Θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα ετοιμαζε η Τουρκια

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα ετοιμαζε η Τουρκια

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Εικόνα
Για σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα που θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε πτώση τουρκικού αεροσκάφους, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Taraf. Στόχος του σχεδίου ήταν η πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Στην κατάρτιση του «σχεδίου Βαριά» έλαβαν μέρος, σύμφωνα με την εφημερίδα, 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των οποίων οι 29 ήταν ανώτατοι.

Το σχέδιο,...

σύμφωνα με την Taraf, αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν και περιλάμβανε επί μέρους «σχέδιο πολεμικής αεροπορίας», το οποίο έφερε τη σφραγίδα «άκρως απόρρητο» και είχε ημερομηνία «Φεβρουάριος 2003». Το σχέδιο υπέγραφε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτίνα.

Το σχέδιο φέρει τον τίτλο «καθήκον» και σε αυτό σημειώνονται τα εξής: «Με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων».

Σε άλλο σημείο του σχεδίου αναφέρεται:

«Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης.

» Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα ανέφερε επίσης ότι «θα αυξηθεί με τρόπο ελεγχόμενο η εχθρότητα και η ένταση εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και θα διασφαλιστεί ώστε οι πιλότοι να είναι πιο επιθετικοί κατά τις πτήσεις. Θα ανακοινωθεί ανεπισήμως στους πιλότους ότι σε παρόμοια περιστατικά θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και πυρ, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας».

Η εφημερίδα γράφει ότι «παράλληλα με την προβοκάτσια αυτή που θα εξελισσόταν στον αέρα, το σχέδιο στόχευε στην αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη και στη δημιουργία κλίματος επιστράτευσης σε όλη την περιοχή» και παραθέτει άλλο ένα σημείο από το σχέδιο:

«Η ένταση θα αυξηθεί και στα σύνορα στη Θράκη, θα πραγματοποιηθούν περιπολίες σε περιοχές πλησίον των συνόρων στη Θράκη, ενώ θα διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο. Στα αεροδρόμια Μπαλίκεσιρ, Τσίγλι, Τσόρλου και Νταλάμαν θα περιμένουν αεροσκάφη με βάση την αρχή 24 ωρών και ακόμη στο παραμικρό επεισόδιο θα απογειωθούν αεροσκάφη scrable.

» Η διοίκηση του 134ου σμήνους θα πραγματοποιεί επιδείξεις κάθε δύο μέρες, σε διάφορες πόλεις, καλεσμένη των βιομηχανικών επιμελητηρίων, των επιχειρηματιών, των δικηγορικών συλλόγων κλπ. Θα αυξηθεί η συμπάθεια του λαού προς τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και κατά τις επιδείξεις θα μοιραστούν δώρα στο λαό και ιδιαίτερα στα παιδιά».
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα ετοιμαζε η Τουρκια

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από andreastsa »

Ρε συ Δημήτρη το ίδιο πράμα έβαλα και γω πριν λίγο :lol: :lol:
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από andreastsa »

Η νέα ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κορίνθου δέχεται επίθεση από τούρκους χάκερς! Μπείτε για να δείτε!
www.churchbook.gr
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Φεβρουάριος 2003! .. εφτά χρόνια πρίν!
Αναρωτιέμαι τι ακριβώς εξυπηρετεί τον Ερντογάν μια τέτοια δημοσίευση στον τουρκικό τύπο 7 χρόνια μετά απ την πραγματική ή υποτιθέμενη κρίση που ετοίμαζαν κάποιοι στρατιωτικοί της γείτονος με την Ελλάδα. Προφανώς αυτή η δημοσίευση εντάσσεται στα παίγνια εξουσίας μεταξύ του Ερντογάν και του κεμαλικού βαθέος κράτους στην γείτονα. Είναι εσωτερική τους υπόθεση νομίζω.

Όσον αφορά εμάς .. ειλικρινά δεν κατανοώ το γιατί να μας κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο.
Μία τέτοια πληροφορία για κάτι που πιθανόν σχεδίαζαν οι στρατιωτικοί της τουρκίας πριν 7 χρόνια ποιά χρησιμότητα εξυπηρετεί; Σε τι μας ωφελεί να το γνωρίζουμε; Μήπως πάντα δεν γνωρίζουν οι υπεύθυνοι γι αυτά τα θέματα στο υπουργείο Άμυνας ότι οι τούρκοι κάτι σχεδιάζουν εναντίον μας; Θα πρέπει νάναι ανόητοι αν δεν το γνωρίζουν - που σαφώς και δεν είναι και σαφώς και ερευνούν και ελπιζω να γνωρίζουν.

Σημασία έχει να γνωρίζουμε τι σχεδιάζουν για αύριο οι τούρκοι επιτελείς είτε αυτοί συντάσσονται υπέρ είτε κατά του Ερντογάν και κυρίως να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε ή να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αυτό νομίζω πως έχει πρακτική αξία για την Ελλάδα. Και όχι το τι σχεδίαζαν οι τούρκοι πριν .. 7 χρόνια!

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Το τουρκικό γενικό επιτελείο επιβεβαιώνει το σχέδιο θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα

Εικόνα
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Επιβεβαιώνει το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων το σχεδιασμό στρατιωτικών σεμιναρίων και ασκήσεων, όσον αφορά την αποκάλυψη που έκανε χθες η τουρκική εφημερίδα "Ταράφ" σχετικά με σχέδια δημιουργίας κλίματος χάους εντός της Τουρκίας και κλίματος έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Το επιτελείο χαρακτηρίζει απαράδεκτους τους "ισχυρισμούς" της εφημερίδας, αλλά τονίζει ότι το "επιχειρησιακό σχέδιο" στο οποίο αναφερόταν η εφημερίδα, είναι πραγματικότητα.

Η εφημερίδα είχε...

γράψει ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανατροπή της κυβέρνησης, ανώτατοι αξιωματικοί είχαν καταρτίσει σχέδια για κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλεπόταν στα σχέδια η κλιμάκωση των πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, με σκοπό να καταρριφθεί τουρκικό αεροσκάφος από ελληνικό. Ταυτόχρονα, τα σχέδια προέβλεπαν αύξηση της στρατιωτικής κινητικότητας στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "διάφορους ισχυρισμούς και σχόλια των ΜΜΕ σχετικά με το Σεμινάριο Σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Μαρτίου 2003 εκ μέρους της Α΄ Στρατιάς" και υπογραμμίζεται ότι το "Σεμινάριο" αυτό, "περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ασκήσεων της περιόδου 2003-2006 του γενικού Επιτελείου".

Αναφέρεται επίσης ότι "σκοπός του Σεμιναρίου Σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη των Επιχειρησιακών Σχεδίων που ετοιμάζονται σχετικά με την εξωτερική απειλή και η διασφάλιση της εκπαίδευσης του σχετικού προσωπικού. Το Σεμινάριο εφαρμόστηκε στο πλαίσιο σεναρίου το οποίο περιλάμβανε περίοδο συνεχώς αυξανόμενης έντασης".

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το Σεμινάριο "ασχολήθηκε και με θέματα στρατιωτικού νόμου, ο οποίος εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις πολέμου ή σε περιπτώσεις εμφάνισης καταστάσεων όπου ο πόλεμος καθίσταται αναγκαίος".

Το επιτελείο αναφέρει ότι "δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κάποιος που διαθέτει νου και συνείδηση, τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σχετικά με το Σχέδιο αυτό".

Η εφημερίδα "Ταράφ", σήμερα επανέρχεται και αποκαλύπτει τα ονόματα των 36 δημοσιογράφων που σύμφωνα με τα σχέδια αυτά θα συλλαμβάνονταν μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Μεταξύ τους υπάρχουν γνωστά ονόματα, όπως του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σενάρια προέβλεπαν τη σύλληψη συνολικά 200.000 ατόμων. 'Όλα αυτά, για την αντιμετώπιση της "εσωτερικής απειλής" που σύμφωνα με τα σχέδια ήταν ο ισλαμικός αναχρονισμός.

ΠΗΓΗ..

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”