Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο Α' σήμερα

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε εμείς, ή εσείς, και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Συντονιστές

vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο Α' σήμερα

Δημοσίευση από vasilisalt »

Σπύρο καλά τα λές και ίσως καλά έκανες και το έβαλες το θέμα
αφού έπεσε στα χέρια σου.
Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο Διονύση και για να λέει
καλά λόγια για την ιστοσελίδα, κάτι παραπάνω θα ξέρει.
Θα την διαβάσω και εγώ με ενδιαφέρον το Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά το θέμα όμως καθε αυτό, δεν το καταλαβαίνω ακριβώς.
Πέρα από την ενημέρωση που φαντάζομαι πως καλά έκανες, επί
της ουσίας καλό δεν θα ήταν να δούμε την ουσία του;

Είναι φυλακισμένος ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων;
Γιατί δεν μπορεί να ιερουργήσει;

Με αυτά τα λίγα που ξέρω φαίνεται πως στην ουσία ο πρώην θέλει να γίνει νυν
και το πρόβλημα βασικά δεν είναι η ελευθερία του.
byzantio
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από byzantio »

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Βασίλη.
Έγραψα εδώ σε ένα αξιολογότατο ορθόδοξο φόρουμ, για να καταθέσω την θέση των Αναβάσεων όσον αφορά την τοποθέτηση, «...σε ότι γράφεται στα διάφορα fora και blogs. Σε αρκετά θέματα που έχω πλήρη πληροφόρηση έχω δει να γράφονται φοβερά ψέματα..(ομολογία)
Στην συνέχεια και αφού γνωρίσατε τον ελάχιστο συντάκτη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, απολογήθηκα χωρίς να το οφείλω στο γιατί βάλαμε την συγκεκριμένη καταγγελία.(απολογία)
Δεν είναι σκοπός μου να καταθέσω άποψη, ή να ξανα-απολογηθώ αν έχει ουσία η συγκεκριμένη ανάρτηση, και ποιά η ουσία της.
Αυτό θα το κάνει εν ελευθερία η συνείδηση, η καρδιά και η λογική του καθενός.

Με τον ίδιο λογικότατο βέβαια τρόπο σκέψης που ερωτάς, θα μπορούσαμε να αντιστρέψουμε την ερώτηση και να ρωτήσουμε : «και όλες οι υπόλοιπες αναρτήσεις, οι ειδήσεις, τα θέματα που βάζουμε στις Αναβάσεις, ή εσείς εδώ στο φόρουμ Άγιο Όρος, τι ουσία έχουν; γιατί να υπάρχουν; τι προσφέρουν; ωφελούν τελικά ή βλάπτουν;»
Και οι πιθανές απαντήσεις που θα προκύψουν από αυτές τις ερωτήσεις, δεν έχουν τέλος, παρά μόνο αρχή.
Μετά από άπειρες θέσεις- απαντήσεις, θα ερωτήσει πάλι ο τελευταίος αναγνώστης: «Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά τελικά ποιά ήταν η ουσία τους; τι μας έμεινε μετά από 4000 απαντήσεις και τον χρόνο που αφιερώσαμε γι'αυτές;» ... για να ξεκινήσει εκ νέου ένας ατελείωτος κύκλος, ερωταπαντήσεων.
Θα τελείωναν όλα ευλογημένα μόνο αν είμασταν θεοφόροι Άγιοι και η κατάθεσή μας Αγιοπνευματική, φανερώνοντας αποκαλυπτικά το θέλημα του Θεού.

Στερούμενος χάριτος, να με συγχωρέσεις λοιπόν που δεν θα τοποθετήσω την δική μου άποψη, (στην ουσία απολογία) ούτε σ΄αυτό το δημοσίευμα, ούτε σε κάποιο άλλο ενδεχομένως.

Αυτό που κυρίως ήθελα να καταθέσω τελειώνοντας, (ομολογία), είναι ότι όπως είπε, με την πολύ αγάπη που τον διακρίνει ο Διονύσης, η συγκεκριμένη σελίδα δεν είναι προσωπική, αλλά ανήκει σε Μικρασιατικό Μητροπολιτικό Ναό, δημιουργήθηκε και συντηρείται με τις ευχές των πνευματικών και την ευλογία του Αγίου Νικολάου.
Ως εκ τούτου, λάθη πιθανώς θα κάνουμε πολλά, αλλά ηθελημένα ψέματα, εκ των πραγμάτων (με την βοήθεια και την χάρη του Θεού και τις ευχές των πνευματικών) δεν θα δείτε.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δεν μπορεί να ιερουργήσει Βασίλη επειδή έχει καθαιρεθεί από το ιερατικό του αξίωμα και είναι απλώς μοναχός.

Όλοι γνωρίζουμε τα γεγονότα, που μεσολάβησαν πριν την εκθρόνιση και την καθαίρεση του σημερινού μοναχού Ειρηναίου. Η σημερινή του κατάσταση δεν χαροποιεί κανένα Χριστιανό. Είναι όμως αποτέλεσμα των δικών του επιλογών.

Προφανώς δεν είναι φυλακισμένος (Ποιος τον φυλάκισε, οι Ισραηλινοί; Ποιος άλλος μπορεί να έχει τέτοια εξουσία μέσα στο Ισραήλ;), επομένως δεν ισχύουν όσα λέτε για τους φυλακισμένους. Μπορεί να εγκαταλείψει το οίκημα στο οποίο βρίσκεται, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα παραιτηθεί από τις αξιώσεις του στον Πατριαρχικό θρόνο. Φαίνεται, επομένως, ότι παραμένει αμετανόητος, ως προς αυτό, κι έτσι καταδικάζει τον εαυτό του στον ιδιότυπο αυτό εγκλεισμό. (Η κατάσταση μου θυμίζει έντονα την παρόμοια περίπτωση των "εγκλεισμένων" της Εσφιγμένου).

Είναι μια περίεργη, δυσάρεστη και λυπηρή για όλους τους Χριστιανούς κατάσταση, για την οποία ας προσευχόμαστε στο Θεό να δώσει την καλύτερη για όλους (και τον ίδιο τον πρώην Πατριάρχη Ειρηναίο) λύση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε και ίσως σας ενδιαφέρουν”