filotas έγραψε:Μάνο πόσοι έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι κατοικούν στην Αθήνα και πόσοι στο Λονδίνο κλπ; Ποιος έδωσε τα χρήματα για την ανέγερση του τεμένους στο Λονδίνο; Ποιος εμπόδισε τους μουσουλμάνους να χτίσουν ευκτήριο οίκο στην Αθήνα σε δικό τους χώρο και με δικά τους έξοδα;
Είναι προφανές ότι η πρεμούρα της κυβέρνησης να χρίσει τζαμί σε δημόσιο χώρο και με έξοδα των Ορθόδοξων Χριστιανών (κατά 95%) ελλήνων πολιτών, είναι αποτέλεσμα της σχετικής δέσμευσής της για πολιτικούς ή άλλους λόγους. Ας μας πουν τουλάχιστον ποια είναι τ' ανταλλάγματα που προσδοκούν απ' αυτή την κίνηση.
Εδώ βρε συ filota oι ίδιοι οι Ελληνες πλέον δεν θέλουν να πληρώνουν τους ιερείς και προσδοκούν χωρισμό Εκκλησίας Κράτους ,η Ελλάδα δεν είναι αυτή που ήταν
Εχουν κατακλυσθεί όχι μόνο οι μεγάλεις πόλεις αλλά και τα πιο μακρινά νησιά με πλήθος αιρέσεων και νεοδοξασιών και νεοεποχίτικων ιδεολογιών (αύρες ενέργειες ρεϊκι κι άλλα τέτοια φρούτα )
Τον πλούτο της Ορθοδοξίας μας τον παραγκωνίζουμε για κάθε "νεοεποχίτικη" άποψη περί "πνεύματος"
Δεν με προβληματίζει η ύπαρξη νόμιμου τζαμιού στην χώρα μου ,με προβληματίζει που η χώρα μου πλέον είναι διελυμένη και όλα τα υπόλοιπα περί ανάκαμψης τα ακούω βερεσέ
Με προβληματίζει που το οικοδόμημα του "Ευρωπαϊκού οράματος" πέφτει και εμείς είμαστε οι πρώτοι που πληρώνουμε την νύφη (και όχι άδικα αφού ναι είναι η νοοτροπία μας τέτοια που όλοι μαζί φτάσαμε την χώρα εδώ που την φτάσαμε
Διότι κλειστήκαμε στον εαυτό μας ,επαναπαυμένοι στο ότι έχουμε μια Ακρόπολη και μια ιστορία ,δικαιολογούμενοι πάντα ότι είχαμε Τουρκοκρατία και δικτατορία ,και πάντα μας έφταιγε κάτι που δεν μπορέσαμε να σταθούμε στο ύψος των όποιων περιστάσεων
Ετσι λοιπόν χάσαμε και Μακεδονία ,και Κύπρο ,και Ιμια ,και τους μισθούς μας ,και τις δουλειές μας , και το μόνο που μας έχει μείνει είναι η πίστη μας
Και αυτό το υπερασπίζονται στην τηλεόραση και στα τηλεοπτικά παράθυρα άνθρωποι που αντί να "φωτίζουν" τον κόσμο με το να προσελκύσουν την καρδιά του ανθρώπου προς την πίστη ,τον απομακρύνουν με τον φανατισμό και τους χαρακτηρισμούς
Ο νέος Ελληνας πολίτης βαρέθηκε ,βαρέθηκε να βλέπει παντού παράπονα , παντού παράπονα και πουθενά αισιοδοξία
Θα μου πεις τι θέμα έχουν όλα αυτά με το τζαμί .Ολα έχουν ,γιατί είμαστε "παράλογοι" .Από την μία αμέτρητα blogs που είναι έτοιμα να πάρουν τα όπλα και να βγουν στο Σύνταγμα και να τα βάλουν με ότιδήποτε δεν είναι Ελληνικό ,μετατρέποντας ακόμα και Τον Θεό σε Ελληνα ,σαν να είμαστε εμείς το κέντρο του κόσμου ,και ταυτόχρονα το αντίθετο ,ισοπεδωτικές διαθέσεις ,αδιαφορία για τα ιδανικά μας ,για την θρησκεία μας
Λες και δεν μπορεί να σταθεί η ισορροπία πλέον σε αυτό το τόπο
Και ισορροπία είναι η μέση ,είναι το ζύγισμα το ώριμο ,το χωρίς φανατισμό ,των υπέρ και των κατά ,κάθε κατάστασης
Για να μην αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια ,από την στιγμή που η επίσημη θρησκεία σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι η Ορθόδοξη ,δεν θα έπρεπε να πληρώσει το κράτος για να ανεγερθεί Τζαμί .Αν όμως δεν πλήρωνε το κράτος ,ίσως αυτόματα να μην μπορούσε να είχε και λόγο για αυτό το τζαμί .Για το που ,το πως , και όλα τα διαδικαστικά που θα το ελέγχουν
Εγώ θέλω να βρούμε εμείς τις ρίζες μας και να αγαπήσουμε ξανά αυτό το τόπο χωρίς να νιώθουμε ότι μας έχουν υπό κατοχή οι Γερμανοί (διότι τελικά το Ευρωπαϊκό όραμα κατέληξε στο να ανήκει το μέλλον της Ευρώπης στην Γερμανία)
Θέλω να ξαναγεμίσουν οι Εκκλησιές με κόσμο που θα ξέρει για ποιό λόγο πηγαίνει Εκκλησία ,που δεν θα είναι "εθιμοτυπική" διαδικασία ,που θα μπορεί ο λόγος της Εκκλησίας να μην αφήνει "ερωτηματικά" αλλά να απαντά στα σύγχρονα προβλήματα των νέων ανθρώπων με επιχειρήματα
Να μαζέψει και πάλι η Εκκλησία τα παιδιά της κοντά ,να έχει σύγχρονο λόγο ,και τότε δεν θα έχουμε να φοβηθούμε κανένα τζαμί
Να ξεκινήσουμε τον αγώνα από μέσα μας κι όχι από έξω
Λόγια λόγια λόγια θα μου πεις .... ποιός ξέρει
lovethink έγραψε:Αν όμως δεν πλήρωνε το κράτος ,ίσως αυτόματα να μην μπορούσε να είχε και λόγο για αυτό το τζαμί .Για το που ,το πως , και όλα τα διαδικαστικά που θα το ελέγχουν
Και γιατί θα πρέπει να έχει λόγο; Είναι θέμα του κράτους αυτό; Μήπως είναι κι αυτή μια φτηνή δικαιολογία (όπως άλλωστε κι όλες οι άλλες);
Το θέμα είναι ότι θα δημιουργηθεί χώρος λατρείας δαιμόνων στην Αθήνα.
Καημένε Μακρυγιάννη ... , γιατί έβαλες τόσα παράσημα στο κορμί σου.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
τα επιδοματα ανεργιας πληρωνονται απο τις εισφορες που εχουν δωσει οι ιδιοι οι ανεργοι οταν εργαζονταν. καλα θα κανουν λοιπον να τα δινουν γιατι ειναι πληρωμενα.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
filotas έγραψε:Ξεγλιστράς ε Μάνο . Το ξέρεις ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει να πληρώσει επιδόματα ανεργίας; Μήπως τα χρήματα που θα πάνε στο τζαμί θα μπορούσαν να βοηθήσουν;
Δεν ξεγλυστράω ΚΑΘΟΛΟΥ ρώτα με ξεκάθαρα αυτό που θες και θα σου πω
Απλά με απασχολεί όντως πιο πολύ τι θα γίνει με την ανεργία και ποιό το μέλλον μου σε αυτή τη χώρα παρά το αν θα φτιαχτεί ή όχι τζαμί
Οσο για τα υπόλοιπα δεν νομίζω ότι τα λεφτά αν δεν τα δώσουν για το τζαμί θα τα δώσουν στον ΟΑΕΔ
ψυχουλα έγραψε:τα επιδοματα ανεργιας πληρωνονται απο τις εισφορες που εχουν δωσει οι ιδιοι οι ανεργοι οταν εργαζονταν. καλα θα κανουν λοιπον να τα δινουν γιατι ειναι πληρωμενα.
Όταν αυξάνεται η ανεργία, αυξάνεται και η ανάγκη για επιδόματα ενώ μειώνονται οι εισφορές. Ήδη το ισοζύγιο έχει γίνει αρνητικό , οι εισφορές δεν φτάνουν πια για να πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και οι άνεργοι συνεχώς αυξάνονται.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.