Αλάθητο ή όχι των Πατερικών παραινέσεων, κανόνων, παραδόσεων

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αλαθητο ή όχι των Πατερικών παραινέσεων, κανόνω, παραδόσ

Δημοσίευση από panagiotisspy »

vasilisalt έγραψε:Πρόσφατα επισκέφθηκα το Βατικανό.
Άλλος κόσμος, άλλες αντιλήψεις.
Συνεχίζω ελαφρώς εκτός θέματος.....
Τα ίδια αισθήματα ένιωσα κι' εγώ, όταν επισκέφθηκα ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη του κόσμου, στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκκου.
Εντυπωσιακό, άδειο, ψυχρό, λευκό, μαρμάρινο, άχρωμο, ψεύτικο.
Σαν κλειστό γυμναστήριο ήταν.
Η απουσία του Θεού, ήταν τόσο ¨εκκωφαντική".....
Πόσο πιό ζεστό, είναι ένα απλό, ταπεινό ξωκκλήσι.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Φυσικα και οι αγιοι πατερες ειναι φορει της χαριτος ,δεν αμμφισβητο καθουλου αυτο ,εχω και πρωσοπικη εμπειρια....οσο για το αρθρο ειναι κατεξοχην ορθοδοξο και αναφερεται στην αυτοθεωση του ανθρωπου,ως καταντημα .
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Αγαπητη dora gian, με το θαρρος που εχω απο την συμμετοχη σου στο φορουμ, και την εν Χριστω αγαπη μας, αλλα και κοινη μας Πιστη,
σου λεω ευθεως, οτι δεν βαδιζεις σε καλο δρομο.

Αυτα τα οποια αναπαραγεις, σε απαραδεκτο βαθμο επηρεασμενη, ως μη οφειλες,
απο ενα εντυπο που με συγχωρειτε για την εκφραση: ειναι για να περνα η ωρα στο μερος της αναγκης, η αλλιως w.c. για πολλους,
ειναι εντελως απαραδεκτα και ανορθοδοξα,
ταιριαζουν δε σε παιδακια που διανυουν περιοδο εφηβειας και υιοθετουν ευκολα καθε τρελλοθεωρια προκειμενου να κανουν την προσωπικη τους επανασταση.

Και γιαυτα μεν τα παιδακια μεχρι ενα σημειο, ειναι υγεια αυτο, αλλα για εμας, που υποτιθεται οτι ειμαστε συνειδητοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι,
μαλλον απογοητευτικα και λυπηρα ειναι.

και οχι μονο αυτο αλλα προσπαθεις κακως, και αδιακριτως να επηρεασεις και αλλους. Οχι. κανεις λαθος. Μην το κανεις αυτο, ειναι εις βαρος σου.

Αυτα χωρις παρεξηγηση, και θα σε παρακαλεσω, να μην ξαναχασεις τον χρονο σου με αυτα τα περιοδικα που κανουν μονο για προσαναμμα στο τζακι τις κρυες νυχτες του χειμωνα, η για να φοβερισεις τον σκυλο οταν κανει την αναγκη του σε λαθος μερος..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΙΟΝΥΣΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙς ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ. ΚΑΝΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

dora gian, σου ειπα κατι απο ενδιαφερον και καλη θεληση, εαν θες ακουσε με, εαν θες αγνοησε με, εσυ εχεις τον λογο.

Παρακατω δεν χρειαζεται, λογια, αυτα που ξερουμε παιδιοθεν, δεν θα μας τα πει το τριτο ματι, η το.. εβδομο αυτι, και δεν ξερω και εγω ποιο αλλο μελος του σωματος μας.

Ελεος δηλαδη. Ο καθενας πουλαει αμπελοφιλοσοφια στα περιπτερα, για να βγαλει τα προς το ζειν, και θα την πληρωσουμε εμεις; οχι βεβαια.

Οτι θελεις κανε, και να με συγχωρεις για την παρεμβαση. Δεν θα το ξανακανω εαν σε προσβαλα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Ότι σου άνέφερε ο Διονύσης dora gian είναι σωστά, και εκχύλισμα της εν Χριστώ αγάπης του, λάβε τα σοβαρά υπ' όψιν σου.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Επειδη καποιοι δυσφορουν για τα θεωρητικα κειμενα, που ομως ειναι απαραιτητα, καλο ειναι να περασουμε και σε κατι πιο πρακτικο..

Σε λιγες ημερες προκειται να εορτασουμε τον μεγαλομαρτυρα και τροπαιοφορο Αγιο Γεωργιο. Οσοι ξερουν τι μαρτυρια τραβηξε, φριττουν.
Οσοι δεν ξερουν να παρουν τον βιο του και να διαβασουν, για να καταλαβουν τι ρολο παιζουν τα δογματα της Πιστεως μας, και η Πιστη σε αυτα εως θανατου.

Και εαν διαφωνουν, να πανε στην εικονα του Αγιου Γεωργιου, και να του πουν:

Αγιε μου Γεωργιε, γιατι φανατιστηκες τοσο πολυ με τους τυπους, και δεν το συζηταγες το πραγμα με τον Διοκλητιανο, και τον Μαξιμιιανο, να καθησετε να τα βρειτε,
διοτι αυτοι ειχαν για θεο, τον.. εαυτο τους, και την συμμορια των ειδωλων, και την συντροφια των δαιμονων, που τους κοροιδευαν επι αιωνες,
ενω εσυ Αγιε μου Γεωργιε, κυρηττες Χριστον, ως αληθινον Θεον και ανθρωπο τελειο, και καθησες να σου παρουν το κεφαλι;

και επισης Αγιε μου Γεωργιε, γιατι πηγες και θυσιαστηκες, αφου λιγο πολυ, ολους θα μας ελεησει ο Χριστος, και βουδιστες, και μουσουλμανους, και παγανιστες, και οπαδους της.. καμπαλα, αφου ειναι ο Θεος της αγαπης, και δεν θα αφησει κανεναν με καλη προαιρεση να χαθει;

Γιατι Αγιε μου Γεωργιε, τετοια προσηλωση στους "τυπους", και τα δογματα, και τους κανονες; Γιατι δεν εβαζες "νερο" στο κρασι σου;

Να ζησεις, να βολευτεις. Αξιωματικος του Ρωμαϊκου στρατου ησουνα, υπο την προστασια του αυτοκρατορα, ολη η ζωη μπροστα σου ηταν Αγιε μου!

Γιατι Αγιε μου Γεωργιε, δεν ησουν "διαλλακτικος", και ανοιχτος στην "ερευνα", και δεν "αναζητουσες" την αληθεια, περα απο τα "στερεοτυπα", και την "μονολιθικη", "συντηρητικη" μας Ορθοδοξια που παραμενει "προσκολημενη στο παρελθον" και στους Πατερες;

Γιατι μας βαζεις σε μπελαδες Αγιε μου Γεωργιε, και μας ξεβολευεις;

Γιατι;

Ντροπη σου Αγιε Γεωργιε, δεν εχεις συγχρονο πνευμα, αγαπης και κατανοησης του "διαφορετικου". Δεν εχεις "σφαιρικη αντιληψη" του κοσμου και των ιδιαιτεροτητων του καθε ανθρωπου, που λεει τον Θεο, οπως του καπνισει..

Εμεις οι μοντερνοι Χριστιανοι, Αγιε μου Γεωργιε, δεν ειμαστε ετσι, σαν εσενα, και τους 20.000.000 και πλεον μαρτυρες της εποχης σου, αλλα και τους αναριθμητους μαρτυρες της Πιστεως, μεχρι σημερα.

Εμεις θα τα "συζητησουμε", ολα, με ολους, Αγιε Γεωργιε, και θα τα "βρουμε".. δεν πρεπει να ειμαστε μισαλλοδοξοι, και φανατικοι Ορθοδοξοι, σαν εσενα.

Αχ, αη Γιωργη μου, να μην ζουσες τωρα, να σε μαθουμε, τον τροπο, να βρεις τον Χριστο και την Αληθεια Του, χωρις κοπο!

μεγαλη η χαρη σου, αλλα η δικη μας η εξυπναδα, και η ανεκτικοτητα, μεγαλυτερη Αγιε μου Γεωργιε..

Αμην. Βοηθεια μας, και καληνυχτα μας, και περαστικα μας μαζι..
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Διονυση, με ολο το σεβασμο αλλα μπλεκεις πολλα πραγματα. Τι σχεση εχει ο αγιος Γεωργιος και το μαρτυριο του με το αν ολες τις παραδοσεις πρεπει να τις παρουμε κατα γραμμα ή όχι όπως ειναι ο τιτλος του topic, ή με το αν θα σωθουν βουδιστές ή ετερόδοξοι.

Παρεπιμπτοντως, επετρεψε μου να σου πω χιουμοριστικα και χωρις καμια διαθεση ειρωνειας οτι αν πιστευεις οτι οι βουδιστες οι αλλοθρησκοι και οι ετεροδοξοι δεν προκειται να σωθουν, δεν τους το λες να μην παιδευονται, να πανε να φουνταρουν οι ανθρωποι μια ωρα αρχυτερα;

Επισης, να σου πω σοβαρα χωρις καμια διαθεση επιθεσης ή ειρωνειας, ειδικα για τον αγιο Γεωργιο δυστυχως ατυχησες σαν παραδειγμα, δεν ξερω αν το εχεις ακουσει, υπαρχει ενα μοναστηρι στην Πριγκηπο (συγχωρεστε μου την ελλειψη καλης γεωγραφικης καταρτισης, καπου κοντα στην Κωνσταντινουπολη δεν ειναι;) ο Αγιος Γεωργιος Κουδουνας, οπου συρρεουν παρα πολλοι μουσουλμανοι και Τουρκοι διοτι εχει θαυματουργικη φημη και μαλιστα θαυματων και ευεργεσιων και σε αλλοθρησκους.
Ρωτα οποιον θες γιαυτο που σου λεω, το λεω χωρις καμια επιθετικοτητα ή ειρωνεια.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Μαλιστα στο μοναστηρι αυτο, τον Αη Γιωργη τον Κουδουνα, υπαρχει η συνηθεια να γραφουν οι πιστοι ευχες στον τοιχο και πανε και μουσουλμανοι εκει και γραφουν ευχες στον τοιχο γιατι το θεωρουν θαυματουργο προσκυνημα.
Η προσελευση των μουσουλμανων εκει ειναι τοσο εντυπωσιακη και ενιοτε ξεπερνα και την προσελευση ελληνων.
Οποιος ενδιαφερεται ας ψαξει γιαυτο που αναφερω αν ειναι αληθεια ή οχι.

Γενικα υπαρχουν μουσουλμανοι που ευλαβουνται τον Χριστο , την Παναγια και ας ειναι αλλοθρησκοι.
Υπαρχει και το ιστορικο παραδειγμα του Αλη Πασα ο οποιος σεβοταν πολυ τον αγιο Κοσμα τον Αιτωλο και για τον οποιο αναφερεται οτι, στο μέρος που κρεμασαν τον Κοσμα τον Αιτωλο, ο Αλή πασάς, που τον εκτιμουσε πολυ, πρόσταξε κι έχτισαν ναό. Τοποθέτησε το κρανίο του σε ασημένια θήκη. Συχνά έφερναν στα Γιάννενα την κάρα του και την προσκυνούσε.

Οποτε Διονυση με ολο τον σεβασμο και επαναλαμβανω χωρις διαθεση ειρωνειας, το να προτρεχουμε ποιους αγαπα ο Αγιος Γεωργιος και ποιους οχι, ειναι για μενα προσωπικα αστοχο, μην την πατησουμε σαν τους Φαρισαιους που επαθαν την πλακα της ζωης τους οταν ειδαν τον Χριστο να συγχωραει τις πορνες.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αγαπητε vasilis_m21,
ακριβως τα αντιθετα απο αυτα που λες, ηθελα να τονισω με το κειμενο,
και ηθελα να προκαταλάβω απαντησεις σαν την δικη σου,
που περιμενα οτι θα κατατεθουν με μαθηματικη ακριβεια,
και οι οποιες, πανε παρεα με το πνευμα των καιρων μας.

Εχουμε χαωδη για να μην πω αβυσσαλεα, διαφορα στις αντιληψεις μας, περι μαρτυριας, και ομολογιας πιστεως.

Αλλα αυτο ειναι θεμιτο, ο καθενας μπορει να εχει την γνωμη του αλλοιμονο. Δεν ειναι και προς θανατον..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”