Η ορκομωσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ορκομωσία όλων των βουλευτών.

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ορκομωσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ορκομωσία όλων των βουλευτών.

Δημοσίευση από panagiotisspy »

[quote="fosterer"]Οι άντρες που "κοιτούν" άλλους άντρες,είναι σύμφωνοι με την φύση τους???????????? :shock: [/quote

Είναι παρά φύσιν.

Αλλά για τον εαυτό τους, έτσι όπως οι ίδιοι αισθάνονται την "φύση", πιστεύουν ότι είναι σύμφωνοι με την φύση τους.

Οπως εγώ και εσύ δεν θα μπορούσαμε ποτέ, να αισθανθούμε ότι θα μας άρεσε να "κοιτάμε" άλλους άντρες, έτσι ακριβώς και αυτοί αισθάνονται το ίδιο, με την ίδια λογική, αλλά με εντελώς αντίστροφο τρόπο.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Γύρω μας, καθημερινά, μπροστά μας, συνεχώς, άνθρωποι σταυρώνονται.

Τις περισσότερες φορές αυτοί οι άνθρωποι, είναι διαφορετικοί από μας, δεν μας μοιάζουν, δεν θα μπορούσαμε να τους κάνουμε παρέα, καμμιά φορά ούτε να τους βλέπουμε δεν θέλουμε.
Μπορεί να είναι αμαρτωλοί, άθεοι, ομοφυλόφιλοι, εγκληματίες, πόρνοι.
Υποφέρουν όμως από τις αμαρτίες τους.
ΑΥΤΟΥΣ πρέπει να βοηθήσουμε.
Και όταν λέω βοηθήσουμε, δεν εννοώ να τους μιμηθούμε.
Απλά να μην τους κατακρίνουμε, να αισθανθούμε ότι κι'αυτοί είναι αδέρφια μας, να τους αναπαύσουμε όσο γίνεται.
Με αυτό τον τρόπο, ίσως βγάλουμε ένα καρφί από τον σταυρό τους.

Ποιούς να βοηθήσουμε άλλωστε? Οι ενάρετοι, αυτοί που ζουν κοντά στον Θεό, χρειάζονται πολύ λιγότερη βοήθεια. Οι αμαρτωλοί είναι αυτοί που χρειάζονται βοήθεια.

Δυστυχώς όμως, όχι μόνο είναι δύσκολο να τους βοηθήσουμε, αλλά τις περισσότερες φορές, φροντίζουμε να τους καρφώσουμε επιπλέον καρφιά.

Αντί να ευλογούμε τα γένεια μας και να βαυκαλιζόμαστε, θα έπρεπε ο ρόλος μας ως Χριστιανών, να έχει επικεντρωθεί στην προσευχή για την σωτηρία όλων αυτών των αδελφών μας, που τους έχουν εξουθενώσει οι αμαρτίες τους.

Μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ εσένα fosterer, ούτε κανέναν άλλον αδελφό.
Κυρίως αυτοκριτική κάνω.
Δυστυχώς όλο λόγια είμαι. Και παραδέχομαι ότι όλους αυτούς που προανέφερα, ενώ θα έπρεπε να τους αγαπάω όπως αγαπάω τους φίλους μου και τους αδελφούς μου, δυστυχώς ΔΕΝ το κάνω.

Πάω να πάρω το σφυράκι μου τώρα, να καρφώσω κανένα καρφί ακόμα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

fosterer έγραψε:Οι άντρες που "κοιτούν" άλλους άντρες,είναι σύμφωνοι με την φύση τους???????????? :shock:

Δεν θα σου απαντήσω :smile:
Και μην μου απευθύνετε άλλο το λόγο με ερωτήσεις γιατί αποχωρώ :)
Μένεις ποτέ σε μια "παρέα" που ο ένας λέει ότι δεν σε θέλει για δάσκαλο ,ο άλλος σου λέει ότι δεν μπορεί να σε εμπιστευθεί ; και ο άλλος ότι έχεις τον χειρότερο χαρακτήρα ; ποιός θέλει έναν τέτοιο φίλο ;
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εγώ σε θέλω για παρέα!
Honest!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:Μένεις ποτέ σε μια "παρέα" που ο ένας λέει ότι δεν σε θέλει για δάσκαλο ,ο άλλος σου λέει ότι δεν μπορεί να σε εμπιστευθεί ; και ο άλλος ότι έχεις τον χειρότερο χαρακτήρα ; ποιός θέλει έναν τέτοιο φίλο ;
Οχι βέβαια! :smile:

Μένεις όμως όταν κάποιοι (έστω και ένας), σου λέει το αντίθετο, αισθανόμενος ότι βοηθιέται από τα λεγόμενά σου :8

Και επίσης λαμβάνοντας υπ'όψη ότι ο καθένας είναι πάντα μόνο ένας, δηλαδή σε κάθε περίπτωση "λίγος" :smile:

Και εν πάση περιπτώσει, άμα θες να μείνεις μείνε και άμα θες να φύγεις ΜΕΙΝΕ! (Στα πλαίσια της δημοκρατίας του παρόντος ιστοχώρου!! :smile: )
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Να διευκρινίσω ότι οι τυχόν διαφωνίες μας σε κάποια θέματα δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να αποχωρεί, ούτε ότι είναι ανεπιθύμητος!
Ίσα-ίσα όσο περισσότερο διαφωνούμε τόσο περισσότερο αναδεικνύουμε Αυτόν μας κρατά ενωμένους!
Δόξα σοι ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

lovethink έγραψε:
fosterer έγραψε:Οι άντρες που "κοιτούν" άλλους άντρες,είναι σύμφωνοι με την φύση τους???????????? :shock:

Δεν θα σου απαντήσω :smile:
Και μην μου απευθύνετε άλλο το λόγο με ερωτήσεις γιατί αποχωρώ :)
Μένεις ποτέ σε μια "παρέα" που ο ένας λέει ότι δεν σε θέλει για δάσκαλο ,ο άλλος σου λέει ότι δεν μπορεί να σε εμπιστευθεί ; και ο άλλος ότι έχεις τον χειρότερο χαρακτήρα ; ποιός θέλει έναν τέτοιο φίλο ;
Κρίμα γιατί μου άρεσε ιδιαίτερα το "στυλ" σου.
Και δεν εννοώ κρίμα που δεν μου απαντάς,εννοώ κρίμα που καταφεύγεις σε παιδιαρίσματα του τύπου "αν δεν με παίξεται,παίρνω την μπάλα μου και φεύγω"!
Και κάτι άλλο.
Το να ανταλλάσουμε απόψεις δεν προυποθέτει ότι είμαστε φίλοι. Έτσι δεν είναι? (α,ξέχασα,όχι ερωτήσεις)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”