Σχέση,αρραβώνας,γάμος

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 3227
Εγγραφή: Τρί Μάιος 05, 2009 5:25 pm
Τοποθεσία: Αγγελική@Αθήνα

Re: Σχέση,αρραβώνας,γάμος

Δημοσίευση από angieholi »

Θα ηθελα και εγω να καταθεσω την αποψη μου.
Οπως πολυ σωστα εγραψε ο κ. Filotas, οταν το ζευγαρι ακολουθει μια συνεπη πνευματικη ζωη, ειναι δυνατον να κρατησει παρθενια μεχρι το γαμο. Θεωρω επισης οτι οντας πνευματικοι ανθρωποι προχωρανε γρηγορα και στο μυστηριο του Γαμου και οχι μετα απο 2, 4, 5 και 10 χρονια, οπως συνηθως γινεται με τα περισσοτερα σημερινα ζευγαρια. Λογικο ειναι οτι μετα απο 10 χρονια τι παρθενια να κρατηθει;

Οσους εχω ακουσει επισης, γνωριζονται(ή τους γνωριζει και ο πνευματικος) και εφοσον τα βρισκουν, εχουν και ευλογια απο τον πνευματικο τους, μεσα σε 1-2 μηνες το πολυ 1 χρονο (και ουτε δηλαδη) εχουν παντρευτει. Δεν ειναι ενα λογικο χρονικο οριο; Δεν ειναι πολυ πιο ευκολο να κρατηθει η παρθενια ετσι;

Το αν θα πρεπει να εχουν την ιδια πνευματικη κατασταση δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο, εφοσον υπαρχει "Χριστιανικη" αγαπη. Το μεγαλο προβλημα, ως γνωστο ειναι οταν δεν υπαρχει ιδια θρησκεια.

Απο τη στιγμη λοιπον που το ζευγαρι εκκλησιαζεται, εξομολογειται και μετεχει οσο γινεται πιο συχνα στη Θεια Λειτουργια, τοτε η Χαρις του Θεου το σκεπαζει και δεν εχει να φοβηθει τιποτα.

Και την παρθενια μπορει να κρατησει πριν το γαμο, και την εγκρατεια αργοτερα μεσα στο γαμο και ασβεστη την αγαπη του ο ενας για τον αλλο, αλλα προπαντων για τον Κυριο Ιησου Χριστο μας!!!!

Υ.Σ. και για να αποφυγω τις παρεξηγησεις που μπορει να δημιουργηθουν οταν λεω εγκρατεια μεσα στο γαμο, πιστευω οι περισσοτεροι να καταλαβαινουν τι εννοω. Τις ημερες της νηστειας που εχουν καθοριστει απο την Εκκλησια μας και ισχυουν για τις τροφες, ισχυουν και για τις σαρκικες επαφες.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”