Η Γρίππη Α - (Η Νέα Γρίππη)
Συντονιστής: Συντονιστές
-
magdalini
- Συστηματικός Αποστολέας

Re: Η Γρίππη Α - (Η Νέα Γρίππη)
Παιδια χρονια πολλα σε ολους. Προσφατα ο γιος μου περασε την εν λογω γριπη στο σπιτι με επταημερη αδιαθεσια και πυρετο ποσταν και ντεπον επιστρατευτικαν κατοπιν εντολη του οικογενειακου γιατρου μας και αποφυγη του νοσοκομειου Δεν νοσησε κανεις αλλος απο την οικογενεια Το αντιμετωπισαμε με ψυχραιμια οπως οποιαδηποτε γριπη .Νομιζω δεν χρειαζεται πανικος 
Οι Βρετανοί προειδοποιούν
Σοβαρές παρενέργειες ενδέχεται να προκαλεί το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης
Η πρώτη φάση εμβολιασμών που αφορά 13 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο
17/08/09 09:27
Αθήνα
Απόρρητο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο εστάλη σε διευθυντές νευρολογικών κλινικών της χώρας, αποκαλύπτει την ανησυχία των ειδικών σε σχέση με την επικινδυνότητα του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, αφού ενδέχεται να συνδέεται με μία σοβαρή ασθένεια του νευρικού συστήματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Μail on Sunday», το έγγραφο φέρει τη σφραγίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία ζητά από τους νευρολόγους όλης της χώρας να παρακολουθούν μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Βarre (GΒS), η οποία είναι πιθανόν να προκαλείται από το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύνδρομο επηρεάζει τα περιφερειακά νεύρα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή και μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 1976 στις ΗΠΑ εξαιτίας του συγκεκριμένου εμβολίου, ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκαν 500 περιπτώσεις του συνδρόμου Guillain-Βarre.
Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα την απόσυρση του εμβολίου 10 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις στις οικογένειες που είχαν επηρεαστεί.
Βάσει του σχεδιασμού, η πρώτη φάση εμβολιασμών που αφορά 13 εκατ. ανθρώπους (ηλικίας από 6 μηνών ώς 65 ετών) σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.
Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κλινικές μελέτες και οι επιπτώσεις από τον εμβολιασμό, κυρίως στα παιδιά, είναι άγνωστες.
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θανατηφόρο σύνδρομο ενδέχεται να προκαλεί το εμβόλιο της νέας γρίπης
Στα εργαστήρια των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών οι επιστήμονες εργάζονται ακατάπαυστα για την παραγωγή του εμβολίου της νέας γρίπης. Ωστόσο, χθες, στο φως ήρθε εμπιστευτική σύσταση της βρετανικής κυβέρνησης προς κορυφαίους ιατρούς, με την οποία προειδοποιούνται, πως το πολυαναμενόμενο εμβόλιο πιθανόν να συνδέεται με θανατηφόρο νευρολογική ασθένεια!
Δύο επιστολές της Health Protection Agency της Βρετανίας προς 600 νευρολόγους έφερε στο φως, το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Μέιλ». Σε αυτήν, συστήνεται στους ειδικούς να βρίσκονται σε εγρήγορση για αύξηση κρουσμάτων εγκεφαλικής διαταραχής, που προκαλεί το σύνδρομο Guillain-Barre (GBS) σε άτομα που θα εμβολιαστούν. Το σύνδρομο προσβάλει τα νεύρα, προκαλεί παράλυση, δυσκολία στην αναπνοή και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και θανατηφόρο.
http://www.apogevmatini.gr/?p=40021
Στα εργαστήρια των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών οι επιστήμονες εργάζονται ακατάπαυστα για την παραγωγή του εμβολίου της νέας γρίπης. Ωστόσο, χθες, στο φως ήρθε εμπιστευτική σύσταση της βρετανικής κυβέρνησης προς κορυφαίους ιατρούς, με την οποία προειδοποιούνται, πως το πολυαναμενόμενο εμβόλιο πιθανόν να συνδέεται με θανατηφόρο νευρολογική ασθένεια!
Δύο επιστολές της Health Protection Agency της Βρετανίας προς 600 νευρολόγους έφερε στο φως, το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Μέιλ». Σε αυτήν, συστήνεται στους ειδικούς να βρίσκονται σε εγρήγορση για αύξηση κρουσμάτων εγκεφαλικής διαταραχής, που προκαλεί το σύνδρομο Guillain-Barre (GBS) σε άτομα που θα εμβολιαστούν. Το σύνδρομο προσβάλει τα νεύρα, προκαλεί παράλυση, δυσκολία στην αναπνοή και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και θανατηφόρο.
http://www.apogevmatini.gr/?p=40021
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όλα τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου

"Κουδούνι" στις 11 Σεπτεμβρίου για τα σχολεία όλης της χώρας.
Αυτή είναι η εισήγηση του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου, που ολοκλήρωσε πριν λίγο τη συνεδρίασή του. Βάσει της παρούσας κατάστασης σε ό,τι αφορά τη νέα γρίπη, η επιτροπή έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καθοριστούν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αποφασίζεται η διακοπή της λειτουργίας ενός σχολείου.
Την εισήγηση του Συμβουλίου θα εγκρίνουν –ή θα απορρίψουν- τις επόμενες ημέρες τα συναρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εγκριθεί η εισήγηση της επιτροπής.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58176&cid=4
"Κουδούνι" στις 11 Σεπτεμβρίου για τα σχολεία όλης της χώρας.
Αυτή είναι η εισήγηση του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου, που ολοκλήρωσε πριν λίγο τη συνεδρίασή του. Βάσει της παρούσας κατάστασης σε ό,τι αφορά τη νέα γρίπη, η επιτροπή έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καθοριστούν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αποφασίζεται η διακοπή της λειτουργίας ενός σχολείου.
Την εισήγηση του Συμβουλίου θα εγκρίνουν –ή θα απορρίψουν- τις επόμενες ημέρες τα συναρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εγκριθεί η εισήγηση της επιτροπής.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58176&cid=4
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα από τη νέα γρίπη

Εξέπνευσε σήμερα το πρωί ο 23χρονος καρδιοπαθής, που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης και νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Ο ασθενής έπασχε από χρόνιο συγγενές πολυσυστηματικό νόσημα, που περιλαμβάνει βαρύτατη πνευμονική υπέρταση σοβαρού βαθμού και καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.
Ο 23χρονος καρδιοπαθής εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο στις 7 Αυγούστου, ύστερα από την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη καρδιακή ανακοπή, τέθηκε σε αναπνευστική μηχανική υποστήριξη και νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Ωνασείου.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58737&cid=4
Εξέπνευσε σήμερα το πρωί ο 23χρονος καρδιοπαθής, που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης και νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Ο ασθενής έπασχε από χρόνιο συγγενές πολυσυστηματικό νόσημα, που περιλαμβάνει βαρύτατη πνευμονική υπέρταση σοβαρού βαθμού και καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.
Ο 23χρονος καρδιοπαθής εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο στις 7 Αυγούστου, ύστερα από την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη καρδιακή ανακοπή, τέθηκε σε αναπνευστική μηχανική υποστήριξη και νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Ωνασείου.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58737&cid=4
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Απαιτούνται προσλήψεις
«Στήνονται» 315 Κέντρα Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης στην Αθήνα
Για τη λειτουργία των 315 Κέντρων Εμβολιασμού απαιτούνται 630 γιατροί, 1.890 νοσηλευτές και 1.260 διοικητικοί υπάλληλοι ανά εννίαωρη βάρδια
24/08/09 13:52
Αθήνα
Συνολικά 315 Κέντρα Εμβολιασμού Γρίπης (ΚΕΓ) θα δημιουργηθούν σε 48 δήμους της Αθήνας, προκειμένου να μπορέσει να εμβολιαστεί το σύνολο των πολιτών, που φτάνει τα 4.300.000, σε περίπτωση που ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού.
Ο παραπάνω σχεδιασμός περιλαμβάνεται στο τοπικό σχέδιο της Νομαρχίας Αθηνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης, το οποίο απέστειλε στον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.
Για τη δημιουργία των 315 ΚΕΓ, σε συνεργασία με τους 48 Δήμους ζητήθηκαν οι απαραίτητοι χώροι. Αποκλείστηκαν, μάλιστα, τα σχολικά συγκροτήματα προκειμένου να μην παρακωλύονται τα μαθήματα.
Για τη λειτουργία των Κέντρων Εμβολιασμού απαιτούνται 630 γιατροί, 1.890 νοσηλευτές και 1.260 διοικητικοί υπάλληλοι ανά εννιάωρη βάρδια.
Ωστόσο, όπως τονίζεται στο σχέδιο, η Νομαρχία Αθηνών έχει στο δυναμικό της 23 γιατρούς, 28 νοσηλευτές και ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της είναι 1.350 (συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων), ενώ σύμφωνα με τον Οργανισμό θα έπρεπε να υπηρετούν 3.560.
Λόγω της έλλειψης προσωπικού, έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς (Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, Πανελλήνια Ένωση Νοσηλευτών, Ερυθρό Σταυρό, ΜΚΟ, κ.λ.π), η συνδρομή τους σε ιατρούς και νοσηλευτές για τη στελέχωση των ΚΕΓ.
, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτό το κείμενο ελήφθη από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Νοσηλεία στην εντατική
Περιστατικά «σοβαρής μορφής» της νέας γρίπης αναφέρει ο ΠΟΥ
Ασθενής στη Βραζιλία κοιτάζει ανήσυχη την ακτινογραφία της περιμένοντας το γιατρό
29/08/09 19:18
Γενεύη
Την καταγραφή περιστατικών μιας σοβαρής μορφής της γρίπης των χοίρων, η οποία προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες και χρειάζεται εντατική φροντίδα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Γιατροί από όλο τον κόσμο αναφέρουν μια πολύ σοβαρή μορφή της νόσου, επίσης σε νέους και κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους, την οποία σπάνια βλέπουμε στην περίπτωση μόλυνσης από την εποχική γρίπη» αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού την οποία αναμεταδίδει το Reuters.
«Στους ασθενείς αυτούς, ο ιός προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες, προκαλώντας σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. Η σωτηρία αυτών των ζωών εξαρτάται από εξειδικευμένη και απαιτητική περίθαλψη σε μονάδες εντατικής φροντίδας, συνήθως με παρατεταμένη και δαπανηρή νοσηλεία».
Ορισμένες χώρες αναφέρουν ότι, μεταξύ των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο λόγω της νέας γρίπης, το 15% χρειάζεται εντατική φροντίδα.
Αυξημένος ο κίνδυνος για τις μειονότητες
Οι πληθυσμιακές μειονότητες και οι αυτόχθονες πληθυσμοί φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα σοβαρών συμπτωμάτων και επιπλοκών από τη γρίπη Η1Ν1.
«Σε ορισμένες μελέτες, ο κίνδυνος για αυτές τις ομάδες είναι τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερος από ό,τι στον γενικό πληθυσμό» αναφέρει ο ΠΟΥ.
«Αν και οι λόγοι δεν είναι πλήρως κατανοητοί, οι πιθανές εξηγήσεις περιλαμβάνουν το κατώτερο βιοτικό επίπεδο και την κακή κατάσταση υγείας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης συχνότητας παθήσεων όπως το άσθμα, ο διαβήτης και η υπέρταση».
Τα πρώτα εμβόλια
Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων κατά της νέας γρίπης παραδόθηκαν την Πέμπτη στη Γαλλία και τη Βρετανία. Το βρετανικό υπουργείο υγείας παρέλαβε τις πρώτες 100.000 δόσεις, ενώ στο Παρίσι ανακοινώθηκε η άφιξη μιας «περιορισμένης ποσότητας».
Η έγκριση των εμβολίων και στις δύο χώρες δεν αναμένεται πάντως πριν από τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί στο Νότιο Ημισφαίριο, όπου η περίοδος της εποχικής γρίπης τελειώνει, ενώ το Βόρειο Ημισφαίριο θα πρέπει να ετοιμαστεί για νέο κύμα κρουσμάτων.
, με πληροφορίες από Associated Press
Αυτό το κείμενο ελήφθη από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μια νέα μορφή της νέας γρίπης προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες
Μία νέα μορφή της νέας γρίπης που προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες εντόπισε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). «Γιατροί από όλο τον κόσμο αναφέρουν μια πολύ σοβαρή μορφή της νόσου, επίσης σε νέους και κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους, την οποία σπάνια βλέπουμε στην περίπτωση μόλυνσης από την εποχική γρίπη» αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού την οποία αναμεταδίδει το Reuters. «Στους ασθενείς αυτούς, ο ιός προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες, προκαλώντας σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. Η σωτηρία αυτών των ζωών εξαρτάται από εξειδικευμένη και απαιτητική περίθαλψη σε μονάδες εντατικής φροντίδας, συνήθως με παρατεταμένη και δαπανηρή νοσηλεία». Ορισμένες χώρες αναφέρουν ότι, μεταξύ των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο λόγω της νέας γρίπης, το 15% χρειάζεται εντατική φροντίδα. Οι πληθυσμιακές μειονότητες και οι αυτόχθονες πληθυσμοί φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα σοβαρών συμπτωμάτων και επιπλοκών από τη γρίπη Η1Ν1. «Σε ορισμένες μελέτες, ο κίνδυνος για αυτές τις ομάδες είναι τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερος από ό,τι στο γενικό πληθυσμό» αναφέρει η ΠΟΥ. «Αν και οι λόγοι δεν είναι πλήρως κατανοητοί, οι πιθανές εξηγήσεις περιλαμβάνουν το κατώτερο βιοτικό επίπεδο και την κακή κατάσταση υγείας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης συχνότητας παθήσεων όπως το άσθμα, ο διαβήτης και η υπέρταση». Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτες παρτίδες εμβολίων κατά της νέας γρίπης παραδόθηκαν ήδη στη Γαλλία και τη Βρετανία. Το βρετανικό υπουργείο Υγείας παρέλαβε τις πρώτες 100.000 δόσεις, ενώ στο Παρίσι ανακοινώθηκε η άφιξη μιας «περιορισμένης ποσότητας». Η έγκριση των εμβολίων και στις δύο χώρες δεν αναμένεται πάντως πριν από τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΥ, η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί στο Νότιο Ημισφαίριο, όπου η περίοδος της εποχικής γρίπης τελειώνει, ενώ το Βόρειο Ημισφαίριο θα πρέπει να ετοιμαστεί για νέο κύμα κρουσμάτων.
Νέο σοβαρό κρούσμα
Όσον αφορά στα του ιού της νέας γρίπης στην Ελλάδα, μια νεαρή κοπέλα αποτελεί από την Παρασκευή ένα ακόμα σοβαρό κρούσμα στη χώρα μας. Πρόκειται για μια έφηβη Ελληνίδα, ηλικίας 16 ετών, η οποία νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1), έχοντας ωστόσο ιστορικό κακοήθειας . Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, εμφανίζοντας αναπνευστική ανεπάρκεια και από την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε επίσης σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται και η 58χρονη που προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης.
Σήμερα εξάλλου συνεδριάζει η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης υπό τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο
http://www.apogevmatini.gr/?p=42009
Μία νέα μορφή της νέας γρίπης που προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες εντόπισε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). «Γιατροί από όλο τον κόσμο αναφέρουν μια πολύ σοβαρή μορφή της νόσου, επίσης σε νέους και κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους, την οποία σπάνια βλέπουμε στην περίπτωση μόλυνσης από την εποχική γρίπη» αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού την οποία αναμεταδίδει το Reuters. «Στους ασθενείς αυτούς, ο ιός προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες, προκαλώντας σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. Η σωτηρία αυτών των ζωών εξαρτάται από εξειδικευμένη και απαιτητική περίθαλψη σε μονάδες εντατικής φροντίδας, συνήθως με παρατεταμένη και δαπανηρή νοσηλεία». Ορισμένες χώρες αναφέρουν ότι, μεταξύ των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο λόγω της νέας γρίπης, το 15% χρειάζεται εντατική φροντίδα. Οι πληθυσμιακές μειονότητες και οι αυτόχθονες πληθυσμοί φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα σοβαρών συμπτωμάτων και επιπλοκών από τη γρίπη Η1Ν1. «Σε ορισμένες μελέτες, ο κίνδυνος για αυτές τις ομάδες είναι τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερος από ό,τι στο γενικό πληθυσμό» αναφέρει η ΠΟΥ. «Αν και οι λόγοι δεν είναι πλήρως κατανοητοί, οι πιθανές εξηγήσεις περιλαμβάνουν το κατώτερο βιοτικό επίπεδο και την κακή κατάσταση υγείας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης συχνότητας παθήσεων όπως το άσθμα, ο διαβήτης και η υπέρταση». Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτες παρτίδες εμβολίων κατά της νέας γρίπης παραδόθηκαν ήδη στη Γαλλία και τη Βρετανία. Το βρετανικό υπουργείο Υγείας παρέλαβε τις πρώτες 100.000 δόσεις, ενώ στο Παρίσι ανακοινώθηκε η άφιξη μιας «περιορισμένης ποσότητας». Η έγκριση των εμβολίων και στις δύο χώρες δεν αναμένεται πάντως πριν από τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΥ, η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί στο Νότιο Ημισφαίριο, όπου η περίοδος της εποχικής γρίπης τελειώνει, ενώ το Βόρειο Ημισφαίριο θα πρέπει να ετοιμαστεί για νέο κύμα κρουσμάτων.
Νέο σοβαρό κρούσμα
Όσον αφορά στα του ιού της νέας γρίπης στην Ελλάδα, μια νεαρή κοπέλα αποτελεί από την Παρασκευή ένα ακόμα σοβαρό κρούσμα στη χώρα μας. Πρόκειται για μια έφηβη Ελληνίδα, ηλικίας 16 ετών, η οποία νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1), έχοντας ωστόσο ιστορικό κακοήθειας . Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, εμφανίζοντας αναπνευστική ανεπάρκεια και από την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε επίσης σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται και η 58χρονη που προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης.
Σήμερα εξάλλου συνεδριάζει η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης υπό τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο
http://www.apogevmatini.gr/?p=42009
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νέο σοβαρό κρούσμα της γρίπης - Προετοιμάζονται οι αρχές για την πανδημία
Και ενώ ένα ακόμη σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης – το δέκατο στη σειρά- έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας, οι Αρχές συνεχίζουν τις προετοιμασίες για κάθε σοβαρό ενεχόμενο που μπορεί να παρουσιάσει η εξάπλωση του ιού.
Ενημέρωση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων
Αύριο και μεθαύριο ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος στις 10.30 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων για τη νέα γρίπη.
Το διήμερο επιστημονικής ενημέρωσης για τη νέα γρίπη αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το ΕΚΕΠΥ.
Λειτουργούν από τα επτά Ιατρεία Γρίπης του Δήμου Αθηναίων
Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από σήμερα και τα επτά Ιατρεία Γρίπης στα αντίστοιχα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, ένα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, στο πλαίσιο του Εθνικού Πρωτοβάθμιου Δικτύου αντιμετώπισης της νέας γρίπης Α/Η1Ν1ν.
Ήδη από τις 20 Αυγούστου λειτουργεί το 1ο Ιατρείο Γρίπης, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο/Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78).
Κάθε Ιατρείο Γρίπης είναι στελεχωμένο από Ειδικό Γιατρό, Νοσηλευτή ή Επισκέπτη Υγείας και Διοικητικό Υπάλληλο και λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ., χωρίς ραντεβού.
Διαθέτει εξοπλισμό ατομικής προστασίας (αντλίες με αντισηπτικό διάλυμα, μάσκες, γάντια, προστατευτικές ποδιές μιας χρήσεως και ειδικά προστατευτικά γυαλιά) και το κάθε ένα αποτελείται από ειδικά διαμορφωμένο, αυτόνομο χώρο, όπου θα γίνεται η κλινική εξέταση των προσερχόμενων.
Η εξέταση περιλαμβάνει πλήρη κλινική εκτίμηση και ταχύ διαγνωστικό τεστ (rapid diagnostic test), για τη διάγνωση της γρίπης τύπου Α ή τύπου Β.
Οι διευθύνσεις των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων είναι:
1ο Σόλωνος 78
2Α Πρωταγόρα 3, Παγκράτι
2ο Φανοσθένους & Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος
3ο Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών, Πετράλωνα
4ο Προποντίδος 7 & Αγίας Σοφίας 110, Κολωνός
5ο Σαρανταπόρου 4, Πατήσια
6ο Χανίων 4Β, Κυψέλη
Νέο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης
Το δέκατο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης καταγράφηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για άνδρα 29 ετών, Γάλλο υπήκοο, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα.
Ο ασθενής αφού νόσησε από τον ιό γρίπης Α (Η1Ν1) παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.
Στα μέσα Οκτωβρίου η έγκριση του εμβολίου
Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η έγκριση του εμβολίου για τη νέα γρίπη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φάρμακου.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, το ΙΚΑ θα διαθέσει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας 158 εμβολιάσθηκα κέντρα και 100 ιατρεία γρίπης.
Συνολικά στην Ελλάδα έχουν καταγράφει 1839 κρούσματα. Σαραντα τρεις από τους ασθενείς υπέστησαν πνευμονία, εκ των οποίων οι 37 έχουν ιαθεί.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=60123&cid=4
Και ενώ ένα ακόμη σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης – το δέκατο στη σειρά- έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας, οι Αρχές συνεχίζουν τις προετοιμασίες για κάθε σοβαρό ενεχόμενο που μπορεί να παρουσιάσει η εξάπλωση του ιού.
Ενημέρωση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων
Αύριο και μεθαύριο ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος στις 10.30 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων για τη νέα γρίπη.
Το διήμερο επιστημονικής ενημέρωσης για τη νέα γρίπη αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το ΕΚΕΠΥ.
Λειτουργούν από τα επτά Ιατρεία Γρίπης του Δήμου Αθηναίων
Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από σήμερα και τα επτά Ιατρεία Γρίπης στα αντίστοιχα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, ένα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, στο πλαίσιο του Εθνικού Πρωτοβάθμιου Δικτύου αντιμετώπισης της νέας γρίπης Α/Η1Ν1ν.
Ήδη από τις 20 Αυγούστου λειτουργεί το 1ο Ιατρείο Γρίπης, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο/Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78).
Κάθε Ιατρείο Γρίπης είναι στελεχωμένο από Ειδικό Γιατρό, Νοσηλευτή ή Επισκέπτη Υγείας και Διοικητικό Υπάλληλο και λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ., χωρίς ραντεβού.
Διαθέτει εξοπλισμό ατομικής προστασίας (αντλίες με αντισηπτικό διάλυμα, μάσκες, γάντια, προστατευτικές ποδιές μιας χρήσεως και ειδικά προστατευτικά γυαλιά) και το κάθε ένα αποτελείται από ειδικά διαμορφωμένο, αυτόνομο χώρο, όπου θα γίνεται η κλινική εξέταση των προσερχόμενων.
Η εξέταση περιλαμβάνει πλήρη κλινική εκτίμηση και ταχύ διαγνωστικό τεστ (rapid diagnostic test), για τη διάγνωση της γρίπης τύπου Α ή τύπου Β.
Οι διευθύνσεις των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων είναι:
1ο Σόλωνος 78
2Α Πρωταγόρα 3, Παγκράτι
2ο Φανοσθένους & Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος
3ο Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών, Πετράλωνα
4ο Προποντίδος 7 & Αγίας Σοφίας 110, Κολωνός
5ο Σαρανταπόρου 4, Πατήσια
6ο Χανίων 4Β, Κυψέλη
Νέο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης
Το δέκατο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης καταγράφηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για άνδρα 29 ετών, Γάλλο υπήκοο, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα.
Ο ασθενής αφού νόσησε από τον ιό γρίπης Α (Η1Ν1) παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.
Στα μέσα Οκτωβρίου η έγκριση του εμβολίου
Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η έγκριση του εμβολίου για τη νέα γρίπη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φάρμακου.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, το ΙΚΑ θα διαθέσει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας 158 εμβολιάσθηκα κέντρα και 100 ιατρεία γρίπης.
Συνολικά στην Ελλάδα έχουν καταγράφει 1839 κρούσματα. Σαραντα τρεις από τους ασθενείς υπέστησαν πνευμονία, εκ των οποίων οι 37 έχουν ιαθεί.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=60123&cid=4
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ωραίο! Οι παρασκευαστές του εμβολίου για τη γρίππη, αρνούνται να εμβολιαστούν !
Αρνήθηκαν οι επιστήμονες που παρασκεύασαν το εμβόλιο, να εμβολιαστούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς του, αναφέρει ο ρεπορτερ Wayne Madsen. Ενδιαφέρον !!!
Δείτε το βιντεο:
Journalist Wayne Madsen tells Russia today scientists involved in creating previous vaccinations are telling family and friends not to take the H1N1 vaccine. Madsen also warns that the government may make the vaccination mandatory.
http://taxalia.blogspot.com/2009/09/blog-post_4429.html
Αρνήθηκαν οι επιστήμονες που παρασκεύασαν το εμβόλιο, να εμβολιαστούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς του, αναφέρει ο ρεπορτερ Wayne Madsen. Ενδιαφέρον !!!
Δείτε το βιντεο:
Journalist Wayne Madsen tells Russia today scientists involved in creating previous vaccinations are telling family and friends not to take the H1N1 vaccine. Madsen also warns that the government may make the vaccination mandatory.
http://taxalia.blogspot.com/2009/09/blog-post_4429.html
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ