Ανθρώπινη ή παρανοϊκή κοινωνία;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ανθρώπινη ή παρανοϊκή κοινωνία;

Δημοσίευση από fotios »

25 Σεπ 2010
Ντροπή́

Μόλις γύρισε η Άννα μου από το souper market με τα μάτια μούσκεμα. Στο ταμείο εμπρός της έτυχε μια γιαγιά που πήρε τα εξής: Λίγες φέτες κασσέρι, γάλα και πέντε χυμούς. Στο ταμείο μια νεαρή κοπέλα της λέει "16,20". Ψάχνει η γιαγιά στο πορτοφόλι, βγάζει κάτι...
περισσότερο απο 10ε… … "δεν φτάνουν γιαγιά"της λέει η κοπέλα… "να βγάλουμε κάτι… και βγάζει τους χυμούς.
Φεύγει η γιαγιά… από πίσω η Άννα με τους χυμούς… διάλογοι ανθρώπινοι σε χαβούζα κοινωνία… "κοπέλα μου από 16 χρονών δουλεύω και δεν φτάνουν για φαϊ"… ευχές ηλικιωμένης που είδε, είδε, είδε… αλλά τέτοιο μπουρ... ποτέ ξανά…
Δεν ξέρω τι σκέφτεστε… προχθές άκουσα το παχύδερμο να λέει πως μαζί τα φάγαμε… αυτός και η γιαγιά μαζί, στο ίδιο τραπέζι, με την ίδια κουτάλα.
Οι αλήτες των κινητών και των ακίνητων, των θωρακισμένων και των μπράβων, της μίζας και του ξεπουλήματος, του σάπιου λόγου, του ηλίθιου χαμόγελου. Δεν δίνουν δεκάρα για τη γιαγιά σου, πεντάρα για το γιό σου, λεπτό για τη μάνα σου. Αποφασίζουν να ψοφήσεις από πείνα… και δεν είναι σχήμα λόγου. Δίπλα μας πεινάνε άνθρωποι, δίπλα μας δυστυχούνε… δε μιλάνε από αξιοπρέπεια, αυτή που τα παχύδερμα και οι ταξιδευτές δεν την ξέρουν ούτε σαν λέξη.
Ξεφτιλισμένοι αγύρτες… βουλευτική ασυλία και μαλ..… ακόμα σας ξεσκατίζουν γριές, σας πληρώνουν τη βενζίνη, τα σπίτια, τις τσάρκες, τα δείπνα εργασίας, τα γούστα σας. Αφού ούτε τη σύνταξη μιας γιαγιάς είστε σε θέση να σεβαστείτε, αφού το μόνο που κοιτάτε είναι η ροή του εντέρου σας και η τσέπη, να είστε σίγουροι πως "το μπουρ... η Βουλή" δεν θα καεί.
Είναι ήδη κάρβουνο, σαν τον εγγέφαλό σας.
Δημήτρης, Αθήνα
(taxalia.blogspot.com)

Οι τελίτσες μπήκαν από εμένα για ευνόητους λόγους.

Αυτό το γεγονός, με παρόμοιο τρόπο έτυχε και σε μένα σήμερα, γι΄αυτό το μεταφέρω ως θέμα συζήτησης, μάλιστα δεν είχα τα αντανακλαστικά
της Άννας... :(

Τελικά που πάμε ως Ελλάδα; Πονάω για την κατάσταση της πατρίδας μου...
Τι Χριστιανοί Θεέ μου!!!;; Πόσο χαμηλά έχουμε πέσει.
Η γιαγιά μου και ο παππούς, ξεριζωμένοι από τον Πόντο, μου έλεγαν
πως όταν έβλεπαν έναν ξένο, ένα φτωχό θα τον εξανάγκαζαν να φάει μαζί τους
και αν είχε ανάγκη να τον φιλοξενήσουν...
Πόσο έχουμε ξεφύγει από απλές ανθρώπινες, χριστιανικές αξίες...
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ανθρώπικη ή παρανοϊκή κοινωνία;

Δημοσίευση από fotios »

Ξέχασα, να αναφέρω, πως η ελπίδα μου ως προς το ανθρώπινο σκέλος,
διότι το Θείο είναι υπεράνω όλων, είναι κυρίως στην Ελληνίδα Χριστιανή (έχουμε και εδώ τέτοιες) που
πιστεύω θα μπορέσει να στηρίξει την Ελλάδα με τον τρόπο
που έχει στα "γονίδιά" της εδώ και αιώνες...
Η Πίστη στον Χριστό είναι η βάση, από εκεί
πηγάζει η αγάπη στην οικογένεια, η αγάπη στην Πατρίδα...
αν δεν έχει όμως πίστη στον Χριστό τότε δεν έχει τίποτα, και
όλες του οι αποφάσεις είναι σκοτισμένες, οι δε πολιτικοί
μας και ιδιαίτερα οι τωρινοί είναι εντελώς μα εντελώς σκοτεινοί...
Τέλος θέλω να πω πως πρέπει ο Χριστιανός, αλλά και κάθε
άνθρωπος να είναι ενεργός πολίτης. Η γενίκευση περί
όλου του πολιτικού συστήματος είναι το άλωθι για να μην
ασχολούμαστε και να κάνουν αυτοί ανενόχλητοι τις αντίχριστες ενέργειές τους.

Τελικά όμως νομίζω πως τείνουμε στην παράνοια...σαν κοινωνία...
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Φιλε μου ειναι οπως τα λες, το θεμα ειναι οτι εμεις σαν πολιτες αυτης της χωρας τι κανουμε για να το αλλαξουμε αυτο ;
TIΠΟΤΑ και οχι μονο δεν κανουμε τιποτα αλλα τους δινουμε την εντολη καθε 4 χρονια να μας αποτελιωσουν.
Ας δωσουμε στα παιδια μας Χριστιανικες αρχες οπως εκαναν οι γονεις μας σε εμας, ας υψωσουμε το αναστημα και την φωνη μας εκει που μπορουμε πλεον, και ας προστατεψουμε αυτην την ευλογημενη παρακαταθηκη που μας εδωσαν οι προγονοι μας ειτε οσον αφορα την θρησκεια μας ειτε τα εθνικα μας συμφεροντα σαν χωρα, γιατι αυτα τα ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ δεν εχουν αδελφε μου ουτε ΙΕΡΟ ουτε ΟΣΙΟ.
Αλλα ο καλος Θεός δεν θα αφησει την Εκκλησια Του να παθει τιποτα γιατι πανω σε ΑΥΤΟΝ οικοδομιθηκε και οτι και να κανουν ολοι αυτοι και ο συρφετος τους δεν θα καταφερουν τιποτα, ας το εχουν υποψη τους
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Συμφωνώ φίλε Στάθη.
Πιστεύω όμως ότι έχουμε φτάσει στο όριο ως κοινωνία, η κρίση είναι πολύ βαθιά και
θα χτυπήσει "φλέβα"! Ελπίζω να ξυπνήσει ο Έλληνας, όλοι μας και να επιβάλλουμε
πλέον εμείς, ως Χριστιανοί Έλληνες πολίτες τις προτάσεις μας και όχι το αντίθετο, ούτε
να μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες μόνο για τις μια-δυο μέρες των εκλογών και
μετά να μας περνάνε για ...(ας μην το πω)...
Ελπίζω βέβαια πως θα απαιτήσει ο Ελληνικός λαός μια αληθινή αλλαγή σε όλα.
Υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται ενάντια στα ΜΜΕ, στην τρόϊκα και τις πολυεθνικές..ίσως είναι η αρχή.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

fotios έγραψε:25 Σεπ 2010
Ντροπή́

Μόλις γύρισε η Άννα μου από το souper market με τα μάτια μούσκεμα. Στο ταμείο εμπρός της έτυχε μια γιαγιά που πήρε τα εξής: Λίγες φέτες κασσέρι, γάλα και πέντε χυμούς. Στο ταμείο μια νεαρή κοπέλα της λέει "16,20". Ψάχνει η γιαγιά στο πορτοφόλι, βγάζει κάτι...
περισσότερο απο 10ε… … "δεν φτάνουν γιαγιά"της λέει η κοπέλα… "να βγάλουμε κάτι… και βγάζει τους χυμούς.
Φεύγει η γιαγιά… από πίσω η Άννα με τους χυμούςδιάλογοι ανθρώπινοι σε χαβούζα κοινωνία… "κοπέλα μου από 16 χρονών δουλεύω και δεν φτάνουν για φαϊ"… ευχές ηλικιωμένης που είδε, είδε, είδε… αλλά τέτοιο μπουρ... ποτέ ξανά…
Δεν ξέρω τι σκέφτεστε… προχθές άκουσα το παχύδερμο να λέει πως μαζί τα φάγαμε… αυτός και η γιαγιά μαζί, στο ίδιο τραπέζι, με την ίδια κουτάλα.
Οι αλήτες των κινητών και των ακίνητων, των θωρακισμένων και των μπράβων, της μίζας και του ξεπουλήματος, του σάπιου λόγου, του ηλίθιου χαμόγελου.
.................................................
Ξεφτιλισμένοι αγύρτες… βουλευτική ασυλία και μαλ..… ακόμα σας ξεσκατίζουν γριές, σας πληρώνουν τη βενζίνη, τα σπίτια, τις τσάρκες, τα δείπνα εργασίας, τα γούστα σας. Αφού ούτε τη σύνταξη μιας γιαγιάς είστε σε θέση να σεβαστείτε, αφού το μόνο που κοιτάτε είναι η ροή του εντέρου σας και η τσέπη, να είστε σίγουροι πως "το μπουρ... η Βουλή" δεν θα καεί.
Τώρα, αν εγώ πω ότι δεν κατάλαβα τίποτα..... θα με κοροϊδέψετε;;;;;;;;;;;;;;;; :roll: :roll: :roll:
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ανθρώπινη ή παρανοϊκή κοινωνία;

Δημοσίευση από fotios »

Η γιαγιούλα πήρε λίγα βασικά πραγματάκια στο σούπερ που κόστιζαν 16,2 ευρώ.
Τα λεφτά της ήταν 10 ευρώ και κάτι ψηλά.
Η νεαρή κοπέλα στο ταμείο της λέει θα βγάλουμε τους χυμούς...
Η κυρία Άννα από πίσω έβλεπε την σκηνή. Αγόρασε αυτή τους χυμούς, πρόλαβε την
γιαγιούλα και τους έδωσε...η γιαγιά της έλεγε πως η σύνταξη πλέον δεν φτάνει ούτε για φαγητό...
αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως και η γιαγιά ήταν μέσα στο κόλπο με τις μίζες... :(
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Μα ο Πάγκαλος είπε: "όλοι μαζί τα φάγαμε" όχι: "όλοι μαζί θα τα πληρώσουμε" :mrgreen: .

Πρώτον μπορεί να τα φάγαμε όλοι μαζί, καταναλώνοντας περισσότερα απ' όσα παράγουμε σαν χώρα, αλλά άλλοι έφαγαν εκατομμύρια κι άλλοι πενταροδεκάρες. Και σήμερα καλούνται αυτοί που πήραν τις πενταροδεκάρες να δώσουν τα εκατομμύρια απ' το υστέρημά τους κι οι άλλοι που έφαγαν τα εκατομμύρια ή θα δώσουν πενταροδεκάρες από το περίσσευμα τους ή δε θα δώσουν τίποτε.

Ακόμη και τώρα, που έπαψαν να κυνηγάνε τα φαντάσματα που έφαγαν τα λεφτά και παραδέχτηκαν την αλήθεια, οι πολιτικοί στρέφουν την αλήθεια εναντίον των απλών πολιτών, αντί να επιδιώξουν δίκαιη κατανομή των βαρών, ξεκινώντας πρώτα απ' τους εαυτούς τους.

Αλλά είπαμε, άρχων του κόσμου τούτου είναι ο διάβολος, δικαιοσύνη περιμένετε :? . Κι αυτό δυστυχώς φαίνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

filotas έγραψε:Μα ο Πάγκαλος είπε: "όλοι μαζί τα φάγαμε" όχι: "όλοι μαζί θα τα πληρώσουμε" :mrgreen: .

Πρώτον μπορεί να τα φάγαμε όλοι μαζί, καταναλώνοντας περισσότερα απ' όσα παράγουμε σαν χώρα, αλλά άλλοι έφαγαν εκατομμύρια κι άλλοι πενταροδεκάρες. Και σήμερα καλούνται αυτοί που πήραν τις πενταροδεκάρες να δώσουν τα εκατομμύρια απ' το υστέρημά τους κι οι άλλοι που έφαγαν τα εκατομμύρια ή θα δώσουν πενταροδεκάρες από το περίσσευμα τους ή δε θα δώσουν τίποτε.

Ακόμη και τώρα, που έπαψαν να κυνηγάνε τα φαντάσματα που έφαγαν τα λεφτά και παραδέχτηκαν την αλήθεια, οι πολιτικοί στρέφουν την αλήθεια εναντίον των απλών πολιτών, αντί να επιδιώξουν δίκαιη κατανομή των βαρών, ξεκινώντας πρώτα απ' τους εαυτούς τους.

Αλλά είπαμε, άρχων του κόσμου τούτου είναι ο διάβολος, δικαιοσύνη περιμένετε :? . Κι αυτό δυστυχώς φαίνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο.
Για τον Αρχονταρη και εσυ :mrgreen:
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”