Θανατηφόρο ατύχημα με προσκυνητές στο Άγιον Όρος
Γράφει ο/η Ρεπορτάζ - Αιμίλιος Πολυγένης 16:32
24.08.09
ΕΚΤΑΚΤΟ
- Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", θανατηφόρο ατύχημα συνέβη πριν από λίγο στο Άγιον Όρος με μια ομάδα προσκυνητών.
Οι πληροφορίες λένε ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν μια ομάδα προσκυνητών, επιβιβάστηκε στην καρότσα από φορτηγάκι τύπου «Unimog», με προορισμό από τον Αρσανά της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου μέχρι την Μονή.
Για άγνωστους ακόμη λόγους η καρότσα ανετράπη με αποτέλεσμα ένας Έλληνας προσκυνητής 40 χρονών περίπου να σκοτωθεί, παρόλο που το φορτηγάκι πήγαινε με ταχύτητα μόνο 10χλμ.
Επίσης τρείς προσκυνητές τραυματίστηκαν σοβαρά, αναμεσά τους και ένας δόκιμος μοναχός απο την Συρία και με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που προσγειώθηκε στην Δάφνη, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 8 ακόμα προσκυνητές είναι ελαφρά τραυματισμένοι και τους έχουν παρεσχέθη οι πρώτες βοήθειες.
Τέλος, σε επικοινωνία που είχαμε με το Αστυνομικό Τμήμα, μας ενημέρωσε ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τον Ταξίαρχο.
Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 2&Itemid=1
Συντονιστής: Συντονιστές
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: Θανατηφόρο ατύχημα με προσκυνητές στο Άγιον Όρος
Ας αναπαύσει ο Κύριος την ψυχή του άτυχου αδελφού μας και ας προσφέρει καλή και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματισθέντες.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- Γεώργιος-Κέρκυρα
- Συστηματικός Αποστολέας
Αμήν.
Ήμαρτον εις σε Σωτήρ, ως ο άσωτος υιός. Δέξαι με Πάτερ μετανοούντα και ελέησόν με ο Θεός.
Ας αναπαυτει η ψυχη του
Δυστύχημα με έναν νεκρό και 18 τραυματίες στο Αγιο Όρος
Ένας 46χρονος έχασε τη ζωή του και 18 άτομα τραυματίστηκαν σε δυστύχημα στο Αγιο Όρος, όταν ανατράπηκε η καρότσα οχήματος που μετέφερε 25 προσκυνητές. Δύο τραυματίες, των οποίων η κατάσταση είναι σοβαρή, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
http://www.in.gr/news/QuickNews.asp?lngEntityID=1045337
-
2009- Ομάδα προσκυνητών κατεβαίνοντας χαρούμενοι καί μέ ύμνους ( κάποιοι απ΄ αυτούς ), πρός τόν αρσανά τής Μονής Αγίου Παύλου μέ το μοιραίο φορτηγάκι...
Στό βάθος διακρίνεται το τεράστιο συγκρότημα τής Ιεράς Μονής μέσα σε μιά εξαίσια βλάστηση...
Στά πλαίσια τής αδελφικής φιλοξενίας τους οί μοναχοί, γιά πολλά χρόνια τώρα, διέθεταν τό φορτηγάκι αυτό καθώς καί άλλα αγροτικά, καί μεταφέρανε πάντοτε δωρεάν τούς προσκυνητές για να μή κουράζονται, έτσι καθώς ήσαν φορτωμένοι με σακίδια καί πράγματα, χώρια καί την μεγάλη ηλικία αρκετών απ΄ αυτούς...
Καί δεν ανεβοκατέβαιναν μόνο μία φορά, αλλά πολλές φορές ώστε να εξυπηρετήσουν όλους τούς προσκυνητές καί κανείς να μή μείνει παραπονούμενος...
Τώρα, θα βρεθούν καί κατηγορούμενοι...
paratiritis88
-
2009- Ομάδα προσκυνητών κατεβαίνοντας χαρούμενοι καί μέ ύμνους ( κάποιοι απ΄ αυτούς ), πρός τόν αρσανά τής Μονής Αγίου Παύλου μέ το μοιραίο φορτηγάκι...
Στό βάθος διακρίνεται το τεράστιο συγκρότημα τής Ιεράς Μονής μέσα σε μιά εξαίσια βλάστηση...
Στά πλαίσια τής αδελφικής φιλοξενίας τους οί μοναχοί, γιά πολλά χρόνια τώρα, διέθεταν τό φορτηγάκι αυτό καθώς καί άλλα αγροτικά, καί μεταφέρανε πάντοτε δωρεάν τούς προσκυνητές για να μή κουράζονται, έτσι καθώς ήσαν φορτωμένοι με σακίδια καί πράγματα, χώρια καί την μεγάλη ηλικία αρκετών απ΄ αυτούς...
Καί δεν ανεβοκατέβαιναν μόνο μία φορά, αλλά πολλές φορές ώστε να εξυπηρετήσουν όλους τούς προσκυνητές καί κανείς να μή μείνει παραπονούμενος...
Τώρα, θα βρεθούν καί κατηγορούμενοι...
paratiritis88
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Το θέμα δεν είναι απλό και συμπαρασύρει όλο το Αγιο Ορος. Θα δούμε πολύ σύντομα εκτενέστατη αρθρογραφία και λίβελους για το θέμα της ασφάλειας μεταφοράς προσκυνητών.
Το βασικό (και πέραν της πίστης μας) είναι ότι οι χρήστες του οχήματος εν γνώσει τους ανεβαίνουν/ανέβηκαν στην καρότσα.
Ετοιμαστείτε για τα περαιτέρω που καταφθάνουν οσονούπω από τους γνωστούς "γνώστες"...
Χρ.
Το βασικό (και πέραν της πίστης μας) είναι ότι οι χρήστες του οχήματος εν γνώσει τους ανεβαίνουν/ανέβηκαν στην καρότσα.
Ετοιμαστείτε για τα περαιτέρω που καταφθάνουν οσονούπω από τους γνωστούς "γνώστες"...
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Η κοίμηση ενός, οποιουδήποτε, αδελφού μας δεν είναι κάτι ευχάριστο! Δεν γνωρίζουμε και πόσα αγαπημένα πρόσωπα άφησε πίσω του και - κυρίως - αν υπήρχαν άτομα εξαρτώμενα από αυτόν (σύζυγος, παιδιά κλπ).
Εύχομαι πάντως κι εγώ, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του κεκοιμημένου αδελφού μας, να προσφέρει παρηγοριά στα αγαπημένα του πρόσωπα και να βοηθήσει όλους τους τραυματίες.
Η Παναγία μας ας τον σκέπει για πάντα!
Εύχομαι πάντως κι εγώ, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του κεκοιμημένου αδελφού μας, να προσφέρει παρηγοριά στα αγαπημένα του πρόσωπα και να βοηθήσει όλους τους τραυματίες.
Η Παναγία μας ας τον σκέπει για πάντα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.