατι ετσι δημιουργουνται εσφαλμενες εντυπωσεις οτι δεν κανει τιποτα η Εκκλησια μας, και ειναι αδικο αυτο, και το ξερεις.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παιδιά, αυτό που θέλουν να κάνουν με τον πάτερ Εφραίμ στο καρναβάλι το είπα στον παιδί το οποίο θα παντρευτώ πρώτα ο Θεός και ξέρετε τι μου είπε : "Δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο να κάνουν"!!!
Φανταστείτε, παιδιά , αυτά τα λέει ένας Γερμανός !!! ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
Αχ , βρε Ελλάδα που κατάντησες !!!

Φανταστείτε, παιδιά , αυτά τα λέει ένας Γερμανός !!! ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
Αχ , βρε Ελλάδα που κατάντησες !!!
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

.-
Ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι Α Θ Ω Ο Σ.
Όσοι βιαστήκατε να βγάλετε γνώμη , έστω και ότι φταίει σε κάποια πράγματα , σας συμβουλεύω να το ξανασκεφθείτε.
Εμείς εδώ έξω , δεν έχουμε το παραμικρό δικαίωμα να βγάζουμε συμπεράσματα , σε πράγματα , που δεν καταλαβαίνουμε.
Και σίγουρα δεν καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί - σκέπτεται η Αθωνική Πολιτεία , και οι μοναχοί της στην πλειοψηφία τους.
Και μη βιαστείτε να μου πείτε - μα είδαμε στην τηλεόραση .
Ούτε στα μάτια μου δεν πιστεύω ορισμένες φορές , - (παράδειγμα ο Απόστολος Θωμάς , και τι του είπε ο Κύριος).
Ποιος από εμάς , και πρώτος εγώ , ξέρει πώς σκέφθηκε ο άνθρωπος αυτός , για τα έργα που έκανε.
Στο κάτω-κάτω ούτε οι κατακριτές του δεν τον καταδικάζουν , και σπεύδουμε οι περισσότεροι από εμάς να βγάλουμε συμπεράσματα.
Ο άνθρωπος , δεν πήγε να καταθέσει , και καλά έκανε .
Τι θέλατε να πάει να Ορκιστεί . Αφού από την στιγμή που οι Μοναχοί δεν Ορκίζονται δεν θα Ορκιζόταν και αυτός , και άρα θα τον καταδικάζανε!
Αυτοί οι άνθρωποι, οι Καρναβαλιστές , ευρίσκονται σε πλάνη.
Ο Θεός να μας φωτίζει όλους . Αυτός ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ.
Ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι Α Θ Ω Ο Σ.
Όσοι βιαστήκατε να βγάλετε γνώμη , έστω και ότι φταίει σε κάποια πράγματα , σας συμβουλεύω να το ξανασκεφθείτε.
Εμείς εδώ έξω , δεν έχουμε το παραμικρό δικαίωμα να βγάζουμε συμπεράσματα , σε πράγματα , που δεν καταλαβαίνουμε.
Και σίγουρα δεν καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί - σκέπτεται η Αθωνική Πολιτεία , και οι μοναχοί της στην πλειοψηφία τους.
Και μη βιαστείτε να μου πείτε - μα είδαμε στην τηλεόραση .
Ούτε στα μάτια μου δεν πιστεύω ορισμένες φορές , - (παράδειγμα ο Απόστολος Θωμάς , και τι του είπε ο Κύριος).
Ποιος από εμάς , και πρώτος εγώ , ξέρει πώς σκέφθηκε ο άνθρωπος αυτός , για τα έργα που έκανε.
Στο κάτω-κάτω ούτε οι κατακριτές του δεν τον καταδικάζουν , και σπεύδουμε οι περισσότεροι από εμάς να βγάλουμε συμπεράσματα.
Ο άνθρωπος , δεν πήγε να καταθέσει , και καλά έκανε .
Τι θέλατε να πάει να Ορκιστεί . Αφού από την στιγμή που οι Μοναχοί δεν Ορκίζονται δεν θα Ορκιζόταν και αυτός , και άρα θα τον καταδικάζανε!
Αυτοί οι άνθρωποι, οι Καρναβαλιστές , ευρίσκονται σε πλάνη.
Ο Θεός να μας φωτίζει όλους . Αυτός ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Μια παράμετρο, να προσθέσω φίλοι μου, στα όσα είπατε. Το πατρινό καρναβάλι, η πομπή αυτή η άθλια του διαβόλου(που έχουμε αρνηθεί με το βάπτισμα), χρηματοδοτείται από ότι ξέρω από το Υπουργείο Πολιτισμού!!!
Δηλαδή με λεφτά μας, λεφτά των Ελλήνων Ορθοδόξων φορολογουμένων θα ξεφτυλιστεί ο Ιερομόναχος, η Εκκλησία, εμείς....Λυπάμαι πολύ, αλλά η πόρωση ορισμένων ανθρώπων είναι τεράστια. Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας συνετίσει.
Δηλαδή με λεφτά μας, λεφτά των Ελλήνων Ορθοδόξων φορολογουμένων θα ξεφτυλιστεί ο Ιερομόναχος, η Εκκλησία, εμείς....Λυπάμαι πολύ, αλλά η πόρωση ορισμένων ανθρώπων είναι τεράστια. Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας συνετίσει.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!!

Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
Δεν είμαι ικανή να κρίνω τις πράξεις κανενός.
Το μόνο που ξέρω είναι το "ουαί τω ανθρώπω εκείνω δι ου το σκάνδαλον έρχεται" ...
Και η αλήθεια είναι ότι σκανδαλίστηκε το πανελλήνιο και όχι μόνο. Οπότε αυτά ήταν αναμενόμενα !
Το είχαμε συζητήσει με φιλική χριστιανική παρέα, στον κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής της ενορίας μου, οτι μέχρι άρμα θα το κάνουν το θέμα στο καρναβάλι..
Ο Κύριος να μας ελεήσει όλους.
Το μόνο που ξέρω είναι το "ουαί τω ανθρώπω εκείνω δι ου το σκάνδαλον έρχεται" ...
Και η αλήθεια είναι ότι σκανδαλίστηκε το πανελλήνιο και όχι μόνο. Οπότε αυτά ήταν αναμενόμενα !
Το είχαμε συζητήσει με φιλική χριστιανική παρέα, στον κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής της ενορίας μου, οτι μέχρι άρμα θα το κάνουν το θέμα στο καρναβάλι..
Ο Κύριος να μας ελεήσει όλους.
Δώη σοι Κύριος κατά την καρδίαν σου, και
πάσαν την βουλήν σου πληρώσαι.
πάσαν την βουλήν σου πληρώσαι.
Μελίνα, απλά θα σου πω, πως αυτοί που σκανδαλίστηκαν, ήθελαν και σκανδαλίστηκαν, ήταν αυτοί που δεν εκκλησιάζονται, αυτοί που δεν πιστεύουν ορθοδόξως ή και καθόλου,..ήταν το 90% του πληθυσμού με αισιόδοξες στατιστικές. Όμως το Ευαγγέλιο αναφέρεται σε πιστούς ανθρώπους, και πραγματικά όσους ζεστούς και όχι χλιαρούς Χριστιανούς συνάντησα και μίλησα γι' αυτό και για παρόμοια θέματα δεν σκανδαλίστηκαν καθόλου!
Γνωρίζουν οι Χριστιανοί τους πειρασμούς και την αντιμετώπισής τους, αλλά και την επιείκια που πρέπει να δείχνουμε. Επίσης δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται τα "Ιερά και Όσια" σαν ένα τυχαίο θέμα, διότι αν είμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι το οφείλουμε στο ράσο! Αυτό λένε και μαρτυρούν τα 400χρόνια Τουρκοκρατίας που είχατε εκεί νότια, τα 500 χρόνια που είχαμε εμείς στη Μακεδονία, τα 600, 700 χρόνια σε Ρόδο, Κύπρο...
Γνωρίζουν οι Χριστιανοί τους πειρασμούς και την αντιμετώπισής τους, αλλά και την επιείκια που πρέπει να δείχνουμε. Επίσης δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται τα "Ιερά και Όσια" σαν ένα τυχαίο θέμα, διότι αν είμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι το οφείλουμε στο ράσο! Αυτό λένε και μαρτυρούν τα 400χρόνια Τουρκοκρατίας που είχατε εκεί νότια, τα 500 χρόνια που είχαμε εμείς στη Μακεδονία, τα 600, 700 χρόνια σε Ρόδο, Κύπρο...
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σωστος ο fotios! Μου ειχε διαφυγει τελειως αυτο. Αρα ειμαστε και θυματα, και υβριζομενοι ως Πιστοι, και κοροϊδα.fotios έγραψε:Μια παράμετρο, να προσθέσω φίλοι μου, στα όσα είπατε. Το πατρινό καρναβάλι, η πομπή αυτή η άθλια του διαβόλου(που έχουμε αρνηθεί με το βάπτισμα), χρηματοδοτείται από ότι ξέρω από το Υπουργείο Πολιτισμού!!!
Τι ωραια!! Αντε και εις ανωτερα, η μαλλον εις κατωτερα..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."