Harrys1934 έγραψε:ix8ys έγραψε:Harrys1934 έγραψε:Τα πόδια του λιστή ήσαν τα πρώτα που πάτησαν στον Παράδεισο. Δεν τον λέρωσαν , γιατί ήσαν πόδια καθαρά, πλυμένα στο λουτρό της μετανοίας..
Δηλαδή πριν τον ληστή, ο Παράδεισος ήταν αδειανός; :)
Καταλαβαίνω ότι το «ζουμί» του ρητού βρίσκεται στην λέξη «μετάνοια», αλλά δεν συμφωνώ με το ρητό. Δεν μπορώ αν δεχτώ ότι ο Παράδεισος άνοιξε τις πύλες του με τον ληστή. Τόσοι άνθρωποι που έζησαν προ Χριστού (δηλαδή χωρίς να γνωρίσουν την διδασκαλία του Χριστού) ήταν καταδικασμένοι;
Σύφωνα πάντα με τις Γραφές Ρωμαίους ΄Δ-15-¨Οπου δεν υπάρχει νόμος δεν υπάρχει και παράβασις. Και ¨Ε-13-Η αμαρτία δεν λογαριάζεται εφ' όσον δεν υπάρχει ο νόμος.
Και τι θα πούμε 'ολοι αυτοί θα πάνε Παράδεισο αφού δεν υπάρχει νόμος να τους δικάσει;. Όχι δεν είναι έτσι. ¨ολοι αυτοί θα δικαστούν κατά συνείδηση. Αυτός που είναι καλός με τον νόμο΄είναι καλός και χωρίς νόμο, και το αντίθετο. Τελευταίο και τσουχτερό.
Με την ψυχή ενωμένοι με την Θεότητα πήγε στον Άδη και κήρυξε, και όσοι πίστεψαν τους ανέβασε μαζί του με΄όλους τους δικαίους. κατά την Ανάσταση του Αυτό είναι τρομερό και πολές φορές με έχει απασχολίσει Δηλαδή ενώ ζει τυρανικά στην κόλαση όυτε και τότε θέλει να μετανοήσει ο αμετανόητος άνθρωπος;
Δεν μπορεί κανείς να ανέβει στην πλάτη σου, εκτός κι' άν σκύψειςεσύ.
Η πονηριά μπορεί να αποκτίσει περιουσία, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει φίλους.
Εάν ο Κύριος μας μιλούσε φιλοσοφικά, τότε θα μας μάθαινε αριθμητική και γεωμετρία. Αλλά μας μίλησε μόνο για αγάπη.
το να συμβουλεύεις έναν πείσμονα γέροντα είναι σαν να νοσηλεύεις έναν νεκρό....Διογένης
Φοβού το γήρας ού γαρ έρχεται μόνο..Ευριπίδης
Ο Νεύτωνας μιλούσε κάποτε για μιά γυναίκα που πρόσφατα είχε πεθάνει. Πώς πέθανε; Τον ρώτησε από την συντροφιά μιά γυναίκα. Φίλη μου της απάντησε ο σοφός, είχες μια καλύτερη ερώτηση να μου κάνεις; Πως έζησε..
¨Οποιος έχει μπροστά του μακρύ δρόμο, δεν πρέπει να τρέχει
Το θαυμαστό δεν είναι που ένας ληστής μπαίνει πρώτος στον Παράδεισο, είναι το ότι ένας ληστής χρησιμοποιεί το Σταυρό για άμβωνα από όπου θα αντηχήσει το πιο σύντομο κήρυγμα στον κόσμο. Μνήσθητι μου Κύριε όταν έλθης εν τη Βασιλεία Σου. Θα τον ονομάσει Κύριο. Θα τον αποκαλέσει Βασιλέα. Και τελικά θα τον διακηρύξει αναμάρτητον.<Ούτος ουδεν άτοπον έπραξε> Κατόπιν αυτών μπορούσε να μη τον πάρει μαζί Του ο Χριστός και να μη του πή. Σήμερον μετ' εμού έση εν των Παραδείσω..