123 έγραψε:το λάδι της ελιας για να ειναι ασβηστη η πιστη η ελπιδα και η προσμονη...
Τι θες να πεις ότι δεν γνώριζε ο Κύριος τη σημασία των δώρων........
θελω να πω οτι ηταν βρεφος τα συμβολα τα ηξεραν οι μαγοι
και οχι ο ιδιος.
Το προσπερνώ αυτό για να πάμε παρακάτω. Σκέψου το λίγο. Θα του έδινε το λάδι για να του δείξει ότι θα έμενε άσβεστη η πίστη, η ελπίδα και η προσμονή των ανθρώπων? Πράγμα που δεν γίνεται μέχρι σήμερα? Δώρο "προσποίηση"? Τάχα σαν ευχή?
Τα δώρα που του πήγαν ήταν σημαντικά, αληθινά ανά τους αιώνες και προφητικά.
Ψάχνουμε κάτι ισάξιο.
φοβαμε οτι δεν καταλαβες τον τροπο σκεψης μου...
σκεψου τι καινε απο αιωνες οι καντηλες και τι θα συνεχισουν να καινε?
τι ποιο ισαξιο απο αυτο που μενει παντα αναμενο στην καντηλα ???
δες το ποιο περα απο την λεξη και τις αξιες....
κανενας χρυσος δεν εχει αξια αν δεν δοθει σε καταλληλα χερια ,κανενα λιβανι δεν εχει αξια αν δεν αναγνωριζει καποιος τη μυρωδια του..
Μάνο εγώ που μόλις τώρα έκλεισα τα 25 μπορώ λες να συμμετάσχω?
Πανελλήνιος Διαγωνισμός...!!! ο 4ος μάγος
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Απ ότι ελέχθη, ο χρυσός συμβολίζει τη βασιλεία του Θεού.
Το λιβάνι την Θεϊκή του ιδιότητα.
Τα σμύρνα τον θάνατό του.
Και για να βάλω από κάτω και το λάδι που συμβολίζει τις αρετές των ανθρώπων. Κολλάει? Τι λες?
Άσε που το λάδι δεν συμβολίζει τις αρετές αλλά τις προσευχές που κάνουμε και γίνονται φως (καντήλι) για να φτάσουν μέχρι τον Κύριο.
Εν πάσει περιπτώσει, όπως το δει κανείς, απλά κουβέντα κάνουμε και ανταλλαγή απόψεων. Είναι ένα θέμα που μόνο υποκειμενικές γνώμες επιδέχεται.
Λάδι? Εντάξει λάδι...να μη στεναχωρούμε και τον Μάνο ππου βαρέθηκε το μπλα μπλα....
Και για να βάλω από κάτω και το λάδι που συμβολίζει τις αρετές των ανθρώπων. Κολλάει? Τι λες?
Άσε που το λάδι δεν συμβολίζει τις αρετές αλλά τις προσευχές που κάνουμε και γίνονται φως (καντήλι) για να φτάσουν μέχρι τον Κύριο.
Εν πάσει περιπτώσει, όπως το δει κανείς, απλά κουβέντα κάνουμε και ανταλλαγή απόψεων. Είναι ένα θέμα που μόνο υποκειμενικές γνώμες επιδέχεται.
Λάδι? Εντάξει λάδι...να μη στεναχωρούμε και τον Μάνο ππου βαρέθηκε το μπλα μπλα....
:D Αδίκησες τον οινον .123 έγραψε:Απ ότι ελέχθη, ο χρυσός συμβολίζει τη βασιλεία του Θεού.
:D έλαιον και οίνον καλίτερα σαν συμβολο της ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΑΥΤΟΥ
γιατι λέει η γραφή :
Λουκάς 10
Σαμαρείτης δε τις οδοιπορών ήλθεν εις τον τόπον όπου ήτο, και ιδών αυτόν εσπλαγχνίσθη,
34 και πλησιάσας έδεσε τας πληγάς αυτού επιχέων έλαιον και οίνον, και επιβιβάσας αυτόν επί το κτήνος αυτού, έφερεν αυτόν εις ξενοδοχείον και επεμελήθη αυτού·
ε και τα μυστηρια της ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΑΥΤΟΥ είναι !Το έλαιον και ο οίνος που αναφέρονται στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη, συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας
Ιατρικως το λάδι μαλακτικό το κρασί απολυμαντικό .
Δεν βάζει μονο λάδι .Δεν βάζει μονο κρασί . Αλλα έλαιον και ο οίνο
Χμ!Κάτι θέλει να πει ... Θα το σκεφτώ ...
Πάντως
Το ελαιον στο βαπτισμα και το ευχαιλεο , το κρασί στην μεταληψη στον γάμο ....
Αρτος + ελαιο +οινος + θυμιαμα η ποσφορά που πάμε οι πιστοι στην λειτουργία ...
Τώρα θα μου πεις αλλο πιστοί αλλο Μάγοι !
Τι λες για μια πομαντική ράβδο ?
Στο κάτω κάτω Ποιμένας χωρις ράβδο ....
sotirio επειδή με ρωτάς... δεν συμφωνώ. Ο Κϋριος δεν έχει ανάγκη από τίποτα υλικό.
Πως το βλέπεις δηλ. Να του πάει ο μάγος (δεν έχει καμία σχέση με τους μάγους που λέμε σήμερα) ένα ραβδί...??????
Αε μπούμε στο πνεύμα της εποχής και στην πρόθεση του μάγου. Να μην υστερεί από τους άλλους 3 βέβαια...
Και φυσικά δεν έχω καμιά τρανταχτή απάντηση. Απλά προβληματίζομαι.
Είπα κάποια στιγμή ότι ίσως θα έπρεπε να συνδέσουμε το δώρο με την Δευτέρα Παρπυσία αφού τις άλλες ενέργεις τις έδεικαν με τα δώρα. Έτσι για να κλείσει ο κύκλος όλων των Προφητειών.
Πως το βλέπεις δηλ. Να του πάει ο μάγος (δεν έχει καμία σχέση με τους μάγους που λέμε σήμερα) ένα ραβδί...??????
Αε μπούμε στο πνεύμα της εποχής και στην πρόθεση του μάγου. Να μην υστερεί από τους άλλους 3 βέβαια...
Και φυσικά δεν έχω καμιά τρανταχτή απάντηση. Απλά προβληματίζομαι.
Είπα κάποια στιγμή ότι ίσως θα έπρεπε να συνδέσουμε το δώρο με την Δευτέρα Παρπυσία αφού τις άλλες ενέργεις τις έδεικαν με τα δώρα. Έτσι για να κλείσει ο κύκλος όλων των Προφητειών.
Ετσι το σκεφτηκα αρχικά και προτινα αυλο δώρο123 έγραψε:sotirio επειδή με ρωτάς... δεν συμφωνώ. Ο Κϋριος δεν έχει ανάγκη από τίποτα υλικό. .....
"Τι σοι προσενέγκωμεν, Χριστέ, ότι ώφθης επί γης άνθρωπος δι' ημάς; Έκαστον γαρ των υπό σου γενομένων κτισμάτων την ευχαριστίαν σοι προσάγει. Οι άγγελοι τον ύμνον, οι ουρανοί τον αστέρα, οι μάγοι τα δώρα, οι ποιμένες το θαύμα, η γη το σπήλαιον, η έρημος την φάτνην, ημείς δε μητέρα παρθένον...".
Ναι ας κάνουμε την ψυχή μας Θεό- δόχον ωστε να τεχθει και μεσα μας ο Ιησους .... να γίνει και σε μας το Θέλημα του θεού ....
Μα το ελαοον που λες δεν ειναι υλικό ?
Συμβολικο μαλλον ενοεις σαν τα αλλα δωρα
Συμβολικό δώρο η Ραβδος το πιο συνηθισμένο σε Αρχιερείς !
Ούτε τον χρυσό , το λιβάνι , τα σμύρνα είχε ανάγκη ! Συμβολα ειναι ..
Όπως ο χρυσός γιατί είναι βασιλέας της καρδιάς μας και όχι μόνο
έτσι και η Ποιμαντική Ράβδος σαν σύμβολο του ότι είναι ο καλός Ποιμήν , ο Αιώνιος Αρχιερέας ....
Και εν κοιλάδι σκιάς θανάτου εάν περιπατήσω, δεν θέλω φοβηθή κακόν· διότι συ είσαι μετ' εμού· η ράβδος σου και η βακτηρία σου, αύται με παρηγορούσιν.
Τι λεει ο Ησαΐας ?
Ησαΐας 11
1. Και θέλει εξέλθει ράβδος εκ του κορμού του Ιεσσαί, και κλάδος θέλει αναβή εκ των ριζών αυτού·
2. και το πνεύμα του Κυρίου θέλει αναπαυθή επ' αυτόν, πνεύμα σοφίας και συνέσεως, πνεύμα βουλής και δυνάμεως, πνεύμα γνώσεως και φόβου του Κυρίου·..
και θέλει κάμει αυτόν οξύνουν εις τον φόβον του Κυρίου, ώστε δεν θέλει κρίνει κατά την θεωρίαν των οφθαλμών αυτού ουδέ θέλει ελέγχει κατά την ακρόασιν των ωτίων αυτού·..
4 αλλ' εν δικαιοσύνη θέλει κρίνει τους πτωχούς, και εν ευθύτητι θέλει υπερασπίζεσθαι τους ταπεινούς της γής· και θέλει πατάξει την γην εν τη ράβδω του στόματος αυτού, και διά της πνοής των χειλέων αυτού θέλει θανατόνει τον ασεβή.
5 Και δικαιοσύνη θέλει είσθαι η ζώνη της οσφύος αυτού και πίστις η ζώνη των πλευρών αυτού.
6 Και ο λύκος θέλει συγκατοικεί μετά του αρνίου, και λεοπάρδαλις θέλει αναπαύεσθαι μετά του εριφίου· και ο μόσχος και ο σκύμνος και τα σιτευτά ομού, και μικρόν παιδίον θέλει οδηγεί αυτά.
7 Και η δάμαλις και η άρκτος θέλουσι συμβόσκεσθαι, τα τέκνα αυτών θέλουσιν αναπαύεσθαι ομού, και ο λέων θέλει τρώγει άχυρον καθώς ο βους.
8 Και το θηλάζον παιδίον θέλει παίζει εις την τρύπαν της ασπίδος, και το απογεγαλακτισμένον παιδίον θέλει βάλλει την χείρα αυτού εις την φωλεάν του βασιλίσκου.
9 Δεν θέλουσι κακοποιεί ουδέ φθείρει εν όλω τω αγίω μου όρει· διότι η γη θέλει είσθαι πλήρης της γνώσεως του Κυρίου, καθώς τα ύδατα σκεπάζουσι την θάλασσαν.
10 Και εν εκείνη τη ημέρα προς την ρίζαν του Ιεσσαί, ήτις θέλει ίστασθαι σημαία των λαών, προς αυτόν θέλουσι προστρέξει τα έθνη, και η ανάπαυσις αυτού θέλει είσθαι δόξα.
ράβδος εκ του κορμού του Ιεσσαί
Ιερεμίας 10 :Η μερίς του Ιακώβ δεν είναι ως αυτά· διότι αυτός είναι ο πλάσας τα πάντα, και ο Ισραήλ είναι η ράβδος της κληρονομίας αυτού· Κύριος των δυνάμεων το όνομα αυτού.
Διαβασε και αυτό :
Και ελάλησε Κύριος προς τον Μωϋσήν λέγων,
2 Λάλησον προς τους υιούς Ισραήλ, και λάβε παρ' εκάστου αυτών ράβδον κατά τον οίκον των πατέρων αυτών, παρά πάντων των αρχόντων αυτών κατά τον οίκον των πατέρων αυτών, δώδεκα ράβδους· εκάστου το όνομα επίγραψον επί της ράβδου αυτού·
3 και το όνομα του Ααρών επίγραψον επί της ράβδου του Λευΐ, επειδή μία ράβδος θέλει είσθαι δι' έκαστον αρχηγόν του οίκου των πατέρων αυτών·
4 και θέλεις αποθέσει αυτάς εν τη σκηνή του μαρτυρίου έμπροσθεν του μαρτυρίου, όπου θέλω ευρίσκεσθαι μεθ' υμών·
5 και η ράβδος του ανθρώπου, όντινα εκλέξω, θέλει βλαστήσει και θέλω κάμει να παύσωσιν απ' έμπροσθέν μου οι γογγυσμοί των υιών Ισραήλ, τους οποίους αυτοί γογγύζουσιν εναντίον σας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Τετ Νοέμ 22, 2006 5:49 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΝ
maria78 έγραψε:Ο Χριστός όταν ήταν στην Γη δεν είχε και υλικές ανάγκες;Δεν πείνασε,δεν κρύωσε,δεν χρειάστηκε ένα μέρος για να μείνει;
Απο αυτή την σκοπιά τότε ο Χριστός δεν είχε ούτε έχει "ανάγκη" κανενός είδους δώρο από εμάς.
Στην ουσία τα δώρα που προσφέρουμε είναι από τα δώρα που μας δίνει ο ίδιος πρώτος.
Λάδι και έλαιον ίσον ευχέλαιον Άν ήταν ένα απλό λάδι μαγειρέματος τότε δεν θα έλεγε να φωνάξουμε τους πρεσβυτέρους της Εκκλησίας αλλά θα μου έλεγε να φωνάξω την γειτόνησα μου να με αλίψει.
Και δίδω πιο σοβαρή ομολογία τι είναι το λάδι μέσα στην Εκκλησία και όχι στην κουζίνα. Το ίδιο λάδι αλλά με διαφορετικές χρήσεις και αποτελέσματα
Αποστολικαί διαταγές και στην σελίδα 201-όποιος το έχει. Έίναι το μόνο βιβλίο που έχει περάσει από οικουμενική Σύνοδο ¨Εκτη οικουμενική στοίχος-2-γραμμένο από τον Κλήμη Ρώμης διαταγή Πέτρου και Παύλου
ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ συμβολίζει τον θάνατο του Ιησού, το νερό την ταφή, το ΛΑΔΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, η σφραγίδα την Σταύρωση, και το ΜΥΡΟ την επιββεβαίωση της ομολογίας. Η αναφορά του Πατέρα γίναται επειδή είναι ο αίτιος και εκείνος που έστειλε τον Χριστό. Η αναφορά του Πνεύματος ως Μαρτυρος.. Η κατάδυση συμβολίζει ότι ο βαπτιζόμενος πεθαίνει μαζί με τον Χριστό, και η ανάδυση. ότι ανασταίνεται αφού ταφηκε μαζί με τον Χριστό Γιαυτό και σε πολλά σημεία των Γραφών μας θυμίζουν ότι χωρίς την βάπτηση δεν υπάρχει σωτηρία ΑΜΗΝ
καλημερες πολλες και βροχερες σημερα σε ολους..
μιλησα για λάδι .....
για αυτο το λάδι που αιώνες τώρα χρησιμοποιούν οι χριστιανοί
για αυτο που πάμε σε κάθε λογής εκκλησίες και ξωκλήσια
για αυτο που κάθε καντήλα μένει ασβηστη.
για αυτό που "βαζει " κάποιος οταν γίνετε νονος,αυτο που μας δίνουν σε κάθε ευχαιλεο....
για αυτο μονο για αυτο.
αυτό σκέφτηκε το απλοικό μου μυαλό συγχωρέστε το
αν δεν θέλει συνθετες σκέψεις,αν δεν θελει χρησιμότητες για ολα
μιλησα για λάδι .....
για αυτο το λάδι που αιώνες τώρα χρησιμοποιούν οι χριστιανοί
για αυτο που πάμε σε κάθε λογής εκκλησίες και ξωκλήσια
για αυτο που κάθε καντήλα μένει ασβηστη.
για αυτό που "βαζει " κάποιος οταν γίνετε νονος,αυτο που μας δίνουν σε κάθε ευχαιλεο....
για αυτο μονο για αυτο.
αυτό σκέφτηκε το απλοικό μου μυαλό συγχωρέστε το
αν δεν θέλει συνθετες σκέψεις,αν δεν θελει χρησιμότητες για ολα