Οικονομική Κρίση

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οικονομική Κρίση

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Αντε παλι οι ανασφαλειες
τι παθατε?
Προσευχη και ολα θα πανε καλα
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

aposal έγραψε:
filotas έγραψε:Πειραιώς Σεραφείμ "καλώ πάντας σε νηφαλιότητα, επαγρύπνιση, εγρήγορση και συστράτευση"
...Το κακούργημα της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας μας οφείλεται κατά βάσιν στην εγκληματική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, στην φίμωση της δικαιοσύνης με τον χυδαίο νόμο περί ευθύνης υπουργών, στην συγκάληψη από τα «παπαγαλάκια» και τους διατάκτες των Μ.Μ.Ε., στις ιδεολογικές αγκυλώσεις και τις ανεδαφικές και ανεφάρμοστες προτάσεις των κομμάτων της λεγομένης αριστεράς, στην ηχηρή σιωπή του πνευματικού κόσμου εις τον οποίον περιλαμβάνεται δυστυχώς και η διοικούσα Εκκλησία, σε σημείο που πιστεύει κανείς βασίμως, ότι το έγκλημα αυτό είναι απολύτως προμελετημένο.
Τι εννοεί εδώ ο σεβασμιώτατος; Ότι η νυν ηγεσία της Εκκλησίας (σημείωση: εγώ το μεταφράζω, ο Αρχιεπίσκοπος) γνωρίζει το σχέδιο της πτωχεύσεως και του Αμερικανικού πατροναρίσματος, αλλά παρ' όλα αυτά σιωπά;
Δεν νομίζω ότι υπαινίσσεται κάτι τέτοιο ο Πειραιώς.
Μάλλον εννοεί ότι " μεταξύ των άλλων φορέων, ΚΑΙ η Εκκλησία σιωπά, επομένως δεν λέει τη γνώμη της, από την οποία ίσως πολλοί να βοηθούνταν".
Το "προμελετημένο έγκλημα" προφανώς προσάπτεται στους άλλους που αναφέρει, απλά η Εκκλησία δεν εκφέρει λόγο και έτσι δεν βοηθά.
Αυτήν την ερμηνεία την δίνω βέβαια εγώ, μιάς και δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου, ότι ειδικά κάποιος σαν τον συγκεκριμένο ιεράρχη, θα μπορούσε να συμπεριλάβει την Εκκλησία, στην όποια προμελέτη. Αυτό θα ήταν πάρα πολύ "βαρύ".
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

panagiotisspy έγραψε:
aposal έγραψε:
filotas έγραψε:Πειραιώς Σεραφείμ "καλώ πάντας σε νηφαλιότητα, επαγρύπνιση, εγρήγορση και συστράτευση"
...Το κακούργημα της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας μας οφείλεται κατά βάσιν στην εγκληματική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, στην φίμωση της δικαιοσύνης με τον χυδαίο νόμο περί ευθύνης υπουργών, στην συγκάληψη από τα «παπαγαλάκια» και τους διατάκτες των Μ.Μ.Ε., στις ιδεολογικές αγκυλώσεις και τις ανεδαφικές και ανεφάρμοστες προτάσεις των κομμάτων της λεγομένης αριστεράς, στην ηχηρή σιωπή του πνευματικού κόσμου εις τον οποίον περιλαμβάνεται δυστυχώς και η διοικούσα Εκκλησία, σε σημείο που πιστεύει κανείς βασίμως, ότι το έγκλημα αυτό είναι απολύτως προμελετημένο.
Τι εννοεί εδώ ο σεβασμιώτατος; Ότι η νυν ηγεσία της Εκκλησίας (σημείωση: εγώ το μεταφράζω, ο Αρχιεπίσκοπος) γνωρίζει το σχέδιο της πτωχεύσεως και του Αμερικανικού πατροναρίσματος, αλλά παρ' όλα αυτά σιωπά;
Δεν νομίζω ότι υπαινίσσεται κάτι τέτοιο ο Πειραιώς.
Μάλλον εννοεί ότι " μεταξύ των άλλων φορέων, ΚΑΙ η Εκκλησία σιωπά, επομένως δεν λέει τη γνώμη της, από την οποία ίσως πολλοί να βοηθούνταν".
Το "προμελετημένο έγκλημα" προφανώς προσάπτεται στους άλλους που αναφέρει, απλά η Εκκλησία δεν εκφέρει λόγο και έτσι δεν βοηθά.
Αυτήν την ερμηνεία την δίνω βέβαια εγώ, μιάς και δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου, ότι ειδικά κάποιος σαν τον συγκεκριμένο ιεράρχη, θα μπορούσε να συμπεριλάβει την Εκκλησία, στην όποια προμελέτη. Αυτό θα ήταν πάρα πολύ "βαρύ".
εγω παλι το καταλαβαινω οπως ακριβως το λεει. Δε χωρα αμφισβήτηση!

Τωρα αν εχει δικιο ειναι αλλο θεμα γιατι ενας Αρχιεπισκοπος που δε μιλα για πολιτικα θεματα δε σημαινει οτι τα συγκαλυπτει απλως θεωρει προφανως οτι δεν απτονται των αρμοδιοτητων του. Τα ορια ειναι λιγο δυσδιακριτα για το σε ποια θεματα είναι ταιριαστό να μιλήσει ή όχι η Εκκλησία. Ο σεβασμιωτατος Σεραφείμ μπορει να κρινει οτι ειναι αρμοδιος να μιλησει, ο Αρχιεπισκοπος παλι οχι. Ειναι υποκειμενικο το θεμα.

Γιατι ομως ο σεβασμιωτατος Σεραφείμ να δημιουργει εντυπωσεις αρνητικες στο ποιμνιο για την ηγεσια της Εκκλησίας;
Ή κανει αυτό ακριβώς που περιμένει το ποιμνίο να λέει την αλήθεια και να μην τα κουκουλώνει; Ενας μπορει να το δει ετσι αλλος πάλι αλλιώς.

Εμένα προσωπικα το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου χθες μου φάνηκε λίγο. Το μήνυμα πάλι του Σεραφείμ μου φάνηκε οτι μπαινει σε χωραφια που δεν θα πρεπε και αν το γραφαμε εδω σα δικο μας μηνυμα θα ειχε επεμβει ο συντονιστής!!! Σιγουρα ο σεβασμιώτατος Σεραφείμ κερδίζει τις εντυπώσεις όμως κι αυτο δε λεει τιποτα. Απο λογια και εντυπωσεις ειμαστε πλήρεις!
Πιστευω τελικα οτι οταν καποτε τα πραγματα του κοσμου φτασουν στο απροχωρητο και αν ζουμε τοτε να τα δουμε, τοτε θα φανει και ποιος ο ποιμενας, ποιός ο λυκος. Οποτε μεχρι τοτε δε με απασχολει.
Έστειλε μήνυμα κάποιος άλλος μητροπολιτης;
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Κατά τη γνώμη μου, ο Πειραιώς λέει κάποια πολύ σωστά πράγματα, όσο αφορά τις αιτίες που δημιούργησαν το πρόβλημα.
Από την άλλη, δεν είναι και λάθος να πει κάποιος ότι η Εκκλησία δεν επιτρέπεται να εμβαθύνει τόσο στον τομέα της πολιτικής.
Επίσης όμως, κάθε τόσο όλοι μας ζητάμε από την Εκκλησία να πάρει θέση και να νουθετήσει - βοηθήσει το ποίμνιό της.

Ο συμβιβασμός όλων των ανωτέρω, οδηγεί σε ένα μήνυμα σαν του Αρχιεπισκόπου.
Το οποίο όντως φαντάζει ως "λίγο", μιάς και αναφέρεται στα απολύτως αυτονόητα.

Αλλά αυτά τα αυτονόητα, στην καθημερινή μας ζωή, φαίνεται πως τάχουμε τελικά ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Αν τα πράγματα ζορίσουν κι' άλλο, τότε τα αυτονόητα θα γίνουν ακόμα πιό λίγα:
"Αγάπη, ταπείνωση, αδελφικότητα, προσευχή, ελπίδα στο Ελεος του Κυρίου".
Τίποτα άλλο.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ Κ΄ ΕΜΕΙΣ…
http://vatopaidi.wordpress.com/2010/05/ ... more-40746
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ο φόβος ..
Ο φόβος για την εργασιακή αβεβαιότητα..
Για την έλλειψη χρήματος..
Για το τι θα φάμε, τι θα πιούμε και πως θα τη βγάλουμε..
Ο φόβος για τη χρεωκοπία..

Ο φόβος καλλιεργείται από όλους, πολιτικούς, οικονομικούς κύκλους, ΜΜΕ.
Σκοπίμως καλλιεργείται.
Για να μην αντιδρούμε σε τίποτα.
Να μην μιλάμε.
Να μην απεργούμε.
Να μην αγωνιζόμαστε.
Για να δεχόμαστε τα ψίχουλα ως εξαίσια γεύματα, από φόβο μην χάσουμε και τα ψίχουλα.
Για να μισούμε όποιον παίρνει κάτι λίγα χρήματα παραπάνω από εμάς.

Για να θεωρούμε Αγιο, αυτόν ο οποίος δεν είναι κοινός εγκληματίας.

Για να θεωρούμε ενάρετο πολιτικό, αυτόν ο οποίος λέει λιγότερα ψέματα απ' τον άλλον.

Για να εκλαμβάνουμε τον εργοδότη μας, ο οποίος μας πληρώνει "τρεις κι' εξήντα", ευεργέτη μας επειδή τουλάχιστον δεν μας απολύει.

Για να αντιλαμβανόμαστε το λιγότερο κακό, ως υψηλό ιδανικό.

Και στο τέλος, για να φτάσουμε στο σημείο, να θεωρήσουμε ακόμα και τον ίδιο το διάβολο, ως λυτρωτή μας.

Δεν πρέπει επομένως να φοβόμαστε (αν και εγώ ο ίδιος νιώθω ανασφάλεια δυστυχώς).
Γιατί ο φόβος είναι κακός σύμβουλος.

Αγώνας διαρκείας λοιπόν σε όλα τα επίπεδα.
Και κοινωνικός.
Και πρωτίστως πνευματικός.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Οικουμενικός Πατριάρχης "Συμπάσχουμε με τον Ελληνικό λαό"
Παρασκευή, 07 Μάιος 2010 - Συντάχθηκε απο τον/την ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εικόνα

Την ευχή «να υπάρξει υπέρβαση» που θα επαναφέρει τον ελληνικό λαό στην «κανονική τροχιά», εξέφρασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία την οδυνηρή έκρηξη της κρίσης στη Ελλάδα.

«Συμπάσχουμε με τον ελληνικό λαό», είπε σήμερα σε ομάδα μετεκπαιδευόμενων νηπιαγωγών από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που επισκέπτονταν προσκηνυματικά το Πατριαρχείο.

«Ευχόμαστε να ξεπερασθεί αυτή η κρίσιμος στιγμή. Να υπάρξει μια υπέρβαση το ταχύτερο δυνατόν για να επανέλθει ο ελληνικός λαός στην κανονική του τροχιά».

Ο Πατριάρχης προσέθεσε ακόμα την ευχή να παραδειγματισθεί ο ελληνικός λαός «και να βαδίσει πιο σταθερά και πιο αποφασιστικά στον δρόμο του κοινού συμφέροντος και της προόδου και της ευημερίας».

«Και όταν λέμε πρόοδο και ευημερία, δεν είναι μόνο η οικονομική, δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά πρέπει όλοι μας πάντοτε, ο καθένας από το μετερίζι του, να λαμβάνει υπ’ όψιν του και τις πνευματικές αξίες, επάνω στις οποίες θεμελιώνεται η κοινωνία» είπε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πατριάρχης και στους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών την περασμένη Τετάρτη.

« Ιδιαιτέρως λυπούμαστε εδώ στο Πατριαρχείο για τις τρεις ψυχές που χάθηκαν - και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι η μία από τις δύο γυναίκες ήταν και έγκυος, τέσσερις ψυχές χάθηκαν - από μία δολοφονική ενέργεια», είπε και στιγμάτισε ως «απάνθρωπη ενέργεια» το εν ψυχρώ σπάσιμο των παραθύρων και τις μολότοφ μέσα στην Τράπεζα, παρά την γνώση ότι μέσα στην τράπεζα υπήρχαν άνθρωποι. «Είναι πολύ απάνθρωπο» είπε.

«Συμπάσχουμε όλοι μας εδώ» στο Πατριαρχείο και ευχόμαστε όταν θα επιστρέψετε στην Ελλάδα, να τα βρείτε όλα πιο ήρεμα, καλύτερα και να βρείτε τον ελληνικό λαό αποφασισμένο να βαδίζει πιο σταθερά και πιο γενναία στο σωστό του δρόμο» κατέληξε.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραστεί συπροσευχόμενος αύριο στον αρχαίο ναό του Αγίου Ιωάννου στην Πέργαμο όπου θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης. Ο Πατριάρχης την Κυριακή θα χοροστατήσει στο ναό Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη.

Πηγή: www.romfea.gr
GIKGEO
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από GIKGEO »

Οπως μας λενε και οι μοναχοι του Αγιου Ορους αν ειμαστε κοντα στον Θεο, εκκλησιαζομαστε, κοινωνουμε, εξομολογουμαστε, προσευχομαστε τοτε δεν εχουμε να φοβηθουμε ΤΙΠΟΤΑ.Ο Θεος θα ειναι κοντα μας.Βεβαια πληρωνουμε την αποστασια μας απο τον Κυριο και για ολα οσα εχουμε κανει με το να εχουμε βγαλει τον Χριστο απο την ζωη μας.Θα περασουμε δυσκολα και πολλοι απο εμας θα πεινασουν αλλα χωρις δυσκολιες δεν μπορεις να βρεις την Σωτηρια.
Κοντα λοιπον στον Χριστο και Εκεινος θα ειναι διπλα μας.Δεν προκειτε να μας εγκαταλειψει γιατι αγαπαει την χωρα μας και ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.
Μαλιστα εχουν εμφανιστει σημαδια στο Αγιο Ορος που δειχνει οτι η Ελλαδα μας θα σωθει αλλα χρειαζεται αγωνας και υπομονη.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ
Merkourios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Merkourios »

"....ΜΕ ΡΩΤΑΣ, άνθρωπε τού Θεού, άπό που προέρχεται ή σημερινή κρίση, και τί σημαίνει αυτή. Ποιός είμαι έγώ γιά νά μέ ρωτάς για ένα τόσο μεγάλο μυστικό;

«Μίλα, όταν έχεις κάτι καλύτερο άπό τή σιωπή», λέει ό άγιος Γρηγόριος ό θεολόγος. Όμως παρόλο πού θεωρώ, ότι ή σιωπή είναι τώρα καλύτερη άπό κάθε ομιλία, και όμως λόγω αγάπης προς εσένα, θά σοΰ εκθέσω έκεϊνα πού σκέπτομαι, περί αύτοΰ πού ρώτησες...

Ή κρίση είναι Ελληνική λέξη, και σημαίνει δίκη.

Στην Αγία Γραφή αυτή ή λέξη χρησιμοποιείται πολλές φορές. Έτσι ό ψαλμωδός λέει: «διό τούτο ούκ αναστήσονται ασεβείς έν κρίσει» (Ψαλμ. 1, 5). Σέ άλλο μέρος πάλι λέει: "έλεος και κρίσιν άσομαι σοι, Κύριε» (Ψαλμ. 100, 1).Ό σοφός Σολομώντας γράφει, ότι «παρά δέ Κυρίου πάντα τά δίκαια» (Παρ. Σολ. 16, 33).

Ό Ίδιος ό Σωτήρας είπε, «άλλα τήν κρίσιν πάσαν δέδωκε τω υίώ» (Ίωάν. 5, 22), ένώ λίγο πιό κάτω λέγει πάλι «νΰν κρίσις εστί τοΰ κόσμου τούτου» (Ίωάν. 12, 31). Ό απόστολος Πέτρος γράφει «ότι ό καιρός τοΰ άρξασθαι τό κρϊμα άπό τοΰ οίκου τοΰ Θεοΰ» (Α' Πετρ.4,17).

Αντικατάστησε τή λέξη «κρίση» μέ τή λέξη «δίκη» και διάβασε:

«Διό τοΰτο ούκ αναστήσονται ασεβείς έν δίκη» ή «άλλα τήν δίκην πάσαν δέδωκε τω υίώ» ή «νΰν δίκη έστ'ι τοΰ κόσμου τούτου» ή ότι «άποδώσουσι λόγον τω έτοίμως έχοντι δικάσαι ζώντας κα'ι νεκρούς».

Έως τώρα οι Ευρωπαϊκοί λαοί χρησιμοποιούσαν τήν λέξη «δίκη», αντί γιά τήν λέξη «κρίση», όποτε και νά τους έβρισκε κάποια συμφορά. Τώρα ή καινούργια λέξη αντικατέστησε τήν παλιά, και τό κατανοητό έγινε ακατανόητο.

"Οταν γινόταν ξηρασία, πλημμύρα,πόλεμος ή έπεφτε επιδημία, όταν έρριχνε χαλάζι, γίνονταν σεισμοί, πνιγμοί και άλλες συμφορές, λέγανε: «θεία δίκη!»

Και αυτό σημαίνει: κρίση μέσα άπό ξηρασίες, κρίση μέσα άπό πλημμύρες, μέσα άπό πολέμους, μέσα άπό επιδημίες κ.λπ.

Και τή σημερινή χρηματοοικονομική δυσκολία ό λαός την θεωρεί ώς Θεία Δίκη, όμως δέν λέει "ή δίκη", άλλα "ή κρίση". Έτσι ώστε ή δυσκολία νά πολλαπλασιάζεται μέ τό νά γίνεται ακατανόητη! Εφόσον όσο ονομαζόταν μέ τήν κατανοητή λέξη «δίκη», ήταν γνωστή και ή αιτία, λόγω της όποιας ήρθε ή δυσκολία, ήταν γνωστός και ό Δικαστής, ό

Όποιος επέτρεψε τήν δυσκολία, ήταν γνωστός κα'ι ό σκοπός της έπιτρεπο μένης δυσκολίας. Μόλις όμως χρησιμοποιήθηκε ή λέξη «κρίση», λέξη ακαταλαβίστικη σέ όλους, κανείς δέν ξέρει πιά νά εξηγήσει ούτε γιά ποιο λόγο, ούτε άπό Ποιόν, ούτε ώς προς τι.

Μόνο σ' αυτό διαφέρει ή τωρινή κρίση άπό τίς κρίσεις πού προέρχονται άπό τήν ξηρασία ή τήν πλημμύρα ή τόν πόλεμο ή τήν επιδημία ή τους πνιγμούς ή κάποιους άλλους πειρασμούς...

Μέ ρωτάς γιά τήν αιτία της τωρινής κρίσης, ή της τωρινής θείας δίκης!

Ή αιτία είναι πάντα ή Ίδια. Ή αίτια γιά τις ξηρασίες, τίς πλημμύρες, τις επιδημίες και άλλα μαστιγώματα της γενιάς των ανθρώπων, είναι ή αίτια κα'ι γιά τήν τωρινή κρίση.

Ή αποστασία των ανθρώπων άπό τόν Θεό. Μέ τήν αμαρτία της θεοάποστασίας, οι άνθρωποι προκάλεσαν αυτή τήν κρίση, κα'ι ό Θεός τήν επέτρεψε, ώστε νά ξυπνήσει τους ανθρώπους, νά τους κάνει ενσυνείδητους, πνευματικούς και να τους γυρίσει προς Εκείνον.

Στις μοντέρνες άμαρτίες-μοντέρνα κα'ι ή κρίση.

Κα'ι όντως ό Θεός χρησιμοποίησε μοντέρνα μέσα ώστε νά τό συνειδητοποιήσουν οι μοντέρνοι άνθρωποι: χτύπησε τ'ις τράπεζες, τά χρηματιστήρια, τίς οικονομίες, τό συνάλλαγμα τών χρημάτων.

Ανακάτωσε τά τραπέζια στις συναλλαγές σ' όλο τόν κόσμο, όπως κάποτε στό ναό τών Ιεροσολύμων. Προξένησε πρωτόγνωρο πανικό μεταξύ έμπορων και αυτών πού ανταλλάσσουν τό χρήμα. Προκάλεσε σύγχυση και φόβο. Όλα αυτά τά έκανε γιά νά ξυπνήσουν τά υπερήφανα κεφαλάκια τών σοφών της Ευρώπης κα'ι της Αμερικής, γιά νά έλθουν εις εαυτούς κα'ι νά πνευματικοποιηθουν.

Κα'ι άπό τήν άνεση κα'ι τό άγκυροβόλημα στά λιμάνια τής υλικής σιγουριάς, νά θυμηθούμε τις ψυχές μας, νά αναγνωρίσουμε τίς ανομίες μας και νά προσκυνήσουμε τόν Ύψιστο Θεό, τόν ζωντανό Θεό.

Μέχρι πότε θά διαρκέσει ή κρίση;

Όσο τό πνεύμα τών ανθρώπων παραμείνει δίχως αλλαγή. Ώσπου οι υπερήφανοι υπαίτιοι αυτής τής κρίσης νά παραιτηθούν μπροστά στον Παντοδύναμο. Ώσπου οι άνθρωποι κα'ι οι λαοί νά θυμηθούν, τήν ακαταλαβίστικη λέξη «κρίση», νά τήν μεταφράσουν στή γλώσσα τους, ώστε μέ αναστεναγμό κα'ι μετάνοια νά φωνάξουν: «ή θεία δίκη»!

Πές κα'ι έσύ, τίμιε πατέρα, ή θεία δίκη, αντί ή κρίση, κα'ι όλα θά σοΰ γίνουν ξεκάθαρα. Χαιρετισμούς και ειρήνη! (Από πού προέρχεται ή σημερινή κρίση; - Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς -- 1956).

Τό κείμενο γράφθηκε πριν 80 σχεδόν χρόνια1. Τότε πού ή Αμερική και ό κόσμος όλος συγκλονιζόταν άπό τό οικονομικό κραχ του 1929.

Τό κείμενο του Σέρβου τότε Ίεράρχου, Μητροπολίτου Άχρίδος, του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, είναι σάν νά γράφηκε σήμερα.

(Τό κείμενο προέρχεται άπό τό βιβλίο του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, «Δρόμος δίχως Θεό δέν αντέχεται...», Ιεραποστολικές επιστολές Α ', έκδ. «Έν πλω», Αθήνα 2008, σσ. 33-36. Ό τίτλος του πρωτοτύπου είναι: «Στον παπα-Κάραν γιά τήν κρίση του κόσμου»)

( Πηγή: «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ», τ. 62)

http://www.kivotoshelp.gr/Pages/kosmosNea.htm#DIKH

Merkourios
yianvla
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από yianvla »

Αυτό το 'ωραίο' το είδατε;

http://www.youtube.com/watch?v=TFSapBTH ... r_embedded

Δεν είμαι fan των θεωριών συνωμοσίας (που σιγά σιγά βέβαια σαν να επαληθεύονται), αλλά...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”