ROMFAIA έγραψε: ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ? ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ?
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ LIGHT ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ (ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΩ ΖΟΡΙΖΟΜΑΙ).
αναλλοίωτο είναι το δόγμα και η ηθική..άλλοι κανόνες έχουν μεταβληθεί κατα τη διάρκεια των αιώνων (πχ η αγαμία των επισκόπων,η ενδυμασία των κληρικών,η λειτουργική τάξη κλπ..)
όπως καλά γνωρίζεις φίλη Ζωή,ως ειδήμων που είσαι,έχουν περάσει ως ορθόδοξα πράγματα που είναι εντελώς κοσμικά όπως είναι η αυτοκρατορική ενδυμασία των αρχιερέων(προιον της βυζαντινής παρακμής),οι υπερβολικές προσφωνήσεις (πχ παναγιωτατος) και αρκετά ακόμα.ROMFAIA έγραψε:ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΧΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΣΟ ΠΙΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΣΤΟΝ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΩ ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΜΙΑ ΚΑΚΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ.
και αρκει η ομολογία της ορθοδοξίας χωρίς ορθό βίο;;;;
"συ πιστευεις ὁτι εἱς εστιν ὁ θεος. καλως ποιεις. και τα δαιμονια πιστευουσιν και φρισσουσιν. θελεις δε γνωναι, ω ανθρωπε κενε, ὁτι ἡ πιστις χωρις των εργων αργη εστιν; αβρααμ ὁ πατηρ ἡμων ουκ εξ εργων εδικαιωθη ανενεγκας ισαακ τον υἱον αυτου επι το θυσιαστηριον; βλεπεις ὁτι ἡ πιστις συνηργει τοις εργοις αυτου και εκ των εργων ἡ πιστις ετελειωθη, και επληρωθη ἡ γραφη ἡ λεγουσα· επιστευσεν δε αβρααμ τω θεω και ελογισθη αυτω εις δικαιοσυνην. και φιλος θεου εκληθη. ὁρατε ὁτι εξ εργων δικαιουται ανθρωπος και ουκ εκ πιστεως μονον. ὁμοιως δε και ῥααβ ἡ πορνη ουκ εξ εργων εδικαιωθη, ὑποδεξαμενη τους αγγελους και ἑτερα ὁδω εκβαλουσα; ὡσπερ γαρ το σωμα χωρις πνευματος νεκρον εστιν, οὑτως και ἡ πιστις χωρις των εργων νεκρα εστιν."(επιστολή Ιακώβου)
ROMFAIA έγραψε: ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ LOVETHING.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΤΙ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ FORUM.
ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ!!! ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.... :D
δε μας περισσεύει κανείς...προσωπικά χαιρομαι που είσαι μαζί μας κι εσυ κι ο ΡΑΤΙΕΝΤ κι ο umarth κι ο Σωτηριο κι ο lovethink κι ο Ιoanath
και παρα τις διαφωνίες (η ομοφωνία είναι βαρετή ) χαίρομαι την διαδικτυακή αναστροφή σας και θα ήθελα να τα πουμε κι από κοντά.....