Harrys1934 έγραψε:lovethink έγραψε:
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος που πρέπει να συμφωνείς μαζί μου ή εγώ μαζί σου
Δεν μου χτύπησε ποτέ τη πόρτα μουσουλμάνος ή ινδουιστής για να μου πιάσει κουβέντα
Μόνο μάρτυρες του ιαχωβά που εκεί δεν μιλάμε για θρησκεία άλλου λαού αλλά για αίρεση και βλακείες και ανοησίες
Αν εσύ θες να μισείς τους συνανθρώπους σου που είναι μουσουλμάνοι ή άλλης θρησκείας άνθρωποι κάντο , εγώ σέβομαι τα ήθη και τα έθιμα του κάθε λαού όταν αυτά δεν καταπατούν τις δικές μου ελευθερίες και αξίες
Οι Τούρκοι λέγουν ότι ο Χριστός είναι Λόγος Θεού και ότι γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία, την οποίαν εμείς οι χριστιανοί δοξάζουμε ως Θεοτόκο ν. ¨Αν λοιπόν η Μαρία, που εγέννησε κατά σάρκα τον Χριστόν δεν είχε άνδρα ούτε χρειαζόταν άνδρα, επειδή τον του Θεού Λόγον εγέννησε σαρκί, πολύ περισσότερο ο Θεός γεννώντας τον Λόγο του ασώματον, ασωμάτως και θεοπρεπώς, δεν είχε γυναίκα ούτε ανάγκη γυναικός όπως εκλαμβάνετε εσφαλμένως σείς οι μωαμεθανοί
143) Αυτοί υποστήριζαν ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε από τη Μαρία, αλλά εμφανίστηκε στη γη ξαφνικά ενήλικος ούτε πέρασε από τα στάδια της φυσιολογικής αυξήσεως και ενηλικιώσεως. Πίστευαν ότι δεν έλαβε αληθηνή φύση από τη Μαρία, αλλά πέρασε απ' αυτήν, όπως το νερό περνά από σωλήνα. Κατά συνέπειαν, έλεγαν δεν είχε πραγματικό σώμα και η σταύρωση του έγινε <, κατά δόκησιν>> ήταν δηλαδή φαινομενική..
150) Όμως ο Ιησούς δεν είναι ούτε αθάνατος ούτε αιώνιος κατά τους ισλαμιστές. Δεν βασιλεύει αιωνίως, όπως μας διδάσκει η Αγία Γραφή. Για την ισλαμική παράδοση ο Χριστός είναι θνητός. Σ' αυτήν επικρατεί η πίστη ότι πριν από την έσχατη κρίση ο Ιησούς θα επιστρέψει στη γή, θα καταβάλει τελικά τον αντίχριστο και κατόπιν θα πεθάνει. Οι ισλαμισταί πιστεύουν μάλιστα ότι στον τάφο του Μωάμεθ, στη Μεδίνα, φυλάσσεται θέση κενή για το νεκρό σώμα του προφήτη μεν και αποστόλου του Θεού, αλλά του ανθρώπου Ιησού.
156) Αυτός λοιπόν ο παράκλυτος είναι κατά τους μουσουλμάνους, δήθεν, ο Μωάμεθ. Σύμφωνα με τη διαστραμένη άποψη του κορανίου ο Ιησούς είπε στο λαό του:
Εξάλου ο Μωάμεθ επιμένει ότι εμπνέεται από το Άγιον Πνεύμα
157) Κατά συνέπειαν το Άγιον Πνεύμα που αναφέρεται στο κοράνιο, δεν έχει κ;μία απολύτως σχέση με το Άγιον Πνεύμα όπως το διδάσκει, το δέχεται το προσκηνεί και το δοξάζει η Ορθόδοξος Εκκλησία
159) Ιδού λοιπόν ότι και στο μεγάλο θέμα του Παναγίου προσώπου του Αγίου Πνεύματος, άλλη γλώσσα μιλούμε οι Ορθόδοξοι και άλλη εντελώς διαφορετική ,μιλάει το ειδολολατρικό και αντίχριστο Ισλάμ. Και περί ποίου διαλόγου χριστιανών και μουσουλμάνων κάνουν λόγο όσοι μιλούν αστόχαστα για άγιο κοράνιο και άλλα ηχηρά παρόμοια;
162) Επίσης είναι άξιον προσοχής, ότι το κοράνιο ααποφεύγει την οποιαδήποτε ασέβεια και βλασφημία στο πρόσωπο της Παρθένου. Ενώ οι Εβραίοι συκοφαντούν την Παναγία μας στο Ταλμούδ και σ' όλα τα συγγράμματα τους..
164) Αλλά εάν η Μαριάμ η κατά σάρκα μητέρα του Κυρίου ήταν αδελφή του Μωϋσή και του Ααρών, τότε ο Χριστός πρέπει να γεννήθηκε περί το 1500-π.χ. Τέτοια σύγχυση έχει πάθει ο Μωάμεθ υποστηρίζοντας, ότι η Μαρία ήταν αδελφή του Ααρών
Αύριο πάλι πρώτα ο Θεός.........Χάρης
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜ
Συνέλαβε συχνά τον εαυτόν του να διαπράτει σφάλματα. Ομολογούσε ότι ήταν ηδηπαθής και ερωτύλος, ότι αγαπούσε τις γυναίκες, τα λουτρά τα αρώματα και τις τέρψεις του λάρυγγος
101) Ανυπομονούσε δε να τιμωρήσει όσους τον είχαν διώξει. Μετά την πρώτη του νίκη στο BADR-Κατέσφαξε με ωμότητα όλους τους αιχμαλώτους. Δεν φαίνεται μεν ότι ο Μωάμεθ υπήρξε συνειδητός, απατεών.
102) Την τόλμη του αποδεικνύει και η επιτυχία να καταργήσει την οινοποσία μεταξύ των Αράβων που οι ομοφυλοι του αγαπούσαν.
103) Ο Μοναχός Βαρθολομαίος ο Εδεσσηνός στο έργο του ¨Ελεγχος Αγαρηνού" αναφέρει ότι ο Μωάμεθ εφόνευσε και πρόσωπα συγγενικά του, επειδή ετόλμησαν να αμφισβητήσουν όσα υποστήρριζε περί αποκαλύψεων του Θεού σ' αυτόν. Ο ίδιος μουσουλμάνος, επρόσθεσε, ότι και τέσσαρες θείοι αυτού ηρνήθησαν ούτον, και μη πιστεύσαντες αυτόν, ως ψεύστην, αδίκως εφονεύθησαν παρ' αυτού, ο πρώτος ο αναθρέψας αυτόν ........105) Ο πιστός του ισλαμ είχε το δικαίωμα να νυμφευθεί τέσσερις συζύγους, αλλά ο μωάμεθ με την πιο πάνω , δήθεν αποκάλυψη αξασφάλισε την άδεια για περισσότερες
106) Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί και σήμερα να τον πιστεύη ολόκληρος ένας κόσμος για προφήτη, τυφλός στο φως παράλυτος στην κίνηση και την ζωή. Και σ' αυτό την ανάδειξι του Μωάμεθ συνετέλεσαν κι' από τον ίδιο περισσότερο οι καιροσκόποι Εβραίοι που αξιούν τα πάντα να κατευθύνουν προς το δικό τους συμφέρον. και αυτό ανέκαθεν το είσαν στην καταπολέμηση ¨η άμεση, της χριστιανικής Εκκλησίας
108) την άποψη του Ερημίτου ότι ο ισλαμισμός είναι δημιούργημα της Εβραϊκής πρωτοβουλίας προς καταολέμηση του χριστιανισμού υποστηρίζει και ο συγγραφέας Λουί Ντασέ. Εξ' άλλου οΕβραίος συγγραφέας Μπερνάρ Λαζάρ ομολογεί, ότι η εμφάνηση του ισλάμ στην Αραβία έθεσε τέρμα στην εξάπλωση του χριστιανισμού ακριβώς διότι εν αυτώ (στον ισλαμισμό) έχουν υποβληθή όλες οι Ιουδαϊκές ιδέες περί κυριαρχίας του κόσμου. Γιαυτό ακριβώς παρουσιάστηκε ως αντίπαλος του χριστιανισμού και τέτοιος υπάρχει μέχρι σήμερα. 109) Επειδή κάθε θρησκεία βλέπει τον Θεόν με το δικό της τρόπο και μάλιστα μέχρι του σημείου, ώστε αυτό στο οποίο καταφάσκει ο Θεός της μιας θρησκείας να απορίπτει ο Θεός της άλλης.
112) Κατά συνέπειαν οι Εβιωνιταί και κυρίως ο Άρειος έίναι οι επίσημοι πρόδρομοι του Μωάμεθ . ....Διότι θεωρεί τον χριστόν ως πρόδρομον του Μωάμεθ. ...Και συνεχίζεται με υπομονή.........Χάρρης
Φίλε Lovethink σε αυτή την γειτονιά που ζω τώρα και πριν 20 χρόνια όταν προτοήρθα σε όλο το στρεετ ήταν μόνο μία οικογένεια Λιβανέζικη , σήμερα σε κάθε 10 πόρτες ζήτημα είναι αν βρείς 2 άλλης φυλής. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι τους ζω ζωντανά και τους ξέρω καλά. Δεν έχουν καθόλου εκτίμηση από καμία άλλη φυλή γιατί είναι οι πρώτοι σε κάθε διαολιά Ακόμη Λιβανέζοι αλλά καθολικοί δεν τους θέλουν για γείτονες. Θα σου πω ένα από την ομορφιά τους. Είναι δυνατόν να σταματίσει στην μέση του δρόμου να πιάσει κουβέντα με γνωστόν του Η να αφίσει το κάρο του και να πάει για τσιγάρα. Και τα αυτοκίνητα πισω να σφυρίζουν και κανείς δεν ζυγόνει για εξηγίσεις γενικά τους φοβούνται. Ο γαμπρός μου
εμενε πριν σε κάποια καλή περιοχή και όταν άκουγε να μιλούμε κατά των μουσουλμάνων έπερνε το μέρος τους. ¨Οταν ήρθε και έμεινε πιο κοντά καιι άρχησε να τους μαθαίνει έφυγε και πήρε αλλού σπιτι. έμεινε εκεί κάπου δυό χρόνια. όταν στο δικό του στρεετ ήρθαν δύο ακόμη
οικογένειες λιβανέζων πούλησε πάλι το σπίτι και πήγε πιο μακριά ακόμη. Ο χάρρυ κλιν έλεγε σε μια σάτυρα του Ανδρέα για την Μιμή. ¨Ετσι από μακρια το ξέρω και εγώ. Ξεφύγαμε από το θρησκευτικό μας θέμα, συγνώμη παρασύρθηκα .
¨Α!. Ναι για εκείνο το μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι μου αρέσει γιατί θα με ωφελήσει στην γενική βαθμολογία μου. Είναι σαν έναν άλλον ωραίο μακαρισμό που είπε ο Κυριος στου ΙωάννουΚ-28, στον Θωμά. Επίστεψες γιατί με είδες; Μακάροιοι εκείνοι που δεν με είδαν και πίστεψαν. Οι μακαρισμοί γενικά είναι ωραίοι. Μάζεβε και ας ην και ρόγες όπως λέγεται
γιάσου..