Ιερά Μονή Καρακάλλου
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
(Α)ΧΡΗΣΤΟΣ
Re: Ιερά Μονή Καρακάλλου
Το περιοδικο ειδικου τυπου Αυτοτριτη θα εχει αφιερωμα ενα οδοιπορικο στο Αγιο Ορος.
Στο τευχος της 11 Αυγουστου. Υποσχονται πολλες εκπληξεις...
Για να δουμε...
Στο τευχος της 11 Αυγουστου. Υποσχονται πολλες εκπληξεις...
Για να δουμε...
(Α)ΧΡΗΣΤΟΣ
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ
λαθος μου αγαπητε κουκ ..........ζητω συγνωμη .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Παιδιά γεια, και μεγιά το καινούριο φόρουμ!!
Μια γρήγορη ερώτηση και please μια γρήγορη απάντηση...
Φεύγω αύριο για Όρος (Καρακάλου-Φιλοθέου-Ιβήρων-Λαύρα) και ένεκα ζέστης θέλω να ρωτήσω, επιτρέπεται μακριά βερμούδα ή θα μου την πούν?
Υποπτεύομαι όχι αλλά λέω να ρωτήσω μπας και το έχει προσπαθήσει κανένας (ποτέ δεν ξέρεις...)
(όλες οι άλλες φορές που είχα ανέβει ήταν χειμώνας )
Ευχαριστώ,
Ντίνος
Φεύγω αύριο για Όρος (Καρακάλου-Φιλοθέου-Ιβήρων-Λαύρα) και ένεκα ζέστης θέλω να ρωτήσω, επιτρέπεται μακριά βερμούδα ή θα μου την πούν?
Υποπτεύομαι όχι αλλά λέω να ρωτήσω μπας και το έχει προσπαθήσει κανένας (ποτέ δεν ξέρεις...)
Ευχαριστώ,
Ντίνος
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας
παρε και το μαγιο σου να κανεις μια βουτια σε καμια παραλια ................ntinos έγραψε:Παιδιά γεια, και μεγιά το καινούριο φόρουμ!!
Ευχαριστώ,
Ντίνος
δεν πας καλυτερα μουδανια ρε φιλε ...............
καλα κανεις μεγαλε πας ολο ευθεια μην στιψεις πουθενα
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Το Άγιον Όρος, δεν είναι ένα απλό μέρος, σαν την υπόλοιπη Ελλάδα, για να κυκλοφορούμε με όποια εμφάνιση θέλουμε. Όπως αναφέρει και η ονομασία του, ολόκληρο το Άγιον Όρος είναι ένας αγιασμένος τόπος, τον οποίο έχει επιλέξει η ίδια η Παναγία μας. Γι' αυτό και η παρουσία μας (τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά) πρέπει να είναι ανάλογη, διαφορετικά δεν θα ωφεληθούμε καθόλου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας
1ον εχεις επιλέξει πολύ ωραία διαδρομήpanosgreece έγραψε:παρε και το μαγιο σου να κανεις μια βουτια σε καμια παραλια ................ntinos έγραψε:Παιδιά γεια, και μεγιά το καινούριο φόρουμ!!
Ευχαριστώ,
Ντίνος
δεν πας καλυτερα μουδανια ρε φιλε ...............
καλα κανεις μεγαλε πας ολο ευθεια μην στιψεις πουθενα
2ον ντύσου καλά και πήγαινε...μακρύ παντελόνι εννοείται
ο Χριστός σώζει....
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας
Καλό προσκύνημα και από μένα αδελφέ Ντίνο.
Εννοείται πως απαιτείται σεμνότητα και χαμηλοί τόνοι στο Αγιο Ορος. Οχι για τον λόγο "μην σου την μπούνε" όπως λες. Υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι αυτονόητο σε αυτά τα θέματα. Για παράδειγμα να πω, ότι αν κάποιος θέλει, μπορεί να πάει στο Αγιο Ορος και να μην εκκλησιαστεί καθόλου. Δεν τον υποχρεώνει κανένας να το κάνει. "Δεν θα του την μπει" κανείς. Το θέμα επομένως δεν είναι αν απαγορεύεται κάτι ή όχι. Εξάλλου ο σεβασμός δεν είναι κάτι το οποίο επιβάλλεται διά νόμου, αλλά κάτι το οποίο το κάνουμε επειδή το αισθανόμαστε. Καταλαβαίνεις πιστεύω αδελφέ μου.
Σκέψου επίσης ότι και αλλιώς να το δεις το πράγμα, δεν σε συμφέρει να φοράς βερμούδα, ιδιαίτερα αν πεζοπορείς. Υπάρχουν σκορπιοί, φίδια και άλλα ζωύφια και δεν ενδείκνυται καθόλου η βερμούδα και τα ανοιχτά παπούτσια ή πέδιλα.
Καλά να περάσεις και να ωφεληθείς τα μέγιστα.
Και περιμένουμε και τις εντυπώσεις σου όταν επιστρέψεις με το καλό!
Εννοείται πως απαιτείται σεμνότητα και χαμηλοί τόνοι στο Αγιο Ορος. Οχι για τον λόγο "μην σου την μπούνε" όπως λες. Υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι αυτονόητο σε αυτά τα θέματα. Για παράδειγμα να πω, ότι αν κάποιος θέλει, μπορεί να πάει στο Αγιο Ορος και να μην εκκλησιαστεί καθόλου. Δεν τον υποχρεώνει κανένας να το κάνει. "Δεν θα του την μπει" κανείς. Το θέμα επομένως δεν είναι αν απαγορεύεται κάτι ή όχι. Εξάλλου ο σεβασμός δεν είναι κάτι το οποίο επιβάλλεται διά νόμου, αλλά κάτι το οποίο το κάνουμε επειδή το αισθανόμαστε. Καταλαβαίνεις πιστεύω αδελφέ μου.
Σκέψου επίσης ότι και αλλιώς να το δεις το πράγμα, δεν σε συμφέρει να φοράς βερμούδα, ιδιαίτερα αν πεζοπορείς. Υπάρχουν σκορπιοί, φίδια και άλλα ζωύφια και δεν ενδείκνυται καθόλου η βερμούδα και τα ανοιχτά παπούτσια ή πέδιλα.
Καλά να περάσεις και να ωφεληθείς τα μέγιστα.
Και περιμένουμε και τις εντυπώσεις σου όταν επιστρέψεις με το καλό!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Καλο προσκυνημα αδελφε.
Οπωσδηποτε ομως πρεπει να δειξεις σεβασμο μεγαλο.
Οπως και εσενα αν φιλοξενουσες καποιον θα ηθελες τον σεβασμο του ετσι και οι μοναχοι που θα σε φιλοξενησουν θελουν κατι ελαχιστο απο εσενα.Σ Ε Β Α Σ Μ Ο.
Υ.Γ. Πολλα χαιρετισματα στους π.Ανδρεα,π.Νεκταριο,π.Κουκουζελη,π.Προδρομο και π.Γερασιμο
Πεσ τους απο το NISSAN NAVARA θα καταλαβουν αυτοι.
Οπωσδηποτε ομως πρεπει να δειξεις σεβασμο μεγαλο.
Οπως και εσενα αν φιλοξενουσες καποιον θα ηθελες τον σεβασμο του ετσι και οι μοναχοι που θα σε φιλοξενησουν θελουν κατι ελαχιστο απο εσενα.Σ Ε Β Α Σ Μ Ο.
Υ.Γ. Πολλα χαιρετισματα στους π.Ανδρεα,π.Νεκταριο,π.Κουκουζελη,π.Προδρομο και π.Γερασιμο
Πεσ τους απο το NISSAN NAVARA θα καταλαβουν αυτοι.
(Α)ΧΡΗΣΤΟΣ
Έγραψα και εγώ μια χαζομάρα (και τι χαζομάρα ε!) μέσα στα μεσάνυχτα όταν ετοίμαζα το σάκο για το επόμενο πρωί που θα έφευγα και κάποιοι με πιάσανε από τα μούτρα!..μην βαράτε όλοι μαζί ρε σεις…ένας-έναςntinos έγραψε:Παιδιά γεια, και μεγιά το καινούριο φόρουμ!!
Ευχαριστώ,
Ντίνος
Λοιπόν, μόλις επέστρεψα...φυσικά βερμούδα δεν πήρα αν και ένα μπουφανάκι έπρεπε να το είχα πάρει όταν καθόμουν κάτω από την καρυδιά στο παγκάκι έξω από την Καρακάλου το απόγευμα
Όλα καλά, Καρακάλου πρώτη φορά και έμεινα έκθαμβος από τη φιλοξενία...ο Αρχοντάρης, μικρός σε ηλικία, έτρεχε πάνω κάτω....πάντως ρε παιδιά (για να γκρινιάξω και λίγο), εγώ πήγαινα 2η φορά στο Όρος και οκ, δεν είμαι βετεράνος….αλλά κάποιοι ρε παιδί μου έλεγαν ότι έχουν πάει 10-15 φορές και είχαν ένα στυλάκι όπως οι "παλαίουρες" στο στρατό
Τεσπά...πλάκα είχε στην Καρακάλου το εξής σκηνικό:
Τελειώνοντας ο Εσπερινός περίμενα τον πατέρα μου να πάει να προσκυνήσει όλα τα εικονίσματα (ντε και καλά!...και να του λέεω: “έχει απόδυπνο μετά την τράπεζα, συνεχίζεις μετά!”...τίποτα αυτός!!!)…με αποτέλεσμα να μπούμε από τους τελευταίους στην τράπεζα, και εγώ κατατελευταίος….έλα όμως που για "κακή" μου τύχη οι μοναχοί είχαν υπολογίσει κατά λάθος 1 πιάτο λιγότερο!!!!...οπότε κάθομαι, και με το που χτυπάει το καμπανάκι ο Ηγούμενος, ξεκινάνε όλοι να τρώνε κ εγώ κοίταζα δεξιά-αριστερά!!...τι κάνω, τι να κάνω.... πλακώνω το ψωμί από την διπλανή ψωμιέρα!!... με βλέπει ο δίπλα μου (ο οποίος ήταν και "ευσεβής βετεράνος" και είχε «ειδικό διαμονητήριο» για Καρακάλου και θα έμενε 10 ημέρες, όπως μου έλεγε….τρομάρα του!!!!) και κάνει τον Κινέζο (!!!!) και πέφτει με τα μούτρα στο πιάτο του!!!...με βλέπει ένα παλικάρι διαγώνιά μου (απέναντι δεν είχα κανένα…τελευταίος σας λέω!) και μου λέει: "πάρε το δικό μου φίλε, εγώ θα φάω μόνο πατάτες!", και μου σπρώχνει το πιάτο με το φαγητό του (κράτησε μόνο το 2ο πιάτο το οποίο είχε 3-4 πατάτες όλες κι όλες!!)...κατασυγκινήθηκα!....οπότε το βάζω κ εγώ στη μέση κ του λέω (μπουκωμένος με το ψωμί για να χορτάσω!): "έλα μαζί φίλε!"...ο veteran δίπλα συνέχιζε τον Κινέζο!!...μας παίρνουν χαμπάρι κάτι καλόγεροι κ έρχονται προς το μέρος μου...με το που βλέπουν ότι δεν είχα φαγητό πάνε τρέχοντας (στην κυριολεξία!!) στην κουζίνα και μου φέρνουν φαγητό, οπότε έτσι και σώθηκα από την ασιτία και είμαι ζωντανός ακόμα μεταφέροντάς σας τις εμπειρίες μου