Δεν εννοεί ότι όλες όσες είναι "θεούσες" είναι έτσι123 έγραψε:Συγνώμη που παρεμβαίνω σε ένα ερώτημα που έθεσες στον Χάρη αλλά με αφορά άμεσα το θέμα αυτό.vasilis_m21 έγραψε: Δεν μου απάντησες όμως Χάρη, αποκαλείς δυστυχισμένες της μουσουλμάνες, και σε ρωτάω, οι ορθόδοξες θεούσες που έχουν χαρακτηριστική εξωτερική εμφάνιση (φούστες μέχρι τον αστράγαλο, δεν ξυρίζονται, πιάνουν τα μαλλιά κότσο), δεν είναι και αυτό κάτι αντίστοιχο; Ο κόσμος τις αντιμετωπίζει σαν κωμικό θέαμα.
Γιατί μιλάς έτσι απαξιωτικά για κάποιες κυρίες του Θεού αποκαλώντας αυτές θεούσες?
Τι εννοείς χαρακτηριστική εμφάνιση με την περιγραφή μακριά φούστα?
Τι θες να πεις με τα αξύριστα πόδια? Που τα βλέπεις κάτω από τη μακριά φούστα?
Ο κότσος γιατί σε ενοχλεί? Τι δείχνει? ασέβεια? απιστία? τι?
Δηλ. αν φορέσω παντελόνι, ξυρίσω τα πόδια μου, κόψω ταν κότσο και φτιάξω τα μαλιά μου πλατινέ, θα είμαι περισσότερο αρεστή στον Θεό? Πιο καλός άνθρωπος? πιο Χριστιανή?
Ξέρει όμως τι εννοεί όπως ξέρω και εγώ
Εχω ακούσει Θεούσα με κότσο στα μαλλιά να μου λέει ότι θα τιμωρούσε το παιδί της αν έκανε μια αμαρτία περνώντας του ένα πυρωμένο σίδερο από πίσω
Δεν είπε κανείς ότι όλες οι σεμνά ντυμένες είναι και οι λεγόμενες "θεούσες" αλλά ....... εδώ που τα λέμε δε κάνουν τα ράσα τον παπά
Εγώ πάντως θεωρώ πιο σεμνό και κυριλάτο το παντελόνι από τη φούστα (άσχετο)