ποιος φταίει;;;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ποιος φταίει;;;

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 2&Itemid=1

σε αντιπαράθεση με παραπλήσιο θεμα...
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ποιος φταίει;;;

συγνώμη αλλά αυτή η τοποθέτηση μου θυμίζει μεσαίωνα....
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Κατά τη γνώμη μου, έχεις δίκιο αδελφέ Στέφανε. Τα συζητήσαμε και σε άλλο topic.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

επίσης με παραπέμπει σε εκμετάλευση του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας...
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

τέλος πιστεύω πως απομακρύνει τον άνθρωπο από τον θεό...τιμωρός ο θεός ή φιλεύσπλαχνος;;; ας αποφασίσει ο σεβάσμιος γέροντας....
ο Χριστός σώζει....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχει συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα αλλού. Θεωρώ κι εγώ υπερβολική την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Πλόβντιβ, αλλά λόγω περιορισμένων γνώσεων και πίστης, συγκρινόμενος με εκείνον, δεν μπορώ να επιβάλω την άποψή μου ως πιο σωστή.
Πάντως δεν υφίσταται θέμα κακού ή φιλεύσπλαχνου Θεού. Και ας μην συγχέουμε τις έννοιες τιμωρός και κακός. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Με αυτή τη λογική τα Δικαστήρια που φυλακίζουν κλέφτες, βιαστές και φονιάδες είναι απάνθρωπα.
Ο Θεός ΔΕΝ προξενεί κακό στα πλάσματά Του. Η απληστία και η κακία των ανθρώπων είναι αυτή που τα προκαλεί. Ο Θεός τιμωρεί με την έννοια ότι, κάποια στιγμή, αίρει την προστασία του πλάσματός Του και το αφήνει απροστάτευτο να δεχθεί τις συνέπειες της απληστίας και της κακίας των άλλων, ώστε να συνέλθει και να επιστρέψει κοντά Του. Στην αρχή η άρση είναι μερική και οι συνέπειες λιγότερο οδυνηρές (προειδοποιητικές) και όσο περνάει ο καιρός και ο άνθρωπος, αντί να συμμορφώνεται, απομακρύνεται περισσότερο, επιτρέπει ο Θεός να τον βρούν οδυνηρότερα "χτυπήματα".
Όλα γίνονται με απότερο σκοπό να αλλάξει τρόπο ζωής, και να μπορέσει στην μετά θάνατον ζωή, που είναι απείρως μεγαλύτερη χρονικά από την επίγεια, να μπει στον Παράδεισο και να μην βασανίζεται στην Κόλαση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Επί εποχής Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όταν η Κων/πολη σειόταν απο μεγάλους σεισμούς και σκοτώνονταν άνθρωποι, ρώτησαν τον ιερό Αρχιεπίσκοπο αν φοβόταν τους σεισμούς. Εκείνος απάντησε : "Δεν με φοβίζουν οι σεισμοί, αλλά ο λόγος για τον οποίο γίνονται".
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

της απάντησή σου Απόστολε μάλλον πρέπει να λάβει γνώση ο σεβαστός μητροπολίτης γιατί φαίνεται να αγνοεί θεμελιώδη θέματα...που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη γνώση.
Δε νομίζω ωστόσο ότι το γεγονός ότι κάποιοι κακόμοιροι άνθρωποι ανέβηκαν στο Σκοπιανό σαπιοκάραβο είναι θεική επέμβαση....
απλά και κατηγορηματικά...
ο Χριστός σώζει....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Θεϊκή επέμβαση θα είχαμε αν κάποιοι σωζόντουσαν (θαυματουργικά) ενώ θα βούλιαζε το σαπιοκάραβο!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”