Γονείς ζητούν με επισ/λή:Όχι καρναβάλια στα σχολεία Φλωρίνης

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γονείς ζητούν με επισ/λή:Όχι καρναβάλια στα σχολεία Φλωρ

Δημοσίευση από paulina »

aposal έγραψε:Θα πρέπει όμως, φρονώ, η Εκκλησία να βγάλει μια ενημερωτική ανακοίνωση όπου θα ενημερώνει τι ακριβώς πρεσβεύει ο θεσμός του καρναβαλιού και για ποιο λόγο η Εκκλησία δεν συμμετέχει. Μετά, ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει.
lovethink έγραψε: Αν λοιπόν τους στερείς τις γιορτές με τους συμμαθητές τους να είσαι σίγουρος ότι όταν με το καλό κλείσουν τα 18 θα δώσουν μια σπρωξιά σε όλα τα "ΜΗ" που τους επέβαλαν οι γονείς τους και θα βιαστούν να ζήσουν όσα τους απαγόρευες.
Συμφωνώ και με τους δύο.

Όσον αφορά το δεύτερο, δυστυχώς γνωρίζω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις παιδιών... Και κάτι ακόμη χειρότερο, παιδιά 12-13 χρονών που μπροστά στους γονείς το παίζουν αθώα κι από πίσω το τι συζητάνε, τι ψάχνουν και τι γνωρίζουν τελικά για θέματα που δεν είναι της ηλικίας τους, είναι άλλο πράγμα.
Όχι φυσικά ότι αυτός είναι ο κανόνας, αλλά δυστυχώς συμβαίνει και ειδικά τώρα που τα παιδιά έχουν πολλά ερεθίσματα, ακόμη περισσότερο.Είναι ένα δύσκολο θέμα και χρειάζεται πολύ προσευχή, αλλά και κατάλληλους χειρισμούς.

Ο Θεός να φωτίζει όλα τα παιδιά του κόσμου κι πιο πολύ τους γονείς.
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γονείς ζητούν με επισ/λή:Όχι καρναβάλια στα σχολεία Φλωρ

Δημοσίευση από lovethink »

ψυχουλα έγραψε: Η παιδαγωγικη ξερω οτι λεει πως οταν αποτρεπεις απο κατι το παιδι πρεπει να του αντιπροτεινεις κατι αλλο. Δε βρισκω τιποτα παγανιστικο ή κρυφοσατανικο ή ειδωλολατρικο στη στολη οποτε αυτη ειναι και η αντιπροταση μου. Και δε βρισκω τιποτα κακο στα παιδικα παρτι γιατι κι εγω δεν επαθα τιποτα σε αυτα. Επισης το παιδι μου δεν ξερει τιποτα περι ειδωλολατριας, σατανισμου, ασωτειας στα καρναβαλια και δε σκοπευω να του λερωσω την ψυχη σωνει και καλα να δει με αλλο ματι αυτα που εχει για αθωα και που αλλωστε καλλιστα μπορουν να παραμεινουν αθωα με τους σωστους και προσεκτικους χειρισμους. Γιατι να το μυήσω στη βρωμια των ενηλικων; αν το πονηρεψω θα φταινε μετα τα καρναβαλια για τη σκοτεινια της γνωσης που θα παρει ή εγώ;;;
Καταρχάς να χαίρεσαι το παιδάκι σου ,δεν το ήξερα ότι ήσουν μητέρα :)
Eύχομαι να το βλέπεις να μεγαλώνει γερό δυνατό και με αγάπη για την πνευματική ζωή
Συμφωνώ κι εγώ με όσα είπες
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”