Εμφάνιση του Αγίου Αυγουστίνου...

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Εμφάνιση του Αγίου Αυγουστίνου...

Δημοσίευση από efthumhs »

Στην Αυστραλία και σε μεγάλο νοσοκομείο νοσηλευόταν πριν λίγα χρόνια ένα παιδί ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών. Η μητέρα οπως ήταν φυσικό ήταν δίπλα συνέχεια στο παιδί της το οποίο ήταν σοβαρά. Συνέχεια έλεγε (μονολογούσε): γιατί Θεέ μου, γιατί Θεέ μου;;;. Ένα βράδυ που ήταν δίπλα πάλι στο παιδί της, το οποίο κοιμώταν, και μονολογούσε με λυγμούς τα παραπάνω γιατί, άκουσε έναν θορυβο δίπλα της. Ξαφνιασμένη γυριζει το κεφάλι της και βλέπει έναν σεβάσμιο γέροντα ο οποίος της είπε με πολλή αγάπη:΅Είμαι ο Αυγουστίνος!!!Στον Θεό δεν πρέπει να λέμε γιατί, αλλά γεννηθητω το θέλημά σου". Και έτσι οπως εμφανίστηκε έτσι και εξαφανίστηκε.Ενάρετοι μοναχοί (και μοναχές) ερμηνεύοντας το παραπάνω γεγονός, λένε πως ο Θεός επέτρεψε να εμφανιστεί σε εκείνη τη γυναίκα ο συγκεκριμένος Άγιος διότι και εκείνος στη ζωή του είχε βασανιστεί με πολλά γιατί...
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1964
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Εμφάνιση του Αγίου Αυγουστίνου...

Δημοσίευση από Ionas »

Πράγματι, Ευθύμη, ο Ιερός Αυγουστίνος όπως γράφει στις Εξομολογήσεις του η ζωή του πριν γίνει πιστός Χριστιανός ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό:

"Αλλά ερωτούσα τον εαυτό μου: ποίος με έπλασε; Δεν με έπλασε ο Θεός που είναι καλοκάθος, αυτή αύτη η καλοκαγαθία;Από που λοιπόν προέρχεται, η επιθυμία μου να επιδιώκω΄το κακόν αντί του αγαθού; Μήπως δια να υποστώ τας ποινάς των οποίων ήμουν άξιος; Αλλά πως έσπειρεν εις εμέ το σπέρμα της πικρίας, αφού με έπλασεν ολόκληρον αυτός ο Θεός, που είναι τόσον γλυκύ;"
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Re: Εμφάνιση του Αγίου Αυγουστίνου...

Δημοσίευση από efthumhs »

Και άλλα σύγχροινα θαύματα του Αγίου Αυγουστίνου (Απο την Ι.Μ Αγίων Σεραφείμ και Αυγουστίνου Τρικόρφου Φωκίδας)

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

1. Πολλοί νέοι γυρίζουν στον δρόμο του Θεού και μας γράφουν επιστολές για το θαύμα που συντελέσθηκε στην ζωή τους με την μεσιτεία του Αγίου Αυγουστίνου. Σε κάποιον νέο 23 ετών, ναρκωμανή, του εμφανιζόταν ένας Άγιος και τον ρωτούσε εάν θέλει να σωθεί. Ο νέος απαντούσε ότι θέλει να σωθεί από το πάθος των ναρκωτικών που τον είχαν καταστρέψει. Τότε ο Άγιος του λέει: "Το σπίτι μου είναι στο Τρίκορφο Δωρίδος, έλα εκεί και θα γίνεις καλά". Πράγματι ο νέος ήλθε, μας διηγήθηκε τα όσα του είχαν συμβεί και τον οδηγήσαμε στο Ναό του Μοναστηριού. Όταν είδε την εικόνα του Αγίου Αυγουστίνου φώναξε· "Αυτός ήταν.. αυτός ήταν..." και έπεσε στα γόνατα και τον προσκύνησε. Το θαύμα έγινε. Μέχρι και σήμερα ο νέος αυτός, όπως μας πληροφορεί, όχι μόνον απαλλάχθηκε από τα ναρκωτικά αλλά και από κάθε επιθυμία τους. ( Επειδή πρόκειται για ναρκωτικά γι’ αυτό δεν κοινοποιούμε το όνομα του νέου).

2. Η κ. Βησσαρία Δάγλα από την Λευκάδα πέρασε μία φοβερή δοκιμασία με τον γιο της Παναγιώτη που ζει στην Αμερική. Τα Χριστούγεννα του 1994 ο γιός της παντρεμένος με τρία παιδιά, εγκατέλειψε το σπίτι του άνευ λόγου και αιτίας και έφυγε. Η μητέρα του μόλις το έμαθε και μη μπορώντας να κάνει τίποτα άλλο έπεσε στα γόνατα και παρακαλούσε τον Αγιο Αυγουστίνο και την Μητέρα του Μόνικα να πρεσβεύσουν για το παιδί της. Και πράγματι, μέσα σε δύο μήνες το θαύμα έγινε, εισακούσθηκαν οι προσευχές της και ο Παναγιώτης γύρισε στο σπίτι του και στην οικογένειά του μετανοημένος για το σφάλμα του. Ο Άγιος Αυγουστίνος είχε μεσιτεύσει για ‘κείνον όπως και για χιλιάδες νέους.

3.Η κ. Ασπασία Βόλγα (Τραπεζάκι-Δίστρατο Άρτας) μας γράφει: “Αγαπητέ μου Γέροντα, παρακολουθούσα την εκπομπή σας και συγκινήθηκα στο άκουσμα ότι στις 15 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Αυγουστίνου και της μητέρας του Αγίας Μόνικας, θα κτυπούσαν τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες της Μονής σας και ότι η “γη θα σειόταν” από την κωδωνοκρουσία. Έπασχα από εξάρθρωση της γνάθου 18 χρόνια. Δεν μπορούσα να φάω, να γελάσω κλπ. Ακούγοντας για τούς Αγίους σας παρεκάλεσα τον Άγιο Αυγουστίνο και την μητέρα του να με θεραπεύσουν. Σταύρωσα εκείνη τη στιγμή, ενώ σας έβλεπα στην τηλεόραση να μιλάτε, το αριστερό μου μάγουλο. Και το θαύμα έγινε αμέσως. Θεραπεύτηκα, αυτοστιγμής. Σήμερα μπορώ και γελάω ξανά, τρώγω άνετα και δοξάζω τον Θεό και τους Αγίους που με θεράπευσαν.
Ο Θεός να σας έχει καλά και να σας δίνει δύναμη.
Η ανάξια δούλη του Κυρίου
Ασπασία Βόλγα”

4. Η κ. Κελαϊδή-Καστρινάκη Αγγελική πρώην Διευθύντρια Προσωπικού εις το Μεγαρον Μαξίμου επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη, επισκέπτεται συχνά την Μονή μας, διότι έχει μεγάλη ευλάβεια προς τον Άγιο Σεραφείμ. Πάντοτε όμως προσκυνούσε άθελά της μόνο την εικόνα του Αγίου Σεραφείμ και ξεχνούσε τον Άγιο Αυγουστίνο.
Όπως μας περιγράφει η ίδια μια νύκτα είδε τα εξής εις τον ύπνο της: “Είδα ότι εισερχόμουνα στο Μοναστήρι σας και όταν έφθασα κάτω από το καμπαναριό και πριν εισέλθω στον Ιερό Ναό, συναντώ έμπροσθεν μου έναν άγιο, ο οποίος μου λέγει:
- Γιατί όταν έρχεσαι στην Μονή μας εμένα δεν με προσκυνάς;
- Ποιός είστε;
- Ο Άγιος Αυγουστίνος - απάντησε ο Άγιος - και χάθηκε από εμπρός μας.
Τότε - είδα - ότι προχώρησα προς το εσωτερικό του ναού. Κατόπιν βλέποντας την εικόνα του Αγίου Αυγουστίνου αμέσως ανεγνώρισα τον Άγιο που πριν από λίγο είχα συναντήσει”.
Έκτοτε η κ. Κελαϊδή, ερχόμενη εις την Ιερά Μονή μας προσκυνά αμέσως και τους δύο αγίους μας
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 857
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 06, 2007 5:00 am

Re: Εμφάνιση του Αγίου Αυγουστίνου...

Δημοσίευση από fotios »

Χριστός ανέστη!
Ευχαριστούμε αδέρφια για τα ωραία και διδακτικά θαύματα! Τι ζωντανή και αληθινή είναι η πίστη μας...
Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 857
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 06, 2007 5:00 am

Re: Εμφάνιση του Αγίου Αυγουστίνου...

Δημοσίευση από fotios »

Λησμόνησα να σας πω και το εξής. Το κοριτσάκι του πιο "κολλητού" μου φίλου γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αυγουστίνου. Αυτό έγινε λίγες εβδομάδες μετά που επισκεφτήκαμε τον Γέροντα Αυγουστίνο Καντιώτη και πήραμε την ευχή του...Τίποτα τυχαίο.
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1460
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 29, 2008 4:55 pm

Re: Εμφάνιση του Αγίου Αυγουστίνου...

Δημοσίευση από petrosathonas »

konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: Τετ Ιαν 17, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Μακεδονία

Re: Εμφάνιση του Αγίου Αυγουστίνου...

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Μεγάλη κουβέντα αυτό: ΅Είμαι ο Αυγουστίνος!!!Στον Θεό δεν πρέπει να λέμε γιατί, αλλά γεννηθητω το θέλημά σου".
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”