Chapman: "Η Ελλάδα ως ‘αποδιοπομπαίος τράγος’

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Bob Chapman: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

Δημοσίευση από kleanthis »

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. αυτο με αφησε αφωνο..

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Bob Chapman: Η Ελλάδα αποδιοπομπαίος τράγος

Δημοσίευση από aposal »

Οι ελληνικοί υπότιτλοι είναι από την http://www.youtube.com/user/vasoula2908.
Παρακάτω όλη η συζήτηση: (όπου BC = Bob Chapman)
HS: Ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του ‘International Forecaster’ Μπομπ Τσάπμαν, πρόβλεψε προ 10ετιας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη. Τι τον έκανε να το πιστεύει τότε; Του μίλησα για να το μάθω.
BC: Ήξερα ότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις να μπουν στην Ευρωζώνη και "μαγείρευαν" τα βιβλία τους. Η Ιταλία έκανε τα ίδια. Η Γερμανία κι η Ολλανδία έκαναν τα στραβά μάτια και τους επέτρεψαν να μπουν με βάση το ότι ήθελαν να έχουν επιτυχία και ήθελαν να συνεργαστούν με την Ελλάδα σε μια περιορισμένη περιοχή 14 μελών.
HS: Πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό κι ότι η Ελλάδα πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνη της. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα;
BC: Όχι βέβαια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έπρεπε να 'χε δημιουργηθεί εξ αρχής η Ευρωζώνη. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Συμπεριλαμβάνονται και οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία.
HS: Γιατί δεν έπρεπε να είχε δημιουργηθεί η Ευρωζώνη εξ αρχής;
BC: Γιατί νομίζω ότι η Γερμανία ήταν πολύ ισχυρή για να έχει αυτά τα πιο αδύναμα μέλη. Απαρτίζουν σχεδόν το 40-45% του συνολικού ΑΕΠ στην περιοχή κι αν συμπεριληφθεί και η Γαλλία, πιάνουμε τα 70%. Οπότε, όλοι οι άλλοι είναι στην ουσία ελλειμματικοί παίχτες. Εξ άλλου, δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και σύμφωνα με τους κανόνες στη συνθήκη του Μάαστριχτ έπρεπε να κρατήσουν το χρέος στο 3% του ΑΕΠ. Σχεδόν ποτέ δεν έγινε αυτό. Δεν θα βρεθεί κανένας...Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα τεκταινόμενα της Ευρωζώνης.
HS: Η ΕΕ ανακοίνωσε ένα συντονισμένο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα. Μιλάνε για 20 με 25 δις Ευρώ για την περίπτωση που θα τα χρειαστεί η Ελλάδα. Θεωρείτε ότι αυτό θα βοηθήσει να μειωθούν οι ανησυχίες των αγορών για το ελληνικό χρέος;
BC: Οπωσδήποτε. Αλλά δε θα λύσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα, διότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη. Δείτε τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθνονία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Δανία και τις PIIGS δηλαδή, τις Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Όλες έχουν πρόβλημα και απλά κερδίζουν χρόνο. Πιστεύω ότι αργότερα αυτό το χρόνο θα γίνει μεγάλη σύσκεψη, όπως τις συσκέψεις Σμισθόνιαν στις αρχές της δεκαετίας του '70 και θα μαζευτούν, θα υποτιμήσουν τα νομίσματα και θα....(γυρίσουν το νόμισμά τους ? ) Νομίζω ότι εκεί οδηγούν όλα αυτά.
HS: Τι προβλέπετε για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα;
BC: Νομίζω ότι βραχυπρόθεσμα μπορούν να τα συμμαζέψουν. Όπως έγραψα στην αυριανή έκδοση του International Forecaster, Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να βγει στους δρόμους για να διαφυλάξει την εργασία του. Οι διαδηλώσεις και η βία δεν βοηθούν. Οι περικοπές στο 30% του Δημοσίου είναι σημαντικές. Έχει ξεφύγει ο έλεγχος, όπως και σε άλλες χώρες. Πρέπει να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
HS: Και η Ευρώπη; Έχει μέλλον;
BC: Σε εξατομικευμένο επίπεδο έχει, αλλά το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στην Ευρωζώνη ήταν το "ένα επιτόκιο για όλους". Αυτό ήταν πλήρης παραλογισμός. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Το έγραψα πριν από χρόνια, όταν άρχισαν να το κάνουν. Αυτό δημιούργησε τα προβλήματα στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Ξανοίχτηκαν πολύ με την οικοδομή και προέκυψε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα γιατί τους προέκυψαν χαμηλά επιτόκια που δεν είναι φυσιολογικό γι’ αυτές τις χώρες. Γι' αυτό θεωρώ ότι στο τέλος, το Ευρώ θα "σπάσει".
HS: Θεωρείτε ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει στο νόμισμά της;
BC: Δε θα χρειαστεί, γιατί στο τέλος πιστεύω πως όλοι θα επανακάμψουν. Αν ήμουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα δήλωνα πτώχευση. Και τα άτομα στην Ελλάδα, και η Goldman Sachs που ενεπλάκησαν σε παράνομες ενέργειες θα πρέπει να διωχθούν ποινικά γι’ αυτά που έκαναν.
HS: Αυτό θα χρειαζόταν πολιτική βούληση από την Κυβέρνησή μας.
BC: Πολύ σωστά το λέτε. Κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με τον τρόπο της. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο παράγων επίσπευσης, που είναι η Goldman Sachs. Αυτοί τους είπαν πως θα τους δείξουν πώς να κάνουν τα βιβλία τους να φανούν εντάξει ενώ δεν ήταν, κι έτσι θα έμπαιναν στην Ευρωζώνη και θα συνέχιζαν. Έδωσαν ψευδή στοιχεία.
HS: Όμως ο μέσος πολίτης, καλείται να πληρώσει αυτά τα χρέη. Τι να κάνουν;
BC: Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με το μηχανισμό που κανόνισε η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα. Δεν έχουν επιλογή. Τα ίδια έπαθαν και οι Αμερικανοί πολίτες. Έχουμε την κλοπή του ιδιωτικού Federal Reserve που φορτώνουν στον Αμερικανό φορολογούμενο 23,7 τρις δολάρια! Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με 400 δις μόνο; Νομίζω πως μπορούν να τα διευθετήσουν. Θα πρέπει να τα ξεπληρώσουν. Τα πράγματα δείχνουν ζοφερά αλλά δεν είστε οι μόνοι, είναι άλλες 50 χώρες που έκαναν το ίδιο πράγμα. Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Το δημόσιο χρέος είναι περίπου το ίδιο στις ΗΠΑ. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε υποτίμηση, με τις συσκέψεις που σας περιέγραψα. Όλοι θα επανακάμψουν στο νόμισμά τους και θα κάνουν αμέσως υποτίμηση. Αυτό θα γίνει, αλλά θα ακολουθηθεί από μια ύφεση που θα διαρκέσει πολύ και μάλλον, αν διαβάζετε ιστορία, θα δείτε ότι θα γίνει κι άλλος πόλεμος για να αποσπάσει την προσοχή των λαών.

HS: Σε ποια χρονική στιγμή προβλέπετε να γίνει αυτό, κ. Τσάπμαν;
BC: Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.
HS: Όταν λέτε πόλεμο, μιλάτε για παγκόσμιο πόλεμο;
BC: Κατά πάσα πιθανότητα, ναι.

HS: Πόσο θα διαρκέσει;
BC: Το πιο ελκυστικό θύμα, λόγω της προπαγάνδας που γίνεται, είναι το Ιράν φυσικά. Αν εμπλακεί το Ιράν σε πόλεμο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σίγουρα θα εμπλακούν η Ρωσία και η Κίνα. Και θα γίνει χαμός.
HS: Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από όλα αυτά; Γιατί γίνεται αυτό ανά τον κόσμο;
BC: Κατ’ αρχήν σχηματίστηκε Η ΕΕ, και μετά η Ευρωζώνη, με πρόθεση να διευρυνθεί σ’ όλη την ΕΕ. Πρόσφατα, η ΕΕ πέρασε αυθαίρετα ένα Σύνταγμα που κανείς δεν ήθελε. Είναι μια προσπάθεια σχηματισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Ο λόγος που γίνονται αυτά και χρησιμοποιείται η Ελλάδα σαν αποδιοπομπαίος τράγος, ή εξιλαστήριο θύμα των κρατικών χρεών είναι όπως είπα και νωρίτερα, για να γίνει η σύσκεψη όπου όλοι θα κάνουν υποτίμηση και θα επανακάμψουν στο νόμισμά τους. Όταν γίνει αυτό, θα προκύψει ύφεση από την υποτίμηση. Όταν γίνει αυτό, ο κόσμος σ’ όλο τον πλανήτη θα γονατίσει. Και τότε ο στόχος των διεθνιστών, είναι να γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτό επιδιώκουν, γι’ αυτό τα βιώνουμε αυτά. Δεν είναι βλάκες. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Αυτά τα πράγματα προσχεδιάζονται πολλά χρόνια πριν γίνουν.
HS: Μιλάτε για έλεγχο...
BC: Για τον απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο. Το χρήμα είναι δευτερεύον.
HS: Πώς μπορεί να αντισταθεί ο κόσμος;
BC: Να ενημερώνεται γι’ αυτά τα άτομα και γιατί κάνουν ό,τι κάνουν στα κέντρα εξουσίας πίσω από τις κυβερνήσεις. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Θέλουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ρωτήστε τον. Θα σας το πει
.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Chapman: "Η Ελλάδα ως ‘αποδιοπομπαίος τράγος’

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Τελικό: 12 μισθοί-12 συντάξεις στο δημόσιο - περικοπές δώρων και στον ιδιωτικό τομέα - 23% ο ΦΠΑ

Βοήθειά μας....

Τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα - Πιθανή συνεδρίαση του Eurogroup μέσα στο Σαββατοκύριακο
- Στο 4% από 2 το όριο των απολύσεων - Μειώνονται οι αποζημιώσεις
- Μεγάλες αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα - Θα υπάρχει και αναπτυξιακό πακέτο

Ποιά είναι τα νέα μέτρα.....

1) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα
2) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στις συντάξεις δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα
Αφορά τις υψηλές συντάξεις και θα μπεί συγκεκριμένο πλαφόν και κλιμάκωση. Πληροφορίες λένε οτι το πλαφόν τόσο για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στις συντάξεις θα είναι τα 700 ευρώ.
3) Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%
4) Μειώνονται οι αποζημιώσεις

5) καταργείται η διατησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

6) παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
7) Θα αυξηθεί το ΛΑΦΚΑ, το οποίο για τις υψηλές συντάξεις θα φτάσει το 15%

Δίνεται μάχη για να σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Πάντως, ακόμα και να μην κοπούν οι Έλληνες θα πρέπει να ξεχάσουν τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα με τη μορφή που τα ξέρουμε. Πιθανό σενάριο είναι να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό όπως συμβαίνει και σε πολλές χώρες, αλλά σε κάθε περίπτωση το ύψος των χρημάτων θα μειωθεί δραστικά.

Επίσης συζητείται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αλλά και νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23%!

Για τους έμμεσους φόρους θεωρείται σχεδόν βέβαιη η νέα αύξηση σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να καταργηθούν γιατί υπάρχει νομικό κώλυμα. Το πακέτο μέτρων θα συνοδεύεται και από άλλα αναπτυξιακού χαρακτήρα με κίνητρα την αύξηση των επενδύσεων και την μείωση της γραφειοκρατίας.

Στόχος όπως λένε είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 10% σε 2 χρόνια.

Πηγη
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
cool
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από cool »

http://en.wikipedia.org/wiki/Dominique_Strauss-Kahn

δειτε τι γραφει στο 'religion'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιατι καποιοι προσπαθουν ντε και καλα να μας πουν οτι καποια πραγματα ειναι τυχαια!
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Τίποτα δεν είναι τυχαίο αδελφέ μου.

(Για όσους δεν καταλαβαίνουν Αγγλικά, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τον κ. Στράους Καν, ο οποίος είναι Γάλλος υπήκοος, αλλά στην ένδειξη "θρήσκευμα" αναφέρεται: Εβραϊκό).
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Δέκα χρόνια θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ η Ελλάδα, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο πηγές εντός του διεθνούς οργανισμού. Σύμφωνα με το περιοδικό, «το ΔΝΤ ετοιμάζεται να παραμείνει δέκα χρόνια στην Ελλάδα μέχρι να υλοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να αποδώσουν τους καρπούς τους».

Φυσικά το Spiegel «κομίζει γλαύκα εις Αθήνας»: Όλοι ξέρουν ότι το ΔΝΤ «ήρθε για να μείνει» ή καλύτερα το έφεραν για να μείνει.

Ως εισπρακτικός μηχανισμός δεν μπορεί να πάρει πίσω τα δάνεια ύψους 296 δισ. ευρώ μέσα σε μία τριετία, ούτε φυσικά να εξασφαλίσει την επιστροφή των 120-140 δισ. που θα συμφωνηθούν αύριο. Βέβαια δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τα πάρει αυτά τα ποσά, όσο καιρό και να παραμείνει. Αλλά θα πάρει όσα μπορεί, θα αφαιμάξει την χώρα μέχρι του σημείου που να πέσει σε κώμα και μετά θα αποχωρήσει αφού βεβαιωθεί ότι δεν μπορεί να πάρει τίποτα άλλο.

Θα αφήσει πίσω του μία ολική οικονομική καταστροφή. Το ΔΝΤ, λειτουργεί ως «ξενιστής» στο σώμα της Ελλάδας. Ένας ξένος οργανισμός ο οποίος «ρουφά» την ενέργεια του σώματος στο οποίο έχει προσκολληθεί και μετά το αφήνει μισοπεθαμένο. Οσο μένει ή όσο το αφήνουν να μένει.

Μόνο η ανάδειξη μιας νέας ηγεσίας πέρα από τις σημερινές, θα μπορουσε να διασώσει την κατάσταση, όπως συνέβη στην Τουρκία με τον Ταγιπ Ερντογάν μετά την έλευση του ΔΝΤ το 2000, αλλά και στην Αργεντινή. Οι σημερινές ηγεσίες είναι συμβιβασμένες με το ΔΝΤ. Όλες...

Στο μεταξύ σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης εννέα ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε πως προχωρά η Moody's Investors Service, επικαλούμενη τη μειωμένη χρηματοοικονομική τους ισχύ και τις περαιτέρω πιέσεις που αναμένεται να δεχθούν εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Emporiki Bank, ATEbank, Geniki, Marfin Egnatia και Attica Bank.

Στην ανακοίνωσή του, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι οι υποβαθμίσεις αφορούν στην αξιολόγηση της χρηματοοικονομικής ισχύος (BFSR) καθώς και στις αξιολογήσεις των καταθέσεων και χορηγήσεων των εν λόγω πιστωτικών ιδρυμάτων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Μπορεί κάποιος να απαντήσει, τι όφελος έχει για την πατρίδα οικονομικά και εισπρακτικά, η περικοπή των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, η οποία στοιχίζει στα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως?
Εγώ δεν μπορώ να δώσω απάντηση.
Οπως επίσης δεν μπορώ να απαντήσω με κάποιο λογικό επιχείρημα, σε σειρά άλλων θεμάτων.
Σε τι συμφέρει την πατρίδα, η αύξηση του ορίου απολύσεων?
Σε τι την συμφέρει επίσης, η μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης, τη στιγμή που τα χρήματα αυτά δεν είναι κρατική ενίσχυση, αλλά καταβάλλονται απο τον εργοδότη?

Καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι πίσω από τις υποτιθέμενες ανάγκες σταθεροποίησης της οικονομίας, στην ουσία η επιδίωξη των σκληρών μέτρων του ΔΝΤ, είναι βασικά η εξής:
Η εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης και η εμπέδωση της δυστυχίας και της απελπισίας, στο σύνολο των εργαζομένων.
Και ως συνέπεια αυτών, η εύκολη χειραγώγησή τους.

Αυτό, πέραν της εξασφάλισης της απόλυτης ισχύος της εξουσίας έναντι των ανθρώπων, έχει και ως (έμμεσο στην αρχή, άμεσο αργότερα) αποτέλεσμα, την παραχώρηση εκ μέρους τους "γης και ύδατος" σε κάθε λογής πνευματικό δικαίωμα.

Ερχονται αποκαλυπτικές ημέρες.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”