Μαρία η Μαγδαληνή & η άλλη Μαρία. Μεγάλη αγία & αδικημένη

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1041
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 28, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: ¨οπου γη και Πατρις
Επικοινωνία:

Μαρία η Μαγδαληνή & η άλλη Μαρία. Μεγάλη αγία & αδικημένη

Δημοσίευση από Harrys1934 »

MAΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΗΚΗΜΕΝΗ

Ναι είναι αδικημένη γιατί ενώ είναι μία από της μεγαλύτερες Αγίες μας, και όμως την βρίζουν όχι μόνο οι ξένοι της(θρησκείας) αλλά και οι δικοί μας . και τι δεν έχει ακούσει από βρομερά χείλι που λένε ότι πλημμυρίζει την καρδιά τους. ¨Όμως εγώ θα αποδείξω μέσω της Γραφές ότι δεν έχει καμία σχέση με την πόρνη που αναφέρει ο Λουκάς .

Ιωάννου ΙΒ-1-3-Ο Ιησούς έξι μέρες πριν από το Πάσχα ήλθε στη Βηθανία, όπου ήταν ο Λάζαρος που είχε πεθάνει, και τον οποίο ανάστησε από τους νεκρούς. Εκεί του έκαναν δείπνο και η Μάρθα υπερετούσε 3) Η Μαρία ΄έφερα μία λίτρα μύρο, γνήσιο

Ματθαίου ΚΣΤ 6- Και Μάρκο –ΙΔ_3-Γιατί και οι δύο τα ίδια λένε Έπειτα από δύο μέρες ήταν η γιορτή του Πάσχα Και όταν βρισκόταν ο Ιησούς στη Βηθανία, στο σπίτι του Σίμωνα του Λεπρού,

την ώρα που είχε γείρει και έτρωγε στο (χαμηλό) τραπέζι), ήρθε μια γυναίκα έχοντας ένα αλαβάστρινο δοχείο με μύρο από γνήσιο νάρδο

Βλέπουμε εδώ ότι στου Ιωάννου είναι έξι-6-μέρες πριν το Πάσχα,, εδώ λέει για δύο μέρες πριν το Πάσχα. Οπότε αποκλείεται να έχουν σχέση οι δύο Μαρίες. Και είναι στο σπίτι του λεπρού. Ενώ στου Λουκά στο σπίτι του Σίμωνα του Φαρισαίου.

Λουκά Ζ-36-37-Και κάποιος Φαρισαίος προσκάλεσε τον Ιησού στο σπίτι του να του κάνει τραπέζι.. Και ιδού μία γυναίκα της πόλεως αυτής η οποία ήτο αμαρτωλή όταν έμαθε ότι ο Ιησούς τρώγει εις την οικία του Φαρισαίου έφερε ένα δοχείο γεμάτο μύρο

Και τέλος Ματθαίου Ιε-39-Και αφού διέλυσε τα πλήθη μπήκε στο καΐκι και ήλθε στα όρια της περιοχής Μαγδαλά

Και λίγη ερμηνεία για να καταλάβουμε το κείμενο. Στου Ιωάννυ μας λέει –6-μερες πριν το Πάσχα, Και στου Μάρκου και Ματθαίου δύο μέρες πριν στο σπίτι του Σίμωνα του Λεπρού. Το ένα λέει 6 μέρες και το άλλο δύο , δεν ταιριάζουν ετσι; Μη λέμε τα ίδια. Και ερχόμαστε στου Λουκά που είναι το κλειδί της υποθέσεως.

Και ιδού μια γυναίκα της πόλεως ταύτης, η Μαγδαληνή δεν ήταν της πόλεως ταύτης αλλά από τα Μαγδαλά και γιαυτό λέγεται και Μαγδαληνή, Ματθαίου ΙΕ-39-και αφού διέλυσε τα πλήθη μπήκε στο καΐκι, και ήλθε στα όρια περιοχής Μαγδαλά, και είναι στο σπίτι του., Φαρισαίου ενώ στο Μάρκο είναι στο σπίτι του Σίμωνα το λεπρού. Πέστε μου αν ταιριάζει τίποτα από όλα αυτά τα σημεία που σας φανέρωσα;

Γιαυτό κατά έναν άλλον τρόπο αγαπώ από τι γυναίκες Άγιες και πρώτη στην προτίμηση μου, τη Μαρία τη Μαγδαληνή, γιατί ήταν πράγματι σαν κόρη της Παναγίας μας όλον αυτόν τον καιρό μέχρι τέλος. Και εάν όπως ξέρουμε ο Ιησούς κάθισε στα δεξιά του Πατρός η Μαγδαληνή, (αυτό είναι δικό μου) κάθισε στα δεξιά της Παναγίας μας.
Αν κατάφερα να γράψω κάτι καλό , καλά ΄και αν δεν τα κατάφερα μέχρι εκεί μπορούσα
Θα ξανά έρθω επειδή το θέμα είναι τόσο σοβαρό, έχει και περισσότερη ερμηνεία.
Χάρης
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3520
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 11, 2008 6:34 am
Τοποθεσία: Ελπίδα-Αθήνα

Re: ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚ

Δημοσίευση από eleimon »

Καθε χρονο μας βομβαρδιζουν με αμερικανικες ταινιες γυρισμενες με τη ζωη του Χριστου,κι ο κοσμος εχει ταυτισει τη Μαρια τη Μαγδαληνη ετσι οπως την παρουσιαζει η ταινια....Ντροπη μας τι αλλο να πω....

Ευχαριστουμε πολυ
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 03, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα-Βόλος-Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Αίγιο

Re: ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚ

Δημοσίευση από Ermite »

Σχετικά με τη Μαρία Μαγδαληνή πολύ σωστά τα λέει ο Χάρης.

Ναι μεν στο παρελθόν υπέφερε από 7 δαιμόνια, από τα οποία την ελευθέρωσε ο Κύριός μας, αλλά ως προς την αρετή της υπήρξε άμεμπτος και παρθένος. Και έμεινε απόλυτα αφοσιωμένη στον Ευεργέτη της. Απόδειξη και η εμμονή της να ακολουθησει τον Διδάσκαλο μέχρι το Σταυρό, παρά τις φριχτές κραυγές και τις αιμοχαρείς απειλές και ουρλιαχτά του δαιμονοκίνητου όχλου.

Συμπληρωματικά πρέπει να ξέρουμε ότι
Μαρία ήταν και η αδελφή του Λαζάρου, ευαίσθητη και ευγνώμων ψυχή και αυτή, η οποία και έλουσε τους τίμιους πόδας του Χριστού μας με μύρο στη Βηθανία, από ευγνωμοσύνη γιά την ανάσταση του αδελφού της, που είχε συμβεί (η ανάσταση) πριν 2 ή 3 μήνες και τώρα μόλις ξαναβρέθηκε στα μέρη τους ο Κύριος, ανεβαίνοντας προς Ιεροσόλυμα. Σίμων ο λεπρός ήταν ο σύζυγος της Μάρθας. Αυτού ήταν το σπίτι, όπου φιλοξενήθηκε ο Κύριος με τους μαθητές Του εκείνη τη βραδυά.

Μαρία ήταν και η σύζυγος του Κλωπά, του αδελφού του μνήστορος Ιωσήφ. Αυτή συνήθως ονομάζουν οι Ευαγγελιστές "η άλλη Μαρία", η οποία ήταν μητέρα του Ιακώβου του μικρού και του Ιωσή.

Η γυναίκα που ένιψε με κλάματα τους πόδας του Κυρίου στο δείπνο, που παρέθετε ο Σίμων ο Φαρισαίος στην Καπερναούμ, είναι τελείως άλλη, και ούτε που γνωρίζουμε το όνομά της.
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 505
Εγγραφή: Τετ Μαρ 28, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Η Π Α!!!!

Re: ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚ

Δημοσίευση από evagelia »

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΙΑ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΑΓΙΕΣ!!ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟ ΝΑ ΦΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ
ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙ ΤΟΥ!!ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1041
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 28, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: ¨οπου γη και Πατρις
Επικοινωνία:

Re: ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ & Η ΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΙΑ & ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Ευαγγελία μου, έ! καλή μου Ευαγγελία, χαίρουμε πάλι που ξανά βρισκόμαστε πλάϊ με πλάϊ
Μόνο αυτή δεν είναι η άλλη Μαρία του Ιακώβου του μικρού, αλλά η κυρία μας η Θεοτόκος.

Κοίταξε στο Ματθαίου, ΚΖ-61-¨Ηταν δε εκεί η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία, οι οποίες κάθονταν απέναντι από τον τάφο.
Είναι δυνατόν να είναι καμιά άλλη Μαρία και όχι η Παναγία;;; Η σοφία του Θεού δεν έχει τέλος. Θα γινόταν , ότι ακριβός έγινε με τον Δημήτρη τον Λέκα. Που ήθελε να τον βγάλει η μάνα του άγιο, και σκευτηκε πολλές παγαποντιές.
Γιαυτό έντεχνα την κρύβουν οι Ευαγγελιστές (σοφία Θεού) για να μην πούν ότι η μάνα του τα είπε αυτά. Θα στο αποδείξω λίγο αργότερα με την λεπτομερή ερμηνεία του Γρηγόριου του Παλαμά.

¨Οπως είχα πολύ κακία για τους Αποστόλους που κρύφθηκαν από φόβο, και έμειναν δύο γυναικούλες μόνες μέσα στο δάσος, και σε λίγο θα σκοτείνιαζε. Να κλαίνε για τον άδικο χαμό του Υιού της τον Κύριο μας.

¨Ομως δεν μπορώ να μην το πω ότι είναι αμέτρητες οι φορές που ο Κύριος με βοηθά, σε πνεύμα όταν μελετώ. Ετσι κι αυτή τη φορά σαν να κατάλαβα ότι κάτι μου μιλούσε μέσα μου.

Χαράλαμπε, αν πήγαιναν οι Απόστολοι κοντά τότε στα αλήθεια θα έλεγαν ότι οι Απόστολοι έκλεψαν το σώμα. Και ποιός θα αμφέβαλε τότε; Μετά από αυτό θα φέρω τον Γρ. Παλαμά να τα πει ποιο όμορφα.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 505
Εγγραφή: Τετ Μαρ 28, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Η Π Α!!!!

Re: ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ & Η ΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΙΑ & ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ

Δημοσίευση από evagelia »

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΧΑΡΡΥ!!ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΟΥ!!ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΟΙΟΣ?? ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΡΥΜΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ!!ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ (ΛΙΓΟ)ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΗΤΑΝ Η ΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙ ΜΑΝΑ!!! (ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΓΩ ΜΑΝΝΑ ΟΜΩΣ) ΚΑΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟΤΗΣ!!ΑΠΛΑ ΟΜΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΔΙΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ....ΠΩΣ ΝΑ ΠΩ??? ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΗ?? ΣΥΓΚΗΝΗ?? ΟΛΑ ΑΥΤΑ??ΔΗΛ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΣΑΝ!!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ!!ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ!!ΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ)ΤΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΩΣ?? ΚΑΙ ΤΙ??ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗ!!ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ,ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”