Εμπαιγμός Κυρίου και στέφανον εξ ακανθών

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Εμπαιγμός Κυρίου και στέφανον εξ ακανθών

Δημοσίευση από Harrys1934 »

ΕΜΠΕΓΜΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΝ ΕΞ ΑΓΚΑΘΩΝ

Κατά την συνήθειαν λοιπόν ταύτην και οι στρατιώται χάριν γελωτος ειρωνευόμενοι και εμπαίζοντας, εγονυπετουν έμπροσθεν του Χριστού και έλεγον: «Χαίρε ο βασιλεύς των Ιουδαίων» και ουχί δηλονότι των Ρωμαίων. Τότε πληρωθεί ο λόγος του προφήτου Δαβίδ, τον οποίον λέγει εις τον 38ον ψαλμό» Όνειδος αφρονι έδωκας με

Και του προφήτου Ησαΐα, τον οποίον λέγει εις τον 50ον κεφάλαιο « το νώτο μου έδωκα εις μάστιγας τας δε σιαγώνας μου εις ραπίσματα, το δε πρόσωπον μου ούκ απέστρεψα από αισχύνης εμπτυσματων ( Ησαΐα - ν 6»

Στέφανον δε εξ’ αγκαθών εφόρεσε δια να εκριζώσει, την κατάραν του Αδάμ, την λέγουσαν: Αγκάνθας και τριβόλους ανατελεί. –Γένεσης ΄Γ -18-« Κάλαμον δε εδέξατο εις την χείρα, δια να συντρίψει την κεφαλήν του όφεως. Διότι λέγεται, ότι ο όφις σκοτίζεται και μένει ανενέργητος εάν τον κτυπήσεις όλίγον εις την κεφαλήν μόνον με ένα καλάμι. Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις και μόνος σου με ένα καλάμι.

Σε πολλές Εκκλησίες θα δείτε την εικόνα, να είναι ο Χριστός ντυμένος με την κόκκινη χλαμύδα, νοητά, ο Σταυρός ακουμπισμένος πάνω του, με το αγκάθινων Στεφανον και κρατώντας το καλάμι στο χέρι Του.
Ζωντανή προφητεία περί της σταυρώσεως θα βρείτε στον ψαλμό ΚΑ΄και μέχρι 21 στοίχο.

Καθώς και στον 68-Ψαλμό. ¨Όμως για χρόνια ψάχνω να βρώ μία προφητεία περί του Ακάνθινου Στέφανου και ποτέ δεν εύρισκα, έως σήμερα κοιτάχτε πιο πάνω στο Γεν. Γ΄-18- και λύθηκε η απορία μου
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”