Μετεωρολογία ψυχής
Σήμερα τα αισθήματα προβλέπονται ασταθή
με νεφώσεις μελαγχολίας παροδικής
λόγω ισχυρών πιέσεων του βαρομετρικού χαμηλού
της Μοναξιάς.
Οι άνεμοι του Πάθους και της Νοσταλγίας
θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί
και η θάλασσα της Μνήμης
θα είναι κυματώδης έως και τρικυμιώδης.
Δεν αποκλείεται να βρέξει κατά τόπους δάκρυα.
( απ' τον τόμο ,¨Τα ποιήματα, β΄ τόμος¨ της Λένας Παππά, εκδ. Αρμός)
http://www.atheataperasmata.com/pandreas/
Μετεωρολογικές ειδήσεις
Συντονιστής: Συντονιστές
Μετεωρολογία ψυχής

Εγώ είμαι η ανάστασις και η ζωή· ο πιστεύων εις εμέ, και αν αποθάνη, θέλει ζήσει·
(’Ιωαννου 11, 25)
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μετεωρολογικές ειδήσεις
Ισχυρός παγετος στα Κεντρικά και Βόρεια

Νεφώσεις με τοπικές κατα βάση ασθενείς χιονοπτώσεις προβλέπονται για την Τρίτη σε περιοχές της Χαλκιδικής της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε λίγες...
νεφώσεις οι οποίες στην Ήπειρο θα είναι πιο συξημένες και προς τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Πολύ ισχυρός παγετός θα δημιουργηθεί τις πρωινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βορειονατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειοοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort .Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και εδώ τα 5Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νότιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort.
Θερμοκρασία
H θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα φτάσει στα Βόρεια τους 3-4 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 7-8 στα Δυτικά τους 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 12-13 βαθμούς.

Νεφώσεις με τοπικές κατα βάση ασθενείς χιονοπτώσεις προβλέπονται για την Τρίτη σε περιοχές της Χαλκιδικής της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε λίγες...
νεφώσεις οι οποίες στην Ήπειρο θα είναι πιο συξημένες και προς τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Πολύ ισχυρός παγετός θα δημιουργηθεί τις πρωινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βορειονατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειοοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort .Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και εδώ τα 5Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νότιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort.
Θερμοκρασία
H θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα φτάσει στα Βόρεια τους 3-4 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 7-8 στα Δυτικά τους 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 12-13 βαθμούς.
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μετεωρολογικές ειδήσεις
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Αναλυτική πρόγνωση
* Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά στο Ιόνιο νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός αύριο
Λίγες νεφώσεις προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ, που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία πρόσκαιρα στις υπόλοιπες κυρίως ηπειρωτικές περιοχές.
Ανεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΗΓΗ:www.Dimitris1939-meteo.gr
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ