123 έγραψε:• Από τις μικρολεπτομέρειες καταλαβαίνει κανείς τον άνθρωπο γιατί στα μεγάλα προσέχει και κρύβεται.
• Πόσο μελαγχολικός θα ήταν ο κόσμος χωρίς παιδιά και πόσο απάνθρωπος χωρίς γέροντες.
• Οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό πράγμα: είναι διαφορετικοί.
• Όσο περισσότερα λες τόσο λιγότερα θυμούνται οι άνθρωποι.
• Τον άνθρωπο δεν πρέπει να τον κρίνουμε από τον τρόπο που μιλάει, αλλά από τον τρόπο που σωπαίνει.
• Οι άνθρωποι μοιάζουν με το κρασί. Ο χρόνος ξινίζει το άσχημο και βελτιώνει το καλό.
Χάρη πες μου κάτι.
Γιατί βάζεις παράθεση σε όλα τα προηγούμενα? Σε τι εξυπηρετεί αυτό?
Καλή φίλη της ζεστής γωνιάς μας για την ερώτηση που κάνεις παρί της Παραθέσεως, ρωτώ και εγώ και περιμένω απάντηση...
¨Οπως έχω πει και άλλες φορές εγώ είμαι ο πιο αμάθητος με το παιχνιδάκι αυτό, και όπως έχω καταλάβει εσείς όλοι το έχετε μάθει με κάθε ακρίβια..
Ζητώ λοιπόν να με οδηγήσεις με τι τρόπο θα γράψω χωρίς παράθεση..
Μη ενοείς επειδή αφίνω δύο γραμμές για να γράψω τον επόμενο στοίχο;
Άν ναι δεν το κατάλαβα ότι έπρεπε να αφίνω μόνο έναν..
Και πάμε.....
¨¨Η θα πείς υπάρχει Θεός ¨η θα πεις δεν ΄ξερω. Άλλο τίποτα δεν μπορείς να πείς.
Ο πιστός διακρίνει σε κάθε σημείο της φύσεως, και σε κάθε λεπτομέρεια της ζωής του, τα δακτυλικά αποτυπόματα του Θεού.
Το γέλιο είναι η μουσική της ψυχής.
Πολοί άνθρωποι φιλονικούν για τη θρησκεία, γράφουν περί αυτής, μάχονται γι' αυτή είναι έτοιμοι να πεθάνουν χάριν αυτής. Κάνουν το παν γι' αυτή, εκτός του να ζούν σύμφωνα με αυτήν..
Η φύση μας διδάσκει να αγαπάμε τους φίλους μας. Η Θρησκεία τους εχθρούς μας.
Ο τεμπέλης δεν ξέρει την απόλαυσι της αναπαύσεως, γιατί δεν τη δοκίμασε ποτέ.
Η Εκκλησία ιδρύθηκε με το Σταυρό του Ενός και συνεχίζεται με το Σταυρό όλων μας.
Δεν με νοιάζει τι ήταν ο παπούς μου. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το τι θα γίνει ο εγγονός μου.
Είτε από σίδερο, είτε από ατσάλι, είτε από διαμάντι είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος, πάντα υπάρχει και λίγο άχυρο μέσα του.
Η μόδα είναι μιά μορφή ασχήμιας, τόσο ανυπόφορη, που πρέπει να την αλλάζουμε κάθε έξι μήνες.
Με το χρήμα αγοράζεις, κρεβάτι, αλλά όχι υπνο, βιβλία αλλά όχι μυαλό. Γιατρικά, αλλά όχι υγεία. Διασκέδαση, αλλά όχι ευτυχία. Θρησκεία αλλά όχι σωτηρία και διαβατήριο για παντού εκτός από τον Παράδεισο.