Φυσικά και δεν σε χαρακτηρίζει. Αν σε χαρακτήριζε δεν θα άρχισες τις ειρωνείες και τα αστειάκια και τους χλευασμούς σου σε βάρος όσων είναι υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στα δημόσια έγραφα ή έστω και έξω από αυτά. Όπως είναι δικαίωμα σου να μη θέλεις την όποια δημόσια εμφάνιση του θρησκεύματός σου, το ίδιο είναι δικαίωμα και σε κάποιους να εκφράζουν δημόσια το θρήσκευμά τους, είτε αυτό αντιστοιχεί με τον εσωτερικό μας κόσμο ( που είναι αλήθεια ότι δεν αντιστοιχεί πάντοτε , αφού είμαστε εν δυνάμει αμαρτωλοί και αδύναμοι, με πτώσεις και αδυναμίες ).lovethink έγραψε:pilotos έγραψε: Εμείς ντρεπόμαστε να κάνουμε το Σταυρό μας
Το κόμμα πάνω από την Εκκλησία... Καθώς και όλα τα προσωπικά μας πάνω από την Εκκλησία και τον Χριστό. Αυτό πράγματι μας χαρακτηρίζει όλους.
Τα προσβλητικά και αυθαίρετα συμπεράσματα μέσα από ένα "πλυθηντικό" να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου σε παρακαλώ πολύ.
Εσύ πήγαινε πάρε ζελατίνα ,εμένα με ενδιαφέρει τι γράφει στην ψυχή μου και όχι .....στη ζελατίνα
Το "αυτό πράγματι μας χαρακτηρίζει όλους" δεν αφορά εμένα
Αλλά το επιχείρημα σου ισχύει και για άλλα πράγματα :
Μήπως όσοι κάνουν τον Σταυρό τους τον κάνουν εν πίστει και συνειδήσει ; Όχι. Άρα να καταργηθεί ο σταυρός ;
Μήπως όσοι φοράνε σταυρουδάκια, έχουν εικονίτσες ή φοράνε κομποσχοίνια, ζούν εν πίστει και μετανοία ; Όχι, είναι η απάντηση. Άρα να τα καταργήσουμε αυτά όλα ;
Όσοι ανάβουν κεριά, λαμπάδες, κάνουν μετάνοιες, μετέχουν των Μυστηρίων, τα κάνουν όλα αυτά με πίστη στον αληθινό Θεό και εν μετανοία ; Όχι, φυσικά ( και σε όλους τους παραπάνω συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου ). Άρα να καταργηθούν και τα κεριά, και τα τάματα, και οι λαμπάδες και τα Μυστήρια ;
Αλλά αυτά θα είναι και τα "επιχειρήματα" των μελλοντικών εκκλησιομάχων , ανεξαρτήτου πολιτικής παράταξης, για να βγάλουν τον Σταυρό και τις εικόνες από κάθε δημόσια υπηρεσία. Θα πουν ότι η πίστη είναι ατομικό, εσωτερικό δικαίωμα, και ας τα κρατήσουμε για τα σπίτια μας. Το ίδιο θα πουν για τον Αγιασμό στα σχολεία, όπως είπαν και για την εξομολόγηση. Το ξήλωμα θα γίνει επιφανειακά στην αρχή και μετά θα προχωρήσει. Μετά θα απαγορεύσουν και δημοσίως το να φοράς σταυρό ( όπως έγινε στην Αγγλία σε εκπαιδευτικό ) γιατί "προσβάλλεις" την πίστη των άλλων, μετά θα καταργήσουν τις θρησκευτικές γιορτές και θα έχουμε μόνο κοσμικές παγκόσμιες ημέρες, μετά θα καταργήσουν τα καμπαναριά, τους σταυρούς και τις εικόνες έξω από τις Εκκλησίες και πάει λέγοντας ... Σε βάθος χρόνου, με στόχο να αποκόψουν τη κοινωνία από κάθε τι το θρησκευτικό, κάθε τι το εκκλησιαστικό.
Το ίδιο συμβαίνει σημειολογικά με τα υπουργεία Μακεδονίας -Θράκης. Με προσβάλλει ως κάτοικο της Μακεδονίας και ως νησιώτη, ότι η αφαίρεση των ονομάτων δεν γίνεται για λόγους οικονομίας, αλλά επειδή το θέλει ο κ. Νίμιτς. Με προσβάλλει ως Έλληνα και Χριστιανό να μου επιβάλλει -κατά πως λένε οι φήμες- τη διαγραφή του θρησκεύματος ένα λόμπι της Αμερικής.Εάν αυτά κάποιον άλλον αδελφό δεν τον προσβάλλουν ή δεν τον ενοχλούν, βεβαίως είναι δικαίωμά του να τα πιστεύει έτσι, όπως είναι και δικαίωμά μας να πιστεύουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Και θα τα λέμε, με παρρησία και θάρρος, σεβόμενοι τις αντίθετες απόψεις κάθε εν Χριστώ αδελφού.