Φίλε Βασίλη,vfilip έγραψε:Εχω μια απορία . αν μπορεί κάποιος να μου τη λύσει .
Αφού είναι τόσο πλανεμένοι γιατί επέτρεψε ο Θεός να υπάρχουν και αυτοί ? Γιατί δεν φωτίζει ο Θεός τον Πάπα να στραφεί εξ ολοκλήρου στην Ορθοδοξία ?
Κάποιο λόγο δεν θα έχει ? Είναι δυνατόν να αφήνει ο Θεός τόσα εκατομμύρια στη πλάνη ? Μπορεί να αρκείται στον τρόπο που τον πιστεύουν και να είναι ευχαριστημένος . Εμείς γιατί να αγχωνόμαστε με αυτό ?
Πρέπει να σκεφτούμε ότι οι Δυτικοί είναι διαφορετικοί άνθρωποι από εμάς .Ισως να χρειάζοταν ένα Πάπα για να τους κοθοδηγήσει . Αν είχαν Ορθοδοξία να είχαμε χίλιες μύριες αιρέσεις .
ο Θεός δεν παραβιάζει την προαίρεση του ανθρώπου. Αν ο πάπας θέλει να είναι αιρετικός ο Θεός δεν τον κάνει (όχι γιατί δεν μπορεί) με το ζόρι Ορθόδοξο.
Μη μου το ρίχνετε στους συναισθηματισμούς. Εκατομύρια που προσεύχονται στην Παναγία κλπ. Προσεύχονται στην Παναγία αλλά την έχουν θεοποιήσει, ενώ η Παναγία μπορεί να είναι Μητέρα του Κυρίου αλλά δεν έπαυσε να είναι άνθρωπος, δεν θεοποιήθηκε. Καί άλλα πολλά σημαντικά λάθη πίστεως που αν δεν εμποδίζουν τη σωτηρία μέσα απ΄τη λαθεμένη πίστη, τουλάχιστον τη δυσκολεύουν πολύ.
Χίλιες μύριες αιρέσεις δημιουργήθηκαν απ' το σχίσμα και μετά και προήλθαν ολές από την παπική "εκκλησία" κι όχι απ' την Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί η κεφαλή και συνδετικός κρίκος της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ο Χριστός, ενώ στους καθολικούς ο πάπας και στους προτεστάντες κλπ ποιός;
Όσο για κάποιους "άγιους" της παπικής "εκκλησίας" που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν σε άλλο topic, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, άγιος δεν είναι όποιος κάνει πολλές καλές πράξεις, αλλά όποιος προσφέρει από αγάπη τον εαυτό του στο Θεό μετανοιωμένο και συντετριμμένο. Τώρα αν ο Θεός θέλει ο συγκεκριμένος άνθρωπος να τον υπηρετήσει κάνοντας φιλανθρωπίες, ας γίνει το θέλημά του. Οι καλές πράξεις δεν σώζουν, η μετάνοια σώζει.
Αλήθεια κανείς δεν καταδέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μου.