Μην ξαναπάς εκκλησία!

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μην ξαναπάς εκκλησία!

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Δε διαφωνώ αδελφή μου Ψυχούλα.
Και ειδικά με το "μισογεμάτο ποτήρι", που γράφεις στο τέλος.
Κι' εγώ έχω σκέψεις όταν πηγαίνω στην εκκλησία.
Και παρατηρώ γύρω μου, τα διάφορα που συμβαίνουν.
Αλλά αυτές οι σκέψεις είναι εκ του πονηρού δυστυχώς.

Επίσης το εκκλησίασμα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι μιά μικρογραφία της κοινωνίας μας, με όλα τα καλά και τα κακά της.
Και πάντα μέσα σε ένα τέτοιο σύνολο, ξεχωρίζουν τα αρνητικά περισσότερο απ' τα θετικά, ακόμα και αν τα αρνητικά είναι συντριπτική μειοψηφία.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

panagiotisspy έγραψε:Δε διαφωνώ αδελφή μου Ψυχούλα.
Και ειδικά με το "μισογεμάτο ποτήρι", που γράφεις στο τέλος.
Κι' εγώ έχω σκέψεις όταν πηγαίνω στην εκκλησία.
Και παρατηρώ γύρω μου, τα διάφορα που συμβαίνουν.
Αλλά αυτές οι σκέψεις είναι εκ του πονηρού δυστυχώς.

Επίσης το εκκλησίασμα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι μιά μικρογραφία της κοινωνίας μας, με όλα τα καλά και τα κακά της.
Και πάντα μέσα σε ένα τέτοιο σύνολο, ξεχωρίζουν τα αρνητικά περισσότερο απ' τα θετικά, ακόμα και αν τα αρνητικά είναι συντριπτική μειοψηφία.
ετσι ειναι ξεχωριζουν δυστυχως και καθε περσι και καλυτερα να λεμε....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Νομίζω ότι ξεφεύγουμε...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Πολλές φορές μας ενοχλούν και πράγματα που δεν πρέπει, και καλό είναι να κάνουμε και λίγο υπομονή και να έχουμε ευχάριστη διάθεση μέσα στην εκκλησία.

Πολλές φορές βλέπουμε μικρά παιδάκια να τρέχουν απο εδώ και απο εκεί ( μέσα στα όρια πάντα) ίσως και να κάνουν και λίγη φασαρία.

Απο αυτό βρήκε αφορμή ένας καθολικός να μας κατηγορήσει στον ιερέα κάποιας εκκλησίας ( Το διάβασα και εγώ το περιστατικό χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες το που και πότε).

-Τα δικά μας παιδιά, κάθονται σούζα και ήσυχα στην εκκλησία, ενώ τα δικά σας κάνουν φασαρία και κάθονται όπου θέλουν απο εδώ και απο εκεί ( είπε ο καθολικός)
Και η απάντηση του ιερέα μας:
- Εχεις δίκιο, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή τα δικά μας παιδιά ευρίσκονται στο σπίτι του Πατέρα τους, ενω τα δικά σας σε ξένο σπίτι.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Σπάρτακος έγραψε:Πολλές φορές μας ενοχλούν και πράγματα που δεν πρέπει, και καλό είναι να κάνουμε και λίγο υπομονή και να έχουμε ευχάριστη διάθεση μέσα στην εκκλησία.

Πολλές φορές βλέπουμε μικρά παιδάκια να τρέχουν απο εδώ και απο εκεί ( μέσα στα όρια πάντα) ίσως και να κάνουν και λίγη φασαρία.

Απο αυτό βρήκε αφορμή ένας καθολικός να μας κατηγορήσει στον ιερέα κάποιας εκκλησίας ( Το διάβασα και εγώ το περιστατικό χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες το που και πότε).

-Τα δικά μας παιδιά, κάθονται σούζα και ήσυχα στην εκκλησία, ενώ τα δικά σας κάνουν φασαρία και κάθονται όπου θέλουν απο εδώ και απο εκεί ( είπε ο καθολικός)
- Εχεις δίκιο, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή τα δικά μας παιδιά ευρίσκονται στο σπίτι του Πατέρα τους, ενω τα δικά σας σε ξένο σπίτι.
σωστός και έξυπνος ο παπάς Σπάρτακε...
ο Χριστός σώζει....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σπάρτακος έγραψε:Πολλές φορές μας ενοχλούν και πράγματα που δεν πρέπει, και καλό είναι να κάνουμε και λίγο υπομονή και να έχουμε ευχάριστη διάθεση μέσα στην εκκλησία.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ» του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου

Ο Γέροντας βρέθηκε κάποτε στην Αθήνα για κάποια υπόθεσή του. Την Κυριακή στο ναό που εκκλησιάστηκε, κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, τα παιδάκια που διακονούσαν στο ιερό μιλούσαν και έκαναν φασαρία. Κατά τύχη, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, βρισκόταν κι ένας καθολικός παπάς που είχε κατασκανδαλιστεί. Όταν τελείωσε η Θεία λειτουργία, είπε στον Γέροντα:
-Πάτερ, είδατε τι φασαρία έκαναν τα παιδιά μέσα στο ιερό; Σ’ εμάς, όταν έχουμε Θεία λειτουργία δεν ακούγεται ούτε η ανάσα των ανθρώπων.
Κι ο Γέροντας χαμογελώντας απάντησε :
-Τα παιδάκια αισθάνονται άνετα εδώ και κινούνται έτσι ελεύθερα, γιατί ξέρουν ότι βρίσκονται στο σπίτι του Πατέρα τους και όχι σε κάποιο ξένο σπίτι!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Αλλο θέλανε να πουν μάλλον με αυτό το παράδειγμα. Το έχω ακούσει ως εξής. Εμείς στην εκκλησία μέσα νιώθουμε πως είμαστε στο σπίτι Του Πατέρα μας σε αντίθεση με τους ρωμαιοκαθολικούς που νιώθουν οτι βρίσκονται στο σπίτι Του Κυρίου τους.
irida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από irida »

Και μονο το κειμενο δειχνει οτι δεν ειμαστε σωστοι χριστιαννοι. Ξεχναμε το ''αγαπατε αλληλους'' που διδαξε ο ιδιος ο Χριστος! Και στο κατω κατω ποιοι ειμαστε εμεις που θα πουμε ποιος θα πηγαινει στην Εκλλησια και ποιος οχι. Μηπως ειμαστε οι πολυ πιστοι και σωστοι; Μαλλον οι πολυ εγωιστες που ενοχλουμαστε με τους συνανθρωπους μας που τυχαινει να μην ειναι σαν εμας. Η πιστη ειναι κατι που βιωνεται διαφορετικα απο τον καθε ανθρωπο και εχει να κανει με τον χαρακτηρα του, τα βιωματα του και το επιπεδο του. Να ξαναπας και να ξαναπας λοιπον και να δωσεις την ευκαιρια σττην ψυχη σου να αναγεννηθει και να γεμισεις τις εκλησιες με τη ν παρουσια σου παρα να μην ξαναπας και να ερημωνουν οι εκλλησιες και να σκοτεινιαζει και να ερημωνει η ψυχη σου...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ »

aposal έγραψε:

Κατ' αρχας, Χριστός Ανέστη! Βρε παιδιά, λέτε να είναι αυτός ο λόγος που τα παιδιά μου είναι ζωηρά στην εκκλησια?

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ» του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου

Ο Γέροντας βρέθηκε κάποτε στην Αθήνα για κάποια υπόθεσή του. Την Κυριακή στο ναό που εκκλησιάστηκε, κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, τα παιδάκια που διακονούσαν στο ιερό μιλούσαν και έκαναν φασαρία. Κατά τύχη, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, βρισκόταν κι ένας καθολικός παπάς που είχε κατασκανδαλιστεί. Όταν τελείωσε η Θεία λειτουργία, είπε στον Γέροντα:
-Πάτερ, είδατε τι φασαρία έκαναν τα παιδιά μέσα στο ιερό; Σ’ εμάς, όταν έχουμε Θεία λειτουργία δεν ακούγεται ούτε η ανάσα των ανθρώπων.
Κι ο Γέροντας χαμογελώντας απάντησε :
-Τα παιδάκια αισθάνονται άνετα εδώ και κινούνται έτσι ελεύθερα, γιατί ξέρουν ότι βρίσκονται στο σπίτι του Πατέρα τους και όχι σε κάποιο ξένο σπίτι!
ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Χριστός ανέστη!καλα απο την Κυριακή της Σαμαρείτιδος δεν μάθαμε τίποτα?Πνεύμα ο Θεός ...
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”