Θα ανέβω στο Άγιο Όρος και θα ήθελα της εισηγήσεις σας

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
xdoum
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Re: Θα ανέβω στο Άγιο Όρος και θα ήθελα της εισηγήσεις σας

Δημοσίευση από xdoum »

Θα πας οπωσδηποτε να δεις το Γεροντα Γαβριηλ αμα ρωτησεις στις Καρυες που ειναι θα σου πουν.
Επισης στη Ι.Μ.Καρακαλλου οπωσδηποτε και θα επιδιωξεις συναντηση με τους:Π.Ανδρεα,Π.Γερασιμο,Π.Νεκταριο(αρχονταρης) και σιγουρο τον Γεροντα Φιλοθεο τον ηγουμενο για εξωμολογηση.
Στον Π.Ανδρεα θα του πεις πολλα χαιρετισματα απο τον xdoum η απο τον Γκαραγκιοζη, με ΓΚ οπως το εγραψα, τον Μαρουσιωτη.
Θα καταλαβει.
Ειναι σπουδαιος και ενα απο τα στολιδια της Μονης.
Ευχομαι καλο προσκυνημα και οταν με το καλο γυρισεις περιμενουμε νεα.
(Α)ΧΡΗΣΤΟΣ
Άβαταρ μέλους
Savas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Savas »

Το θέμα δεν είναι που θα πας αλλά με ποιους θα μιλήσεις. Όπου και να πας στο Όρος έιναι διαφορετικά το ένα μοναστήρι η σκήτη κλπ. Πραγματικά όμως σε ένα μήνα μπορείς να γυρίσεις σχεδόν όλο το όρος και να πας οπουδήποτε, Θεού θέλοντος πάντοτε. Προσωπικά αναπαύομαι στην Σιμωνόπετρα και στην σκήτη της Αγίας Άννης. Το κάθε μέρος είναι διαφορετικό κατ'εμε. Είναι μοναστήρια που κάνουν συνάξεις ,ομιλίες και άλλα που δεν βλέπεις μοναχό καθόλου , παρά μόνο στις ακολουθίες. Ξεκίνα απο Δάφνη και πάνε Ξηροποτάμου, Σιμωνόπετρα και συνέχισε μέχρι κάτω , πέρνα την έρημο και πάνε Λάυρα και απο εκεί το ίδιο.

Ποιους να βρεις
Σιμωνόπετρα-Παπα Μύρων,
Γρηγορίου πατήρ - Πανάρετος,πατηρ Λουκάς
Διονυσίου παπα-Παύλο
Νεα σκήτη - γέρων Νίκων
Αγια Αννα - Παπαγιαννης
Καυσοκαλύβια - γερο Γαβριηλ( είναι γύρω στα 95 )
Άβαταρ μέλους
kausokalivia
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kausokalivia »

Ευχαριστώ παιδία. Σάββα κάτι τέτοιο λογαριάζω να κάνω, δηλαδή να πάω σε όσα μοναστήρια δεν πήγα μέχρι τώρα. Έχω κάνει κρατήσεις μέχρι τώρα κωσταμονιτου, γρηγοριου, σίμωνος πέτρας, φιλοθέου, καρακκάλου, σταυρονικήτα, βατοπαίδι, κουτλουμουσίου.
xdoum από ότι κατάλαβα αναπαύεσαι περισσότερο στην καρακάλλου. Θα μεταβιβάσω τους χαιρετισμούς σου
Άβαταρ μέλους
kausokalivia
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Αδέλφια θα ήθελα να σας ρωτήσω τι υπάρχει στην περιοχή καρυών που να μπορώ να επισκεφθώ;;; θα επισκεφθώ το κουτλουμουσι, αξιον εστι, σεραι, παναγουδα, γέροντα Γαβριήλμ μπουραζέρι και θέλω να πάω για πρώτη φορά στον λακο του Αδειν όπου είναι και το κελί του Αξιον Εστιν. Γνωρίζει κανείς αν είναι κατοικήσιμο το κελλί;; επίσης θα ήθελα να επισκεφθώ τον πατέρα Πολύκαρπο για τον οποίο διάβασα σε ένα post του
‘’NIKOSZ » Τετ Ιουν 11, 2008 5:40 pm Ο πατήρ Πολύκαρπος ζει στην καλύβα της Αγίας Βαρβάρας λίγο πιο κάτω απ' τις Καρυές, στο δρόμο για τη Σταυρονικήτα κι ήλθε στον Άθω πριν 66 ακριβώς χρόνια.’’
Μήπως ξέρει κανείς αν ο γέροντας είναι εν ζωή;;; κάτι άλλο που δεν γνωρίζω και μπορώ να σε επισκεφθώ στην περιοχή καρυών;; το φέρυ τον 9:45 χρειάζεται κράτηση;; γιατί όλο το 6:30 χρησιμοποιούσα
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

kausokalivia έγραψε:το φέρυ τον 9:45 χρειάζεται κράτηση;; γιατί όλο το 6:30 χρησιμοποιούσα
Χρειάζεται κράτηση. 23770 71149
Βέβαια τέτοια εποχή, αποκλείεται να έχεις πρόβλημα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Φωτη ξεκηνα χωρις κρατηση αυτο το διαστημα δεν χρειαζεσαι
και ειδικα σε φερρυ...
σε ταχυπλοο ναι
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
kausokalivia
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

panagiotisspy έγραψε:
kausokalivia έγραψε:το φέρυ τον 9:45 χρειάζεται κράτηση;; γιατί όλο το 6:30 χρησιμοποιούσα
Χρειάζεται κράτηση. 23770 71149
Βέβαια τέτοια εποχή, αποκλείεται να έχεις πρόβλημα.
Ευχαριστώ Παναγιώτη. Αύριο πρωί πρωί θα πάρω. Για τα άλλα ερωτήματα μου; Συγνώμη αλλά είπα να καθύσω καιρό στο όρος για να δω όσο πιο πολλά προσκυνήματα γίνεται γιαυτό γίνομαι επίμονος
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Για τα άλλα θέματα δεν γνωρίζω.
Αλλά Φώτη τη στιγμή που θα πας σε τόσα μέρη,στο Κουτλουμούσι, Πρωτάτο, Αγιο Ανδρέα, Παναγούδα, Μπουραζέρι, κλπ, είναι 100% σίγουρο ότι θα βρεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, κάποιος θα βρεθεί να σε πληροφορήσει.
Και το κυριότερο κατά τη γνώμη μου, άσε και μερικά πράγματα στην τύχη, η Παναγία μας θα φροντίσει τα υπόλοιπα, έτσι κι αλλιώς στο Ορος κάποια πράγματα λειτουργούν από μόνα τους, μην ανησυχείς, και εγώ πολλές φορές για άλλα πηγαίνω και αλλού καταλήγω. Ισως να είναι και ομορφότερα έτσι.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
kausokalivia
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

panagiotisspy έγραψε:Για τα άλλα θέματα δεν γνωρίζω.
Αλλά Φώτη τη στιγμή που θα πας σε τόσα μέρη,στο Κουτλουμούσι, Πρωτάτο, Αγιο Ανδρέα, Παναγούδα, Μπουραζέρι, κλπ, είναι 100% σίγουρο ότι θα βρεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, κάποιος θα βρεθεί να σε πληροφορήσει.
Και το κυριότερο κατά τη γνώμη μου, άσε και μερικά πράγματα στην τύχη, η Παναγία μας θα φροντίσει τα υπόλοιπα, έτσι κι αλλιώς στο Ορος κάποια πράγματα λειτουργούν από μόνα τους, μην ανησυχείς, και εγώ πολλές φορές για άλλα πηγαίνω και αλλού καταλήγω. Ισως να είναι και ομορφότερα έτσι.
Έχεις δίκαιο Παναγιώτη απλά είμαι αγχώδης χαρακτήρας. Κάποιος γέροντας μου είπε ότι το πήρα από την κοιλιά τις μάνας μου εξάλλου όποτε κάνω πρόγραμμα πάντοτε κάτι συμβαίνει και το αλλάζω. Έχει ο Θεός.
Αν τύχει κάτι θα πάρω ένα τηλεφωνάκη τον φίλο τον Δημήτρη που είναι ο πιο κατατοπιστικός από όλους και θα μου εξηγήσει τα πάντα έτσι Δημήτρη;;;; :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Ετσι εινε φιλε μου ετσι εινε,οποτε με χρειαστης εδω ειμε και αν ακουσεις εμενα, που θα πας, τι να δεις ,και τι να κανεις ,
κλαψτα Χαραλαμπε δεν βλεπω να βγαινεις νωρις απο εκει :smile:
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”