Σαν τα παλιά συναξάρια...

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Σαν τα παλιά συναξάρια...

Δημοσίευση από efthumhs »

Μεγάλο θαύμα της Παναγίας μας που θυμίζει θαύματα σαν και αυτά που διαβάζουμε στα παλιά συναξάρια και λέμε (καλόπιστα αν θέλετε): "είναι ποτέ δυνατόν;" (αν και με το θαύμα της Παναγίας μας στον Σαουδάραβα το 2004 πιστεύω πως εχουμε πειστεί πως ναι, είναι δυνατόν!)


Διηγείται μια ψυχή (μητέρα): "Ήταν ξημερώματα του 2004, 7 Μαρτίου ημερα εθνικών εκλογών. Ξύπνησα πού πρωϊ να πάω να ψηφίσω στο χωριό μου. Πήρα και τα δυο παιδιά μου ένα αγοράκι γυμνασίου και ένα κοριτσάκι δημοτικού, που ήταν στο μπίσω κάθισμα. Φύγαμε νύχτα. Στο δρόμο που ήταν επαρχιακός (δυο ρευματα κυκλοφοριάς) συναντάμε ένα τρακτέρ που πήγαινε σιγά.Αποφασίζω να το προσπεράσω. Όταν βρέθηκα δίπλα απο το τρακτέρ, διαπίστωσα πως ακριβως μπροστά μου ήταν στροφή που δεν είχα δει και ένα αυτοκίνητο με αναμμένα φωτα να έρχεται. Τα έχασα. Μπροστά μου το αυτοκίνητο που ερχόταν. Δίπλα μου το τρακτέρ. Πίσω άλλο αυτοκίνητο να με ακολουθεί στη προσπέραση. Στιγμές τραγικές. Ο θάνατος μπροστά μας. Τότε ήταν που είπα μέσα απο την ψυχή μου ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ (επικαλούμενη την Παναγία στην Βαρνάκοβα της Φωκίδας) και έκλεισα τα μάτια μου να μη δω το θάνατο που πλησίαζε. Στα επόμενα δευτερόλεπτα που τα ανοιξα βλέπω να είμαι μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταματημένο στην άκρη του δρόμου.Όλοι ήμασταν σώοι. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτο που συνέβαινε. Ειχαμε σωθεί χωρίς να κάνω κάποια κίνηση σωτηρίας. Όταν συνήλθα ρώτησα τα παιδιά μου τι συνέβη και μου είπαν συγκλονισμένα πως όταν φώναξα Παναγία μου, άκουσαν ένα βοητό και μια μεγάλη δύναμη πήρε το αυτοκίνητο και το πήγε στην άκρη του δρόμου..."

Τι να πούμε εμεις παιδιά...Πολλές ευχαριστίες στην Παναγία την μητέρα μας!

Το παραπάνω είναι περίπου όπως το διάβασα σε βιβλίο που εκδίδει η Μονή της Παναγίας Βαρνακόβης Φωκίδας αλλά τα γεγονότα είναι όπως τα παρέθεσα
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 857
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 06, 2007 5:00 am

Re: Σαν τα παλιά συναξάρια...

Δημοσίευση από fotios »

Μεγάλη η Χάρη της Παναγίας μας!
Δόξα τω Θεώ, και πόσα άλλα συμβαίνουν σε όλους όσους οδηγούν...
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2330
Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Αικατερίνα@Θεσσαλονίκη

Re: Σαν τα παλιά συναξάρια...

Δημοσίευση από Teri »

Διάσωσον από κινδύνους τους δούλους σου Θεοτόκε, ότι πάντες μετά Χριστόν εις σε καταφεύγομεν, ως άρρηκτον τείχος και προστασία!
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 03, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα-Βόλος-Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Αίγιο

Re: Σαν τα παλιά συναξάρια...

Δημοσίευση από Ermite »

Παίρνω αφορμή να σας διηγθώ και εγώ ένα θαύμα, γιά το ποίο έμαθα προσφάτως.
Έγινε γύρω στα 1990. Στο Λεωνίδιο, όπου παραθέριζε μιά οικογένεια από την Αθήνα.
Ένα βράδυ, βλέπει στον ύπνο της η μητέρα έναν καλόγερο, ο οποίος της είπε:
- Αύριο θα σου σώσω τα παιδιά.
- Ποιός είσαι εσύ, πώς λέγεσαι;
- Γεώργιος ο Χοζεβίτης. (σημ. γιορτάζει 8 Ιανουαρίου)
Η γυναίκα δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.
Τα 2 παιδιά της πήγαν γιά το θαλασσινό λουτρό τους, η μέρα ήταν θαυμάσια, ανέβηκαν δε και τα δυό (αγόρι και κορίτσι από 6 έως 10 ετών η ηλικία τους) σε ένα θαλάσσιο ποδήλατο γιά να κάνουν βόλτα.
Εντελώς ξαφνικά όμως ξέσπασε φοβερό μπουρίνι, η θάλασσα μάνιασε, ο κόσμος έσπευσε να βγει στην αμμουδιά, αλλά τα παιδάκια δεν επρόλαβαν. Έτσι το κύμα τα πήρε και τα έβγαλε στα ανοιχτά και χάθηκαν από τα μάτια των ανθρώπων που ήταν στην παραλία. Σπαρακτικές κραυγές. Μα κανείς δεν μπορούσε να βοηθήσει.
Θρήνος και κλαυθμός σε όλη την μικρή πολιτεία.
Ωστόσο, μετά από 6 ώρες, που το μπουρίνι κόπασε, το ποδήλατο ξαναφάνηκε στον ορίζοντα και τα παιδιά ήταν σώα! Εξαντλημένα, τρομοκρατημένα, αλλά σώα.
Οι γονείς λίθγο καιρό αργότερα πήγαν στο Ναό του Αγ.Αρτεμίου στη Γούβα (Παγκράτι) Αθηνών και ετέλεσαν Θ.Λειτουργία ευγνωμοσύνης.
Μου το είπε ο τότε Εφημέριος του Ναού π.Κων/νος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”