Ιστορικά θέματα για το Ισλάμ

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΟΙ ΦΟΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

vasilis_m21 έγραψε:Xάρη είπες για δυστυχισμένη μουσουλμάνα. Γιατί, μία κοπέλα που της λέει η θρησκεία της να φοράει φούστες μέχρι τον αστράγαλο και την κοροϊδεύουν όλα τα παιδιά στο σχολείο για τις ιδέες της δεν είναι δυστυχισμένη;
Αυτές τις μέρες δείχνει η τηλεόραση φανατικούς ισλαμιστές να κάνουν απειλές σχετικά με την επίσκεψη του πάπα. Και αυτοί, πιστεύουν στο αλάνθαστο της θρησκείας τους όπως και εμείς.

¨¨Οπως και εμείς; Μεγάλη πολύ μεγάλη κουβέντα..
Πριν λίγο είχα γράψει ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ..>Ενα σπουδαίο κομμάτι που αποδυκνύει από που βαστάει η σκούφια μας, με στοιχεία πολύ όμορφα αν δεν το διάβασες κάντω τώρα.
΄Το θεωρώ σαν ύβρεις να παραληλίζω την Ορθοδοξία μας με όποια άλλη λεγόμενη θρησκεία Από που παράλαβε ο Μωάμεθ αυτήν την λεγόμενη θρησκεία; Πέθανε το 632 σε ηληκία 65 ετών. ¨Ετσι λοιπόν κάθε λίγο βγαίνει και μία καινούρια θρησκεία και μας λέει. Κάντε στη πάντα, δεν τα λέτε καλά, αυτή είναι η αλήθεια. Δηλαδή γύρησαν τα πόδια να χτυπίσουν το κεφάλι. Να παραδειγμάτίζεται όλες τις άλλες θρησκείες μεταξύ τους και όχι με την Ορθοδοξία..ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ να τους εξυψόνουμε βάζοντας τους δίπλα μας
Voliotis
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: ΟΙ ΦΟΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Δημοσίευση από Voliotis »

Harrys1934 έγραψε:
vasilis_m21 έγραψε:Xάρη είπες για δυστυχισμένη μουσουλμάνα. Γιατί, μία κοπέλα που της λέει η θρησκεία της να φοράει φούστες μέχρι τον αστράγαλο και την κοροϊδεύουν όλα τα παιδιά στο σχολείο για τις ιδέες της δεν είναι δυστυχισμένη;
Αυτές τις μέρες δείχνει η τηλεόραση φανατικούς ισλαμιστές να κάνουν απειλές σχετικά με την επίσκεψη του πάπα. Και αυτοί, πιστεύουν στο αλάνθαστο της θρησκείας τους όπως και εμείς.

¨¨Οπως και εμείς; Μεγάλη πολύ μεγάλη κουβέντα..
Πριν λίγο είχα γράψει ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ..>Ενα σπουδαίο κομμάτι που αποδυκνύει από που βαστάει η σκούφια μας, με στοιχεία πολύ όμορφα αν δεν το διάβασες κάντω τώρα.
΄Το θεωρώ σαν ύβρεις να παραληλίζω την Ορθοδοξία μας με όποια άλλη λεγόμενη θρησκεία Από που παράλαβε ο Μωάμεθ αυτήν την λεγόμενη θρησκεία; Πέθανε το 632 σε ηληκία 65 ετών. ¨Ετσι λοιπόν κάθε λίγο βγαίνει και μία καινούρια θρησκεία και μας λέει. Κάντε στη πάντα, δεν τα λέτε καλά, αυτή είναι η αλήθεια. Δηλαδή γύρησαν τα πόδια να χτυπίσουν το κεφάλι. Να παραδειγμάτίζεται όλες τις άλλες θρησκείες μεταξύ τους και όχι με την Ορθοδοξία..ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ να τους εξυψόνουμε βάζοντας τους δίπλα μας
Με αυτή τη λογική εμείς είμαστε οι πλανεμένοι και οι Εβραίοι οι σωστοί. Η θρησκεία τους δεν είναι παλαιότερη από τη δική μας;

Συγγνώμη, δεν τα εννοώ αυτά που λέω. Απλώς θέλω να τονίσω πως δεν έχει σχέση η χρονική στιγμή δημιουργίας μιας θρησκείας. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να δημιουργήσει ένα θρήσκευμα οποιασδήποτε μορφής, θεωρώντας τον εαυτό του σωστό και τους άλλους πλανεμένους.

π.χ. Οι Ορθόδοξοι δε θεωρούν τους Καθολικούς πλανεμένους, έχοντας κάποια αποδεικτικά στοιχεία;

Έτσι και οι Καθολικοί έχουν ορισμένους λόγους για να θεωρούν τους Ορθοδόξους πλανεμένους, με δικά τους στοιχεία.

Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται σε κάθε θρησκεία ή αίρεση.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Ναι, όποιος συναναστραφεί με θρησκευόμενους αλλόθρησκους/ετερόδοξους, θα δει ότι όπως τους θεωρούμε εμείς αιρετικούς, εξίσου αιρετικούς θεωρούν και αυτοί εμάς, με τον ίδιο ζήλο.

Δεν μου απάντησες όμως Χάρη, αποκαλείς δυστυχισμένες της μουσουλμάνες, και σε ρωτάω, οι ορθόδοξες θεούσες που έχουν χαρακτηριστική εξωτερική εμφάνιση (φούστες μέχρι τον αστράγαλο, δεν ξυρίζονται, πιάνουν τα μαλλιά κότσο), δεν είναι και αυτό κάτι αντίστοιχο; Ο κόσμος τις αντιμετωπίζει σαν κωμικό θέαμα.
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

vasilis_m21 έγραψε: Δεν μου απάντησες όμως Χάρη, αποκαλείς δυστυχισμένες της μουσουλμάνες, και σε ρωτάω, οι ορθόδοξες θεούσες που έχουν χαρακτηριστική εξωτερική εμφάνιση (φούστες μέχρι τον αστράγαλο, δεν ξυρίζονται, πιάνουν τα μαλλιά κότσο), δεν είναι και αυτό κάτι αντίστοιχο; Ο κόσμος τις αντιμετωπίζει σαν κωμικό θέαμα.
Συγνώμη που παρεμβαίνω σε ένα ερώτημα που έθεσες στον Χάρη αλλά με αφορά άμεσα το θέμα αυτό.
Γιατί μιλάς έτσι απαξιωτικά για κάποιες κυρίες του Θεού αποκαλώντας αυτές θεούσες?
Τι εννοείς χαρακτηριστική εμφάνιση με την περιγραφή μακριά φούστα?
Τι θες να πεις με τα αξύριστα πόδια? Που τα βλέπεις κάτω από τη μακριά φούστα?
Ο κότσος γιατί σε ενοχλεί? Τι δείχνει? ασέβεια? απιστία? τι?

Δηλ. αν φορέσω παντελόνι, ξυρίσω τα πόδια μου, κόψω ταν κότσο και φτιάξω τα μαλιά μου πλατινέ, θα είμαι περισσότερο αρεστή στον Θεό? Πιο καλός άνθρωπος? πιο Χριστιανή?
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

123 έγραψε:
vasilis_m21 έγραψε: Δεν μου απάντησες όμως Χάρη, αποκαλείς δυστυχισμένες της μουσουλμάνες, και σε ρωτάω, οι ορθόδοξες θεούσες που έχουν χαρακτηριστική εξωτερική εμφάνιση (φούστες μέχρι τον αστράγαλο, δεν ξυρίζονται, πιάνουν τα μαλλιά κότσο), δεν είναι και αυτό κάτι αντίστοιχο; Ο κόσμος τις αντιμετωπίζει σαν κωμικό θέαμα.
Συγνώμη που παρεμβαίνω σε ένα ερώτημα που έθεσες στον Χάρη αλλά με αφορά άμεσα το θέμα αυτό.
Γιατί μιλάς έτσι απαξιωτικά για κάποιες κυρίες του Θεού αποκαλώντας αυτές θεούσες?
Τι εννοείς χαρακτηριστική εμφάνιση με την περιγραφή μακριά φούστα?
Τι θες να πεις με τα αξύριστα πόδια? Που τα βλέπεις κάτω από τη μακριά φούστα?
Ο κότσος γιατί σε ενοχλεί? Τι δείχνει? ασέβεια? απιστία? τι?

Δηλ. αν φορέσω παντελόνι, ξυρίσω τα πόδια μου, κόψω ταν κότσο και φτιάξω τα μαλιά μου πλατινέ, θα είμαι περισσότερο αρεστή στον Θεό? Πιο καλός άνθρωπος? πιο Χριστιανή?
Έτσι μπράβο βοηθάτε και εσείς μίπως καταλάβουν να μιλούν με την γλώσσα των Γραφών και όχι φιλοσοφικά
. Με την γλώσσα των Γραφών μπορεί να τα λέμε με διαφορετικά λόγια, αλλά λέμε το ίδιο πράγμα. Αλιώς 20 Greeks 20 opinionσ
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν τις αποκάλεσα εγώ θεούσες, όλοι έτσι τις λένε. Εγώ σου λέω ότι δεν τις βλέπω απαξιωτικά, ωστόσο για πολύ κόσμο τέτοια εμφάνιση θεωρείται περίγελος και τις παίρνουν με τις ντομάτες. Όσο για το αξύριστες, μερικές θρησκευόμενες αφήνουν και μουστάκι.

Εγώ πάντως έχω να πω ότι οι μουσουλμάνες είναι πιο αρεστές στον θεό, γιατί φοράνε μαντήλα.
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

vasilis_m21 έγραψε: Εγώ πάντως έχω να πω ότι οι μουσουλμάνες είναι πιο αρεστές στον θεό, γιατί φοράνε μαντήλα.
Πως το ξέρεις?

Κι η μαντήλα? Για να κρύβουν το μουστάκι?????
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΘΕΜΑ; ΙΣΛΑΜ

vasilis_m21 έγραψε:Δεν τις αποκάλεσα εγώ θεούσες, όλοι έτσι τις λένε. Εγώ σου λέω ότι δεν τις βλέπω απαξιωτικά, ωστόσο για πολύ κόσμο τέτοια εμφάνιση θεωρείται περίγελος και τις παίρνουν με τις ντομάτες. Όσο για το αξύριστες, μερικές θρησκευόμενες αφήνουν και μουστάκι.

Εγώ πάντως έχω να πω ότι οι μουσουλμάνες είναι πιο αρεστές στον θεό, γιατί φοράνε μαντήλα.
Και πάλι λέω. Καλύτερα να πολεμάς την Ορθοδοξία παρά με τον τρόπο που νομίζεις ότι την υπερασπίζεσε.
Έχεις κάτι να στηρίξεις την μαντίλα από Γραφές; ¨οχι δεν έχεις
Στο Ά-Κορινθίους στοίχος 19-έχει ένα πολύ ωραίο, και τι δεν είναι ωραίο απτήν Γραφή Ναι είναι σωστό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για να ξεχωρίζουν αυτοί που πιστεύουν σωστά και με γνώση Γραφών
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Eiχα δει σε ντοκυμαντέρ κάτι μουσουλμάνες να κάνουν γυμναστική-τρέξιμο φορώντας τη φόρμα μέσα από φούστα . Οπότε δεν τις φτάνει κανείς σε ευλάβεια!
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

123 έγραψε:
vasilis_m21 έγραψε: Εγώ πάντως έχω να πω ότι οι μουσουλμάνες είναι πιο αρεστές στον θεό, γιατί φοράνε μαντήλα.
Πως το ξέρεις?

Κι η μαντήλα? Για να κρύβουν το μουστάκι?????
Εγώ πάντως πήγα στα ΠΡΙΝΟΥ :wink:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”