Νηστίσιμες συνταγές
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Για όσους έχουν μοσαφίρια τώρα το Σαββατοκύριακο
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ
Eνα κέικ για την νηστεία και όχι μόνο. Είναι τέλειο, εύκολο και χωρίς λιπαρά. Παραμένει μαλακό και ζουμερό στο εσωτερικό του λόγω του μήλου. Δοκιμάστε το!!!
Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
2-3 κανονικού μεγέθους μήλα
1 πακέτο φαρίνα
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή μήλου
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υγρά υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε κατόπιν όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Αλευρώνουμε λίγο τις σταφίδες και τις ρίχνουμε και αυτές στο μίγμα μας. Τέλος, τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα μήλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση, ή στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 50΄περίπου (κάντε το τέστ της οδοντογλυφίδας).
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ
Eνα κέικ για την νηστεία και όχι μόνο. Είναι τέλειο, εύκολο και χωρίς λιπαρά. Παραμένει μαλακό και ζουμερό στο εσωτερικό του λόγω του μήλου. Δοκιμάστε το!!!
Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
2-3 κανονικού μεγέθους μήλα
1 πακέτο φαρίνα
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή μήλου
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υγρά υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε κατόπιν όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Αλευρώνουμε λίγο τις σταφίδες και τις ρίχνουμε και αυτές στο μίγμα μας. Τέλος, τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα μήλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση, ή στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 50΄περίπου (κάντε το τέστ της οδοντογλυφίδας).
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Πάστα φλώρα νηστίσιμη
http://www.youtube.com/watch?v=1MuwAdFp ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=1MuwAdFp ... r_embedded
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
ΑΛΑΔΩΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΜΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτ. νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 ποτ. νερό
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 ποτ. νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χονδρό
2 βανίλιες
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε ένα - ένα όλα τα υλικά, εκτός απο το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπώλ και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφριά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ενα ταψάκι Νο 28 ή 30 και ψήνουμε στον αέρα στους 170 με 180 βαθμούς για 20΄λεπτά, το βγάζουμε απο το φούρνο και το κόβουμε με το μαχαίρι όπως και τον μπακλαβά. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο για 10΄- 15΄ λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει για τα καλά. Τέλος βγάζουμε το γλυκό απο το φούρνο να κρυώσει και μετά ρίχνουμε απο πάνω καυτό το σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙ:
750 γρ.ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφου το αφήνουμε να βράσει 3' - 4΄λεπτά το αποσύρουμε απο την φωτιά και το περιχύνουμε όπως είναι καυτό στο κρύο γλυκό μας. Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτ. νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 ποτ. νερό
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 ποτ. νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χονδρό
2 βανίλιες
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε ένα - ένα όλα τα υλικά, εκτός απο το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπώλ και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφριά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ενα ταψάκι Νο 28 ή 30 και ψήνουμε στον αέρα στους 170 με 180 βαθμούς για 20΄λεπτά, το βγάζουμε απο το φούρνο και το κόβουμε με το μαχαίρι όπως και τον μπακλαβά. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο για 10΄- 15΄ λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει για τα καλά. Τέλος βγάζουμε το γλυκό απο το φούρνο να κρυώσει και μετά ρίχνουμε απο πάνω καυτό το σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙ:
750 γρ.ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφου το αφήνουμε να βράσει 3' - 4΄λεπτά το αποσύρουμε απο την φωτιά και το περιχύνουμε όπως είναι καυτό στο κρύο γλυκό μας. Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΦΑΚΕΣ
Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:
1/2 πακέτο φακές ψιλές
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές σούπας κέτσαπ
λίγο κύμινο
αλατοπίπερο
Καθαρίζουμε τις φακές απο τυχόν ξένα σώματα, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε να βράσουν για 5΄ περίπου. Κατόπιν τις σουρώνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε για λίγο να σωταριστούν όλα τα υλικά μαζί.
Διαδοχικά προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα φύλλα δάφνης, την κέτσαπ, λίγο κύμινο και αλατοπίπερο.
Καλύπτουμε με 2 1/2 κούπες ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15΄ περίπου.
Στο μεταξύ σε μιά άλλη κατσαρολίτσα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Το αφήνουμε να βράσει για 5΄ και το σουρώνουμε. Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι μας παραμένει σπυρωτό και δεν κολλάει.
Σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το κριθαράκι και απο πάνω περιχύνουμε με την σάλτσα φακής. Ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε ακόμα 1 1/2 κούπα ζεστό νερό, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30΄ περίπου.
Αν δούμε ότι το φαγητό έχει τραβήξει τα υγρά του και δεν είναι έτοιμο ακόμα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι. Το φαγητό όταν το βγάλουμε απο το φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό διότι όσο κρυώνει στεγνώνει.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:
1/2 πακέτο φακές ψιλές
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές σούπας κέτσαπ
λίγο κύμινο
αλατοπίπερο
Καθαρίζουμε τις φακές απο τυχόν ξένα σώματα, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε να βράσουν για 5΄ περίπου. Κατόπιν τις σουρώνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε για λίγο να σωταριστούν όλα τα υλικά μαζί.
Διαδοχικά προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα φύλλα δάφνης, την κέτσαπ, λίγο κύμινο και αλατοπίπερο.
Καλύπτουμε με 2 1/2 κούπες ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15΄ περίπου.
Στο μεταξύ σε μιά άλλη κατσαρολίτσα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Το αφήνουμε να βράσει για 5΄ και το σουρώνουμε. Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι μας παραμένει σπυρωτό και δεν κολλάει.
Σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το κριθαράκι και απο πάνω περιχύνουμε με την σάλτσα φακής. Ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε ακόμα 1 1/2 κούπα ζεστό νερό, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30΄ περίπου.
Αν δούμε ότι το φαγητό έχει τραβήξει τα υγρά του και δεν είναι έτοιμο ακόμα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι. Το φαγητό όταν το βγάλουμε απο το φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό διότι όσο κρυώνει στεγνώνει.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Μανιταρόσουπα
Υλικά για 6 μερίδες
500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
400 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ. ρύζι γλασέ
2 ξύλα κανέλλας
αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές ταχίνι
Τον χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ντοματάκια με τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το αναλογο νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι, την κανέλλα και το αλατοπίπερο.
Λίγο πρωτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, παίρνουμε λίγο ζωμό και τον χτυπάμε με το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε την σούπα και την σερβίρουμε ζεστή.
http://nisteia.wordpress.com/2011/03/10/manitarosoupa1/
Υλικά για 6 μερίδες
500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
400 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ. ρύζι γλασέ
2 ξύλα κανέλλας
αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές ταχίνι
Τον χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ντοματάκια με τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το αναλογο νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι, την κανέλλα και το αλατοπίπερο.
Λίγο πρωτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, παίρνουμε λίγο ζωμό και τον χτυπάμε με το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε την σούπα και την σερβίρουμε ζεστή.
http://nisteia.wordpress.com/2011/03/10/manitarosoupa1/
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Πιλάφι αλάδωτο
Υλικά για 6 μερίδες
2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
200 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλάκι κάρυ
αλάτι – πιπέρι
1/2 φλυτζάνι πράσινες ελιές κομμένες σε τέταρτα
1 κοκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το κάρυ και το αλατοπίπερο, προσέχοντας να μην παραβράσει.
Στραγγίζουμε το πιλάφι και το αναμειγνύουμε σε μπώλ με τις ελιές και την πιπεριά.
http://nisteia.wordpress.com/2011/03/14/pilafi-aladoto/
Υλικά για 6 μερίδες
2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
200 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλάκι κάρυ
αλάτι – πιπέρι
1/2 φλυτζάνι πράσινες ελιές κομμένες σε τέταρτα
1 κοκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το κάρυ και το αλατοπίπερο, προσέχοντας να μην παραβράσει.
Στραγγίζουμε το πιλάφι και το αναμειγνύουμε σε μπώλ με τις ελιές και την πιπεριά.
http://nisteia.wordpress.com/2011/03/14/pilafi-aladoto/
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 292
- Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2008 5:00 am
- Τοποθεσία: Ιωάννης & ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Μαγειρίτσα με ταχίνι αλάδωτη
βγάζει αρκετές μερίδες
500γρ μανιτάρια άσπρα ψιλοκομένα
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (πράσινα)
1 ρίζα μεγάλη μαρούλι (ή 2 μικρές)
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
2-3 κουταλιές σούπας ταχίνι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
πιπέρι(προαιρετικά)
2 λεμόνια
Βράζουμε 2 λίτρα νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά ψιλοκομένα και στο τέλος το ρύζι.
Μόλις βράσει το ρύζι το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε ήδη διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών ανακατεύοντας καλά την σούπα μέχρι να ασπρίσει.
Καλή όρεξη!
βγάζει αρκετές μερίδες
500γρ μανιτάρια άσπρα ψιλοκομένα
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (πράσινα)
1 ρίζα μεγάλη μαρούλι (ή 2 μικρές)
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
2-3 κουταλιές σούπας ταχίνι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
πιπέρι(προαιρετικά)
2 λεμόνια
Βράζουμε 2 λίτρα νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά ψιλοκομένα και στο τέλος το ρύζι.
Μόλις βράσει το ρύζι το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε ήδη διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών ανακατεύοντας καλά την σούπα μέχρι να ασπρίσει.
Καλή όρεξη!
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Νηστίσιμη κρέμα
Μέσα σε αντικολλητικό σκεύος βράζουμε 1 1/2 ποτήρι νερό με μισό ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι, λίγο αλάτι και 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (ή 3/4 κουταλιάς σούπας φρουκτόζη).
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινο ή πλαστικό κουτάλι μέχρι να χυλώσει.
Βάζουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγη ζάχαρη (ή φρουκτόζη).
Μακαρονάδα με ταχίνι
Υλικά για 5 μερίδες
500 γραμ. μακαρόνια
3 κουταλιές ταχίνι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτί ντοματάκια πολτοποιημένα
2 κουταλιές κετσάπ
4 με 5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι – πιπέρι
1 κουταλιά δυόσμο
1 ξύλο κανέλλας
1 κουταλιά σουσάμι
10 με 12 μαύρες ελιές κομμένες σε τέταρτα
1 φλυτζάνι ψιλοαλεσμένη καρυδόψυχα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
Παράλληλα σε κατσαρόλι βάζουμε το ταχίνι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα σωτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την κέτσαπ, το μπαχάρι, την δάφνη, αλάτι, λίγο πιπέρι, τον δυόσμο, λίγο νερό, την κανέλλα και το αφήνουμε να βράσει η σάλτσα.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα, πασπαλίζουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και την καρυδόψυχα, και γαρνίρουμε με τις ελιές.
Μέσα σε αντικολλητικό σκεύος βράζουμε 1 1/2 ποτήρι νερό με μισό ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι, λίγο αλάτι και 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (ή 3/4 κουταλιάς σούπας φρουκτόζη).
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινο ή πλαστικό κουτάλι μέχρι να χυλώσει.
Βάζουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγη ζάχαρη (ή φρουκτόζη).
Μακαρονάδα με ταχίνι
Υλικά για 5 μερίδες
500 γραμ. μακαρόνια
3 κουταλιές ταχίνι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτί ντοματάκια πολτοποιημένα
2 κουταλιές κετσάπ
4 με 5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι – πιπέρι
1 κουταλιά δυόσμο
1 ξύλο κανέλλας
1 κουταλιά σουσάμι
10 με 12 μαύρες ελιές κομμένες σε τέταρτα
1 φλυτζάνι ψιλοαλεσμένη καρυδόψυχα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
Παράλληλα σε κατσαρόλι βάζουμε το ταχίνι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα σωτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την κέτσαπ, το μπαχάρι, την δάφνη, αλάτι, λίγο πιπέρι, τον δυόσμο, λίγο νερό, την κανέλλα και το αφήνουμε να βράσει η σάλτσα.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα, πασπαλίζουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και την καρυδόψυχα, και γαρνίρουμε με τις ελιές.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ
Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ταχίνι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1 φλυτζάνι καρύδια κοπανισμένα
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε.
Διαλύετε το μέλι στο νερό.
Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι.
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
Την κάνετε μικρα μπαλάκια.
Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα.
Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο.
Τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ταχίνι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1 φλυτζάνι καρύδια κοπανισμένα
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε.
Διαλύετε το μέλι στο νερό.
Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι.
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
Την κάνετε μικρα μπαλάκια.
Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα.
Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο.
Τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Ιδού και μερικές συνταγές με λάδι για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να νηστέψουν αυστηρά .
Νηστίσιμη Συνταγή για Φασολάκια με Πατάτες
http://www.youtube.com/watch?v=DtBWvKM- ... r_embedded
Συνταγή για Ζυμαρικά Με Σπιρουλίνα
http://bletsas.gr/spirunita/
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
http://www.youtube.com/watch?v=cBKb69002eQ
ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ
http://www.youtube.com/watch?v=k4oBp_b9 ... re=related
Μοσχομυριστά κουλουράκια πορτοκάλι κανέλα
http://www.youtube.com/watch?v=BEgKlv3B6K0
ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ
http://www.youtube.com/watch?v=n9xmCBdGm2w
Νηστίσιμη Συνταγή για Φασολάκια με Πατάτες
http://www.youtube.com/watch?v=DtBWvKM- ... r_embedded
Συνταγή για Ζυμαρικά Με Σπιρουλίνα
http://bletsas.gr/spirunita/
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
http://www.youtube.com/watch?v=cBKb69002eQ
ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ
http://www.youtube.com/watch?v=k4oBp_b9 ... re=related
Μοσχομυριστά κουλουράκια πορτοκάλι κανέλα
http://www.youtube.com/watch?v=BEgKlv3B6K0
ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ
http://www.youtube.com/watch?v=n9xmCBdGm2w
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.