Μητροπολίτης Άνθιμος εναντίον μίνι...

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Μητροπολίτης Άνθιμος εναντίον μίνι...

Δημοσίευση από LOCKHEART »

πηγή: newsit

Με...ράσα θα επιθυμούσε τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας προκλητικό...

και σκανδαλιστικό το φόρεμα ακόμα και όταν φτάνει μέχρι το γόνατο!!!

“Γιατί; Εμείς που φοράμε τα ράσα μας και όλα τα εσώρουχά μας, κι από πάνω το δεύτερο ράσο, και μας βλέπετε μέσα στον ήλιο του Ιουνίου και του Ιουλίου και του Αυγούστου, πέθανε ποτέ κανείς μας από αυτή την αιτία;” διερωτήθηκε ο κ. Άνθιμος.

“Όπου κι αν βρεθούμε, η παρουσία ιδίως των νεαρών κοριτσιών, με φορέματα μέχρι το γόνατο και πάνω από το γόνατο και κυρίες και δεσποινίδες με τις εμφανίσεις τις σαρκικές περιφερόμενες εις τας οδούς και τας ρύμας και στα κέντρα, και δεν ξέρω πού αλλού, ενίοτε δε και εις την εκκλησία”, συνέχισε.

Ο κ. Ανθιμος χαρακτήρισε τις παραλίες “υπαίθρια κρεοπωλεία” και στηλίτευσε το γεγονός ότι γέμισαν από λουόμενους το Σαββατοκύριακο. Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να πηγαίνουν αν θέλουν στις παραλίες μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής και -φτάνοντας προφανώς στο “ζουμί” του κηρύγματός του- αφού πρώτα καταθέσουν τον οβολό τους στην εκκλησία, η οποία έχει δραματική μείωση εσόδων. “Την περίοδο του τελευταίου διμήνου - τριμήνου ό,τι συγκεντρώνει η Εκκλησία κοντεύει να φτάσει στο ήμισυ από ό,τι ήταν πριν”, υποστήριξε και έστειλε το μήνυμα: “Ο καθένας ας κάνει το χρέος του και ας μη νομίζει ότι μπορεί να σώσει την ψυχή του, όταν ουσιαστικά τη χάνει που προσκολλάται στα χρήματα, στην καλοπέραση, στην επίδειξη, στην επιθυμία και υποταγή στην ανθρώπινη σάρκα”.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Μητροπολίτης Άνθιμος εναντίον μίνι...

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Θα κάνω μια ερώτηση αλλα σας παρακαλώ μην πέσετε να με φάτε απο καλό θα την κάνω ...

Τι είναι ποιο σκανδαλώδες οι δηλώσεις του Άνθιμου ; ή παρουσία του Παπα-Χρήστου στα γήπεδα ;
Και σκανδαλώδες όχι για την παράδοση κλπ αλλά για την κοινωνία όσο αφορά για να έρθει κόσμος στην Εκκλησία .

Την λέω απο καλό την ερώτηση ....
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

αν καταλαβα καλα ειναι αποδεκτο να παμε στο υπαιθριο κρεοπωλειο αν και εφοσον καταθεσουμε πρωτα τον οβολο μας.
Μαλιστα. Πιστευω οτι μπορει να ειπε για το μινι ή το μίντι αλλά όχι οτι επιτρεπεται εφοσον παμε πρωτα να εκκλησιαστούμε γιατί δεν επιτρέπεται έτσι κι αλλιως.
μαλλον ο δημοσιογραφος θα συνεδεσε με πρωτοβουλια του αυτα τα δυο....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Εγώ το άκουσα το κήρυγμα του κ.κ. Ανθίμου και το νόημα του ήταν απόλυτα φυσιολογικό και ορθόδοξο. Απλά οτιδήποτε ενοχλεί, πρέπει και να συκοφαντηθεί για να μην τύχει και το λάβει κανείς σοβαρά και χάσουν τον πελάτη. Μην τύχει και δεν αλλάξουν τις προτάσεις (ή αφαιρέσουν κάποιες) και φανερωθεί το αληθινό νόημα... θα στριφογυρίζουν στον τάφο τους... Φαγώθηκαν σήμερα όλοι να λένε για τον Άνθιμο.... sites στο internet, στην Ελληνοφρένεια (προς μεγάλη μου απογοήτευση ο πατέρας μου ακούει σκαϊ) και ξέρω γω που αλλού... Έλεος... αηδίασα... κάτι καλό δεν ξέρουν να πουν;
Τι είναι ποιο σκανδαλώδες οι δηλώσεις του Άνθιμου ; ή παρουσία του Παπα-Χρήστου στα γήπεδα ;
Για μένα είναι -με το συμπάθιο κιόλας- ο π. Χρήστος. Βρίσκω εντελώς άσχετη την συμπεριφορά του, με αυτήν που θα έπρεπε να έχει ένας παπάς... Τουλάχιστον ο Άνθιμος είναι μέσα στην εκκλησία, όχι μέσα στο γήπεδο.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ετσι όπως διαβάζω αυτά που είπε ο Μητροπολίτης Ανθιμος, μου φαίνονται κάπως υπερβολικά και δεν με αναπαύουν.

Αλλά βέβαια, αυτά που διάβασα είναι αποσπασματικά, ίσως η Παρασκευή που άκουσε ολόκληρο το κήρυγμα να έχει τελικά δίκιο.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Φτιαξανε οι δημοσιογραφοι τα δικα τους χαλια
και πιασανε τον Ανθιμο τωρα
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
vivika
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vivika »

Θα αντιπαρέλθω τα περί ενδυμασίας ...
και θα ήθελα να θυμηθούν όσοι αλεξιπτωτιστικά παρουσιάζονται στα μυστήρια,
το κεράκι που ανάβουν στην εκκλησία τους εμποδίζει να εμφανιστούν, ε; :45

Αλοίμονο, ξέχασα, η οικονομική κατάστασή μας είναι τόσο σοβαρή που μπορούμε να διαθέσουμε 4 Ευρώ για ξαπλώστρα ή ομπρέλα στην παραλία αλλά δεν μπορούμε να διαθέσουμε χ,χχ λεπτά του Ευρώ για να ανάψουμε ένα κεράκι... :45

Σε ό,τι αφορά το δίσκο, στην εκκλησία που συνήθως πάω εδώ στα β.π. της Αθήνας, δεν έχω δει να κρατάει η Επίτροπος κάνα μαστίγιο για να δώσεις υποχρεωτικά τον οβολό σου, ούτε έχω ακούσει ότι πρέπει να δώσεις χ ποσό στο δίσκο... :45

Διορθώστε με αν κάνω λάθος...
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Εγώ πιστεύω πως το κύρηγμα του σεβασμιοτάτου Ανθίμου είναι απολύτως ορθόδοξο! Εντάξει μπορεί να μην είναι εγκληματικό να πηγαίνουμε σε μια παραλία ή το να φοράνε οι γυναίκες έστω ένα φόρεμα μέχρι τα γόνατα αλλά τους λόγους του εμείς δεν μπορούμε να τους συλλάβουμε με την εκοσμικευμένη μας αντίληψη.
Για τον παπα Χρήστο τα είπα σε άλλο ποστ. Ας κάνει ότι τον αναπαύει. Και λένε κάποιοι πως ακόμη και αν δεις ιερέα να πορνεύει δεν πρέπει να τον διαπομπεύσεις και να τον στυλιτεύσεις. Θα ένιωθα (για να το πω πιο ωμά) τέλειως ανάξιος και ανίκανος να κακοχαρακτηρίσω κάποιον που τελεί τα ιερά μυστήρια και όλόκληρη Θεία Λειτουργία κάθε φορά όταν εγώ με το ζόρι και μετα βίας διαβάζ το απόδειπνο κάθε μέρα και στην όταν πηγαίνω στην εκκλησία στο τσακ προλαβαίνω το Ευαγγέλιο.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

vivika ΣΚΟΡΑΡΕΣ!!!!!!! :wav
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”