Η-ΔΟΞΑ-ΤΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΑΣ-ΜΑΣ
Διάβασε το αργά χωρίς κουβέντα γύρω σου για να καταλάβεις το βάθος του Μυστηρίου. Και άμα τελειώσεις διάβασε ακόμη μία φορά
Ήρθαν και οι γιορτές των Χριστουγέννων, πέρασαν και αυτόν τον χρόνο ευχώμεθα έτσι μηχανικά ο ένας τον άλλον. Καλά Χριστούγεννα. Μια λέξη μια ευχή που μπορείς να την λες και όταν κοιμάσαι ακόμη, γιατί έτσι συνήθισε η γλώσσα που πήρε την διαταγή από το μυαλό να την λέει. Καθώς έκανα την προσευχή μου πριν πάω για ύπνο παραμονή βράδυ κοιτάζοντας την εικόνα της Παναγίας μας, κοντοστάθηκα την κοίταγα και σκεπτόμουν πολλά γύρω από την δόξα της. Το να θέλει κανείς να γράψει διά αυτήν δεν είναι καθόλου εύκολο. Μα ότι και να γράψεις θα είναι σαν μια σταγόνα στον ωκεανό. Εγώ όμως που είμαι τόσο λίγος περισσότερον από όποιον δήποτε που θα γράψει διά Αυτήν παίρνω ένα μόριο από αυτήν την σταγόνα, γιατί επιθυμώ να εκφράσω το τι σκέπτουμε γύρω από το Άγιο όνομα της.
Η πρώτη μου σκέψη είναι στην προφητεία που έκανε η ίδια. Λουκά –Ά-48-49-και θα με μακαρίζουν όλες οι γενεές των πιστών Αυτό είναι το Ευαγγέλιο που διαβάζεται και στις Παρακλήσεις. Οπότε αυτή η τρομερή Προφητεία επαληθεύθηκε μόνον από τους Ορθοδόξους και από καμία άλλη θρησκεία ή δόγμα και αν είναι αυτό. Ποιοι μακαρίζουν την Παναγία μας όσο οι Ορθόδοξοι; Κανείς μα κανείς Πόσες γιορτές έχουν καθιερωθεί στο Άγιο όνομα της. Σκεφτείτε και θα τις βρείτε όλες. Ώ! Εκείνοι οι χαιρετισμοί που κάθε λεξούλα της είναι σαν μια βροντή μέσα μου Τέτοια Πνεύματα Άγια να γράψουν τέτοιους ύμνους σαν τον Ιωάννη τον Δαμασκηνό, κανείς δεν μπορεί να παρουσιάσει και μην προσπαθήσετε να βρείτε αλλού γιατί θα κάνετε λάθος. Η Κοίμηση που γιορτάστηκε για πρώτη φορά από την ευλογημένη Βασίλισσα Πουλχερία και Μαρκιανό το 460 και γενική εορτή επισήμως –582-602 από τον αυτοκράτωρ Μαυρουκίου
Τα εισόδεια της Θεοτόκου από τον Νικοδημίας Γεώργιο σύγχρονος του Μέγα Φωτίου-867-ο οποίος έγραψε και τους ύμνους
Αυτές είναι οι πιο σπουδαίες. Τελευταία όμως άφησα την εορτή των Χριστουγέννων για να φανεί η Δόξα της στο πρόσωπο της, στην γέννηση του Χριστού. Όταν συγκέντρωσα την σκέψιν μου, εκείνη την στιγμή της προσευχής μου, κοιτάζοντας την μεγαλοπρεπή εικόνα της με έπιασε ρίγος. Προσπαθούσα να βυθίσω την σκέψιν μου σε αυτό το μεγαλείο. Ναι είναι πράγματι μεγαλείο. Ακατάληπτος λέει ο υμνωδός Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα μπροστά στα θεία μεγαλεία. Όταν συγκρίνουμε και από το βιβλίο του Ιώβ στο κεφάλαιο –ΙΕ-15-16-Ο ουρανός όπου κατοικούν οι Άγγελοι δεν είναι τόσο καθαροί μπροστά στην καθαρότητα του Θεού. Πόσο μάλλον ο άνθρωπος που πίνει την αμαρτία σαν ποτό. Μέσα από αυτόν τον κόσμο ξεχώρισε ένας άνθρωπος να γίνει μετά Θεό-Θεός. Η Παναγία μας. Προσπαθώ να το χωρέσω στο μυαλό μου και με πιάνει ζάλη. Ο πηλός να γίνει μετά Θεό- Θεός. Και όλο αυτό πως; Κατά την γέννηση του Χριστού. Κατ’ αυτήν την στιγμή θεμελιώνεται γίνεται, βαπτίζεται στεφανώνεται ως η Μητέρα του Θεού Βασίλισσα δίπλα στον Βασιλέα των όλων. Η Βασίλισσα όταν γεννήσει λέγεται Βασιλομήτωρ, και άσε τους διάφορους αιρετικούς να κουρεύονται γιατί τόσο ξέρουν τόσο λένε Μπορεί να γράφτηκαν προφητείες ‘η και λόγια του ιδίου του Χριστού. Τα άκουγαν όλοι αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στο βάθος και να καταλάβουν, αλλά μόνον μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος καταλάβαιναν κάθε λέξη που τους έλεγε ‘η τους είχε πει. Ενώ τους έστειλε σε αποστολή μόνους τους και θαύματα έκαναν, αλλά αυτοί ήθελαν πρωτοκαθεδρίες. Έτσι και η Παναγία μας μπορεί να άκουγε τις προφητείες ‘η και να έλεγε προφητείες και η ίδια μιλώντας το Άγιο Πνεύμα διά μέσου Αυτής, αλλά μετά την γέννηση του Χριστού άρχισε να καταλαβαίνει σιγά, σιγά και γιαυτό λέει στο Λουκά -΄Β-51-διατηρούσε όλα τα λόγια στην καρδιά της ένα κρυμμένο μυστικό, το μέγα Μυστήριο. Μήπως κατάλαβε την προφητεία του Συμεών κατά την σαράντηση που πήγε στον Ναό όταν της μίλαγε ο Συμεών για το δίκοπο μαχαίρι; Μετά τα φρικτά πάθη κατάλαβε αυτά τα κρυμμένα Μυστήρια ήξερε και δεν ήξερε τι γίνεται γύρω της Έβλεπε τις σκιές αλλα όχι την ουσία. Τελικά για να μην μπερδευτώ και χάσω την γλύκα, καθώς τα γράφω να τα ξανά σκεύτουμε θα συντομεύσω μην γράψω κάτι και το χαλάσω Και έρχονται οι προφητείες καταρρίπτοντας η μία την άλλη ‘η να πω πιο σωστά επαληθεύονται η μια μετά την άλλη Τα Χριστούγεννα είναι η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, έγινε μητέρα του Θεού. Δηλαδή (μετά Θεό Θεός). Και όταν κοινωνούμε τα άχραντα Μυστήρια σύμφωνα με τους σοφούς της Εκκλησίας μας, κοινωνούμε και την Παναγία μας γιατί είναι πνευματικώς ενωμένη πάντοτε με τον Υιό της τον ίδιο τον Θεό. Ο Θεός των υψωμάτων επίβλεψον επί την Παίδα ταύτην αισχάτη ευλογία διαδοχή ουκ έχει. Αυτή και αν είναι σαν μια βροντή μέσα μου. Διαδοχή ουκ έχει, τελείως αδιάψευστο, μέχρι σήμερα και εις τους αιώνας τον αιώνα Αμήν Και μόνον η επίκλησης του ονόματος της μου γλυκαίνει την ψυχή. Ήθελα να γράψω πολλά γλυκά λόγια διά Αυτήν, αλλά μέχρι εδώ μπόρεσα
Και λόγο που πλησιάσαμε κοντά σε αυτήν την Δόξα ήταν ο κατάλληλος καιρός να το μοιραστώ μαζί σας
Harrys-
Η Δόξα της Παναγίας μας
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 1041
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 28, 2006 5:00 am
- Τοποθεσία: ¨οπου γη και Πατρις
- Επικοινωνία:
Re: Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ
Χάρη, σε ευχαριστούμε για τις όμορφες σκέψεις σου.Harrys1934 έγραψε:Η-ΔΟΞΑ-ΤΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΑΣ-ΜΑΣ
.Το να θέλει κανείς να γράψει διά αυτήν δεν είναι καθόλου εύκολο. Μα ότι και να γράψεις θα είναι σαν μια σταγόνα στον ωκεανό.
-Harrys-
Υπεραγία Θεοτόκε
Θύγατερ του Πατρός
Μήτερ του Υιού
Νύμφη του Αγίου Πνεύματος
πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών, νυν και εν τη ώρα του θανάτου ημών
ΑΜΗΝ
Πολύ όμορφα όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα μπορούμε να πούμε για την Παναγία μας....αλλά που να χωρέσουν!
Θα κάνω μια παρατήρηση και παρακαλώ να με διορθώσετε.
Πιστεύω πως στην Θεοτόκο δεν απευθύνουμε δόξα αλλά ύμνους.
Η δόξα είναι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μόνο. Δοξολογούμε τον Κύριο και υμνούμε την Υπεραγία Θεοτόκο. Ευλογούμε, ευχαριστούμε, παρακαλούμε αλλά όχι δοξολογούμε.
Σε 1-2 σημεία συνάντησα δοξολογία στην Παναγία αλλά είχε την έννοια της κατά Χάριν δόξας, ότι δηλ δοξάστηκε επειδή δοξάστηκε ο Κύριος.
Η ίδια άλλωστε είπε ¨θα με μακαρίζουν όλες οι γενιές...." δεν είπε θα με δοξάζουν!
Δοξάζουμε και προσκυνούμε μόνο τον Κύριο.
Θα κάνω μια παρατήρηση και παρακαλώ να με διορθώσετε.
Πιστεύω πως στην Θεοτόκο δεν απευθύνουμε δόξα αλλά ύμνους.
Η δόξα είναι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μόνο. Δοξολογούμε τον Κύριο και υμνούμε την Υπεραγία Θεοτόκο. Ευλογούμε, ευχαριστούμε, παρακαλούμε αλλά όχι δοξολογούμε.
Σε 1-2 σημεία συνάντησα δοξολογία στην Παναγία αλλά είχε την έννοια της κατά Χάριν δόξας, ότι δηλ δοξάστηκε επειδή δοξάστηκε ο Κύριος.
Η ίδια άλλωστε είπε ¨θα με μακαρίζουν όλες οι γενιές...." δεν είπε θα με δοξάζουν!
Δοξάζουμε και προσκυνούμε μόνο τον Κύριο.
Re: Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ
Παρ'όλο που δεν ακολούθησα τις οδηγίες χρήσεως :DHarrys1934 έγραψε:Διάβασε το αργά χωρίς κουβέντα γύρω σου για να καταλάβεις το βάθος του Μυστηρίου. Και άμα τελειώσεις διάβασε ακόμη μία φορά
Harrys-