Ioanath έγραψε:Προσωπικά όταν έχω την τύχη να διαβάσω κάποιο αξιόλογο τέτοιο βιβλίο όχι μόνο δεν με απομακρύνει από την Πίστη μου στο Θεό αλλά αντίθετα την ισχυροποιεί.....
Ας επιστρέψουμε στην αρχή αδελφέ μου...
:-B
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
Ioanath έγραψε:Προσωπικά όταν έχω την τύχη να διαβάσω κάποιο αξιόλογο τέτοιο βιβλίο όχι μόνο δεν με απομακρύνει από την Πίστη μου στο Θεό αλλά αντίθετα την ισχυροποιεί.....
Εχεις πολλά βιβλια Μisha μας Εδω εχω μια εικονα του ΙησουMisha έγραψε:κάπου γράφει ο Αγιος Μάξιμος ο Ομολογητής (θα κοιτάξω να βρω το απόσπασμα) πως ο Θεός είναι πιο κοντά σε αυτο που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος ως "Μη-Είναι" ,παρά στο "Είναι".
οι Ανατολικοί φτάνουν σε έσχατες υπερβατικές εμπειρίες ,για τα ανθρώπινα μέτρα..φτάνουν μέχρι εκεί που ο κτιστός ανθρώπινος νους μπορεί να φτάσει...
δλδ πάνω από το Ο ,στο χείλος του Μεγάλου Κενού,στα πρόθυρα της ανυπαρξίας......
κι αυτά που παρατηρούν από την ακρη αυτού του κρημνού,περιγραφουν....
επειδή λείπει η εμπειρία της Ακτιστης Χάριτος μπερδεύονται εκεί ...ε,και νομίζουν πως αυτό είναι το Ολον..(μάλιστα έχουν και καποια πολύ όμορφα καλλιγραφήματα-ιδεογράμματα για να το απεικονίσουν)
μετά μπαίνουν και τα ταγκαλάκια που προσεγγίζουν τον νου ,φουσκώνουν τον εγωισμό και γίνεται το μπέρδεμα χειρότερο...
(δεν ισχύει για όλους αυτό,υπάρχουν αυθεντικοί και ταπεινοί άνθρωποι και στα ανατολικά φιλοσοφικοθρησκευτικά ρεύματα- εδώ κανουμε μια προσπάθεια γεινικής προσέγγισης της "θεολογίας " τους)
Σαν έξυπνος παρατηρητής που είμαι ρωτώ : όλοι αυτοί οι οικουμενο-ιδνουιστες περίεργοι όταν πεθαίνουν και πάνε για κρίση στον ένα και μοναδικό Ορθόδοξο θεό μας, είναι δεδομένο οτι όλοι θα πάνε στην κόλαση αφού δεν θα ξέρουν να αρθρώσουν ούτε μία Ορθόδοξη λέξη και δεν θα έχουν καμία σχεση με τους Αγίους μας για να μεσιτεύσουν γι'αυτούς για ευνοικότερη κρίση..sotirio έγραψε: Οι οικουμενιστες και οι ινδοιστες εχουν πολλα μονοπάτια , πολλα Δάρμα στα σανσκριτικά ... που οδηγουν στο 0 Θεό ...
Εχεις πολλά βιβλια Μisha μας Εδω εχω μια εικονα του Ιησου
ο ΩΝ γραφει , ο Υπαρκτος οχι ο Ανιπαρκτος .....
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο ?eortologio_gr έγραψε:Είναι αληθές αυτό ?
Είναι δυνατόν να είναι αληθές ?
Είναι δυνατόν να πιστεύουμε οτι μπορεί να είναι αληθές ?
Είναι δυνατόν να φέρουμε τόσο μεγάλες παρωπίδες εν έτει 2006 ?
Είναι δυνατόν να πιστεύουμε οτι είμαστε οι μόνοι που κατέχουμε τα κλειδιά ?
Δεν το χωράει το μυαλό μου
Και ο Πατηρ ΩΝMisha έγραψε:Εχεις πολλά βιβλια Μisha μας Εδω εχω μια εικονα του Ιησου
ο ΩΝ γραφει , ο Υπαρκτος οχι ο Ανιπαρκτος .....
Ο όντως ΩΝ ή ο "Εγώ Ειμί" της Π.Διαθήκης είναι απρόσιτος χωρίς τον Σαρκωμένο Θεό Λόγο......
ο καθείς αντιλαμβάνεται τα πράγματα κατά τα μέτρα του....
άλλος βλέπει παντού εχθρούς,αιρετικούς και μάγισσες που πρέπει να κάψει κι άλλος αδελφούς που εναγωνίως προσπαθούν να δουν πίσω από το παραπέτασμα των αισθητών με όσο μυαλό και Χάρη διαθέτουν...