Ποιο το αρνητικό σημείο του Αγίου Όρους κατά τη γνώμη σας;;;
Συντονιστής: Συντονιστές
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ;;;
Σίγουρα υπάρχουν και κάποια αρνητικά στο Ορος. Εξάλλου εκεί διαμένουν άνθρωποι και επομένως ανθρώπινο είναι να υπάρχουν και πράγματα που ενοχλούν. Βλέποντας το δάσος όμως και όχι το δέντρο, είναι κατά τη γνώμη μου βέβαιο, ότι αυτό που ο καθένας θέλει να δει στο Ορος θα το δει. Και αν έχει καλή προαίρεση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αισθανθεί, όλα αυτά που το Ορος εδώ και 1000 χρόνια απλόχερα προσφέρει στις καρδιές και τις ψυχές μας.
Είμαι τυχερός που έχω ζήσει όλες τις εκφάνσεις του Ορους από παλιότερα. Το ότι κάποια πράγματα χάνουν σταδιακά την αρχική τους γοητεία, είναι κάτι που είναι δικό μας των ανθρώπων και όχι του Ορους. Ολοι εξάλλου σε κάθε έκφραση της ζωής μας νιώθουμε για διάφορα πράγματα νοσταλγία. Το ίδιο νιώθουμε και για το Ορος όπως ήταν παλιότερα. Ανθρώπινο είναι κι αυτό.
Είμαι τυχερός που έχω ζήσει όλες τις εκφάνσεις του Ορους από παλιότερα. Το ότι κάποια πράγματα χάνουν σταδιακά την αρχική τους γοητεία, είναι κάτι που είναι δικό μας των ανθρώπων και όχι του Ορους. Ολοι εξάλλου σε κάθε έκφραση της ζωής μας νιώθουμε για διάφορα πράγματα νοσταλγία. Το ίδιο νιώθουμε και για το Ορος όπως ήταν παλιότερα. Ανθρώπινο είναι κι αυτό.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
- Συντονιστής
Αγαπητε Πασχαλη ειναι λογικο το παραπονο σας και απολυτα ανθρωπινο.
Ας δουμε ομως τα πραγματα και απο την Θεια τους πλευρα. Οσοι πανε στο Αγιο Ορος, ο Θεος θελει να πανε και ο Θεος τους στελνει εκει.
Ετσι λοιπον αν ειναι θελημα Θεου να πατε περισσοτερες φορες στο Ορος θα βρεθουν και τα χρηματα για να γινει αυτο......
Απλα εμεις παντα κοιταμε τα πραγματα με τη ανθρωπινη πλευρα τους και ξεχναμε την προνοια του Θεου!
Ας δουμε ομως τα πραγματα και απο την Θεια τους πλευρα. Οσοι πανε στο Αγιο Ορος, ο Θεος θελει να πανε και ο Θεος τους στελνει εκει.
Ετσι λοιπον αν ειναι θελημα Θεου να πατε περισσοτερες φορες στο Ορος θα βρεθουν και τα χρηματα για να γινει αυτο......
Απλα εμεις παντα κοιταμε τα πραγματα με τη ανθρωπινη πλευρα τους και ξεχναμε την προνοια του Θεου!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας
σε προηγούμενες δημοσιεύσεις αναφερθήκαμε για τα λεφτά που διακινούνται στο Άγιο Όρος.
Εγώ να ρωτήσω. Τί να τα κάνουν τα λεφτά??? Να αγοράσουν σπίτια και αμάξια μέσα στο όρος???
Εγώ να ρωτήσω. Τί να τα κάνουν τα λεφτά??? Να αγοράσουν σπίτια και αμάξια μέσα στο όρος???
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας
καλό είναι να μην ωραιοποιούμε τα πάντα , κι αυτό για να μην απογοητευτεί κανείς που δεν έχει παέι και πάει για πρώτη φορά...σίγουρα θα υπάρχουν και στραβά αλλά είναι λογικό αφού πρόκειται για μια κοινωνία ανθρώπων... τον παράδεισο τον ορίζει μόνο ο Θεός κι όσο επεμβαίνουν άνθρωποι κάτι από την κόλαση θα μας ανήκει καθότι σ' αυτό το χώρο άλλος λίγο , άλλος πολύ , κάπου εκεί κινούμαστε ως αμαρτωλοί άνθρωποι.
ο Χριστός σώζει....
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας
babisgr έγραψε:σε προηγούμενες δημοσιεύσεις αναφερθήκαμε για τα λεφτά που διακινούνται στο Άγιο Όρος.
Συμφωνώ. Και επίσης ακόμα κι αν κάποιοι κάνουν και εμπόριο από πάνω, ακόμα κι αν αυτά που κατηγορούνται είναι όλα αλήθεια (λέμε τώρα.....), ακόμα και τότε, φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί. Το Αγιο Ορος δεν φταιει σε τίποτα. Δεν είναι δυνατόν όλα στο Ορος να γίνονται τέλεια . Ξαναλέω από ανθρώπους κατοικείται , όχι από αγγέλους.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Κατοικείται από αγγέλους και ανθρώπους με αγγελικό σχήμα.
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας
petrosathonas έγραψε:Κατοικείται από αγγέλους και ανθρώπους με αγγελικό σχήμα.
Εμεις ειμαστε αρνητικοί και δεν βλέπουμε γύρω μας, ειναι η κατασταση εκεινης της στιγμης που μας τα δειχνει μαυρα
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Δεν υπάρχουν αρνητικό στο Περιβόλι της Παναγίας. Είναι τόπος Αγίων. Νοιώθεις τη Θεία Χάρι να βρίσκεται στον αέρα που αναπνέεις, σε κάθε πέτρα, σε κάθε δέντρο.panagiotisspy έγραψε:Σίγουρα υπάρχουν και κάποια αρνητικά στο Ορος. Εξάλλου εκεί διαμένουν άνθρωποι και επομένως ανθρώπινο είναι να υπάρχουν και πράγματα που ενοχλούν. Βλέποντας το δάσος όμως και όχι το δέντρο, είναι κατά τη γνώμη μου βέβαιο, ότι αυτό που ο καθένας θέλει να δει στο Ορος θα το δει. Και αν έχει καλή προαίρεση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αισθανθεί, όλα αυτά που το Ορος εδώ και 1000 χρόνια απλόχερα προσφέρει στις καρδιές και τις ψυχές μας.
Ίσως μπορεί να βρει κανείς, κάποια αρνητικά σε κάποιους, ελάχιστους μοναχούς, γιατί όπως λες είναι κι αυτοί άνθρωποι. Αυτό όμως δεν αλλοιώνει την εικόνα και την αξία του Αγίου Όρους, επειδή ουδέποτε η Εκκλησία αρνήθηκε την αμαρτωλότητα των μελών της, η ίδια όμως παραμένει Αγία και άμωμος.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Χαράλαμπε στην πρώτη μου δημοσίευση απάντησα αναλυτικά στο τι χρειάζονται τα χρήματα στο Άγιο Όρος. Κάθε τι ανθρώπινο, που λειτουργεί σ' αυτό τον κόσμο, έστω κι αν ο σκοπός του είναι ιερός, έχει έξοδα.babisgr έγραψε:σε προηγούμενες δημοσιεύσεις αναφερθήκαμε για τα λεφτά που διακινούνται στο Άγιο Όρος.
Αυτό που ίσως πρέπει να επαναλάβουμε, είναι αυτό που είχαμε πει και στις συζητήσεις περί τη Μονή Βατοπαιδίου, δηλαδή ότι η προέλευση και ο τρόπος διαχείρισης τον χρημάτων που χρησιμοποιούνται για ένα ιερό σκοπό παίζει ρόλο. Κατά την Ορθόδοξη θεώρηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Έχουν την ίδια μεγάλη σημασία και ο σκοπός και τα μέσα.
Επομένως η μόνες πηγές πόρων για τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους μπορούν και πρέπει να είναι η χρηστή και όχι αντίθετη με το θέλημα του Θεού διαχείριση της περιουσίας τους και οι εισφορές των πιστών.
Ο καθένας κρίνεται, ανάλογα με τις πράξεις του, τόσο από τους ανθρώπους, όσο και πολύ περισσότερο από το Θεό. Πολλές φορές όμως οι κρίσεις αυτές δεν συμπίπτουν. Αυτό που πρέπει να επιδιώκουν οι μοναχοί πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα είναι να ευαρεστήσουν το Θεό.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας
filotas έγραψε:Δεν υπάρχουν αρνητικό στο Περιβόλι της Παναγίας. Είναι τόπος Αγίων. Νοιώθεις τη Θεία Χάρι να βρίσκεται στον αέρα που αναπνέεις, σε κάθε πέτρα, σε κάθε δέντρο.panagiotisspy έγραψε:Σίγουρα υπάρχουν και κάποια αρνητικά στο Ορος. Εξάλλου εκεί διαμένουν άνθρωποι και επομένως ανθρώπινο είναι να υπάρχουν και πράγματα που ενοχλούν. Βλέποντας το δάσος όμως και όχι το δέντρο, είναι κατά τη γνώμη μου βέβαιο, ότι αυτό που ο καθένας θέλει να δει στο Ορος θα το δει. Και αν έχει καλή προαίρεση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αισθανθεί, όλα αυτά που το Ορος εδώ και 1000 χρόνια απλόχερα προσφέρει στις καρδιές και τις ψυχές μας.
Ίσως μπορεί να βρει κανείς, κάποια αρνητικά σε κάποιους, ελάχιστους μοναχούς, γιατί όπως λες είναι κι αυτοί άνθρωποι. Αυτό όμως δεν αλλοιώνει την εικόνα και την αξία του Αγίου Όρους, επειδή ουδέποτε η Εκκλησία αρνήθηκε την αμαρτωλότητα των μελών της, η ίδια όμως παραμένει Αγία και άμωμος.
Δεν διαφωνούμε σε κάτι αδελφέ Φιλώτα.
Απλά επειδή είμαστε άνθρωποι ατελείς, γινόμαστε μερικές φορές γκρινιάρηδες. (Εγώ τουλάχιστον.)