Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από pilotos »

lovethink έγραψε:
pilotos έγραψε: Εμείς ντρεπόμαστε να κάνουμε το Σταυρό μας
Το κόμμα πάνω από την Εκκλησία... Καθώς και όλα τα προσωπικά μας πάνω από την Εκκλησία και τον Χριστό. Αυτό πράγματι μας χαρακτηρίζει όλους.

Τα προσβλητικά και αυθαίρετα συμπεράσματα μέσα από ένα "πλυθηντικό" να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου σε παρακαλώ πολύ.
Εσύ πήγαινε πάρε ζελατίνα ,εμένα με ενδιαφέρει τι γράφει στην ψυχή μου και όχι .....στη ζελατίνα
Το "αυτό πράγματι μας χαρακτηρίζει όλους" δεν αφορά εμένα
Φυσικά και δεν σε χαρακτηρίζει. Αν σε χαρακτήριζε δεν θα άρχισες τις ειρωνείες και τα αστειάκια και τους χλευασμούς σου σε βάρος όσων είναι υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στα δημόσια έγραφα ή έστω και έξω από αυτά. Όπως είναι δικαίωμα σου να μη θέλεις την όποια δημόσια εμφάνιση του θρησκεύματός σου, το ίδιο είναι δικαίωμα και σε κάποιους να εκφράζουν δημόσια το θρήσκευμά τους, είτε αυτό αντιστοιχεί με τον εσωτερικό μας κόσμο ( που είναι αλήθεια ότι δεν αντιστοιχεί πάντοτε , αφού είμαστε εν δυνάμει αμαρτωλοί και αδύναμοι, με πτώσεις και αδυναμίες ).

Αλλά το επιχείρημα σου ισχύει και για άλλα πράγματα :
Μήπως όσοι κάνουν τον Σταυρό τους τον κάνουν εν πίστει και συνειδήσει ; Όχι. Άρα να καταργηθεί ο σταυρός ;
Μήπως όσοι φοράνε σταυρουδάκια, έχουν εικονίτσες ή φοράνε κομποσχοίνια, ζούν εν πίστει και μετανοία ; Όχι, είναι η απάντηση. Άρα να τα καταργήσουμε αυτά όλα ;
Όσοι ανάβουν κεριά, λαμπάδες, κάνουν μετάνοιες, μετέχουν των Μυστηρίων, τα κάνουν όλα αυτά με πίστη στον αληθινό Θεό και εν μετανοία ; Όχι, φυσικά ( και σε όλους τους παραπάνω συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου ). Άρα να καταργηθούν και τα κεριά, και τα τάματα, και οι λαμπάδες και τα Μυστήρια ;

Αλλά αυτά θα είναι και τα "επιχειρήματα" των μελλοντικών εκκλησιομάχων , ανεξαρτήτου πολιτικής παράταξης, για να βγάλουν τον Σταυρό και τις εικόνες από κάθε δημόσια υπηρεσία. Θα πουν ότι η πίστη είναι ατομικό, εσωτερικό δικαίωμα, και ας τα κρατήσουμε για τα σπίτια μας. Το ίδιο θα πουν για τον Αγιασμό στα σχολεία, όπως είπαν και για την εξομολόγηση. Το ξήλωμα θα γίνει επιφανειακά στην αρχή και μετά θα προχωρήσει. Μετά θα απαγορεύσουν και δημοσίως το να φοράς σταυρό ( όπως έγινε στην Αγγλία σε εκπαιδευτικό ) γιατί "προσβάλλεις" την πίστη των άλλων, μετά θα καταργήσουν τις θρησκευτικές γιορτές και θα έχουμε μόνο κοσμικές παγκόσμιες ημέρες, μετά θα καταργήσουν τα καμπαναριά, τους σταυρούς και τις εικόνες έξω από τις Εκκλησίες και πάει λέγοντας ... Σε βάθος χρόνου, με στόχο να αποκόψουν τη κοινωνία από κάθε τι το θρησκευτικό, κάθε τι το εκκλησιαστικό.

Το ίδιο συμβαίνει σημειολογικά με τα υπουργεία Μακεδονίας -Θράκης. Με προσβάλλει ως κάτοικο της Μακεδονίας και ως νησιώτη, ότι η αφαίρεση των ονομάτων δεν γίνεται για λόγους οικονομίας, αλλά επειδή το θέλει ο κ. Νίμιτς. Με προσβάλλει ως Έλληνα και Χριστιανό να μου επιβάλλει -κατά πως λένε οι φήμες- τη διαγραφή του θρησκεύματος ένα λόμπι της Αμερικής.Εάν αυτά κάποιον άλλον αδελφό δεν τον προσβάλλουν ή δεν τον ενοχλούν, βεβαίως είναι δικαίωμά του να τα πιστεύει έτσι, όπως είναι και δικαίωμά μας να πιστεύουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Και θα τα λέμε, με παρρησία και θάρρος, σεβόμενοι τις αντίθετες απόψεις κάθε εν Χριστώ αδελφού.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

pilotos έγραψε:
lovethink έγραψε:
pilotos έγραψε: Εμείς ντρεπόμαστε να κάνουμε το Σταυρό μας
Το κόμμα πάνω από την Εκκλησία... Καθώς και όλα τα προσωπικά μας πάνω από την Εκκλησία και τον Χριστό. Αυτό πράγματι μας χαρακτηρίζει όλους.

Τα προσβλητικά και αυθαίρετα συμπεράσματα μέσα από ένα "πλυθηντικό" να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου σε παρακαλώ πολύ.
Εσύ πήγαινε πάρε ζελατίνα ,εμένα με ενδιαφέρει τι γράφει στην ψυχή μου και όχι .....στη ζελατίνα
Το "αυτό πράγματι μας χαρακτηρίζει όλους" δεν αφορά εμένα
Φυσικά και δεν σε χαρακτηρίζει. Αν σε χαρακτήριζε δεν θα άρχισες τις ειρωνείες και τα αστειάκια και τους χλευασμούς σου σε βάρος όσων είναι υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στα δημόσια έγραφα ή έστω και έξω από αυτά. Όπως είναι δικαίωμα σου να μη θέλεις την όποια δημόσια εμφάνιση του θρησκεύματός σου, ....
.
Προσβάλεις δεύτερη φορά δημόσια την πίστη μου
Λειτουργείς συκοφαντικά και διαστρεβλώνεις , διότι ποτέ δεν χλεύασα ,και ποτέ δεν είπα ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ την όποια δημόσια εμφάνιση του θρησκεύματος
Αλλά επειδή είσαι ένας φανατισμένος ,δεν υπάρχει λόγος να συζητώ άλλο μαζί σου
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Τα προσβλητικά και αυθαίρετα συμπεράσματα μέσα από ένα "πλυθηντικό" να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου σε παρακαλώ πολύ.)
Ακόμα και να θέλει κάποιος το καλύτερο Μάνο, αυτό δεν γίνεται. ( Τι ακριβώς νομίζεις ότι σημαίνει "μεταπτωτικός άνθρωπος"; Μέσα σε όλα δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει χάσει και το ελεύθερο της συνείδησης του; Δηλ ότι ο νους του είναι αιχμαλωτισμένος στο κακό; ) Ούτε εσύ κάνεις αυτό που λες στον άλλο να κάνει. Κοροϊδεύεις όποιον έχει αντίθετη γνώμη με σένα. Γιατί "κοροϊδία" δεν σημαίνει μόνο προσβλητικά λόγια.... Σημαίνει και αποδοκιμασία του χαρακτήρα του του άλλου. Δηλ το κάνεις με τέτοιο τρόπο ώστε να ακούγονται ειρωνικά τα σχόλια του άλλου, έτσι το όποιο δίκιο και αν έχει ο άλλος ακούγεται λανθασμένο ή ξεπερασμένο, ή γελοίο κ.τ.λ... Πάρε παράδειγμα από αυτό σου το ποστ:
Το δικαίωμα της επιλογής.
Aυτό το δικαίωμα το θες σε όλους τους νόμους ή μόνο σε αυτούς που συμφωνείς ;
Αυτομάτως μετατρέπεις τα λόγια μου σε κάτι που εγώ ποτέ δεν είπα. Tο οποίο μάλιστα είναι επιλήψημο και ζημιογόνο αν σκεφτείς τις συνέπεις. Και ΕΙΝΑΙ επιλήψημο και ζημιογόνο, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή ο καθένας έχει διαφορετικό μονοπάτι στην ζωή. Το οποίο μονοπάτι μπορεί να πρέπει να συμπεριλαμβάνει αυτές τις ιδέες για την σωτηρία του. Άρα κρίνοντας τις αρνητικά, μπορεί να φέρεις αρνητικές συνέπειες στην ζωή του. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί και τι ρωτάω τόση ώρα: "Αν μου καταστρέψεις τις δυνατότητες να επιλέξω κάτι, και μου αφήσεις περιθώρια μόνο για κάτι άλλο, και εγώ το διαλέξω το κάτι άλλο, τότε αυτό λέγεται ελευθερία;". Βέβαια θα φταίει και αυτός που σε άκουσε.... αν όμως τον έσπρωξες θα φταις περισσότερο εσύ. Δέχεσαι το ρίσκο, να φταις;

Άσε δε που βρίσκω ύπουλο να κάνεις τον άλλον να φαίνεται σαν τον κακό της υπόθεσης, ΟΧΙ επειδή έχεις δίκιο και ο άλλος άδικο (ΑΝ έχεις δίκιο και ο άλλος άδικο) αλλά μόνο και μόνο επειδή διαφωνείς μαζί μου. Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται να έχει κάποιος διαφορετικές ιδέες από τις δικές σου. Κρίνες όμως κοροϊδεύντας τα λεγόμενα του άλλου. Λογικό δεν ακούγεται λοιπον, αφού εσύ που είσαι ο δίκαιος και έχεις δικαίωμα να με κρίνεις, να πιστεύει και ο άλλος ότι έχει δικαιώμα να σε κρίνει;
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Αλλά επειδή είσαι ένας φανατισμένος ,δεν υπάρχει λόγος να συζητώ άλλο μαζί σου
Όταν διαφωνούμε με κάποιον, ΑΥΤΟΣ είναι φανατισμένος πάντα, εμείς ποτέ... Σαφέστατα δίκαιη κριτική...

Άσε δε που έχουμε κάνει την λέξη "φανατικός" φύλλο και φτερό. "Φανατικός" αγαπητέ Μάνο, -κοίτα και το λεξικό άμα θες- δεν σημαίνει αυτός που επιμένει στις απόψεις του (γιατί αν σήμαινε αυτο, τότε σε βρίσκω φανατικό επίσης) αλλά αυτός που ΕΞΑΣΚΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΉ ΒΙΑ για να επιβάλλει τις απόψεις του. Πότε χρησιμοποιήσε ο pilotos σωματική βία επάνω σου;
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

ΥΓ: Δώσε μου 5 λεπτάκια και θα σου απαντήσω και στα υπολοιπα ποστ που μου είπες χτες
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Οσο αφορά αυτό που είπες "γιατί ρωτάω εσένα" το κάνω επειδή κάπως πρέπει να γίνει η κουβέντα ,και εφόσον εσύ έγραψες κάτι σε σένα απευθύνομαι
Μόνο που εγώ ρώτησα γιατί παίρνεις τα δεδομένα του ενός -το οποίο το χαρακτήρισα με την λέξη "προσωπικό"- και τα βάζεις στο άλλο -το οποίο το χαρακτήρισα με την λέξη "γενικό"- και το ανάποδο... Με δυο λόγια σε ρωτάω, γιατί επιμένεις να χαρακτηρίζεις την Κοζάνη ως Λοζάνη και το ανάποδο... Δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε μένα... (Αν δεν κατάλαβες γιατί το λέω πες μου να σου πω παράδειγμα.)
δεν νομίζω πως μια κοινωνία σε γραφειοκρατικό επίπεδο χτίζεται με βάση του τι θέλει ο καθένας να γράφει πάνω σε ένα δημόσιο έγγραφο
Μόνο που εγώ δεν μιλάω γι'αυτό.... Εγώ άλλο ρώτησα...
Καταρχάς είμαστε Ευρώπη ,είμαστε η χώρα της δημοκρατίας ( υποθετικά έστω ) και δεν είμαστε ούτε Ιράκ ούτε Ιράν και δεν θα γίνουμε ποτέ ,έτσι δεν καταλαβαίνω προς τι η αναφορά σου σε αυτές τις χώρες
Ε, ναι... αυτό λέω και εγώ: υποθετικά. Γιατί είμαστε μια χαρά Ιραν και Ιρακ... Πάντως λογικό να μην καταλαβαινεις γιατί αφορά ένα γεγονός που έγινε πριν μερικά χρόνια και που λογικά δεν το ξέρεις... και που έχει σχέση με την ταυτότητα, το Ιρακ και το Ιραν... Άμα θες μπορώ να στο πω...
Αν θεωρείς ότι ένα κομμάτι χαρτί διαστάσεων τόσο επί τόσο είναι απόλυτα ταυτόσημο με το "ΕΜΕΙΣ" τότε δικαιολογημένα τα βλέπεις έτσι
Στο είπα και πριν: από την στιγμή που το κράτος μου δίνε ένα χαρτί ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ, το οποίο παρουσιάζει το "εγώ" μου, τότε απαιτώ αυτό το χαρτί να γράφει την αλήθεια.
Για μένα η ταυτότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κομμάτι χαρτί
Ωραία... ας γράψω επάνω της λοιπόν ότι χειρότερο μπορείς να φανταστείς το οποίο θα σε ξευτιλίζει σε τέτοιο βαθμό ώστε θα νιώθεις ντροπή που γεννήθηκες και μετά θα πάμε μια βόλτα σε τέτοια μέροι που απαιτείται να έχεις ταυτότητα. Πες μου τότε... θα σου άρεσε; Γιατί εμένα αυτό μου κάνουν.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Evi_J έγραψε:Κοροϊδεύεις όποιον έχει αντίθετη γνώμη με σένα.
Οπως ξέρεις είμαι μέλος από το 2006 ,το χιούμορ είναι σχεδόν πάντα λάβαρο στις συζητήσεις μου
Και για αυτό το τρόπο γραφής μου έχω κερδίσει και την συμπάθεια παλαιότερων μελών αλλά σίγουρα κάποιους τους ενοχλεί και το μεταφράζουν σε "κοροϊδία"
Επειδή όμως απουσιάζει η αίσθηση του χιούμορ σε κάποιους εγώ αποχωρώ όπως κάναν τόσοι άλλοι ,ώστε να μπορείτε όλοι μαζί να συμφωνείτε :P
Είναι ωραίο να νιώθουν γνήσιοι και ορθά τοποθετημένοι στις απόψεις τους Χριστιανοί κάποιοι ,δεν το λέω ειρωνικά ! , σίγουρα είναι ωραίο αυτό το συναίσθημα .
Αλλά προς το παρών ίσως βοηθηθεί η συζήτηση με την απουσία μου και όχι με την παρουσία μου
Δεν μου αρέσει να διαστρεβλώνουν τα όσα λέω

Καλή συνέχεια
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:
Evi_J έγραψε: Το δικαίωμα της επιλογής.
Aυτό το δικαίωμα το θες σε όλους τους νόμους ή μόνο σε αυτούς που συμφωνείς;
Ήμουν πάντα άνθρωπος που όταν λέει "ναι" εννοεί "ναι" και όταν λέει "όχι" εννοεί "όχι". (Και γι' αυτό πολύ συχνά εμείς οι δύο διαφωνούμε μιας και εσύ χρησιμοποιείς το συναίσθημα ενώ εγώ την λογική.. κατά μέσω όρο βέβαια). Δεν αλλάζω ποτέ το περιεχόμενο των λέξεων μου. ΝΑΙ λοιπόν. Σε όλους τους νόμους τονίζω το δικαίωμα της επιλογής. Όπως ΑΠΑΙΤΩ από το κράτος να σέβεται τα δικαιώματα μου, έτσι ΑΠΑΙΤΩ και από τον εαυτό μου να υπακούει στο κράτος, ΟΤΑΝ δεν τίθεται θέμα εκ μέρους του η σωματική, πνευματική ή ψυχολογική βία. ΔΕΝ έχει καμμία σημασία αν εγώ διαφωνώ μαζί του, από την στιγμή που είναι καλό για τους άλλους, με την προϋπόθεση ότι και αυτοί σκέφτονται το καλό μου επίσης. Πάντα έτσι σκεφτόμουν και πάντα έτσι θα σκέφτομαι.
Θυμήσου λοιπόν αυτό που λες διότι σύντομα με το ΠΑΣΟΚ θα δωθούν πολλές αφορμές και για άλλες συζητήσεις όπου εκεί "το δικαίωμα της επιλογής" δεν θα το υπερασπισθείς.
Σε γενικές γραμμές απάντησα ήδη στο προηγούμενο quote. Σε ειδικότερες γραμμές πες και κανένα παράδειγμα γιατί δεν μπορώ να μυρίσω τα νύχια μου....
Evi_J έγραψε: Για περίπτωση που δεν το κατάλαβες απαιτώ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ να σέβετε τα δικαιώματα μου
ή απαιτείς από το κράτος να κάνει αυτό που θες εσύ :wink:
Είναι ύπουλο να αλλάζεις το νοήμα των προτάσεων μου για να υποστηρίξεις τις ιδέες σου. Μην λες λόγια που δεν είπα, πες δικά σου.
Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω: Από την στιγμή που δεν ενοχλώ κανένα, από την στιγμή που το Σύνταγμα το επιτρέπει και από την στιγμή που ο Θεός με έπλασε ελεύθερη, τότε ΝΑΙ απαιτώ από το Κράτος να κάνει αυτό που θέλω εγώ, σε ότι αφορά το εαυτό μου.
ΩΠΑ ΦΡΕΝΟ !!!!! εγώ δεν είδα κανένα καυγά .Βέβαια μιλάω εκ μέρους του Avva τώρα , αλλά όπως και να'χει ,δεν πήρα πρέφα κανένα καυγά .Συζήτηση απλή κάνουμε
"Συζήτηση" σημαίνει και "ιδέες που μέσω τις ανάλυσης τους, μετατρέπονται σε εποικοδομητικές ή όχι για τον άνθρωπο, που αντίστοιχα τις λαμβάνει υπ΄όψην του ή όχι". Εγώ δεν βλέπω καμμία συζήτηση, γιατί αν ήταν στα συζήτηση τότε δεν θα λέγαμε "ναι / όχι" αλλά "ποιος/ που/ πότε/ γιατί". Αυτήν την στιγμή δεν έχουμε συζήτηση. Έχουμε καυγά. Αλλά αφού νομίζεις ότι έχουμε συζήτηση, θα συνεχίσω αυτήν την εποικοδομητική "συζήτηση".
Evi_J έγραψε: ....το οποιο λέει ποιος/ποια είμαι χωρίς εγώ να συμφωνώ ότι είμαι έτσι .
Δηλαδή σε τι διαφωνείς από ότι λέει η ταυτότητα ; εγώ θα ήθελα να διαφωνώ στην ηλικία :lol:
Σε ότι αφορά το θρησκευτικό ζήτημα, δεν διαφωνώ για κάτι ΠΟΥ ΛΕΕΙ η ταυτότητα. Διαφωνώ για κάτι που ΔΕΝ ΛΕΕΙ και που μάλιστα το κατήργησαν ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ μου.
Evi_J έγραψε: Και ΔΕΝ επιτρέπω στο κράτος να αποφασίζει για μένα
Εξ'ου και το δικαίωμα ψήφου
Μα ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ από την στιγμή που μου το επιβάλλουν. Γιατι επιβολή -Δηλ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ- δεν είναι να μη έχω το δικαίωμα να βγάλω διαβατήριο αν δεν ψηφίσω; Το ότι η Ελλάδα είναι 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (για να ακριβολογούμε: 131,990) δεν σημαίνει ότι δεν με έχουν φυλακισμένη στην ίδια μου την χώρα. Πρέπει να ψηφίσω θέλω δεν θέλω για να έχω την ελευθερία μου δηλ!! Σούπερ δικαιοσύνη!!
Evi_J έγραψε: Εγώ θέλω να έχω το θρήσκευμα στην ταυτότητα μου και γι'αυτό ακριβώς το ΕΧΩ!
Eύγε λοιπόν .Εσύ είσαι πιο Χριστιανή και έχεις μαρτυρήσει σε σχέση με όσους η ταυτότητα δεν αναφέρει θρήσκευμα
Τα λόγια του π. Παϊσίου που τα έβαλε ο aposal πριν, προς απάντηση σου...
Evi_J έγραψε:Και το έχω γιατί πολύ απλά έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις την αναγραφή του γιατί ΕΧΕΙΣ το δικαίωμα να το κάνεις αυτό, αλλά που εντελώς κατά τύχη οι αρμόδιοι "ξεχνάνε" να σου αναφέρουν.
Tότε προς τι όλος αυτός ο σαματάς ; ξεχάστε τις ζελατίνες λοιπόν , όποιος θέλει ας πάει στο αστυνομικό τμήμα να ζητήσει με το ζόρι να γράψουν θρήσκευμα
Μα δεν το ξέρουν. ΚΑΝΕΙΣ δεν τους δίνει το δικαιώμα της επιλογής. Πρέπει δηλ εγώ να το πω σε κάποιο φόρουμ για να το μάθουν 5-10 ώστε να σκεφτεί το κράτος να κάνει το καθήκον του;

Α, και μην ξεχνάμε: "Αν μου καταστρέψεις τις δυνατότητες να επιλέξω κάτι, και μου αφήσεις περιθώρια μόνο για κάτι άλλο, και εγώ το διαλέξω το κάτι άλλο, τότε αυτό λέγεται ελευθερία;" (καλά, σε λίγο θα απαιτήσω να μου δίνεις από μια δεκάρα για κάθε φορά που λέω την αποπάνω πρόταση... που εντελώς κατά τύχη δεν απαντάς)
στο ξαναλέω , μόλις τυχόν αναφερθούν τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης ( πχ σύμφωνο συμβίωσης ) θα κάνω post αυτές τις φράσεις σου περί δικαιώματος επιλογής ;)
Θυμάσαι που είπα πριν: "Αν μου καταστρέψεις τις δυνατότητες να επιλέξω κάτι, και μου αφήσεις περιθώρια μόνο για κάτι άλλο, και εγώ το διαλέξω το κάτι άλλο, τότε αυτό λέγεται ελευθερία;" έτσι; Για πάμε στο κομμάτι: "και εγώ το διαλέξω το κάτι άλλο". Θεωρείς ότι αυτοί οι άνθρωποι θα διάλεγαν το Σύμφωνο συμβίωσης ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ και την αντίθετη πλευρά; ΤΟΤΕ να δούμε ποιος θα έλεγε τι... Γιατί αν διάλεγαν χωρίς να ξέρουν...
Evi_J έγραψε:Αλλά τέσπα... αρκετά το ζαλίσαμε το θέμα. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει...
Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει , τελίτσες τελίτσες τελίτσες... Μέσα στις τελίτσες φωτογραφίζουμε τους "αδιάφορους Χριστιανούς" προφανώς
Όχι.... ήταν η αποφάση να μην συνεχίζω την "συζήτηση"....
Αχχχχχχχχχχχχ ε ρε και πόσο τυχεροί θα είμασταν αν η σωτηρία μας είχε να κάνει με ένα μικρό χαρτάκι
Αφού το χαρτί λέει πράγματα που δεν πιστεύεις, τότε γιατί οι Άγιοι όταν τους έλεγαν να πουν πράγματα που και εκείνοι με την σειρά τους δεν τα πίστευαν, εκείνοι ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ από την στιγμή μάλιστα που θα γλύτωναν και την ΖΩΗ τους; Ακριβώς γιατί είναι άρνηση του πιστεύω τους, το οποίο ήταν ο Χριστός. Δηλ μου ζητάς να απαρνηθώ τον Χριστό;
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:το μεταφράζουν σε "κοροϊδία"
Δεν θεωρώ κοροϊδία να λες αστεία για να χαλαρώσει η ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν είναι άσχετα εκείνη την στιγμή. Θεωρώ κοροϊδια να μην απαντάς σε αυτό που σε ρωτάνε. Γιατί αυτό σημαίνει ότι τον άλλον τον γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια. Αν είσαι τόσο θετικός στην ιδέα του να πιάσεις μια συζήτηση για να μεταδώσεις (ή έστω να προτείνεις... το τονίζω γιατί μερικοί μπορεί το "μεταδώσεις" να το μετατρέψουν σε "επιβάλλεις") μια ιδέα σου, έτσι απαιτώ να δέχεσαι και την μετάδωση του άλλου. Δεν θες να την δεχτείς; Δικαίωμα σου. Όμως δικαίωμα του άλλου να μην αποδεχτεί την δικιά σου. Και βέβαια αυτό δε το λέω μόνο για σένα. Το λέω για όλους και στην προκειμένη περίπτωση για το κράτος. Όταν το κράτος αρχίσει να φέρεται σαν κράτος, τότε και οι πολίτες θα αρχίσουν να φέρονται σαν πολίτες. (Αν έχουν λίγη τσίπα βέβαια)....

ΥΓ: Προσωρινά φεύγω. Έχω να πω δυο λογάκια στο χτεσινό ποστ του avva γι' αυτό θα ξανάρθω...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

«Θέλουμε μια ευρωπαϊκή λύση για μια ενιαία, επανενωμένη Κύπρο. Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη».
Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ειδικά για το θέμα της Κύπρου, εκφράζοντας τις πάγιες θέσεις του για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ουδέν σχόλιον.

ΥΓ: Προσεύχεστε για τους κυβερνώντες.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”