Δεν υπάρχει πρόβλημα , θα ανεβάσω άλληsmarti έγραψε:Αν είσαι μάγκας..βγάλε και τα γυαλιά!!lazarr έγραψε:Γιατί να σκανδαλίσουν Σμάρω; όλοι εικόνες του Θεού είμαστε, και άξιοι κάθε σεβασμού.
Δεν βρίσκω λόγο για σκανδαλισμό ή οτιδήποτε άλλο.Ορίστε, κάνω την αρχή(αν και νομίζω πως ο Αποστόλης πρώτος ανέβασε φωτογραφία του.![]()
ΥΓ η φωτό είναι φετινή και σε χιονισμένο τοπίο![]()
Σηκώνετε σταυρό αυτές τις ημέρες;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
lazarr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΣΤΑΥΡΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ;
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βρε πλάκα έκανα εγώ!

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σμαραγδή, σε κόντρα αυτών που αποφάσισαν την απόσυρση του θέματος που δημιούργησες, έχω να πω ότι ναι, πρέπει να γνωρίζει ο καθένας την ασθένειά του, μήπως και συνειδητοποιήσει πόσο λάθος πορευόταν όλο αυτό το διάστημα και διορθωθεί! Έχω την άποψη πως αυτός είναι και ο λόγος που ο Θεός επιτρέπει να μας βρίσκουν τέτοιες αρρώστιες :smarti έγραψε:Βρε πλάκα έκανα εγώ!![]()
Παραθέτω σχετικό απόσπασμα :
Για τον Γέροντα Πορφύριο (αποσπάσματα από το ίδιο βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου)
Ο Γέρων Πορφύριος σε μια συζήτηση που είχε με κάποιους αδελφούς, μεταξύ άλλων, είπε :
-Το φάρμακο με το οποίο καταπολεμείται ο καρκίνος είναι πολύ εύκολο και οι γιατροί το «συναναστρέφονται» καθημερινά και το έχουν μπροστά στα μάτια τους. Όπως, με τη Χάρη του Θεού, κι εγώ το γνωρίζω. Ο Θεός όμως δεν τους το αποκαλύπτει, γιατί τα τελευταία χρόνια, εξ αιτίας της ασθένειας αυτής, έχει γεμίσει ο Παράδεισος!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το θεμα θεωρειται ΛΗΞΑΝ Αποστολε....θες δε θες

«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Απόστολε μόνη μου το απέσυρα.... Είναι ένα ερωτημα που έχω..το οποιο καλυτερα να μην επιβαρυνει και τους αλλους. λαθος μου ηταν. σε ευχαριστω παντως για την απαντηση..ελπιζω να μας συγχωρεσουν λιγο που χαλαμε εδω το θεμα!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτό το θέμα που ΕΣΥ - κάποια στιγμή - θεώρησες λάθος, μπορεί να βοηθούσε κάποιον, έστω και έναν, αδελφό μας (μέλος ή απλό επισκέπτη) που θα το διάβαζε!smarti έγραψε:Απόστολε μόνη μου το απέσυρα.... Είναι ένα ερωτημα που έχω..το οποιο καλυτερα να μην επιβαρυνει και τους αλλους. λαθος μου ηταν. σε ευχαριστω παντως για την απαντηση..ελπιζω να μας συγχωρεσουν λιγο που χαλαμε εδω το θεμα!!
Για μένα πάντως μια χαρά θέμα ήταν!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ας μην είμαστε όμως σκληροί με τους αδελφούς μας.Ναι δεν είμαστε αυθεντικοί χριστιανοί,έιμαστε εμπαθείς και αμαρτωλοί και πρώτος από όλους εγώ είμαι έτσι.
Όμως πνευματικά οι πολλοί είμαστε νήπια,γιατί γίνεται αυτό?Δεν γίνεται γιατί είμαστε κακοί και εμπαθείς,γίνεται γιατί δεν έχουμε κατορθώσει αυτό που είναι ο σκοπός της Χριστιανικής ζωής μας να ελκύσουμε το Πνεύμα του Θεού και να κατοικήσει μέσα μας .
Όσο δεν υπάρχει αυτό υπάρχει έστω και λίγη φιλαυτία και εγωισμός μέσα μας,τα πάθη (ψυχικά και σαρκικά) μας ταλαιπωρούν ,δεν είμαστε εντελώς αποκεκολλημένοι από τα γήινα και υλικά και πρόσκαιρα και στερεωμένη με νήψη στον Θεό.
Γιατί χωρίς το Πνεύμα του Θεού,τη συνέργεια της Χάριτος,κανείς δεν το μπόρεσε.
Το θέμα είναι να αγωνιζόμαστε παντού και πάντα,όπως θέλει ο Κύριος.
Με τη νηστεία και την Προσευχή,με την προσπάθεια να τηρούμε το θέλημα του Θεού,με την προσπάθεια να ενδιαφερόμαστε για τους άλλους,να μην κατακρίνουμε,να ζούμε την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας,να κάνουμε υπακοή στον Πνευματικό μας,θα φτάσουμε πιο κοντά στον Κύριο.
Αν επιμένουμε στην Προσευχή κάθε μέρα,κι αγωνιζόμαστε τότε κάποια στιγμή θα μας στείλει ο Κύριος το Πνεύμα Του και θα μεταποιηθεί όλο το μέσα μας σε κάτι ανώτερο καΙ θα τελειωθούμε ως Χριστιανοί!
Όμως πνευματικά οι πολλοί είμαστε νήπια,γιατί γίνεται αυτό?Δεν γίνεται γιατί είμαστε κακοί και εμπαθείς,γίνεται γιατί δεν έχουμε κατορθώσει αυτό που είναι ο σκοπός της Χριστιανικής ζωής μας να ελκύσουμε το Πνεύμα του Θεού και να κατοικήσει μέσα μας .
Όσο δεν υπάρχει αυτό υπάρχει έστω και λίγη φιλαυτία και εγωισμός μέσα μας,τα πάθη (ψυχικά και σαρκικά) μας ταλαιπωρούν ,δεν είμαστε εντελώς αποκεκολλημένοι από τα γήινα και υλικά και πρόσκαιρα και στερεωμένη με νήψη στον Θεό.
Γιατί χωρίς το Πνεύμα του Θεού,τη συνέργεια της Χάριτος,κανείς δεν το μπόρεσε.
Το θέμα είναι να αγωνιζόμαστε παντού και πάντα,όπως θέλει ο Κύριος.
Με τη νηστεία και την Προσευχή,με την προσπάθεια να τηρούμε το θέλημα του Θεού,με την προσπάθεια να ενδιαφερόμαστε για τους άλλους,να μην κατακρίνουμε,να ζούμε την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας,να κάνουμε υπακοή στον Πνευματικό μας,θα φτάσουμε πιο κοντά στον Κύριο.
Αν επιμένουμε στην Προσευχή κάθε μέρα,κι αγωνιζόμαστε τότε κάποια στιγμή θα μας στείλει ο Κύριος το Πνεύμα Του και θα μεταποιηθεί όλο το μέσα μας σε κάτι ανώτερο καΙ θα τελειωθούμε ως Χριστιανοί!
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

lazarr έγραψε:Δεν υπάρχει πρόβλημα , θα ανεβάσω άλληsmarti έγραψε:Αν είσαι μάγκας..βγάλε και τα γυαλιά!!lazarr έγραψε:Γιατί να σκανδαλίσουν Σμάρω; όλοι εικόνες του Θεού είμαστε, και άξιοι κάθε σεβασμού.
Δεν βρίσκω λόγο για σκανδαλισμό ή οτιδήποτε άλλο.Ορίστε, κάνω την αρχή(αν και νομίζω πως ο Αποστόλης πρώτος ανέβασε φωτογραφία του.![]()
ΥΓ η φωτό είναι φετινή και σε χιονισμένο τοπίο![]()
Λαζαρε σου βγαζω το καπελο!!!!!!....τοπες και το κανες βρε...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
-
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
Byzantine_Spirit έγραψε:Εξαρτάται ίσως, απο το πως σηκώνει κανείς το σταυρό του..ΒΑΣΙΛΙΚΗ έγραψε:ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ. ΙΣΩΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΕΣ. ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΟΥ. ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ.
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
Άλλος με γογγυσμούς, άλλος πρόθυμα και με υπομονή.
Αλλά όπως είπε και η ψυχούλα πρωτύτερα, οι δοκιμασίες
διανύονται πάντα μέσα σε θλίψη γιατί είναι ανθρώπινο.
Σου εύχομαι ότι καλύτερο και ο Θεός βοηθός.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΜΑ. ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΙΣΩΣ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΘΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ "ΠΡΟΣΔΩΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΕΙΟΙ ΑΥΤΟΥ; ΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Η ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ. ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ. ΕΔΩ ΚΟΛΑΕΙ Ο ΓΟΓΥΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ. ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΠΛΕΧΤΟΥΝ ΤΡΙΤΟΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα πως οτιδήποτε μας συμβαίνει σ' αυτή τη ζωή έχει την έγκριση του Θεού. Αυτό δεν σημαίνει πως οποιαδήποτε δυσκολία μας συμβεί την προκαλεί ο Ίδιος (η κακία και η απληστία των ανθρώπων είναι υπεραρκετή), την ανέχεται όμως, διότι κρίνει πως η συγκεκριμένη δυσκολία που μας συμβαίνει, μπορεί να μας κάνει να συνέλθουμε και να σωθούμε, εφόσον την αντιμετωπίσουμε Χριστιανικά!
Δεν είναι σκληρός ο Θεός! Το αντίθετο! Όπως δεν είναι σκληρός ο χειρούργος που κρίνει ότι η κατάσταση του ασθενούς διορθώνεται μόνο με νυστέρι. Στην αποκατάσταση της υγείας αποβλέπουν τόσο ο Θεός (που ενδιαφέρεται για την ψυχή μας), όσο και ο γιατρός.
Βλέπει ο Θεός ότι δεν πορευόμαστε καλά, και επιτρέπει να μας συμβούν κάποιες δυσκολίες (προσωπικές, επαγγελματικές, υγείας κλπ), μήπως και καταλάβουμε ότι πορευόμαστε μακριά Του. Στην αρχή οι δυσκολίες είναι μικρές. Αν όμως δεν μας συνεφέρουν θα έρθουν άλλες μεγαλύτερες κ.ο.κ.
Προφανώς κανείς δεν γελάει με τις δυσκολίες που περνάει. Αν όμως πιστεύει στον Θεό, ξέρει ότι υπάρχει καλός λόγος που τις υφίσταται, κάνει υπομονή, ελπίζει στον Θεό και έτσι η ζωή του δεν είναι δυσάρεστη.
Αν δεν ελπίζει, τότε έρχονται η μεγάλη στενοχώρια, η απόγνωση, η απελπισία και το όποιο πρόβλημα γίνεται δύο και τρεις φορές πιο δυσάρεστο.
Τα αγαπημένα μας πρόσωπα που "κοιμήθηκαν" παραμένουν ζωντανά, απλά ζουν σε έναν άλλο κόσμο, εκεί που όλοι μας θα οδηγηθούμε κάποια στιγμή. Και αντί να στενοχωριόμαστε πολύ και να κλαίμε συνέχεια που δεν είναι μαζί μας (κάτι που ΚΑΘΟΛΟΥ δεν βοηθάει τους κεκοιμημένους, αλλά μάλλον το αντίθετο), είναι πολύ καλύτερο να κάνουμε αγώνα να βελτιωθούμε πνευματικά (το καλύτερο μνημόσυνο για τους νεκρούς, όπως είπε ο Γέροντας Παΐσιος), να προσευχόμαστε γι' αυτούς, να κάνουμε ελεημοσύνη στο όνομά τους, να τελούμε μνημόσυνα και τρισάγια. Γιατί έτσι θα νιώθουν χαρά και ανακούφιση. Και ο αγώνας μας αυτός μπορεί να τους βγάλει από το μπουντρούμι, όπου πιθανόν να βρίσκονται τώρα και να τους βάλει στο σαλόνι (ρήση Παϊσίου).
Δεν είναι σκληρός ο Θεός! Το αντίθετο! Όπως δεν είναι σκληρός ο χειρούργος που κρίνει ότι η κατάσταση του ασθενούς διορθώνεται μόνο με νυστέρι. Στην αποκατάσταση της υγείας αποβλέπουν τόσο ο Θεός (που ενδιαφέρεται για την ψυχή μας), όσο και ο γιατρός.
Βλέπει ο Θεός ότι δεν πορευόμαστε καλά, και επιτρέπει να μας συμβούν κάποιες δυσκολίες (προσωπικές, επαγγελματικές, υγείας κλπ), μήπως και καταλάβουμε ότι πορευόμαστε μακριά Του. Στην αρχή οι δυσκολίες είναι μικρές. Αν όμως δεν μας συνεφέρουν θα έρθουν άλλες μεγαλύτερες κ.ο.κ.
Προφανώς κανείς δεν γελάει με τις δυσκολίες που περνάει. Αν όμως πιστεύει στον Θεό, ξέρει ότι υπάρχει καλός λόγος που τις υφίσταται, κάνει υπομονή, ελπίζει στον Θεό και έτσι η ζωή του δεν είναι δυσάρεστη.
Αν δεν ελπίζει, τότε έρχονται η μεγάλη στενοχώρια, η απόγνωση, η απελπισία και το όποιο πρόβλημα γίνεται δύο και τρεις φορές πιο δυσάρεστο.
Τα αγαπημένα μας πρόσωπα που "κοιμήθηκαν" παραμένουν ζωντανά, απλά ζουν σε έναν άλλο κόσμο, εκεί που όλοι μας θα οδηγηθούμε κάποια στιγμή. Και αντί να στενοχωριόμαστε πολύ και να κλαίμε συνέχεια που δεν είναι μαζί μας (κάτι που ΚΑΘΟΛΟΥ δεν βοηθάει τους κεκοιμημένους, αλλά μάλλον το αντίθετο), είναι πολύ καλύτερο να κάνουμε αγώνα να βελτιωθούμε πνευματικά (το καλύτερο μνημόσυνο για τους νεκρούς, όπως είπε ο Γέροντας Παΐσιος), να προσευχόμαστε γι' αυτούς, να κάνουμε ελεημοσύνη στο όνομά τους, να τελούμε μνημόσυνα και τρισάγια. Γιατί έτσι θα νιώθουν χαρά και ανακούφιση. Και ο αγώνας μας αυτός μπορεί να τους βγάλει από το μπουντρούμι, όπου πιθανόν να βρίσκονται τώρα και να τους βάλει στο σαλόνι (ρήση Παϊσίου).