Ιστορικά θέματα για το Ισλάμ

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

lookfor έγραψε: Όταν κάτι είναι ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ δεν υπάρχει άλλο.

Mα δεν είπε κανείς να ασπαστείς τη πίστη του άλλου
Από έτσι να πιστέψω στη μετενσάρκωση επειδή μου αρέσει η ποίηση του Χαλίλ Γκιμπράν ? ο οποίος υποστηρίζει την μετενσάρκωση ?
Μήπως να πετάξω όλα τα λογοτεχνικά βιβλία από ξένους συγγραφείς ?
Μήπως να ψωνίζω μόνο από το βιβλιοπωλείο της Αποστολικής διακονίας ? ( που θα έπρεπε να τα είχαν παμφθηνα αλλά δεν είναι ? :p )
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΝΑ ΝΟΙΏΘΕΙς ΔΥΝΑΤΌΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

lovethink έγραψε:
lookfor έγραψε: Όταν κάτι είναι ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ δεν υπάρχει άλλο.

Mα δεν είπε κανείς να ασπαστείς τη πίστη του άλλου
Από έτσι να πιστέψω στη μετενσάρκωση επειδή μου αρέσει η ποίηση του Χαλίλ Γκιμπράν ? ο οποίος υποστηρίζει την μετενσάρκωση ?
Μήπως να πετάξω όλα τα λογοτεχνικά βιβλία από ξένους συγγραφείς ?
Μήπως να ψωνίζω μόνο από το βιβλιοπωλείο της Αποστολικής διακονίας ? ( που θα έπρεπε να τα είχαν παμφθηνα αλλά δεν είναι ? :p )

Να νοιώθεις δυνατός στην πίστη σου τότε δεν φοβάσε τίποτα. μπορεί κάποτε να τύχεις σε κάποια συζύτηση διαφορετική από τξην δική σου τότε υπάρχει ο ΄φόβος να επιρεαστείς γιατι αυτός που θα μιλάει να έχει το τάλαντο να τα λέει ωραία. Στην περίπτοση αυτή κάνουμε αυτό που μας λέει η Αγία Γραφή στο Ά-Θεσσαλονικείς Ε-21-να τα δοκιμάζεται όλα και να κρατάτε αυτά που είναι σωστά. Αυτό κάνω σε όλη μου τη ζωή. Διαβάζω όλα τα αιρετικά βιβλία και ξέρω που βρίσκεται ο εχθρός και τον αντιμετοπίζω εύκολα γιατί ξέρω τα όπλα του. Και ποτέ δεν αποφεύγω να μιλήσω σε αιρετικό. Μάλιστα αυτοί που χτυπούν την πόρτα σου για να σου μιλήσουν τον λόγο του θεού μόλις αρχίσω να τους μιλώ όταν έρθει η σειρά μου σε ένα λεπτό φεύγουν ενώ είχαν όρεξη να σου μιλούν για ώρα, και τώρα ξαφνικά βιάζονται και φεύγουν .Από μεγάλη πείρα που έχω αποκτίσει γιατί έχω ζημωθεί με όλους αυτούς σας δίνω την δική μου συμβουλη και είναι αλάνθαστη. Μη τριβόσαστε για πολλά ζητήματ για την πίστη μας γιατί κάνεται αυτό ¨η εκείνο, αλλά διαλέξατε τα εδάφια που μιλούν για την Θεότητα του Χριστού και να ήσαστε σίγουρη ότι τους νικήσατε. Ως παράδειγμα Ιωάννου Ά-1-¨Εν αρχή ήν ο λόγος και ολόγος ήν προς τον Θεό και Θεός ήν ο λόγος. πάρα πολλά τα εδάφια που μιλούν για την Θεότητα και Ιδιαιτέρως στην πρώτη επιστολή Ιωάννου
καλά μέχρι εδώ Χάρρης
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΝΑ ΝΟΙΏΘΕΙς ΔΥΝΑΤΌΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ

Οχι όταν μου χτυπάνε τη πόρτα δεν ανοίγω κουβέντα
Εγώ μιλάω για το θέμα "βιβλία"
Και το θέμα είναι το εξής κατά εμε
Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στις θρησκείες των άλλων λαών ?
Εγώ πιστεύω πως ναι
Το ότι βέβαια κάποιος Ορθόδοξος Πατριάρχης ονομάζει "ΑΓΙΟ" ένα βιβλίο άλλης θρησκείας δεν μου αρέσει
Αλλά μπορεί ο άνθρωπος να το είπε με άλλη λογική από άλλη σκοπιά
ΑΓΙΟ πχ για τους μουσουλμάνους
Δεν γνωρίζω
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

lovethink έγραψε:" Συνεχιζοντας την ερμηνία του κορανίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο αιρετικός Μοντανός, πρώην ιερέας της Φρυγίας θεάς Κυβέλης, 460-χρόνια πριν από τον Μωάμεθ ανεκήρυξε τον εαυτόν του ως τον παράκλητον' που έμελε να συντελέσει το έργο του Χριστού./
86- Αλλά και ο πρώτος πατριάρχης του δούλου Γένους, ο ιερός Γενάδιος Σχολάριος επεσήμανε καθαρά στους Μουσουλμάνους ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εμφανισθεί προφήτης μετά Χριστόν, διότι όσα είχε να μας αποκαλύψει ο Τριαδικός Θεός για τη σωτηρία μας, μας τα αποκάλυψε. Ούτε κανένα θαύμα έκαμεν εις τον καιρόν του, ωσάν τους άλλους προφήτας του Θεού, τους οποίους έχομεν ημείς οι χριστιανοί, μόνον εσείς τον εκάματε μέγαν και τον έχετε διά προφήτην. Αλλά μη γένοιτο Χριστέ Βασολεύς να ήτον εκείνος προφήτης, αλλά πολέμιος του Θεού Πέραν αυτών ο Μωάμεθο ναρκισσευόμενος ότι είναι σφαγεύς των προφυτών, ουδεμία προφυτεία είπε 51) Από τον πρώτο γάμο του με την Κατίτζα απέκτισε 6 παιδιά Διαφορά ηληκίας αυτός 25- ετών εκείνη 40 Εβραία χήρα
89) Ο μωάμεθ δεν ήταν προφήτης ούτε, πολύ περισσότερον η σφραγίδα των προφυτών, διότι δεν εισήγαγε ηθκήν ανώτερη από εκείνην του χριστιανισμού. Τα μόνα που εισήγαγε ήταν πολυγαμίαν, αντί μονογαμία. Πόλεμον και αιματοχυσίαν, αντί ειρίνης, εκδίκησης, αντί συγνώμης σωτηρίαν δια καλών έργων και όχι διά της χάρητος του Θεού, η οποία απέρρευσε από την σταυρική θυσία και παχυλόν παράδεισον
Θα σας δω αύριο πάλι. μη ξεχνάτε έχουμε 8 ώρες διαφορά και η ώρα αυτήν την στιγμή είναι (2) και έως τελειώσω τα υπόλοιπα είνα ακριβός μία ώρα ακόμη Καληνύχτα-Καλημέρα

Δυστυχώς, το ασαφείς, αντίφατικό και παχυλό κοράνιο οδηγεί σταθερά στην πλάνη. Καλιεργεί το μίσος κατά των απίστων των μη μουσουλμάνων ,ικανοποιεί τα κατώτερα ένστικτα και πάθη. Υποδαυλίζει το φανατισμό και καλεί τους πιστούς να κατακτήσουν τον κόσμο με το σπαθί και την βία "

Εγώ αν έπεφτε στα χέρια μου ένα κοράνι ή όποιο άλλο βιβλίο ΙΕΡΟ κάποιας θρησκείας δεν θα το ξέσκιζα σε χίλια κομμάτια
Ο Σεβασμός που αποπνέει ένα βιβλίο για μένα έχει να κάνει κΣ αι με τον αντίκτυπο που έχει
Οταν αυτό το βιβλίο είναι ιερό βιβλίο για εκατομμύρια ανθρώπων τότε θα το σεβαστώ
Δε μπορώ να έχω γνώμη λοιπόν γιατί δεν το έχω μελετήσει
Αλλά επίσης δεν θα μπορούσα να βγάλω γνώμη από δύο εδάφια που έγραψες
Γιατί με αυτή τη λογική και η Καινή μας Διαθήκη αν απομονώσουμε κομμάτια τα ερμηνεύουμε όπως θέλουμε
Επίσης οι εχθροί Του Χριστιανισμού βρίσκουν εδάφια από τη Παλαιά Διαθήκη ( όπως εσύ με το κοράνι τώρα ) και κατηγορούν τη πίστη μας , όπως εσύ τώρα των Μουσουλμάνων .
Θα έβρισκα πολύ πιο χρήσιμο το παρακάτω άρθρο τουλάχιστον να ξέρουμε 10 πράγματα για το τι είναι αυτό το κοράνι

Το ισλάμ ως θρησκεία βασίζεται στη διδασκαλία του Μωάμεθ, ο οποίος γεννήθηκε από μια οικογένεια εμπόρων στη Μέκκα περίπου το 570. Από το 610 και για τα επόμενα 20 χρόνια ο Μωάμεθ είχε οράματα. Σύμφωνα με την παράδοση, εμφανίστηκε μπροστά του ο αρχάγγελος Γαβριήλ και του έδειξε ένα βιβλίο, παραγγέλλοντάς του να το διαβάσει. Με το βιβλίο αυτό ο Θεός τού αποκάλυψε το ασύγκριτο θεϊκό μεγαλείο και την ευτέλεια των θνητών. Η λέξη ισλάμ σημαίνει «υποταγή (στο θεό)». Προέρχεται από τη ρίζα «σλμ» από την οποία παράγεται το ρήμα ασλάμα, υποτάσσομαι. Η λέξη μουσλίμ, μουσουλμάνος, είναι η ενεργητική μετοχή και σημαίνει «αυτός που υποτάσσεται στο θεό».

Ο λόγος του Θεού καταγράφθηκε από το Μωάμεθ και τους οπαδούς του και κωδικοποιήθηκε από τους πρώτους χαλίφες (θρησκευτικοί ηγέτες, πνευματικοί «διάδοχοι» του Μωάμεθ) σε βιβλίο, το οποίο αποτελεί έκτοτε το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων. Πρόκειται για το Κοράνι (κουρ'αν), ένα βιβλίο με 114 κεφάλαια (σούρα) που έχουν διαφορετικό αριθμό στίχων (αγιάτ) το καθένα. Το Κοράνι αποτελεί κατά τους μουσουλμάνους καταγραφή του λόγου του Θεού, και έτσι, ως έργο θεϊκό και όχι ανθρώπινο, δεν επιδέχεται αλλαγών. Ο ίδιος ο Μωάμεθ ήταν προφήτης, αγγελιοφόρος του Θεού, ο τελευταίος σε μια σειρά προφητών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Αδάμ και τον Νώε της εβραϊκής παράδοσης και τον Ιησού των χριστιανών. Στο Κοράνι αναφέρονται 26 ονόματα προφητών, αλλά κάποιες μουσουλμανικές παραδόσεις ανεβάζουν τον αριθμό αυτό σε 124.000.
Ισλάμ: Μύθοι και θρύλοι

Εισαγωγή
Πηγές του ισλάμ
Σουνίτες και σιίτες
Πυλώνες της πίστης
Τζιχάντ

Οι μουσουλμάνοι λατρεύουν έναν και μοναδικό Θεό, τον Αλλάχ. Η λέξη Αλλάχ δεν είναι παρά η αραβική λέξη για το Θεό. Ο Θεός των μουσουλμάνων είναι ο ίδιος με το Θεό των Εβραίων και των χριστιανών. Ο Αλλάχ έχει «κληρονομήσει» όλες ή τις περισσότερες από τις ιδιότητες που του αποδίδονταν από εκείνους, με κάποιες ρητές διαφορές, όπως είναι η αντίκρουση της χριστιανικής διδασκαλίας για την Αγία Τριάδα. Στην ισλαμική θεολογία χρησιμοποιούνται 99 ονόματα-χαρακτηρισμοί για το Θεό, τα οποία εκφράζουν διάφορες όψεις του μεγαλείου του: Αγιος, Δημιουργός, Ισχυρός, Σοφός, Ελεήμων, Συγχωρών κ.λπ. Το 100ό όνομα του Θεού το αγνοούμε, γεγονός που υποδηλώνει ότι η γνώση μας γι' Αυτόν δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρης.
Σε αντίθεση με τους Εβραίους, κατά τους οποίους το προπατορικό αμάρτημα θα βαρύνει αιωνίως τους ανθρώπους μέχρι την έλευση του Μεσσία, και τους χριστιανούς που δέχονται ότι ο Θεός συγχωρεί το προπατορικό αμάρτημα σε όσους αποδέχονται τον Μεσσία (βάπτιση), οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Θεός έχει συγχωρήσει το προπατορικό αμάρτημα σε όλους τους ανθρώπους και μπορεί πια να τους κρίνει αποκαθαρμένους από κάθε άγος του παρελθόντος, για τις πράξεις τους στον κόσμο αυτό.

Η θέλησή του αποκαλύπτεται στον άνθρωπο μέσω του Κορανίου. Το Κοράνι επικυρώνει και κατά τους μουσουλμάνους υπερβαίνει το Τοράχ των Εβραίων και τα Ευαγγέλια των χριστιανών, και με τη βοήθειά του οι Αραβες εισάγονται στην κοινότητα των «λαών του βιβλίου» (χαρακτηρισμός που αναφέρεται στους Εβραίους και τους χριστιανούς). Η Αγία Γραφή δεν μελετάται πάντως από τους μουσουλμάνους γιατί θεωρείται αλλοιωμένη. Επιλέγουν μόνο ορισμένους στίχους έχοντας ως κριτήριο επιλογής και αυθεντικότητας το ίδιο το Κοράνι.

Εκτός από το Κοράνι, η δεύτερη μεγάλη πηγή της θρησκείας του ισλάμ είναι η σούνα (σωστότερο στον πληθυντικό: οι σούνα, «παραδόσεις»). Πρόκειται για τα λόγια και τις πράξεις του Μωάμεθ όπως καταγράφονται σε συλλογές που ονομάζονται Χαντίθ («Αναφορές»). Ο Μωάμεθ, ως άνθρωπος εκλεκτός από το Θεό, θεωρείται υπέρτατο υπόδειγμα συμπεριφοράς από όλους τους μουσουλμάνους και ο τρόπος ζωής του (απλός, ταπεινός και βαθιά πνευματικός) παράδειγμα προς μίμηση.

Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

lovethink έγραψε:Οχι όταν μου χτυπάνε τη πόρτα δεν ανοίγω κουβέντα
Εγώ μιλάω για το θέμα "βιβλία"
Και το θέμα είναι το εξής κατά εμε
Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στις θρησκείες των άλλων λαών ?
Εγώ πιστεύω πως ναι
Το ότι βέβαια κάποιος Ορθόδοξος Πατριάρχης ονομάζει "ΑΓΙΟ" ένα βιβλίο άλλης θρησκείας δεν μου αρέσει
Αλλά μπορεί ο άνθρωπος να το είπε με άλλη λογική από άλλη σκοπιά
ΑΓΙΟ πχ για τους μουσουλμάνους
Δεν γνωρίζω

φίλε lovethink, εδώ μας τα μούσκεψες. Από τη μία μεριά ενώ λες ότι σέβεσε τις άλλες θρησκείες, από την άλλη δεν ανοίγης την πόρτα. και πιο πέρα δεν ξέρουμε για πιο λόγο ο πατριάρχης ονόμασε το κοράνιο άγιο. ¨οπως είπα μία άλλη φορά όταν θες να μεταφράσεις την Γραφή με δικό μας πνεύμα τότε δεν βγαίνουμε πουθενά. ¨Οταν η ίδια η Αγία Γραφή στην ¨΄Β- επιστολή Ιωάννου -7) στοίχος ονομάζει αυτούς που δεν ομολογούν τον Κύριο ότι πηρε σάρκα και οστά και ήρθε ως άνθρωπος αυτός είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος. Γιατί εγώ θα σεβαστώ αυτή, αυτούς που την κουβαλάνε; Φαίνεται δεν έχεις συνηδοποιήσης τι θα τραβίξουν οι πιστοί χριστιανοί εκείνον τον καιρό, και τα βασανηστήρια που θα γίνουν τότε δεν έχουν ξανά γίνουν ποτέ. Γιαυτό και αυτοί που θα αντέξουν μέχρι τέλος θα αναδειχτούν οι μεγαλύτεροι άγιοι. Αφού θα έχουν έτσι τα πράγματα γιατί θα σεβαστώ αυτούς τους λύκους που είναι οι πρόδρομοι του αντιχρίστου. Είναι δηλαδή το παδί του αντιχρίστου. Και αφού τότε δεν θα έχεις καμία αξία ανθρώπινη είναι καιρός τώρα να τα πω με όποια γλώσσα μπορώ στο παιδί του Διάβασε αν σου έρθει βολικά τα προτόκολα της Σιών
Θα σε δώ το βράδυ Για εσένα είναι κάπου 6-ξημερώματα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Harrys1934 έγραψε:
φίλε lovethink, εδώ μας τα μούσκεψες.
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος που πρέπει να συμφωνείς μαζί μου ή εγώ μαζί σου
Δεν μου χτύπησε ποτέ τη πόρτα μουσουλμάνος ή ινδουιστής για να μου πιάσει κουβέντα
Μόνο μάρτυρες του ιαχωβά που εκεί δεν μιλάμε για θρησκεία άλλου λαού αλλά για αίρεση και βλακείες και ανοησίες
Αν εσύ θες να μισείς τους συνανθρώπους σου που είναι μουσουλμάνοι ή άλλης θρησκείας άνθρωποι κάντο , εγώ σέβομαι τα ήθη και τα έθιμα του κάθε λαού όταν αυτά δεν καταπατούν τις δικές μου ελευθερίες και αξίες
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

lovethink έγραψε:Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στις θρησκείες των άλλων λαών ?
Εγώ πιστεύω πως ναι
Να και μια φορά που συμφωνώ μαζί σου φίλε lovethink.

Κι εγώ δεν έχω διαβάσει το Κοράνι, κι ίσως κάποτε το διαβάσω για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, αφού όμως μελετήσω πολύ καλύτερα την Ορθόδοξη πίστη μας, απ' 'οσο την έχω μελετήσει μέχρι σήμερα, και πάρω την άδεια του πνευματικού μου.

Όμως είναι γνωστό, και γι αυτό μας βάζουν στο ίδιο καζάνι μαζί τους οι άθεοι κι οι νεοεθνικοί, ότι η Μουσουλμανική θρησκεία ουσιαστικά αποτελεί αίρεση της Εβραϊκής θρησκείας με λίγα στοιχεία Χριστιανικής. Ο Μωάμεθ αφού μελέτησε, όσο τον βοηθούσε το μορφωτικό του επίπεδο, τις υπάρχουσες την εποχή του μονοθεϊστικές θρησκείες, έφτιαξε μια θρησκεία που περιείχε μια δόση αλήθεια και πολλές δόσεις δικές του και το προϊόν το σέρβιρε στο λαό του σαν θεόπνευστο.

Απόδειξη για τα παραπάνω είναι ότι κι η Μουσουλμανική θρησκεία δέχεται το δόγμα του ενός Θεού, δέχεται την ύπαρξη διαβόλου, δέχεται την ύπαρξη των αγγέλων, αναφέρει ως προφήτες (κατώτερους φυσικά απ΄το Μωάμεθ) κάποιους απ΄τους προφήτες της Παλαιάς διαθήκης και τον Ιησού, δέχεται ως αγία την Μητέρα του Κυρίου (μάλιστα τη συγκρίνει με τη μητέρα του Μωάμεθ) και κάποιους άλλους αγίους της εκκλησίας μας όπως τον Αη Γιώργη. Η οργάνωση κι ο τρόπος λειτουργίας των τζαμιών είναι όμοιος με αυτόν των εβραϊκών συναγωγών κι επικρατεί η ίδια απαξίωση προς το γυναικείο φύλο όπως επικρατούσε στους εβραίους τον καιρό του Μωάμεθ.

Μια θρησκεία λοιπόν κακή απομίμηση δυό άλλων γνωστών θρησκειών, μπορεί να παρέσυρε εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον κόσμο, οι περισσότεροι απ΄τους οποίους δεν είχαν γνωρίσει τον αληθινό Θεό, αλλά δεν λέει τίποτε σ΄έναν Ορθόδοξο Χριστιανό, που γνωρίζει και ζεί έστω και στοιχειωδώς την πίστη του.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

lovethink έγραψε:
Harrys1934 έγραψε:
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος που πρέπει να συμφωνείς μαζί μου ή εγώ μαζί σου
Δεν μου χτύπησε ποτέ τη πόρτα μουσουλμάνος ή ινδουιστής για να μου πιάσει κουβέντα
Μόνο μάρτυρες του ιαχωβά που εκεί δεν μιλάμε για θρησκεία άλλου λαού αλλά για αίρεση και βλακείες και ανοησίες
Αν εσύ θες να μισείς τους συνανθρώπους σου που είναι μουσουλμάνοι ή άλλης θρησκείας άνθρωποι κάντο , εγώ σέβομαι τα ήθη και τα έθιμα του κάθε λαού όταν αυτά δεν καταπατούν τις δικές μου ελευθερίες και αξίες

Φίλε Lovethink σε αυτή την γειτονιά που ζω τώρα και πριν 20 χρόνια όταν προτοήρθα σε όλο το στρεετ ήταν μόνο μία οικογένεια Λιβανέζικη , σήμερα σε κάθε 10 πόρτες ζήτημα είναι αν βρείς 2 άλλης φυλής. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι τους ζω ζωντανά και τους ξέρω καλά. Δεν έχουν καθόλου εκτίμηση από καμία άλλη φυλή γιατί είναι οι πρώτοι σε κάθε διαολιά Ακόμη Λιβανέζοι αλλά καθολικοί δεν τους θέλουν για γείτονες. Θα σου πω ένα από την ομορφιά τους. Είναι δυνατόν να σταματίσει στην μέση του δρόμου να πιάσει κουβέντα με γνωστόν του Η να αφίσει το κάρο του και να πάει για τσιγάρα. Και τα αυτοκίνητα πισω να σφυρίζουν και κανείς δεν ζυγόνει για εξηγίσεις γενικά τους φοβούνται. Ο γαμπρός μου
εμενε πριν σε κάποια καλή περιοχή και όταν άκουγε να μιλούμε κατά των μουσουλμάνων έπερνε το μέρος τους. ¨Οταν ήρθε και έμεινε πιο κοντά καιι άρχησε να τους μαθαίνει έφυγε και πήρε αλλού σπιτι. έμεινε εκεί κάπου δυό χρόνια. όταν στο δικό του στρεετ ήρθαν δύο ακόμη
οικογένειες λιβανέζων πούλησε πάλι το σπίτι και πήγε πιο μακριά ακόμη. Ο χάρρυ κλιν έλεγε σε μια σάτυρα του Ανδρέα για την Μιμή. ¨Ετσι από μακρια το ξέρω και εγώ. Ξεφύγαμε από το θρησκευτικό μας θέμα, συγνώμη παρασύρθηκα .
¨Α!. Ναι για εκείνο το μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι μου αρέσει γιατί θα με ωφελήσει στην γενική βαθμολογία μου. Είναι σαν έναν άλλον ωραίο μακαρισμό που είπε ο Κυριος στου ΙωάννουΚ-28, στον Θωμά. Επίστεψες γιατί με είδες; Μακάροιοι εκείνοι που δεν με είδαν και πίστεψαν. Οι μακαρισμοί γενικά είναι ωραίοι. Μάζεβε και ας ην και ρόγες όπως λέγεται
γιάσου..
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

Harrys1934 έγραψε:
lovethink έγραψε:
Harrys1934 έγραψε:

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜ
Συνέλαβε συχνά τον εαυτόν του να διαπράτει σφάλματα. Ομολογούσε ότι ήταν ηδηπαθής και ερωτύλος, ότι αγαπούσε τις γυναίκες, τα λουτρά τα αρώματα και τις τέρψεις του λάρυγγος
101) Ανυπομονούσε δε να τιμωρήσει όσους τον είχαν διώξει. Μετά την πρώτη του νίκη στο BADR-Κατέσφαξε με ωμότητα όλους τους αιχμαλώτους. Δεν φαίνεται μεν ότι ο Μωάμεθ υπήρξε συνειδητός, απατεών.
102) Την τόλμη του αποδεικνύει και η επιτυχία να καταργήσει την οινοποσία μεταξύ των Αράβων που οι ομοφυλοι του αγαπούσαν.
103) Ο Μοναχός Βαρθολομαίος ο Εδεσσηνός στο έργο του ¨Ελεγχος Αγαρηνού" αναφέρει ότι ο Μωάμεθ εφόνευσε και πρόσωπα συγγενικά του, επειδή ετόλμησαν να αμφισβητήσουν όσα υποστήρριζε περί αποκαλύψεων του Θεού σ' αυτόν. Ο ίδιος μουσουλμάνος, επρόσθεσε, ότι και τέσσαρες θείοι αυτού ηρνήθησαν ούτον, και μη πιστεύσαντες αυτόν, ως ψεύστην, αδίκως εφονεύθησαν παρ' αυτού, ο πρώτος ο αναθρέψας αυτόν ........105) Ο πιστός του ισλαμ είχε το δικαίωμα να νυμφευθεί τέσσερις συζύγους, αλλά ο μωάμεθ με την πιο πάνω , δήθεν αποκάλυψη αξασφάλισε την άδεια για περισσότερες
106) Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί και σήμερα να τον πιστεύη ολόκληρος ένας κόσμος για προφήτη, τυφλός στο φως παράλυτος στην κίνηση και την ζωή. Και σ' αυτό την ανάδειξι του Μωάμεθ συνετέλεσαν κι' από τον ίδιο περισσότερο οι καιροσκόποι Εβραίοι που αξιούν τα πάντα να κατευθύνουν προς το δικό τους συμφέρον. και αυτό ανέκαθεν το είσαν στην καταπολέμηση ¨η άμεση, της χριστιανικής Εκκλησίας
108) την άποψη του Ερημίτου ότι ο ισλαμισμός είναι δημιούργημα της Εβραϊκής πρωτοβουλίας προς καταολέμηση του χριστιανισμού υποστηρίζει και ο συγγραφέας Λουί Ντασέ. Εξ' άλλου οΕβραίος συγγραφέας Μπερνάρ Λαζάρ ομολογεί, ότι η εμφάνηση του ισλάμ στην Αραβία έθεσε τέρμα στην εξάπλωση του χριστιανισμού ακριβώς διότι εν αυτώ (στον ισλαμισμό) έχουν υποβληθή όλες οι Ιουδαϊκές ιδέες περί κυριαρχίας του κόσμου. Γιαυτό ακριβώς παρουσιάστηκε ως αντίπαλος του χριστιανισμού και τέτοιος υπάρχει μέχρι σήμερα. 109) Επειδή κάθε θρησκεία βλέπει τον Θεόν με το δικό της τρόπο και μάλιστα μέχρι του σημείου, ώστε αυτό στο οποίο καταφάσκει ο Θεός της μιας θρησκείας να απορίπτει ο Θεός της άλλης.
112) Κατά συνέπειαν οι Εβιωνιταί και κυρίως ο Άρειος έίναι οι επίσημοι πρόδρομοι του Μωάμεθ . ....Διότι θεωρεί τον χριστόν ως πρόδρομον του Μωάμεθ. ...Και συνεχίζεται με υπομονή.........Χάρρης

Φίλε Lovethink σε αυτή την γειτονιά που ζω τώρα και πριν 20 χρόνια όταν προτοήρθα σε όλο το στρεετ ήταν μόνο μία οικογένεια Λιβανέζικη , σήμερα σε κάθε 10 πόρτες ζήτημα είναι αν βρείς 2 άλλης φυλής. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι τους ζω ζωντανά και τους ξέρω καλά. Δεν έχουν καθόλου εκτίμηση από καμία άλλη φυλή γιατί είναι οι πρώτοι σε κάθε διαολιά Ακόμη Λιβανέζοι αλλά καθολικοί δεν τους θέλουν για γείτονες. Θα σου πω ένα από την ομορφιά τους. Είναι δυνατόν να σταματίσει στην μέση του δρόμου να πιάσει κουβέντα με γνωστόν του Η να αφίσει το κάρο του και να πάει για τσιγάρα. Και τα αυτοκίνητα πισω να σφυρίζουν και κανείς δεν ζυγόνει για εξηγίσεις γενικά τους φοβούνται. Ο γαμπρός μου
εμενε πριν σε κάποια καλή περιοχή και όταν άκουγε να μιλούμε κατά των μουσουλμάνων έπερνε το μέρος τους. ¨Οταν ήρθε και έμεινε πιο κοντά καιι άρχησε να τους μαθαίνει έφυγε και πήρε αλλού σπιτι. έμεινε εκεί κάπου δυό χρόνια. όταν στο δικό του στρεετ ήρθαν δύο ακόμη
οικογένειες λιβανέζων πούλησε πάλι το σπίτι και πήγε πιο μακριά ακόμη. Ο χάρρυ κλιν έλεγε σε μια σάτυρα του Ανδρέα για την Μιμή. ¨Ετσι από μακρια το ξέρω και εγώ. Ξεφύγαμε από το θρησκευτικό μας θέμα, συγνώμη παρασύρθηκα .
¨Α!. Ναι για εκείνο το μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι μου αρέσει γιατί θα με ωφελήσει στην γενική βαθμολογία μου. Είναι σαν έναν άλλον ωραίο μακαρισμό που είπε ο Κυριος στου ΙωάννουΚ-28, στον Θωμά. Επίστεψες γιατί με είδες; Μακάροιοι εκείνοι που δεν με είδαν και πίστεψαν. Οι μακαρισμοί γενικά είναι ωραίοι. Μάζεβε και ας ην και ρόγες όπως λέγεται
γιάσου..
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

Harrys1934 έγραψε:
Harrys1934 έγραψε:
lovethink έγραψε: Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος που πρέπει να συμφωνείς μαζί μου ή εγώ μαζί σου

Οι Τούρκοι λέγουν ότι ο Χριστός είναι Λόγος Θεού και ότι γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία, την οποίαν εμείς οι χριστιανοί δοξάζουμε ως Θεοτόκο ν. ¨Αν λοιπόν η Μαρία, που εγέννησε κατά σάρκα τον Χριστόν δεν είχε άνδρα ούτε χρειαζόταν άνδρα, επειδή τον του Θεού Λόγον εγέννησε σαρκί, πολύ περισσότερο ο Θεός γεννώντας τον Λόγο του ασώματον, ασωμάτως και θεοπρεπώς, δεν είχε γυναίκα ούτε ανάγκη γυναικός όπως εκλαμβάνετε εσφαλμένως σείς οι μωαμεθανοί
143) Αυτοί υποστήριζαν ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε από τη Μαρία, αλλά εμφανίστηκε στη γη ξαφνικά ενήλικος ούτε πέρασε από τα στάδια της φυσιολογικής αυξήσεως και ενηλικιώσεως. Πίστευαν ότι δεν έλαβε αληθηνή φύση από τη Μαρία, αλλά πέρασε απ' αυτήν, όπως το νερό περνά από σωλήνα. Κατά συνέπειαν, έλεγαν δεν είχε πραγματικό σώμα και η σταύρωση του έγινε <, κατά δόκησιν>> ήταν δηλαδή φαινομενική..
150) Όμως ο Ιησούς δεν είναι ούτε αθάνατος ούτε αιώνιος κατά τους ισλαμιστές. Δεν βασιλεύει αιωνίως, όπως μας διδάσκει η Αγία Γραφή. Για την ισλαμική παράδοση ο Χριστός είναι θνητός. Σ' αυτήν επικρατεί η πίστη ότι πριν από την έσχατη κρίση ο Ιησούς θα επιστρέψει στη γή, θα καταβάλει τελικά τον αντίχριστο και κατόπιν θα πεθάνει. Οι ισλαμισταί πιστεύουν μάλιστα ότι στον τάφο του Μωάμεθ, στη Μεδίνα, φυλάσσεται θέση κενή για το νεκρό σώμα του προφήτη μεν και αποστόλου του Θεού, αλλά του ανθρώπου Ιησού.
156) Αυτός λοιπόν ο παράκλυτος είναι κατά τους μουσουλμάνους, δήθεν, ο Μωάμεθ. Σύμφωνα με τη διαστραμένη άποψη του κορανίου ο Ιησούς είπε στο λαό του:
Εξάλου ο Μωάμεθ επιμένει ότι εμπνέεται από το Άγιον Πνεύμα
157) Κατά συνέπειαν το Άγιον Πνεύμα που αναφέρεται στο κοράνιο, δεν έχει κ;μία απολύτως σχέση με το Άγιον Πνεύμα όπως το διδάσκει, το δέχεται το προσκηνεί και το δοξάζει η Ορθόδοξος Εκκλησία
159) Ιδού λοιπόν ότι και στο μεγάλο θέμα του Παναγίου προσώπου του Αγίου Πνεύματος, άλλη γλώσσα μιλούμε οι Ορθόδοξοι και άλλη εντελώς διαφορετική ,μιλάει το ειδολολατρικό και αντίχριστο Ισλάμ. Και περί ποίου διαλόγου χριστιανών και μουσουλμάνων κάνουν λόγο όσοι μιλούν αστόχαστα για άγιο κοράνιο και άλλα ηχηρά παρόμοια;
162) Επίσης είναι άξιον προσοχής, ότι το κοράνιο ααποφεύγει την οποιαδήποτε ασέβεια και βλασφημία στο πρόσωπο της Παρθένου. Ενώ οι Εβραίοι συκοφαντούν την Παναγία μας στο Ταλμούδ και σ' όλα τα συγγράμματα τους..
164) Αλλά εάν η Μαριάμ η κατά σάρκα μητέρα του Κυρίου ήταν αδελφή του Μωϋσή και του Ααρών, τότε ο Χριστός πρέπει να γεννήθηκε περί το 1500-π.χ. Τέτοια σύγχυση έχει πάθει ο Μωάμεθ υποστηρίζοντας, ότι η Μαρία ήταν αδελφή του Ααρών
Αύριο πάλι πρώτα ο Θεός.........Χάρης

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜ
Συνέλαβε συχνά τον εαυτόν του να διαπράτει σφάλματα. Ομολογούσε ότι ήταν ηδηπαθής και ερωτύλος, ότι αγαπούσε τις γυναίκες, τα λουτρά τα αρώματα και τις τέρψεις του λάρυγγος
101) Ανυπομονούσε δε να τιμωρήσει όσους τον είχαν διώξει. Μετά την πρώτη του νίκη στο BADR-Κατέσφαξε με ωμότητα όλους τους αιχμαλώτους. Δεν φαίνεται μεν ότι ο Μωάμεθ υπήρξε συνειδητός, απατεών.
102) Την τόλμη του αποδεικνύει και η επιτυχία να καταργήσει την οινοποσία μεταξύ των Αράβων που οι ομοφυλοι του αγαπούσαν.
103) Ο Μοναχός Βαρθολομαίος ο Εδεσσηνός στο έργο του ¨Ελεγχος Αγαρηνού" αναφέρει ότι ο Μωάμεθ εφόνευσε και πρόσωπα συγγενικά του, επειδή ετόλμησαν να αμφισβητήσουν όσα υποστήρριζε περί αποκαλύψεων του Θεού σ' αυτόν. Ο ίδιος μουσουλμάνος, επρόσθεσε, ότι και τέσσαρες θείοι αυτού ηρνήθησαν ούτον, και μη πιστεύσαντες αυτόν, ως ψεύστην, αδίκως εφονεύθησαν παρ' αυτού, ο πρώτος ο αναθρέψας αυτόν ........105) Ο πιστός του ισλαμ είχε το δικαίωμα να νυμφευθεί τέσσερις συζύγους, αλλά ο μωάμεθ με την πιο πάνω , δήθεν αποκάλυψη αξασφάλισε την άδεια για περισσότερες
106) Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί και σήμερα να τον πιστεύη ολόκληρος ένας κόσμος για προφήτη, τυφλός στο φως παράλυτος στην κίνηση και την ζωή. Και σ' αυτό την ανάδειξι του Μωάμεθ συνετέλεσαν κι' από τον ίδιο περισσότερο οι καιροσκόποι Εβραίοι που αξιούν τα πάντα να κατευθύνουν προς το δικό τους συμφέρον. και αυτό ανέκαθεν το είσαν στην καταπολέμηση ¨η άμεση, της χριστιανικής Εκκλησίας
108) την άποψη του Ερημίτου ότι ο ισλαμισμός είναι δημιούργημα της Εβραϊκής πρωτοβουλίας προς καταολέμηση του χριστιανισμού υποστηρίζει και ο συγγραφέας Λουί Ντασέ. Εξ' άλλου οΕβραίος συγγραφέας Μπερνάρ Λαζάρ ομολογεί, ότι η εμφάνηση του ισλάμ στην Αραβία έθεσε τέρμα στην εξάπλωση του χριστιανισμού ακριβώς διότι εν αυτώ (στον ισλαμισμό) έχουν υποβληθή όλες οι Ιουδαϊκές ιδέες περί κυριαρχίας του κόσμου. Γιαυτό ακριβώς παρουσιάστηκε ως αντίπαλος του χριστιανισμού και τέτοιος υπάρχει μέχρι σήμερα. 109) Επειδή κάθε θρησκεία βλέπει τον Θεόν με το δικό της τρόπο και μάλιστα μέχρι του σημείου, ώστε αυτό στο οποίο καταφάσκει ο Θεός της μιας θρησκείας να απορίπτει ο Θεός της άλλης.
112) Κατά συνέπειαν οι Εβιωνιταί και κυρίως ο Άρειος έίναι οι επίσημοι πρόδρομοι του Μωάμεθ . ....Διότι θεωρεί τον χριστόν ως πρόδρομον του Μωάμεθ. ...Και συνεχίζεται με υπομονή.........Χάρρης

γιάσου..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”