Η Ιερά Σύνοδος για το «Ταμείο Αλληλεγγύης» του δημοσίου χρέους
Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010 Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr 13:10 Εγκύκλιο προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσον αφορά το «Ταμείο Αλληλεγγύης» για το δημόσιο χρέος που έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικο, απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνδος.
Η Εγκύκλιος υπ. αριθμ. 2896 έχει ως εξής:
Ως τυγχάνει γνωστόν εις πάντας υμάς, το Κράτος ημών από καιρού διέρχεται σημαντικήν οικονομικήν κρίσιν, η οποία καθιστά δυσχερή την θέσιν του διεθνώς.
Ως εκ τούτου έχει αναληφθή παρά των ιθυνόντων μία σημαντική προσπάθεια αντιμετωπίσεως και επιλύσεως του θέματος, με την σύμφωνον βούλησιν ολοκλήρου σχεδόν του πολιτικού κόσμου.
Της προσπαθείας αυτής δεν ήτο δυνατόν να απόσχη η Εκκλησία, η οποία πάντοτε εδεικνύετο αρωγός της Πατρίδος, ως ιστορικώς ομολογείται.
Δεδομένων των συνεπειών της καταστάσεως εις τον Ελληνικόν Λαόν, ο οποίος αποτελεί και το ευσεβές και φιλόχριστον πλήρωμα της Εκκλησίας και εν τω πλαισίω της διακονίας προς αυτόν, εδέχθημεν την πρωτοβουλίαν του Εξοχωτάτου Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φιλίππου Πετσάλνικου, την αφορώσαν εις την σύστασιν «Ταμείου Αλληλεγγύης», επί τω τέλει της, κατά το μέτρον της δυνατότητος εκάστου, συνδρομής εις την προσπάθειαν της Ελληνικής Κυβερνήσεως δια την αντιμετώπισιν των οικονομικών προβλημάτων του Κράτους.
Όθεν, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εν τη Συνεδρία Αυτής της 13ης μηνός Απριλίου ε.ε., απεφάσισεν ίνα απευθυνθή εις υμάς και, ενημερώνουσα περί της συστάσεως του ως είρηται Ταμείου, παρακαλέση όπως ενεργήσητε κατά την έμφρονα ποιμαντικήν κρίσιν υμών.
Επί δε τούτοις, κατασπαζόμενοι υμάς εν Κυρίω Αναστάντι, διατελούμεν μετ' αγάπης.
† Ο Αθηνών Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος
† Ο Λημνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος
† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
† Ο Βεροίας και Ναούσης Παντελεήμων
† Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας
† Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων
† Ο Νικαίας Αλέξιος
† Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος
† Ο Ελασσώνος Βασίλειος
† Ο Φθιώτιδος Νικόλαος
† Ο Γυθείου και Οιτύλου Χρυσόστομος
† Ο Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος
† Ο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος
Ο Αρχιγραμματεύς
† Αρχιμ. Κύριλλος Μισιακούλης.
ΠΗΓΗ ΡΟΜΦΑΙΑ...
λέτε να βγουν δίσκοι στην εκκλησία για τη σωτηρία του ελληνικού κράτους;;;;και μια 2η απορία .... εξυπηρετεί σε κάτι η συνεχής χρησιμοποίηση της καθαρεύουσας στις ανακοινώσεις της εκκλησίας;;;
δώστε και σώστε...
Συντονιστής: Συντονιστές
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

δώστε και σώστε...
ο Χριστός σώζει....
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: δώστε και σώστε...
Στέφανε, δεν είμαι της καθαρευούσης, αλλά της δημοτικής.ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:εξυπηρετεί σε κάτι η συνεχής χρησιμοποίηση της καθαρεύουσας στις ανακοινώσεις της εκκλησίας;;;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι φαντάζομαι, για τους οποίους η Εκκλησία διατηρεί την σχετική γλώσσα.
Θα σου αναφέρω ίσως, τον πιό απλοϊκό, τον λιγότερο σημαντικό.
Οταν παίρνω στα χέρια μου, εκείνο το Ευλογημένο διαμονητήριο στο Αγιον Ορος και διαβάζω:
"Ο κομιστής του παρόντος Ιεροκοινοσφραγίστου και ενυπογράφου γράμματος ημών.....κλπ
αφίκετο προς επίσκεψιν και προσκύνησιν των Ιερών Σκηνωμάτων...... και των ιερών και οσίων της Πίστεως ημών κλπ"
Είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που τα διαβάζω αυτά, με πιάνει μιά γλυκειά ανατριχίλα Στέφανε.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Έχεις δίκαιο...ελπίζω ο καθένας να το αντιλαμβάνεται και να το σέβεται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.panagiotisspy έγραψε:Στέφανε, δεν είμαι της καθαρευούσης, αλλά της δημοτικής.ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:εξυπηρετεί σε κάτι η συνεχής χρησιμοποίηση της καθαρεύουσας στις ανακοινώσεις της εκκλησίας;;;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι φαντάζομαι, για τους οποίους η Εκκλησία διατηρεί την σχετική γλώσσα.
Θα σου αναφέρω ίσως, τον πιό απλοϊκό, τον λιγότερο σημαντικό.
Οταν παίρνω στα χέρια μου, εκείνο το Ευλογημένο διαμονητήριο στο Αγιον Ορος και διαβάζω:
"Ο κομιστής του παρόντος Ιεροκοινοσφραγίστου και ενυπογράφου γράμματος ημών.....κλπ
αφίκετο προς επίσκεψιν και προσκύνησιν των Ιερών Σκηνωμάτων...... και των ιερών και οσίων της Πίστεως ημών κλπ"
Είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που τα διαβάζω αυτά, με πιάνει μιά γλυκειά ανατριχίλα Στέφανε.....
ο Χριστός σώζει....
Ειναι η ντροπη της ντροπης να υπαρχουν τετοια ταμεια...και ειναι ντροπη σε οποιον συμμετεχει....γιατι τη κριση πρεπει να την πληρωσουν οσοι ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ οσοι ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΕΣ και τις εκαναν καταθεσεις στο εξωτερικο
Ντροπη να κοβονται μισθοι μετα απο χρονια αγωνων απο τους εργαζομενους και τους συνταξιουχους...
Επρεπε να ντρεπονται και ολοι αυτοι που μεγαλωσαν ανθρωπους που το μονο που εχουν στο μυαλο τους ειναι για το πως θα γινουν πλουσιοτεροι
Και επρεπε να βγει και η καθε συνοδος να τα λεει αυτα τα πραγματα τα οποια δεν τα εχουμε ακουσει ακομη
Ντροπη και σε μας που τοσα χρονια σιγονταραμε αυτη τη κατασταση ενω τα βλεπαμε καθε μερα μπροστα μας
Αισχος και παλι αισχος....
Ντροπη να κοβονται μισθοι μετα απο χρονια αγωνων απο τους εργαζομενους και τους συνταξιουχους...
Επρεπε να ντρεπονται και ολοι αυτοι που μεγαλωσαν ανθρωπους που το μονο που εχουν στο μυαλο τους ειναι για το πως θα γινουν πλουσιοτεροι
Και επρεπε να βγει και η καθε συνοδος να τα λεει αυτα τα πραγματα τα οποια δεν τα εχουμε ακουσει ακομη
Ντροπη και σε μας που τοσα χρονια σιγονταραμε αυτη τη κατασταση ενω τα βλεπαμε καθε μερα μπροστα μας
Αισχος και παλι αισχος....
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό