Τότε ανοίξτε ένα ίδιο θέμα με το άλλο και διαμαρτυρηθείτε που κλείδωσε
Το είπαμε χίλιες φορές
ΚΑΚΟ αυτό που έγινε . Ας το κάνουμε μπάνερ διαμαρτυρίας στη κορυφή της σελίδας
Πόσα θέματα πια ? όλα τα θέματα θα είναι σαν συνέχεια του ιδίου θέματος
Γιατί βρέ Μάνο σ΄ενοχλεί....Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κανένα άλλο topic ανοιχτό για το συγκεκριμένο ζήτημα, που στο κάτω - κάτω είναι ό,τι πιο σοβαρό έχει αντιμετωπίσει η Εκκλησία μας εδώ και κάτι δεκαετίες.
Καταλαβαίνω την κούρασή σου, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να μετέχεις σε αυτό αν δεν σε ενδιαφέρει
Μου έχεις δώσει την εντύπωση ιδιαίτερα ευαίσθητου και πλουραλιστή ανθρώπου παρά τις όποιες διαφωνίες μας...
Κατανόησε λοιπόν και εμάς τους ....άλλους
Ρομφαία μου κοίτα τι με ενοχλεί γιατί είμαι παράξενος και το ξέρω :p
Αν έβλεπα εξ αρχής ένα θέμα που να λέει "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ή ΠΑΠΑΣ ή ότι άλλο " οκ να υπάρχει
Αλλά βλέπω κάποιους που ΟΤΙ θέμα και να ανοίξουν ενώ ο τίτλος λέει κάτι άσχετο ή κάτι που νομίζεις ότι είναι διαφορετικό ξανα αναμασάνε τα ίδια με τις ίδιες ακριβώς ατάκες κι όλας
Και επειδή υπήρχε θέμα που κλείδωσε είναι σα να μη θέλουμε νακλειδώσει
Εφόσον δεν θέλουμε να κλειδώσει τότε ......... οχ οχ οχ η εγκράτεια με έχει χτυπήσει στα νεύρα
Μη έχουμε μάθει μόνο με την προσευχή θα λίνουμε τα προβλήματα μας
Είναι ένας δρόμος για να λέμε κάναμε το καθήκον μας χωρίς να διακηνδυνεύσουμε τίποτα. Εσείς από ελλαδα μεριά έχετε παιδίον δράσεως για όποιον δεν περιορίζεται μόνο με την προσευχή Μπορείς να προσεύχεσε και να πολεμάς Χάρης
Και με ποιούς συμπολεμιστές θα πας στον πόλεμο με τους αιρετικούς αγαπητε χαρη δίπλα σου; Μήπως τους λεγόμενους Παλαιοημερολογίτες; Αυτοί απότι ξέρω δεν μπορούν καλά καλά να τα βρούν μεταξύ τους και έχουν χωριστή σε Ματθαιϊκούς, Ενιστάμενους Γ.Ο.Χ. κ.α. Μήπως μόνος σου; Λόγο δύσκολο μου φαίνεται ,δίχως συμέτοχή στα μυστήρια δε σώζεσαι. Γι΄αυτό λοιπον λέγω ότι η μόνη λύση είναι η αδειάλειπτη προσευχή ώστε να δώσει φώτηση ο θέος και να επιστρέψουν οι πλανεμενοι αδελφοί μας πίσω στη μία και μοναδική ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Μη έχουμε μάθει μόνο με την προσευχή θα λίνουμε τα προβλήματα μας
Είναι ένας δρόμος για να λέμε κάναμε το καθήκον μας χωρίς να διακηνδυνεύσουμε τίποτα. Εσείς από ελλαδα μεριά έχετε παιδίον δράσεως για όποιον δεν περιορίζεται μόνο με την προσευχή Μπορείς να προσεύχεσε και να πολεμάς Χάρης
Και με ποιούς συμπολεμιστές θα πας στον πόλεμο με τους αιρετικούς αγαπητε χαρη δίπλα σου; Μήπως τους λεγόμενους Παλαιοημερολογίτες; Αυτοί απότι ξέρω δεν μπορούν καλά καλά να τα βρούν μεταξύ τους και έχουν χωριστή σε Ματθαιϊκούς, Ενιστάμενους Γ.Ο.Χ. κ.α. Μήπως μόνος σου; Λόγο δύσκολο μου φαίνεται ,δίχως συμέτοχή στα μυστήρια δε σώζεσαι. Γι΄αυτό λοιπον λέγω ότι η μόνη λύση είναι η αδειάλειπτη προσευχή ώστε να δώσει φώτηση ο θέος και να επιστρέψουν οι πλανεμενοι αδελφοί μας πίσω στη μία και μοναδική ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ
Χμ ! Και ομως ο Χάρης εχει δίκαιο !
Ειμαι σε πόλεμο Χαρης δεν θα παω ...
Συμπολεμιστες μου οι λίγοι Ορθόδοξοι μα και οι Αγιοι , ο Θεός ο Ιδιος!
Και οσο να σας φαίνωμαι παλαβός οποιος ειναι μαζι μας ειναι απο χέρι νικητής ...
Και οποιος είναι εναντίον μας είναι απο χέρι χαμένος ....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Πέμ Δεκ 07, 2006 8:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
pilios έγραψε: Και με ποιούς συμπολεμιστές θα πας στον πόλεμο με τους αιρετικούς αγαπητε χαρη δίπλα σου; Μήπως τους λεγόμενους Παλαιοημερολογίτες; Αυτοί απότι ξέρω δεν μπορούν καλά καλά να τα βρούν μεταξύ τους και έχουν χωριστή σε Ματθαιϊκούς, Ενιστάμενους Γ.Ο.Χ. κ.α. Μήπως μόνος σου;Λίγο δύσκολο μου φαίνεται ,δίχως συμέτοχή στα μυστήρια δε σώζεσαι. Γι΄αυτό λοιπον λέγω ότι η μόνη λύση είναι η αδειάλειπτη προσευχή ώστε να δώσει φώτηση ο θέος και να επιστρέψουν οι πλανεμενοι αδελφοί μας πίσω στη μία και μοναδική ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ
H Aγία Μαρία η Αιγυπτία αλήθεια πόσες δεκαετίες έζησε ολομόναχη στην έρημο χωρίς καθόλου μυστήρια;
Tην εμπόδισε αυτό καθόλου να αγιάσει;
Καλή η προσευχή αλλά συν Θεώ και χείρα κίνει ....
Ενας απο τους λόγους που αυτο πρεπει να γίνει είναι ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ . Διαβασα το :
NIKOSZ έγραψε:
ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟΝ http://clubs.pathfinder.gr/orthodox_fil ... lder=63100
ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ?
Και απο αυτην βγένει οτι και πρην την διαβάσω πίστευα .Οτι δηλαδή το ποτηριο των Αιρετικών ειναι της απώλειας οχι της Σωτηρίας ..
H Aγία Μαρία η Αιγυπτία αλήθεια πόσες δεκαετίες έζησε ολομόναχη στην έρημο χωρίς καθόλου μυστήρια;
Δεν νομίζω οτι μπορώ εγώ να συγκριθω ουτε με μια τριχα τις κεφαλής της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μιας και το αναφέρατε. Ποσοι απο εμας είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν εναν βίο σαν αυτον της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας που αναφέραται;
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΟΤΕ!
pilios έγραψε:H Aγία Μαρία η Αιγυπτία αλήθεια πόσες δεκαετίες έζησε ολομόναχη στην έρημο χωρίς καθόλου μυστήρια;
Δεν νομίζω οτι μπορώ εγώ να συγκριθω ουτε με μια τριχα τις κεφαλής της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μιας και το αναφέρατε. Ποσοι απο εμας είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν εναν βίο σαν αυτον της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας που αναφέραται;
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΟΤΕ!
Μαλιστα ...
σε σαιτ Ορθοδοξο να επαναλαμβανετε το ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ για τον οικουμενικο πατριαρχη και να μην τρεχει τιποτα
ειναι αιρετικος δηλαδη παει και τελειωσε και δεν παρεχει μυστηρια
εχετε τρελαθει αρκετοι απο την υπερηφανεια τελικα
Μαρκοι Ευγενικοι ολοι !!
οποτε και στο Ορος που τελουν Λειτουργεια στο ονομα του ειναι αιρετικοι και αυτοι
δεν παρεχουν μυστηρια...
περιμενα απο καποιους τουλαχιστον καποιους χαρακτηρισμους σαν και αυτους να τους κατακρινουν.
επεσα εξω
και περιμενα απο ατομα που ζησανε απο κοντα εναν γεροντα Παισιο και Πορφυριο
και ξερουν τι απαντουσανε και πως μαλωναν ατομα που λεγανε τα ιδια..
λετε αιρετικο εναν Αρχιερεα χωρις να εχει βγει αποφαση απο συνοδο !!
ξερετε τι βαρυ αμαρτημα η ιεροκατηγορια;
ξερετε οτι ο κανονικος ιερεας [ποσο μαλιστα ο Πατριαρχης] ειναι ανωτερος και απο τους Αγγελους;
ξερετε οτι και αιρετικοι ιεραρχες δωσανε χειροτονια σε Αγιους [πριν τους καθαιρεσουν]
βγαλτε επιτελους τις μασκες μερικοι [ζηλωτες ]
δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος πλην ζηλωτων που να χαρακτηριζει εναν κανονικο [ακομα] πατριαρχη αιρετικο
διαβαστε τι γραφει ενας απο τους [ΜΕΓΑΛΟΥΣ] γεροντες του 20 αιωνα
θες έλαβα επιστολήν φίλου μου, που μου γράφει, ότι σε συνέντευξη ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, σε κρατικό κανάλι είπε: «Επί Πατριάρχου Αθηναγόρα υπήρχαν τα πύρινα άρθρα του Γέροντος Θεοκλήτου Διονυσιάτου. Τώρα που γίνονται σιωπά».
Δεν γνωρίζω τον τωρινόν ηγούμενον, εγνώριζα, όμως, τον προκάτοχόν του Ευθύμιον, όπως έγραψα σε προηγούμενον άρθρον μου στον «Ορθόδοξο Τύπο». Εδώ όμως είμαι υποχρεωμένος νʼ απαντήσω στην απορίαν του ηγουμένου. Πράγματι, έγραφα πύρινα άρθρα, που απετέλεσαν ολόκληρον βιβλίον για τις φιλοπαπικές δηλώσεις του Αθηναγόρα. Τώρα τι να γράψω; Που πολλοί από αμάθεια εκλαμβάνουν τις κοινωνικού χαρακτήρος σχέσεις και συναντήσεις με τους παπικούς ως συλλειτουργία και συμπροσευχές του νυν Πατριάρχου; Έγινε πολύς λόγος για την Ραβέννα. Αν, παρά την ειδοποίηση να προσέλθουν μόνον Ορθόδοξοι για θείαν Κοινωνίαν, τινές παπικοί διελαθόντες της προσοχής, εκοινώνησαν, αυτό σημαίνει ότι ο Πατριάρχης ηθελημένως το έκανε; Πρέπει να είμεθα προσεκτικοί και μη κατηγορούμεν τους ηγέτες της Εκκλησίας, ότι είναι οικουμενιστές επειδή οι σύγχρονες συνθήκες οδηγούν σε συναντήσεις και σε κάποιες αβρότητες και φιλοφροσύνες με ετεροδόξους.
Θα ήθελα να ιδούν τον Ορθοδοξότατο Αρχιεπίσκοπον Αθηνών Χρυσόστομον τον Β΄, που σήκωσε πραγματικόν πόλεμον κατά του Αθηναγόρου, να προσφωνή στον Μητροπολιτικόν Ναόν τον Αγγλικανόν Αρχιεπίσκοπον ή να δέχεται στον Ναόν των Αρμενίων τιμητικήν προσφώνηση από αρμένιον κληρικόν. Τι θα έλεγαν αυτοί που διαμαρτύρονται και κατακρίνουν τον Πατριάρχην Βαρθολομαίον ως οικουμενιστή; Και διάβασα στον «Ορθόδοξο Τύπο», αλλά και έλαβα την διαμαρτυρίαν για την Εσφιγμένου, πέντε χριστιανικών σωματείων, που δεν είναι Παλαιοημερολογίτες. Λοιπόν, τους συγκινεί το ενδεχόμενον να διωχθούν εκ του Ιερού Καθιδρύματος και δεν αισθάνονται ανησυχίαν και λύπην για την πλάνην των, που είναι σχισματικοί και εκθέτουν και την λαμπρότητα της Ορθοδοξίας; Θέλουν να πιστεύουν ότι είναι φύλακες της Ορθοδοξίας, αλλά γιατί δεν φροντίζουν να διασώσουν την αλήθειάν της από παραχαράξεις είτε ελλείψεων είτε υπερβολών; Ή οι εσφιγμενίτες είναι πλανεμένοι και πρέπει να βοηθηθούν, ώστε νʼ ανανήψουν ή είναι Ορθόδοξοι, οπότε οι των πέντε σωματείων να τους ακολουθήσουν στα φρονήματά τους. Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός και ο Παλαμάς θα τους προστάτευαν, αφού σχίζουν την Εκκλησία; Γνωρίζουν ότι ο Γρηγόριος Παλαμάς συνέστησε στους Γέροντες της Ιεράς Μονής Λαύρας, να μη κοινοβιάσουν τον Ακίνδυνον, γιατί παρουσίαζε κάποια σημεία πλάνης; Ας διαβάσουν, οι των πέντε σωματείων, το βιβλίον μου «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» και το Ανάτυπον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Α΄ «Ημερολογιακόν κατηγοριών έλεγχος». Και την επί διδακτορία Διατριβήν του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών, για να ιδούν, πως επάνω στο αρχικό ψέμα οικοδομήθη μία σειρά ψευδών και απατών, όπως μου έγραψε ο Όσιος Γερβάσιος Παρασκευόπουλος.
¤¤¤
Έγραψα και αλλού και θα το επαναλάβω. Ο προηγούμενος του σημερινού ηγούμενος Ευθύμιος, όταν ο Αθηναγορισμός, που πολεμούσαμε ο Κόντογλου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυστόστομος κι εγώ, το 1965, ο Ευθύμιος ήλθε στην Μονήν μας και εχειροτονήθη εις Διάκονον και Ιερέα αποκτήσας τον ζηλωτισμόν του. Γιατί; Ύστερα από πενταετίαν έγινε πάλιν ζηλωτής. Γιατί; Γιατί διάβασε ότι ο Αθηναγόρας έκανε φιλοπαπικές δηλώσεις; Όταν εχειροτονήτο από φιλοαθηναγορικόν επίσκοπον δεν το εγνώριζε; Και επί πενταετίαν δεν τον εμνημόνευε; Αυτός είναι ο ζηλωτισμός!
Ο Ρώσος Νικήτα Στρούβε, στο βιβλίο του «Η Ρωσία σήμερα» γράφει: «Για κάτι που η Ρωσία δεν έχει να ζηλέψει την Αμερικήν, είναι η περίπου πενήντα αιρέσεις, που υπάρχουν στην Ρωσίαν ως Γ.Ο.Χ.»! Λοιπόν, αυτοί είναι οι ευαισθησία μας για την Ορθοδοξία; Αντί να διαμαρτυρόμεθα υπέρ των πλανωμένων που ως σχισματικοί χάνουν την ψυχήν των, αφού ούτε αίμα μαρτυρίου δεν ξεπλένει το σχίσμα, ορθόν είναι να τους διαφωτίσουμε να επιστρέψουν στην Εκκλησία του Χριστού εγκαταλείποντες τις παρασυναγωγές των. Ταύτα, επειδή μʼ ερωτούν ως ένα των παλαιοτέρων αγιορειτών, που γνώρισε πολλά.
Με αγάπη Χριστού
Θεόκλητος μοναχός Διονυσιάτης
Άγιον Όρος
---------------------
Εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος, 28 Φεβρουαρίου 2003
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stratos την Πέμ Δεκ 07, 2006 10:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
pilios έγραψε:H Aγία Μαρία η Αιγυπτία αλήθεια πόσες δεκαετίες έζησε ολομόναχη στην έρημο χωρίς καθόλου μυστήρια;
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΟΤΕ!
Καταρχήν εγώ δεν το είπα αυτό επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί σαν την αγία Μαρία. Το έγραψα για να αποδείξω ότι όχι μονο σώζεσαι αλλά μπορείς και να αγιάσεις ακόμη αν η ανάγκη το φέρει να ζήσεις για κάποο διάστημα χωρίς Μυστήρια.
Αλλά το να κρύβόμαστε πίσω απο την αγιοσύνη μεγάλων μορφών της ιστορίας και να επικαλούμαστε αδυναμία τήρησης των εντολών του Θεού εν συγκρίσει με αυτούς , δείχνει έλλειψη θάρρους και μάλιστα ανυπακοή στο θέλημά Του. "Έσεσθε ουν υμείς τέλειοι, ώσπερ ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς τέλειος εστίν"
Σ ε όλους μας αναφέρονται τα παραπάνω λόγια , όχι μονο στους αγίους. Αλήθεια υπάρχει κανείς άγιος που να αγίασε πρίν τη μάχη; Ή μήπως υπάρχουν εντολές για αγίους και εντολές για κοινούς θνητούς;
O Θεός πάνω από όλα θα δεί την προαίρεσή μας.
Είχα διαβάσει κάπου (νομίζω στον Ευεργεντινό) ότι κάποιος είχε μετανοήσει και έτρεχε να βαφτιστεί χριστιανός. Στο δρόμο του σκοτώθηκε και δεν πρόλαβε. Οι Πατέρες όμως θεώρησαν ότι η Αγάπη του Θεού τον είχε ήδη κατατάξει στους βαπτισμένους και σωσμένους.
Θέλω να πώ ότι δεν πρέπει να κατεβάζουμε τον πήχυ θεωρώντας ότι είναι πολύ ψηλός για τις δυνάμεις μας. Ο Θεός θα δεί τουλάχιστον την θέλησή μας και την προσπάθειά μας να μιμηθούμε είτε την αγία Μαρία είτε τον άγιο Αντώνιο είτε τον άγιο Σεραφείμ και ας μην καταφέρουμε να πλησιάσουμε ούτε στο νυχάκι τους.