33 Ο δε επιστραφείς και ιδών τους μαθητάς αυτού, επετίμησε τον Πέτρον λέγων• Ύπαγε οπίσω μου, Σατανά• διότι δεν φρονείς τα του Θεού, αλλά τα των ανθρώπων.
Λουκάς 11 ¨: 37 Και αφού ελάλησε ταύτα, Φαρισαίός τις παρεκάλει αυτόν να γευματίση εν τω οίκω αυτού· εισελθών δε εκάθησεν εις την τράπεζαν.
38 Ο δε Φαρισαίος ιδών εθαύμασεν ότι δεν ενίφθη πρώτον πριν του γεύματος.
39 Και ο Κύριος είπε προς αυτόν· Τώρα σεις οι Φαρισαίοι το έξωθεν του ποτηρίου και του πινακίου καθαρίζετε, το δε εσωτερικόν σας γέμει αρπαγής και πονηρίας.
40 Άφρονες, εκείνος όστις έκαμε το έξωθεν δεν έκαμε και το έσωθεν;
41 Πλην δότε ελεημοσύνην τα υπάρχοντα υμών, και ιδού, τα πάντα είναι καθαρά εις εσάς.
42 Αλλ' ουαί εις εσάς τους Φαρισαίους, διότι αποδεκατίζετε το ηδύοσμον και το πήγανον και παν λάχανον, και παραβλέπετε την κρίσιν και την αγάπην του Θεού· ταύτα έπρεπε να κάμητε και εκείνα να μη αφήσητε.
43 Ουαί εις εσάς τους Φαρισαίους, διότι αγαπάτε την πρωτοκαθεδρίαν εν ταις συναγωγαίς και τους ασπασμούς εν ταις αγοραίς.
44 Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι είσθε ως τα μνημεία, τα οποία δεν φαίνονται, και οι άνθρωποι οι περιπατούντες επάνω δεν γνωρίζουσιν.45 Αποκριθείς δε τις των νομικών, λέγει προς αυτόν· Διδάσκαλε, ταύτα λέγων και ημάς υβρίζεις.46 Ο δε είπε· Και εις εσάς τους νομικούς ουαί, διότι φορτίζετε τους ανθρώπους φορτία δυσβάστακτα, και σεις με ένα των δακτύλων σας δεν εγγίζετε τα φορτία.
47 Ουαί εις εσάς, διότι οικοδομείτε τα μνημεία των προφητών, οι δε πατέρες σας εφόνευσαν αυτούς.
48 Άρα μαρτυρείτε και συμφωνείτε εις τα έργα των πατέρων σας, διότι αυτοί μεν εφόνευσαν αυτούς, σεις δε οικοδομείτε τα μνημεία αυτών.
49 Διά τούτο και η σοφία του Θεού είπε· Θέλω αποστείλει εις αυτούς προφήτας και αποστόλους, και εξ αυτών θέλουσι φονεύσει και εκδιώξει,
50 διά να εκζητηθή το αίμα πάντων των προφητών, το εκχυνόμενον από της αρχής του κόσμου, από της γενεάς ταύτης,
51 από του αίματος του Άβελ έως του αίματος Ζαχαρίου του φονευθέντος μεταξύ του θυσιαστηρίου και του ναού· ναι, σας λέγω, θέλει εκζητηθή από της γενεάς ταύτης.
52 Ουαί εις εσάς τους νομικούς, διότι αφηρέσατε το κλειδίον της γνώσεως· σεις δεν εισήλθετε και τους εισερχομένους ημποδίσατε.
53 Ενώ δε αυτός έλεγε ταύτα προς αυτούς, ήρχισαν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι να διεγείρωσιν αυτόν σφόδρα και να βιάζωσιν αυτόν να ομιλήση, ερωτώντες περί πολλών,
54 ενεδρεύοντες αυτόν και ζητούντες να αρπάσωσί τι από του στόματος αυτού, διά να κατηγορήσωσιν αυτόν.
Μήπως ειπα :Ύπαγε οπίσω μου, Σατανά ?
Μηπως είπα : διότι είσθε ως τα μνημεία, τα οποία δεν φαίνονται, και οι άνθρωποι οι περιπατούντες επάνω δεν γνωρίζουσιν
Μήπως ειπα : Άφρονες
Εγω θέλω να πάω στο πατερα μου
Τι είπα ? Να πάτε στον πατέρα σας κατα το θέλημα σας
Ποιός είναι ο πατέρας σας εσεις καλίτερα απο μένα το γνωρίζεται ....
και το θελημα σας καλίτερα απο μένα το γνωρίζεται ....
Χμ ! ενεδρεύοντες αυτόν και ζητούντες να αρπάσωσί τι από του στόματος αυτού, διά να κατηγορήσωσιν αυτόν.
Μπα !!!
Ειρηνη υμιν !
eortologio_gr έγραψε:
Δεν διανοούμαι καν να πιστέψω οτι κατέχουμε την μόνη αλήθεια και την μόνη οδό που οδηγεί άνωθεν.
Αδυνατώ ακόμη και να σκεφτώ οτι εμείς οι Ορθόδοξοι και μόνο εμείς κατέχουμε τα κλειδιά της θύρας του Παραδείσου.
Αδυνατώ να ακυρώσω μονοκονδυλιά όλες τις άλλες θρησκείες και τις δικές τους θεωρίες για τον δρόμο.
Αδυνατώ να φανατιστώ για κάτι που αποτελεί θρησκευτική επιλογή μου.
Ως εκ τούτου δέχομαι να συμπαρίσταμαι και να συμπροσεύχομαι μέ όλους ο καθένας στον δικό του Θεό με την δικιά του μέθοδο και πίστη.
Η βασική μου αρχή που με έχει καθορίσει σαν άνθρωπο είναι μία : "αγαπάτε αλλήλους"και μέσα στους αλλήλους είναι κο ο Πάπας όπως και μουλάς Ομάρ.
Στην μέθοδο διαφέρουμε και στον τρόπο που μέσα απο την αγάπη προς τον πλησίον θα τον βοηθήσουμε και θα τον συνδράμουμε στις δυσκολίες με όποια πενιχρά μέσα διαθέτουμε.
Συνεπώς οι κραυγές ΑΝΑΞΙΟΣ ή ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ή ΒΛΑΚΑΣ και άλλα συναφή με βρίσκουν αντίθετο, σκεπτικό και αρνητικό, με κατάφορη θλίψη για μια κατρακύλα που μπορεί να πάρει κάποιος τυφλωμένος απο έναν φανατισμό που δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη που δίδαξε ο Ιησούς.
......
και ελάλει τον λόγον παρρησία ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙΛεοφοροι του κόσμου οι δρομοι σας ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ και στενή η Πύλη ....
Σε καταλαβαινω .....
Να πάτε να προσευχηθητε και με τον Βουδα και τον Κουδα οπως με τον Ομαρ και τον Πάπα ..... λεοφοροι του κόσμου οι δρομοι σας .....
Να πάτε και στον πατερα σας κατά το θελημα σας ....
Χαλαρά ...
Ελευθεροι ανθρωποι και Εσεις
Ελευθεροι ομως ανθρωποι και μεις να μεινουμε στο δικο μας στενο και μοναδικο μονοπάτι
ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΑΙΡΕΣΗΣ Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ !
ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΙΗΣΟΥ !
ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ : ΟΤΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ
Ελευθεροι ομως ανθρωποι και μεις να μεινουμε στο δικο μας στενο και μοναδικο μονοπάτι