Επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας μας

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας μας

Δημοσίευση από ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ »

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 1-4 ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΓ ΠΑΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΜ ΠΕΤΡΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΒΗ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας μας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Κάποιος θα σου πεί κάτι μην απογοητεύεσαι.

Πάντως στην Διονυσίου αν είναι εκεί ο Γέρων Συμεών Ο Ιερομόναχος και εφόσον δεν έχει σιωπή , θα μπορούσες να έχεις μια πολύ καλή και ψυχωφελή συζήτηση μαζί του.
Έχω πάντως την αμυδρά εντύπωση ότι αυτό το διάστημα τελεί χρέει Αγίου Πρώτου στις Καρυές .
Καλό προσκύνημα.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αδελφέ Απόστολε, από όσο ξέρω επειδή έχω περπατήσει την περιοχή, τα περισσότερα καλύβια γερόντων ξεκινούν από την Αγίου Παύλου και νοτιότερα. Στην περιοχή που αναφέρεις, ίσως και λόγω φυσικής μορφολογίας και επίσης λόγω του μεγάλου αριθμού διαδοχικών μονών είναι ελάχιστα και σχετικά ερειπωμένα. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει κανένα, ούτε έχω ακούσει από κάποιον κάτι. Εξαίρεση αποτελεί η δυσπρόσιτη περιοχή του Αγίου Ονουφρίου, πίσω από τους ορεινούς όγκους στο ύψος περίπου της μονής Διονυσίου, αλλά είναι αρκετά μακρυά και η πρόσβαση είναι δύσκολη.
Σου εύχομαι ολόψυχα καλό προσκύνημα και παρά την πεποίθηση που εξέφρασα, να είναι τελικά πιο εφικτός από ό,τι σου περιέγραψα, ο όμορφος στόχος που έχεις θέσει.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
ANDRE
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από ANDRE »

Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. ΠΡΩΤΕΠΙΣΤΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΥΜΕΩΝ.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Captain Yiannis έγραψε:Κάποιος θα σου πεί κάτι μην απογοητεύεσαι.

Πάντως στην Διονυσίου αν είναι εκεί ο Γέρων Συμεών Ο Ιερομόναχος και εφόσον δεν έχει σιωπή , θα μπορούσες να έχεις μια πολύ καλή και ψυχωφελή συζήτηση μαζί του.
Έχω πάντως την αμυδρά εντύπωση ότι αυτό το διάστημα τελεί χρέει Αγίου Πρώτου στις Καρυές .
Καλό προσκύνημα.
Αδελφέ ευχαριστώ πολύ Ο Θεός να σε εχει πάντα καλά
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

panagiotisspy έγραψε:Αδελφέ Απόστολε, από όσο ξέρω επειδή έχω περπατήσει την περιοχή, τα περισσότερα καλύβια γερόντων ξεκινούν από την Αγίου Παύλου και νοτιότερα. Στην περιοχή που αναφέρεις, ίσως και λόγω φυσικής μορφολογίας και επίσης λόγω του μεγάλου αριθμού διαδοχικών μονών είναι ελάχιστα και σχετικά ερειπωμένα. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει κανένα, ούτε έχω ακούσει από κάποιον κάτι. Εξαίρεση αποτελεί η δυσπρόσιτη περιοχή του Αγίου Ονουφρίου, πίσω από τους ορεινούς όγκους στο ύψος περίπου της μονής Διονυσίου, αλλά είναι αρκετά μακρυά και η πρόσβαση είναι δύσκολη.
Σου εύχομαι ολόψυχα καλό προσκύνημα και παρά την πεποίθηση που εξέφρασα, να είναι τελικά πιο εφικτός από ό,τι σου περιέγραψα, ο όμορφος στόχος που έχεις θέσει.
Αδελφέ μου Ο Θεός να σε έχει πάντα καλά ευχαριστώ πολύ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

ANDRE έγραψε:Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. ΠΡΩΤΕΠΙΣΤΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΥΜΕΩΝ.
ευχαριστώ πολύ Αδελφέ Ο Θεός να σου χαριζει πάντα υγεία και χαρά
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ έγραψε:ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 1-4 ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΓ ΠΑΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΜ ΠΕΤΡΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΒΗ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ
Αδελφε στην Ιερα Μονη Αγιου Παυλου να γνωρισεις και να μιλησης με τον ηγουμενο της Μονης τον Πατερα παρθενιο θα ωφεληθεις απο την συζητηση αυτη
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Dimitris39 έγραψε:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ έγραψε:ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 1-4 ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΓ ΠΑΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΜ ΠΕΤΡΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΒΗ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ
Αδελφε στην Ιερα Μονη Αγιου Παυλου να γνωρισεις και να μιλησης με τον ηγουμενο της Μονης τον Πατερα παρθενιο θα ωφεληθεις απο την συζητηση αυτη
Θα το προσπαθήσωπολυ αδελφέ μου γιατι το εχω πολύ ανάγκη Ο θΕΌΣ να σε εχει παντα καλά
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”