Γιατί όλοι αυτοί κάνουν τη χειρονομία "κερατάκια;" σημαίνει κάτι στη γλώσσα τους;babisgr έγραψε:
Δε νομίζω στο πρόσωπό του να «διακρίνουμε τον διάδοχο του Έλληνα το γένος, Αγίου Θεοδώρου του Τάρσεως που έγινε Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας και μεταλαμπάδευσε στις Βρετανικές νήσους τη θρησκευτική και θύραθεν παιδεία των Ελλήνων»
Συνἀντηση Ιερωνύμου - "Αρχιεπίσκοπο" Καντέρμπουρι
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Συνἀντηση Ιερωνύμου - "Αρχιεπίσκοπο" Καντέρμπουρι
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τόσο καιρό δε μιλάω, γιατί λέω με τόσο χαμό που γίνεται στην επικαιρότητα, το θέμα θα παραπέσει. Άλλωστε η όλη συζήτηση γίνεται σε λάθος χρόνο και για λάθος πρόσωπο. Όμως η συζήτηση βλέπω συνεχίζεται κι έτσι κρίνω σκόπιμο να διευκρινίσω, ότι είναι προφανές πως αυτοί που ξεκίνησαν αυτή τη συζήτηση δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο επίσκοπος Καντέρμπουρι. Είναι γνωστός φιλέλληνας και μελετητής των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας. Αυτό δεν τον κάνει Ορθόδοξο, αλλά ούτε και χαρακτηριστικό Οικουμενιστή.
Αν θέλουν οι αντι-οικουμενιστές στόχους ας ψάξουν πουθενά αλλού.
Εγώ ρωτάω τι σημαίνει αυτή η χειρονομία που κάνουν.filotas έγραψε: Είναι γνωστός φιλέλληνας και μελετητής των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας. Αυτό δεν τον κάνει Ορθόδοξο, αλλά ούτε και χαρακτηριστικό Οικουμενιστή.
Ίσως να είναι κάτι στη γλώσσα τους.Υποθέτω όπως το V είναι το σήμα της νίκης
αυτό μπορεί να είναι κάποια λέξη για αυτούς.
Ξέρει κανείς τη σημασία της χειρονομίας αυτής;
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δε το λέει ο filotas για εσένα το αντι-οικουμενιστικές...eikonikos έγραψε:Εγώ ρωτάω τι σημαίνει αυτή η χειρονομία που κάνουν.filotas έγραψε: Είναι γνωστός φιλέλληνας και μελετητής των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας. Αυτό δεν τον κάνει Ορθόδοξο, αλλά ούτε και χαρακτηριστικό Οικουμενιστή.
Ίσως να είναι κάτι στη γλώσσα τους.Υποθέτω όπως το V είναι το σήμα της νίκης
αυτό μπορεί να είναι κάποια λέξη για αυτούς.
Ξέρει κανείς τη σημασία της χειρονομίας αυτής;
Ωστόσο δεν γνωρίζω να σου απαντήσω για το τί σημαίνει, αν σημαίνει στο κατω - κάτω κάτι άλλο...
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Να λείπουν οι ειρωνίες.
Το θέμα είναι η συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Επισκόπου Καντέρμπουρι. Κανένας απ' τους δυο δεν υπάρχει στη φωτογραφία, άρα η φωτογραφία είναι εκτός θέματος. Αντίθετα το σχόλιό μου είναι εντός θέματος.
Το θέμα είναι η συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Επισκόπου Καντέρμπουρι. Κανένας απ' τους δυο δεν υπάρχει στη φωτογραφία, άρα η φωτογραφία είναι εκτός θέματος. Αντίθετα το σχόλιό μου είναι εντός θέματος.
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

filota, δεν ειρωνεύτηκα. Απλώς νομίζοντας εγώ, ότι o eikonikos θεώρησε πως απευθύνεσαι σε αυτόν (αφού έχει quote στη συγκεκριμένη φράση για το αντιοικουμενιστές), εξήγησα πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα θωρώ πως προφανώς εννοείς εμένα (κάτι το οποίο δεν συμμερίζομαι), εκτός αν κάνω λάθος.filotas έγραψε:Να λείπουν οι ειρωνίες.
Αυτός με τα μαύρα τα ράσα και τη μοβ τη ζώνη δεν είναι ο Καντερμπουρι (στο κέντρο της φωτογραφίας); Αν όχι, τότε ξεχάστε το. Αν ναι, τότε νομίζω είναι εντός θέματος.
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τωρα που το είπες και τον πρόσεξα καλύτερα πράγματι αυτος είναι. Όμως η χειρονομία εξηγείται ως κακή απομίμηση του ευλογούντος Χριστού:

Φαίνεται πως οι Αγγλικανοί ευλογούν μ' αυτό τον τρόπο.
Φαίνεται πως οι Αγγλικανοί ευλογούν μ' αυτό τον τρόπο.
ή αλλιώς " καλα δε βλεπετε;;; ο Βασιλιάς ειναι γυμνός!!!"andreastsa έγραψε:Ρε σείς αυτοί στη φωτογραφία κάνουν όλοι το σήμα του έξω από δώ!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι όντως αυτός, στο μέσον.
Επειδή όσο ήταν στην Αθήνα ήρθε στην ενορία μου, μια Κυριακή, μαζί με δύο άτομα της συνοδίας του και παρακολούθησε την Θ. Λειτουργία, θέλω να πω ότι δεν συμμετείχε σ' αυτήν, απλά την παρακολούθησε. Επειδή ο Αρχιεπίσκοπός μας ήταν εγχειρισμένος, στη Θ. Λειτουργία χωροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που έβγαλε και λόγο (η ευφράδειά του πάντως είναι αξιομνημόνευτη - το λέω αν και δεν ανήκω στους ευμενώς διακείμενους προς αυτόν).
Δεν συνέβη τίποτε το κακό εκείνη τη μέρα. Τη συζήτηση που ακολούθησε, σε άλλο χώρο, δεν την παρακολούθησα.
Επειδή όσο ήταν στην Αθήνα ήρθε στην ενορία μου, μια Κυριακή, μαζί με δύο άτομα της συνοδίας του και παρακολούθησε την Θ. Λειτουργία, θέλω να πω ότι δεν συμμετείχε σ' αυτήν, απλά την παρακολούθησε. Επειδή ο Αρχιεπίσκοπός μας ήταν εγχειρισμένος, στη Θ. Λειτουργία χωροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που έβγαλε και λόγο (η ευφράδειά του πάντως είναι αξιομνημόνευτη - το λέω αν και δεν ανήκω στους ευμενώς διακείμενους προς αυτόν).
Δεν συνέβη τίποτε το κακό εκείνη τη μέρα. Τη συζήτηση που ακολούθησε, σε άλλο χώρο, δεν την παρακολούθησα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.