Δυο "οικολογικά" μετά θάνατον θαύματα του Πατρός Παϊσίου

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Δυο "οικολογικά" μετά θάνατον θαύματα του Πατρός Παϊσίου

Δημοσίευση από efthumhs »

1) Μια κυρία πήγε να προσκυνήσει στον τάφο του π. Παϊσίου στη Σουρωτή και επειδή είχε βρέξει η καημένη γλίστρησε και έπεσε με τον αγκώνα της στο λασπωμένο χώμα του τάφου του οσίου Γέροντα.

Το βράδυ όταν γύρισε στο ξενοδοχείο παρατήρησε ότι είχε στον αγκώνα της κολλημένο λίγο χώμα από τον τάφο. Με πολύ ευλάβεια έβαλε το χώμα σε ένα χαρτί και το άφησε πάνω στο έπιπλο. Την επόμενη μέρα το πρωί από εκείνο το λίγο χώμα άνθισε ένα κρίνο…

Αυτό το θαύμα το διηγήθηκε σε πιστούς ένς μοναχός, ο π. Εφραίμ, όταν επισκέφθηκε την Αγγλία.
Και το συγκλονιστικό ήταν ότι στο τέλος της ομιλίας σηκώθηκε ένας νέος από την αίθουσα και είπε με μεγάλη φωνή: «Ναι, είναι αλήθεια. Αυτή η κυρία είναι η μητέρα μου!»

2) Διηγείται κάποιος χριστιανός: "Αδελφοί μου, σε πολλούς ίσως να είναι γνωστό το όνομα Ανέστης Μαυροκέφαλος.

Είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο γέροντας είπε για τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο και τα γεγονότα που θ' ακολουθήσουν.Ο φίλος μου ο Ανέστης ( ο οποίος ήταν απο τα πολύ στενά πνευματικοπαίδια του γέροντα Παϊσίου) λοιπόν, σ' ένα κτήμα που έχει έξω απο την Αλεξανδρούπολη, έχει σηκώσει ένα παρεκκλήσι (αφιερωμένο στους Αγιορείτες Πατέρες, μιάς και δεν έχει Αγιοποιηθεί ακόμη ο γέροντας Παϊσιος).
Στο κτήμα αυτό όμως κατα περίεργο τρόπο, όλα τα δέντρα ήταν στείρα, ξερά. κανένα δέντρο δεν δίδει καρπούς.... τί λέω όλα.... εκτός απο ένα.
Ό Ανέστης σε μία απο τις επισκέψεις του στον τάφο του γέροντα, πήρε χώμα απο τον τάφο και γυρίζοντας το έριξε σε ένα δέντρο που βρίσκεται ακριβώς πίσω απο το παρεκκλήσι.
Και ωωωω!!!!
Το δέντρο αυτό, ενώ πρίν ήταν κατάξερο και ενώ όλα τα υπόλοιπα του κτήματος παραμένουν ξερά και στείρα, αυτό είναι το μοναδικό που δίδει καρπούς.
"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”