Διαμονητήριο 7 ημερών. Υπάρχει πρόβλημα;

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Διαμονητήριο 7 ημερών. Υπάρχει πρόβλημα;

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Γεια και πάλι σε όλους!

Στις 21 του μήνα μπαίνω για πολλοστή φορά στο Αγιο Ορος.
Το πρόγραμμα είναι κάπως μεγάλο σε μέρες, 7ήμερο.
Παλιότερα δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα σε αυτό. Από τότε που έγιναν λιγάκι πιο αυστηρά τα πράγματα λόγω του πλήθους των προσκυνητών, συνήθως τηρούσαμε το 4ήμερο του διαμονητηρίου, άντε καμμιά φορά το κάναμε 5ήμερο.
Ξέρει κάποιος αν ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε κάποιο θέμα επ αυτού? Είναι αναγκαίο λέτε να κάνουμε ανανέωση του διαμ. για 3 μέρες? Ή μήπως το θέμα είναι περισσότερο τυπικό?
Δεν νομίζω ότι αν έχει λήξει το διαμ. θα δημιουργηθεί πρόβλημα φιλοξενίας. Τι λέτε?

Ευχαριστώ
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Διαμονητήριο 7 ημερών. Υπάρχει πρόβλημα;

Δημοσίευση από Teri »

Edit: Μετακινήθηκε από το "Ας συστηθούμε" . Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει εδώ.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Υπάρχουν Μοναστήρια, που δεν δέχονται να σε φιλοξενήσουν αν δεν έχεις δικό τους διαμονητήριο. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα, που σε φιλοξενούν ανεξαρτήτως του τι διαμονητήριο έχεις.

Τυπικά δεν μπορείς να παραμείνεις στο Όρος αν λήξη το διαμονητήριό σου. Γι αυτό φρόντισε τουλάχιστον το διαμονητήριο να καλύπτει τις μέρες που σκοπεύεις να μείνεις εκεί, αν όχι και όλα τα Μοναστήρια, που σκοπεύεις να επισκεφτείς. Διαμονητήρια μεγάλης διάρκειας υπάρχουν (μέχρι 1 έτους).

Αν το διαμονητήριό σου εκδοθεί για ένα συγκεκριμένο Μοναστήρι, πριν ξεκινήσεις να πας σε κάποιο άλλο και κυρίως με τα πόδια, φρόντισε να τηλεφωνήσεις για να βεβαιωθείς ότι σε δέχονται.

Σου εύχομαι καλό κι ευλογημένο προσκύνημα.
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Από άλλους προσκυνητές έχω ακούσει ότι πρέπει να πας στην Ιερά Επιστασία στις Καρυές για να λάβεις άδεια παραμονής πάνω από τις 4 μέρες και από άλλους ότι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα να παραμείνουν για 1-2 μέρες μετά τη λήξη ιχύος του διαμονητηρίου τους χωρίς να κάνουν καμία ενέργεια.
Για επιπλέον 3 μέρες όμως, νομίζω ότι θα πρέπει να αποταθείς στην Ιερά Επιστασία προκειμένου να μην έχεις κάποιο πρόβλημα.
Αυτά βέβαια ισχύουν για τα γενικά διαμονητήρια των 4 ημερών.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Σας ευχαριστώ πολύ αδελφοί.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”